Doorgaan naar hoofdcontent

Robin Veldman reageert voor het eerst op aanstelling als hoofdcoach van Anderlecht: “Blij met deze kans, ben er kla...

Robin Veldman reageert voor het eerst op aanstelling als hoofdcoach van Anderlecht: "Blij met deze kans, ben er klaar voor"

Robin Veldman (36) neemt voorlopig de taken van Felice Mazzu over bij Anderlecht. De Nederlander had tot voor kort de U23 onder zijn hoede - dat team doet het prima in de Challenger Pro League.

Lees verder

Challenger Pro League spannendste competitie van Europa

De Challenger Pro League is de spannendste competitie van Europa. Het verschil tussen leider Lierse en nummer zes Club NXT bedraagt amper drie punten. Het verschil tussen Lierse en rode lantaarn Deinze bedraagt ook maar elf punten. In geen enkele Europese eerste of tweede klasse ligt het dichter bij elkaar.

Lees verder

Hoe zou het nog zijn met… ex-zwemmer Sidney Appelboom: "Diego Maradona wilde weten hoe mijn naam geschreven wordt"

Zowat alles aan topsport fascineert Sidney Appelboom (52), de Antwerpenaar die als schoolslagspecialist de Olympische Spelen van Seoel 1988 bereikte, maar weinig prikkelt hem zo hard als de wankele toestand van het Belgisch zwemmen. "Het kost minstens vijf jaar om de boel recht te trekken."

Lees verder

Om stil van te worden: voormalig topwielrenster Amy Pieters zet eerste stappen, tien maanden na zware val op training

Wielrenster Amy Pieters flirtte na een zware valpartij op training tien maanden geleden met de dood, maar is na een zware operatie en maandenlange coma vol goede moed aan een lange revalidatie bezig. De ploeggenote van Lotte Kopecky bij SD Worx kan intussen weer zelfstandig korte stukjes stappen.

Lees verder

Beerschot-abonnees mogen twee personen extra meenemen naar thuiswedstrijd tegen RSCA Futures

Komende zaterdag (20u) ontvangt Beerschot met RSCA Futures voor het eerst dit seizoen een belofteploeg op het Kiel. Alle abonnees mogen bij een thuiswedstrijd tegen een belofteploeg twee personen extra meenemen.

Lees verder

Documentaire over paralympisch kampioene Marieke Vervoort begin 2023 in bioscoop

'Marieke, addicted to life', een Amerikaans-Belgische documentaire over de paralympische topatlete Marieke Vervoort, komt vanaf 1 februari 2023 in de bioscoop. Dat heeft het Antwerpse productiehuis Associate Directors dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. Vervoort onderging in oktober 2019 op 40-jarige leeftijd euthanasie na een lange strijd tegen een ongeneeslijke spierziekte.

Lees verder

Radja Nainggolan traint ook deze week met beloften van Antwerp

Radja Nainggolan (34) werd vorige week voor onbepaalde tijd naar de B-kern verwezen bij Antwerp. Ook na de nederlaag tegen Racing Genk zit een terugkeer van de middenvelder naar het eerste elftal er nog niet in. Nainggolan trainde dinsdagochtend nog steeds met de beloften.

Lees verder

Trainer Sven Swinnen ontslagen bij zusterclub van KV Mechelen in Nederland

Sven Swinnen (47) is niet langer hoofdtrainer bij Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie. De Nederlandse tweedeklasser zette de Belgische T1 aan de deur na slechte resultaten: de club uit Noord-Brabant staat pas voorlaatste.

Lees verder

Maakt Lukaku morgenavond eindelijk comeback? Inter-coach Inzaghi: "Hij is er klaar voor"

Romelu Lukaku traint al enkele dagen mee bij Inter en als hij op de afsluitende training voor het Champions League-duel tegen Viktoria Plzen het goede van de voorbije dagen bevestigt, zal hij terugkeren in de wedstrijdselectie. "Als hij de progressie bevestigt, zal ik hem selecteren", zegt inter-coach Inzaghi.

Lees verder

De plooien zijn gladgestreken: Cristiano Ronaldo mag opnieuw meetrainen bij Manchester United

Cristiano Ronaldo heeft dinsdag voor het eerste opnieuw meegetraind met Manchester United nadat hij vorige week om disciplinaire redenen uit de selectie was gezet door Erik ten Hag. De Portugees komt volgens Engelse media ook in aanmerking voor de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Sheriff Tiraspol.

Lees verder

Carl Hoefkens duldt geen verslapping (en hint naar basisplaats voor Noa Lang): "Dat zou kunnen, maar beste elf moeten spelen"

Een puntje en Club Brugge is na vijf speeldagen groepswinnaar in de Champions League. U droomt niet, Carl Hoefkens evenmin. Al wil de coach woensdagavond nog geen fantasietjes of verslapping zien, omdat zijn ploeg al in de 1/8ste finales staat. "Ik verwacht een gretig Porto, ze hebben een resultaat nodig."

Lees verder

Zinédine Zidane over comeback als trainer: "Nog een beetje geduld, het duurt niet lang meer"

De Franse voetballegende Zinédine Zidane (50) is sinds juni 2021 niet meer actief als coach, maar bij de onthulling van een wassen beeld van hem in het Parijse Grevin-museum liet hij weten dat het zijn bedoeling is om opnieuw aan de slag te gaan en wel binnenkort. "Binnenkort, binnenkort. Nog een beetje geduld, het duurt niet lang meer", zei hij op de vraag of het trainerschap weer wil oppikken.

Lees verder

Anderlechtsupporter veroordeeld voor gooien voetzoeker naar Simon Mignolet

Een supporter van RSC Anderlecht is veroordeeld voor het gooien van een voetzoeker naar Club Brugge-doelman Simon Mignolet tijdens de wedstrijd van 19 januari 2020, die Anderlecht verloor met 1-2. De dertiger moet de Brusselse voetbalclub ook een schadevergoeding betalen.

Lees verder

Amper 19-jarige Julien Leclercq stoot vlot door naar hoofdtabel English Open snooker

Met een 4-0 overwinning tegen de Chinees Si Jiahui (WS-86) heeft Julien Leclercq zich vlot geplaatst voor de hoofdtabel in de English Open snooker (490.000 euro), die van 12 tot en met 18 december plaatsvindt in het Engelse Brentwood.

Lees verder

Ex-jeugdinternational van Suriname gaat in vierde provinciale aan de slag: "Vaak moet je van de bodem beginnen om de top te bereiken"

In de categorie 'opmerkelijke transfers': Antwerpen Noord (vierde provinciale) maakte maandagavond de komst bekend van Jozua Wilson. De 20-jarige doelman is een voormalig Surinaams jeugdinternational die sinds enkele maanden in ons land woont. "Vooral het weer is wennen, want wat is het hier koud."

Lees verder

Een bekende naam of tovert Anderlecht een wit konijn tevoorschijn: wie wordt de opvolger van Felice Mazzu?

Voorzitter Wouter Vandenhaute moet op zoek naar een andere trainer voor Anderlecht. Hij vertelde maandag al dat hij een stapel sollicitaties binnen kreeg. Het gevoel is dat het een buitenlander wordt. Wie komt er zoal in aanmerking om in opvolging van Felice Mazzu paars-wit weer de juiste richting uit te sturen?

Lees verder

Lars van der Haar fileert de "oninteressante" Wereldbeker veldrijden, en: "Startgelden? Die zijn er alleen voor Mathieu en Wout"

Daan Soete was onlangs kritisch over de Wereldbeker veldrijden en nu laat ook Lars van der Haar zich horen. De Europese kampioen pleit voor minder crossen, "zoals vroeger".

Lees verder

Was US Open dan toch niet het laatste tornooi van Serena Williams? "Ik ben nog niet gestopt met tennis"

Serena Williams heeft nog geen afscheid genomen van de sport en noemt de kans "heel groot" dat ze terugkeert op de baan. Dat zei de 41-jarige Amerikaanse op een conferentie in San Francisco. Williams speelde in september nog de US Open en hoewel de winnares van 23 grandslamtoernooien het niet specifiek haar laatste toernooi noemde, had ze eerder aangekondigd dat ze zou afzwaaien.

Lees verder

Jan Vertonghen reageert voor het eerst na hectische dagen bij Anderlecht: "Ik maak het liever niet mee, maar we moeten erdoor"

Jan Vertonghen (35) had zich zijn eerste maanden in de Belgische competitie wellicht anders voorgesteld. De Belgische recordinternational reageerde dinsdag in zijn geboortestad Sint-Niklaas – waar hij als peter een voetbalveldje van de KBVB mee inhuldigde – voor het eerst na de rampavond in Luik zondag.

Lees verder

Qatarese emir is boos over de "ongeziene kritiek" tegenover WK voetbal: "Er is sprake van laster!"

De Qatarese emir Tamim ben Hamad Al-Thani is niet opgezet met de "ongeziene kritiek" die zijn land al te verduren kreeg voor de organisatie van het WK voetbal. Volgens Al-Thani kreeg geen ander land ooit te maken met meer tegenstand.

Lees verder

Westerlo moet geschorste Nene missen tegen STVV en Union

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal behandelde de rode kaart die Dorgeles Nene kreeg tegen RC Genk voor een fout op Daniel Muñoz. Het bondsparket had een schorsingsvoorstel van twee speeldagen en één speeldag met uitstel overgemaakt. Westerlo en de speler aanvaardden dat voorstel niet, maar het bondsorgaan zag geen redenen om af te wijken van het voorstel.

Lees verder

Ex-Beerschotcoach Will Still nog ongeslagen (ook tegen PSG) als hoofdcoach ad interim in Ligue 1: "Ik mis België niet"

Twee weken geleden werd de Spanjaard Óscar García ontslagen bij Stade Reims. Zijn assistent Will Still (30) nam ad interim over. Met onze jonge landgenoot, die in het verleden ook al depanneerde bij Beerschot en Lierse, als T1 is Reims nog ongeslagen. Still kon zelfs de sterren van PSG in bedwang houden.

Lees verder

Egan Bernal is duidelijk over grote doel in 2023 (en de geruchten over Remco Evenepoel): "Ik wil opnieuw de Tour rijden"

Als het van Egan Bernal afhangt, dan rijdt de Colombiaan volgend seizoen de Tour de France.

Lees verder

Yannick Carrasco voor Champions League-duel van Atlético tegen Leverkusen: "Dit is een finale voor ons"

Yannick Carrasco vergezelde woensdag zijn coach Diego Simeone op de persconferentie, een dag voor de wedstrijd van Atlético Madrid op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Champions League tegen Bayer Leverkusen. Carrasco stak het belang van het duel niet onder stoelen of banken. "Dit is als een finale voor ons", liet hij noteren.

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. Chelsea als groepswinnaar naar 1/8ste finales, Sevilla leeft nog na zege

Dinsdag werd het eerste deel van de wedstrijden op de vijfde speeldag in de groepsfase van de Champions League afgewerkt.

Lees verder

Lamkel Zé krijgt alternatieve straf na zijn 'F*ck Antwerp': "Ontmoeting met de fans van Antwerp"

De uitlatingen van Didier Lamkel Zé aan het adres van zijn ex-werkgever Antwerp krijgen een staartje. De Kameroener kreeg geen effectieve speeldagen schorsing, maar wel een alternatieve straf: een ontmoeting met de supporters en officiële vertegenwoordigers van Royal Antwerp FC.

Lees verder

Antwerp-coach Mark van Bommel ontsnapt aan carjacking: gewapende man wachtte hem op in parkeergarage

Mark van Bommel, de trainer van Royal Antwerp FC, is maandagnacht het slachtoffer geworden van wat wellicht een mislukte carjacking was. Een gewapende man wachtte hem op in de garage van zijn appartement.

Lees verder

Sergio Conceiçao aast met Porto op zege in Brugge en komt verrassend uit de hoek: "Ik wil België nog eens bedanken"

FC Porto is dinsdag met veel ambitie toegekomen in Brugge voor de wedstrijd van  woensdag op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Champions League. Coach Sergio Conceiçao en zijn spelers willen de 0-4 nederlaag uit de heenmatch tegen het intussen al gekwalificeerde Club Brugge maar wat graag uitwissen. Porto kan bij een zege in Brugge ook geplaatst zijn voor de tweede ronde. Dan mag Atlético Madrid wel niet winnen bij Bayer Leverkusen.

Lees verder

Seck (ex-Antwerp) scoort twee keer tegen de sterren van PSG in 7-2-nederlaag, ook Batubinsika aan de aftrap

PSG heeft in het eigen Parc des Princes een logische zege geboekt tegen het Israëlische Maccabi Haifa. Kylian Mbappé en Lionel Messi legden er beiden twee in het mandje en ook Neymar deed de netten trillen. En toch deed Maccabi het Parijse sterrenensemble twee keer blozen. Maker van de twee bezoekende goals: Abdoulaye Seck.

Lees verder

Daar is de leidersplaats voor Burnley en Vincent Kompany na felbevochten zege tegen Norwich City

Burnley is dinsdagavond naar de koppositie gesprongen in de Championship. De ploeg van coach Vincent Kompany won in eigen huis met het kleinste verschil van Norwich City: 1-0.

Lees verder