Doorgaan naar hoofdcontent

Remco Evenepoel koopt appartement in Spanje en verhuist volgende week: “Plannen voor een hoogtekamer, maar dan zal ...

HLN
Remco Evenepoel koopt appartement in Spanje en verhuist volgende week: "Plannen voor een hoogtekamer, maar dan zal de architect nog eens moeten komen"
Ooit leek hij op weg naar Monaco, maar het is Spanje geworden. Volgende week verhuist Remco Evenepoel naar de streek rond Alicante, waar hij een appartement heeft gekocht. "Het is een prachtige regio om te trainen."
Lees verder

"Roman z'n houding is op en top professioneel": Carl Hoefkens is lovend over doelpuntenmaker Yaremchuk en prijst ook invaller Noa Lang
Roman Yaremchuk scoorde en Noa Lang charmeerde bij zijn invalbeurt - hij bracht schwung op het veld. Club Brugge verspilde weinig energie tegen STVV. Zaterdag trekt het met vertrouwen naar het Dudenpark.
Lees verder

TIJDLIJN. Doemscenario werd werkelijkheid: zo zijn Hebe en Sanne gevonden
Na dagenlange onzekerheid is een einde gekomen aan de zoekactie naar de vermiste Sanne (26) en Hebe (10) in Nederland. De zwarte Kia Picanto, waar sinds maandag naar werd uitgekeken, werd gevonden in het water bij knooppunt Empel in Den Bosch.
Lees verder

Meer dan jaar na dodelijk schietincident op set: productie van westernfilm 'Rust' wordt hervat
De productie van 'Rust' zal in januari 2023 hervatten. Dat is meer dan een jaar nadat cinematografe Halyna Hutchins werd doodgeschoten op de set. Toch zal de productie niet terugkeren naar New Mexico, want daar loopt op dit moment namelijk nog een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak. Dat schrijft 'Variety'.
Lees verder

Hond die jarenlang zelfstandig busritjes maakte en uitgroeide tot "icoon van Seattle" gestorven in haar slaap
Eclipse, een Amerikaanse labrador, groeide uit tot een waar icoon nadat ze in 2015 voor het eerst, zonder haar baasje, op een bus stapte. Enkele haltes later stapte het dier enthousiast af. Bij het hondenpark. Ze werd al snel een vaste waarde, geliefd door pendelaars én buschauffeurs. Helaas is de labrador op 10-jarige leeftijd gestorven, zo deelt haar baasje nu op Facebook.
Lees verder

"Met de sterk gestegen woningprijzen kan 'huurkopen' een interessante optie zijn": maar hoe werkt dat precies en wat zijn de addertjes onder het gras?
Wie (nu nog) onvoldoende middelen heeft om een eigen huis te kopen, kan terugvallen op het systeem van de huurkoop. Daarbij huur je een huis, maar word je er uiteindelijk wel de eigenaar van. Wat zijn de voor- en nadelen van huurkopen en hoe gaat het precies in zijn werk? We vroegen raad aan vastgoedjournalist Patrick Luysterman. Samen met notaris Bart van Opstal schreef hij het boek 'Een huis kopen zou niet moeilijk mogen zijn'. "Ook voor de huidige eigenaar/verhuurder is dit een vorm van beleggen met grote zekerheid over het rendement dat hij na afloop zal halen."
Lees verder

Europese wisselkoningen vanavond tegenover elkaar: Mbaye Leye en Felice Mazzu gebruikten al de meeste spelers
Ze voeren zelfs de Europese ranglijsten aan. Al geven die een licht vertekend beeld omdat in de Jupiler Pro League al meer wedstrijden zijn afgewerkt dan in de belangrijkste ons omringende landen. Maar Zulte Waregem en Anderlecht staan wel helemaal bovenaan het klassement als het aankomt op meest gebruikte spelers.
Lees verder

Deel jij je Netflix-wachtwoord met anderen? Dan moet je vanaf volgend jaar meer betalen
Netflix gaat abonnees die hun wachtwoord delen met anderen buiten hun huishouden vanaf begin volgend jaar maandelijks een extra bedrag in rekening brengen. Op die manier wil de streamingdienst het massale delen van wachtwoorden indammen.
Lees verder

Hadden vermiste Hebe (10) en haar begeleidster een dag eerder gevonden kunnen worden? Politie zocht dinsdagavond al in de buurt van vindplaats
De Nederlandse politie heeft dinsdagavond al bij knooppunt Empel gezocht naar de toen nog vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26), zo bevestigt een woordvoerder van de politie. Op dat moment werd hun auto echter niet gevonden. "Relatief ver weg" van deze locatie werd gisterenavond opnieuw gezocht en zag uiteindelijk een politiehelikopter de zwarte Kia Picanto waarin de twee zaten.
Lees verder

Wie is Rachid N., de tweede hoofdverdachte in moordzaak 12-jarige Lola? "Hij bracht moordenares Dahbia B. naar zijn appartement"
Naast de 24-jarige Dahbia B., de vrouw die het 12-jarige Franse meisje Lola vermoordde en haar lichaam in een reiskoffer stopte, is ook Rachid N. een verdachte in de moordzaak. De 43-jarige man was de chauffeur van Dahbia B. Hij bracht B., alsook de reiskoffer met Lola's lichaam, naar zijn appartement in Asnières-sur-Seine, op zo'n acht kilometer van Parijs. Daar verschuilde Dahbia B. zich enkele uren.
Lees verder

Tv-kok Loïc Van Impe wil terug in de horeca stappen: "Ik mis de stress van een keuken én de vettige moppen"
Loïc Van Impe (29) wordt volgend jaar dertig. Voor heel wat mensen een moment om na te denken over de toekomst, maar de tv-kok weet perfect wat hij wil. Zowel op professioneel als op privé-vlak. In 'Story' vertelt Loïc over het nieuwe tv-programma dat hij aan het ontwikkelen is en over zijn relatie met vriendin Ella. Bovendien legt hij uit waarom hij ervoor kiest om nu een pauze in te lassen. "Mijn vriendin zei me onlangs: 'Loïc, probeer eens wat vaker thuis te zijn.'"
Lees verder

Loïc Van Impe nadert tram drie: "Trouwen staat niet op de planning, maar kinderen krijgen wél"
Loïc Van Impe (29) wordt volgend jaar dertig. Voor heel wat mensen een moment om na te denken over de toekomst, maar de tv-kok weet perfect wat hij wil. Zowel op professioneel als op privé-vlak. In 'Story' vertelt Loïc over het nieuwe tv-programma dat hij aan het ontwikkelen is en over zijn relatie met vriendin Ella. Bovendien legt hij uit waarom hij ervoor kiest om nu een pauze in te lassen. "Mijn vriendin zei me onlangs: 'Loïc, probeer eens wat vaker thuis te zijn.'"
Lees verder

Isabella wordt geboren met een 'geluksmuts', dokter haalt gsm erbij om zeldzaam fenomeen te filmen
Deze geboorte is zo speciaal dat de dokter haar gsm nam om het te filmen. De Braziliaanse Naiara Santos bevalt van een tweeling, maar de tweede baby zit nog in een intacte vruchtzak. Dat gebeurt slechts één keer in 80.000 geboortes. Het ziet er misschien wat raar uit, maar het fenomeen wordt ook wel een 'geluksmuts' genoemd. De mythes zeggen dan ook dat wie zo geboren wordt veel geluk zal hebben in het leven, of dat hij of zij nooit kan verdrinken. Hoe dan ook, beide kinderen en de moeder stellen het wel.
Lees verder

Wil je vet verbranden achter je bureau? Doe dan deze kleine beweging
Bureauwerk kan een ingrijpende impact op je lichaam hebben. Bij langdurige periodes van zitten verhoogt onder meer de kans op diabetes en hart- en vaatziektes. Wetenschappers hebben nu een manier gevonden om die negatieve gevolgen te beperken. Ze stellen voor om de zogenaamde soleusspier te activeren. Maar hoe doe je dat? En hoe lang moet je die beweging dan volhouden? Wij zochten het uit.
Lees verder

Politie onderzoekt dood van Belgische toeriste nadat ze op hotel in Turkije van balkon valt
In de Turkse regio Antalya is een Belgische toeriste om het leven gekomen nadat ze vanop een balkon naar beneden viel in het hotel waar ze verbleef. Dat schrijven verschillende Turkse media. Elena G.(45) werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan haar verwondingen. De politie onderzoekt de omstandigheden van haar dood.
Lees verder

Klant bij Telenet? Dankzij dit snufje kan je vanaf volgend jaar twee nummers gebruiken op één gsm-toestel
Na Orange, Proximus en Mobile Vikings zal ook Telenet de virtuele simkaart of eSIM ondersteunen. Dat stond al een tijdje op de planning, maar Telenet schoof de uitrol telkens voor zich uit. 2023 lijkt nu het jaar van de lancering te worden. Wat is een eSIM nu precies? En wat zijn de voor- en nadelen ervan? Mijntelco.be beantwoordt je vragen.
Lees verder

CD&V-voorzitter Mahdi dringt aan op snelle beslissing over noodopvang voor asielzoekers
CD&V-voorzitter Sammy Mahdi vindt dat de regering dringend werk moet maken van een noodopvangcentrum voor asielzoekers. "Ik begrijp niet dat daar geen eensgezindheid over is terwijl kinderen potentieel op straat moeten slapen", zei hij in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Snookerspeler snapt er niets van wanneer rode bal plots vanuit het niets beweegt: "De scheidsrechter dacht waarschijnlijk dat ik gek was geworden"
Opmerkelijk voorval tijdens de tweede ronde van Northern Ireland Open. Sean O'Sullivan wilde de rode bal potten, maar plots bewoog die uit zichzelf. "Ik dacht even dat mijn contactlenzen verplaatst waren."
Lees verder

De 'rode nagellak'-theorie uitgelegd: waarom je altijd in de smaak valt bij mannen met de vurige tint
Een afspraak bij het nagelsalon ingepland, maar nog geen idee welke tint je wilt? Iemand deed onlangs een opvallende ontdekking: één bepaalde nagellakkleur zou je het ene na het andere compliment van mannen opleveren. Op sociale media namen vrouwen de proef op de som en moesten ze die theorie bevestigen. Al vinden sommigen de trend dan weer problematisch.
Lees verder

Winterband maakt steeds vaker plaats voor deze variant
De traditionele winterband wordt door particuliere rijders steeds vaker verruild voor de zogeheten vierseizoenenband, zo blijkt uit onderzoek van Kwikfit. Bijna een kwart van alle auto's van particulieren is nu al voorzien van deze bandensoort.
Lees verder