Doorgaan naar hoofdcontent

Reconstructie moord op Dean (4) gaat beginnen in Sint-Gillis-Waas: advocaten aangekomen

HLN
Reconstructie moord op Dean (4) gaat beginnen in Sint-Gillis-Waas: advocaten aangekomen
In het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean Verberckmoes in januari, gaat vrijdag de reconstructie door van de feiten in het Oost-Vlaamse Sint-Gillis-Waas. De speurders willen weten wat het aandeel is van Dave De Kock en zijn vriendin Romy W.
Lees verder

Een auto die stroom levert aan je huis, binnenkort kan je er zo eentje bestellen bij Volvo. Welke andere wagens kunnen dit ook?
Vanaf 9 november kan je de gloednieuwe EX90 bestellen, de eerste Volvo die over de nodige hardware beschikt om niet enkel elektriciteit te laden, maar ook te leveren. Hoewel die terugleverfunctie in ons land veelal nog niet benut kan worden, is het op termijn een interessante functie voor wie nu een elektrische wagen wil kopen. Welke automodellen kunnen dienst doen als zo'n krachtige thuisbatterij op wielen en welke kan je nu al kopen? We vroegen het na bij de invoerders van de grote automerken.
Lees verder

Ook Takeaway.com gaat boodschappen aan huis leveren
Takeaway.com breidt zijn activiteiten in België uit. Het levert voortaan net als concurrenten Uber en Deliveroo naast maaltijden ook boodschappen aan huis. Er start een test met Carrefour in Brussel, zo meldt de warenhuisketen.
Lees verder

Sara Lee, ex-worstelaar in WWE, op 30-jarige leeftijd overleden
Sara Lee, ex-WWE-worstelaar, is op 30 jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse won in 2015 de realityshow 'Tough Enough', waarna ze een contract kreeg bij de WWE. De doodsoorzaak is niet meegedeeld. Lee was getrouwd met Westin Blake, eveneens worstelaar, en laat drie kinderen na.
Lees verder

Rechter geeft Musk gelijk: pauze in juridisch gevecht met Twitter
Een rechter heeft ingestemd met het voorstel van Elon Musk om de rechtszaak tegen Twitter over een overnamedeal ter waarde van omgerekend 44 miljard euro te pauzeren. De zaak is volgens rechtbankdocumenten die persbureau Reuters heeft ingezien gepauzeerd tot 28 oktober, dezelfde dag dat 's werelds rijkste persoon verwacht de aankoop van het socialemediabedrijf af te ronden.
Lees verder

Het leven zoals het is, de twee Belgische debutanten op de Ironman van Hawaii: "Een pot confituur kost hier acht euro"
Allebei staan ze voor het eerst aan de start van de meest mythische triatlon ter wereld. Voor allebei is dat een droom die in vervulling gaat. Kenneth Vandendriessche (31) en Pieter Heemeryck (32) houden de Belgische eer hoog op de Ironman van Hawaii - terug na drie jaar - en vertellen honderduit over hun ervaringen. Van 8 euro voor een pot confituur tot zwemmen met dolfijnen: het leven zoals het is in Kailua-Kona. "Die Queen K Highway, dat is eigenlijk ook maar een pokkedrukke snelweg waarop triatleten deze week vooral hun frustraties op elkaar botvieren."
Lees verder

Paniek slaat toe bij Christiaan in 'Blind getrouwd': "Ik heb heel veel stress"
Na de huwelijksreis is het tijd voor een nieuw hoofdstuk voor de koppels van 'Blind getrouwd'. De duo's gaan voor het eerst samenwonen. Jana en Christiaan vliegen er meteen in en nodigen enkele gasten uit voor een kaas- en wijnavond. Al zorgt dat bij Christiaan wel voor de nodige zenuwen.
Lees verder

"Je kan stilaan blind worden zonder het te merken": hoe herken je glaucoom en wat kan je er tegen doen?
Minstens drie procent van de Belgische 40-plussers heeft glaucoom. Een ongeneeslijke oogaandoening die je langzaam maar zeker slechtziend kan maken. Hoe kan je het herkennen? En welke behandelingen bestaan er? We vroegen het aan oogarts Tom Van Hoorde. Collega Sophie Lemmens (UZ Leuven) geeft uitleg over de allernieuwste opsporingstechniek met artificiële intelligentie. "Iedere zenuwvezel die je bent verloren, kan je niet meer terugkrijgen."
Lees verder

Poetin wordt 70 jaar vandaag: enkel Wit-Rusland en Noord-Korea wensen hem proficiat
Een verjaardag in mineur voor de Russische president. Vladimir Poetin wordt vandaag 70 jaar, maar door de oorlog in Oekraïne staan er niet veel landen te springen om hem te feliciteren. De leiders van Noord-Korea en Wit-Rusland wensten hem wel proficiat en prezen de Russische president voor zijn "sterk leiderschap". Daarnaast hopen ze nog vele jaren met hem te mogen samenwerken.
Lees verder

Wie krijgt Nobelprijs voor Vrede straks? Of wordt er voor het in 50 jaar géén winnaar aangeduid?
In Oslo wordt straks bekendgemaakt wie dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede krijgt toegekend. Deskundigen speculeren over mogelijke winnaars die zich uitspreken tegen de Russische president Vladimir Poetin of die zich inzetten tegen klimaatverandering. Je kan de ceremonie hier live volgen vanaf 11 uur.
Lees verder

KIJK LIVE. Wie wint Nobelprijs voor de Vrede? Of krijgen we voor het eerst in 50 jaar géén winnaar?
In Oslo wordt om 11 uur bekendgemaakt wie dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede krijgt toegekend. Deskundigen speculeren over mogelijke winnaars die zich uitspreken tegen de Russische president Vladimir Poetin of die zich inzetten tegen klimaatverandering. Je kan de ceremonie hier live volgen.
Lees verder

Carrièreswitch voor Sien Wynants: voormalig Ketnet-wrapster gaat lesgeven
Sien Wynants (32) vermaakte negen jaar lang jong Vlaanderen op de zender Ketnet, maar kiest nu voor een carrière in het onderwijs. Ze geeft het vak Nederlands in de eerste graad op haar vroegere middelbare school in Leuven. Dat vertelt ze in 'Het Nieuwsblad'.
Lees verder

Voormalig Ketnet-wrapster Sien maakt carrièreswitch: geeft Nederlands in de middelbare school
Sien Wynants (32) vermaakte negen jaar lang jong Vlaanderen op de zender Ketnet, maar kiest nu voor een carrière in het onderwijs. Ze geeft het vak Nederlands in de eerste graad op haar vroegere middelbare school in Leuven.
Lees verder

Altijd een verstopte neus? 1 op de 10 Belgen heeft chronische sinusitis: "Tast 3 van je 5 zintuigen aan"
Heb je het hele jaar lang het gevoel dat je verkouden bent? Voor 1 op de 10 Belgen is het de ellendige realiteit, want zij kampen met chronische sinusitis. "Onderschat niet hoe hard die aandoening je levenskwaliteit aantast", zegt neus-, keel- en oorarts Peter Hellings. Hij legt uit welke remedies er zijn en tipt één wondermiddel dat ook Covid-19 voorkomt. "Deze methode kost bijna niks, is veilig en heeft een zeer groot effect, zowel om symptomen te voorkomen als om ze te behandelen."
Lees verder

Advocaten Kevin Spacey slaan terug: "MeToo-klacht kwam voort uit jaloezie en is verzonnen"
De advocaten van Kevin Spacey (63) beweren dat Anthony Rapp de beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen Spacey heeft verzonnen, omdat hij boos was over zijn eigen vastgelopen carrière. Dat verklaarden ze tijdens een zitting in de civiele rechtszaak die Rapp tegen de Oscarwinnende acteur heeft aangespannen. Spacey was ook persoonlijk aanwezig in de rechtbank in New York.
Lees verder

Goede zaak voor de Belgische coëfficiënt: we lopen wat uit op Oostenrijk en komen dichter bij Schotland
Twee zeges en twee nederlagen, maar een degelijke Europese week wat de Belgische coëfficiënt betreft. We lopen wat verder uit op Oostenrijk en verkleinen de achterstand op Schotland.
Lees verder

"Onze tour in Nederland is een realitycheck": zwangerschap van Hanne zorgt voor uitdagingen bij K3
Het zijn bewogen tijden bij K3. De uitputtende shows eisen stilaan hun tol bij de zeven maanden zwangere Hanne (28), en Julia (20) werd de voorbije maanden achtervolgd door het gerucht dat ze met Metejoor (31) de lakens deelde. Maar moeilijke momenten horen erbij, vertellen Julia en Marthe (26) in 'Dag Allemaal'. "Elk moment van de dag lig je onder een loep." Gelukkig zijn er ook dingen om naar uit te kijken, zoals hun deelname aan 'Liefde voor muziek'. "De filmpjes tussendoor zullen we vooral zonder Hanne opnemen."
Lees verder

"Kom terug Boris, alles is vergeven", Britten na slechts vier weken al heimwee naar Johnson. Is het einde van Liz Truss nabij?
Brits conservatief premier Liz Truss werd op exact een maand tijd minder populair dan haar voorganger Boris Johnson. Nog minder populair. Ze slaagt er niet in om de conservatieve partij nieuw leven in te blazen. In de peilingen staan de Tories 33 procent achter op Labour, dat is historisch. In de Britse pers gonst het van de heimwee naar haar voorganger Boris Johnson. Die zorgde tenminste voor stabiele chaos. Maar hoe realistisch is een terugkeer van Johnson?
Lees verder

Kant-en-klare vs. verse maaltijden: 5 gerechten in beide versies vergeleken. Welke zijn goedkoper, lekkerder én gezonder?
Hoe graag we ook koken en verse maaltijden eten: soms is de nood voor kant-en-klaar hoog. Maar zijn die alternatieven dan écht zo ongezond? Culinair journaliste Inge Stiers en diëtiste Sanne Mouha nemen van spaghetti bolognese, vol-au-vent, tomatensoep, chocomousse en pizza beide varianten onder de loep. Welke zijn het lekkerst, gezondst én goedkoopst? "Het enige voordeel van deze voorverpakte maaltijd is dat het klaar is op amper 4 minuten."
Lees verder

"Er is geen enkele laptop goed in alles, maar deze drie modellen komen in de buurt": techexpert belicht de beste laptops op de markt
Bij de keuze van een laptop speelt budget vaak een rol. Maar wat als je de allerbeste laptop wil, ongeacht het prijskaartje? Wat zijn in dat geval de toplaptops op de markt en welke factoren maken die toestellen zo high-end? Expert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers legt het uit én belicht drie van de beste laptops van het moment.
Lees verder