Doorgaan naar hoofdcontent

Rechter geeft Bart De Pauw ongelijk: tv-maker moet VRT zelf schadevergoeding betalen

HLN
Rechter geeft Bart De Pauw ongelijk: tv-maker moet VRT zelf schadevergoeding betalen
De VRT moet televisiemaker Bart De Pauw (54) geen schadevergoeding betalen. Dat heeft de Brusselse rechtbank van eerste aanleg beslist. Volgens de rechter heeft De Pauw de openbare omroep zelf schade berokkend en moet hij een voorlopige schadevergoeding van 1 euro betalen. De VRT moet nu aantonen hoe groot haar reële schade precies is. De Pauw zelf kan nog in beroep gaan tegen het vonnis.
Lees verder

Einde van bizarre clausule: Atlético neemt Griezmann definitief over van FC Barcelona
Atlético Madrid en FC Barcelona hebben een akkoord bereikt omtrent de definitieve transfer van Antoine Griezmann, die sinds de zomer van 2021 op huurbasis in de Spaanse hoofdstad aan de slag was. De Franse international ondertekende in het Wanda Metropolitanostadion een contract tot medio 2026.
Lees verder

Politieagent die met 3,10 promille in bloed brommobiel van de weg maaide, ongeschikt verklaard om nog te rijden: "Slachtoffers lagen wekenlang zwaargewond in ziekenhuis"
Een dronken politieagent die met zijn auto zwaar was ingereden op een brommobiel in Meerdonk, is lichamelijk ongeschikt verklaard om nog langer met een wagen te rijden. De inzittenden van de brommobiel lagen wekenlang zwaargewond in het ziekenhuis. "Hij mag van geluk spreken dat de slachtoffers de klap overleefd hebben", klonk het in de politierechtbank van Sint-Niklaas.
Lees verder

Twee nieuwe windturbines liggen al maanden verplicht stil door één dode vogel: "Soort is beschermd, dus mogen niet meer draaien tijdens trekseizoen"
Terwijl de energieprijzen de pan uit swingen, staan twee gloednieuwe windturbines op de terreinen van baggerbedrijf DEME er al vier maanden werkloos bij. De oorzaak: een lepelaar kwam om het leven nadat de vogel tegen de wieken aanvloog. Omdat het om een beschermde diersoort gaat, mogen de windmolens niet meer draaien tijdens het trekseizoen.
Lees verder

OPROEP. Hoeveel betaal jij iedere maand voor je gas en elektriciteit? Ons energiepanel geeft tips om te besparen
HLN is op zoek naar 4 mensen die willen getuigen over hun energierekening en bereid zijn om met naam en foto in de krant te komen. Wat betaal jij voor je gas en/of elektriciteit en hoe probeer je hierop te besparen? Heb je goede tips die je graag met de lezer wil delen? Mail dan naar onze journalist via pers@treesvandamme.eu en vermeld kort je woonsituatie en profiel. In ruil voor je bijdrage geven onze interne energie-experten jou persoonlijk advies!
Lees verder

Koppel redt zwangere dalmatiër die zwaar werd geschopt en geslagen: "Niet te begrijpen dat iemand een dier zo kan mishandelen"
Helden zijn het, Priscilla Deschodt (42) en Patrick 'Patje' Degrande (51) uit Lendelede. Het is dankzij hen dat Snow, een nu 1 jaar en 7 maanden oude dalmatiër, nog in leven is nadat de viervoeter zwaar werd mishandeld door een Poolse man uit Harelbeke. Het dier was zwanger en van de 7 pups overleefden er slechts 2. "Ons meisje is voor het leven getraumatiseerd."
Lees verder

Zeven maanden zwanger en toch op het vliegtuig stappen: is dat een goed idee?
Gistermiddag vlogen negen artiesten naar Barcelona voor het nieuwe seizoen van 'Liefde voor muziek'. Ook K3'tje Hanne (28), die al zeven maanden zwanger is, was van de partij: "Met toestemming van de gynaecoloog." Maar is hoogzwanger reizen met het vliegtuig wel zo'n goed idee? Wat raden de vliegtuigmaatschappijen zelf aan? En heb je speciale documenten nodig? Onze journalist zocht het uit.
Lees verder

Hanne van K3 ging met 7 maanden zwangerschap het vliegtuig op: is dat een goed idee en waar moet je op letten?
Gistermiddag vlogen negen artiesten naar Barcelona voor het nieuwe seizoen van 'Liefde voor muziek'. Ook K3'tje Hanne (28), die al zeven maanden zwanger is, was van de partij: "Met toestemming van de gynaecoloog." Maar is hoogzwanger reizen met het vliegtuig wel zo'n goed idee? Wat raden de vliegtuigmaatschappijen zelf aan? En heb je speciale documenten nodig? Onze journalist zocht het uit.
Lees verder

Professor Criekemans na de raketten op Kiev: "Poetin zaait angst en terreur. Maar hij heeft tijd. Deze oorlog kan erg lang duren"
Bij Russische raketaanvallen in het hart van Kiev kwamen al minstens acht burgers om het leven. Andere steden in het westen, waaronder Lviv, kregen het ook zwaar te verduren. Voor het eerst sinds juni. De aanvallen zijn een cynische vergelding voor de aanslag op de Krimbrug. "Dit is een brutale Russische strafcampagne", zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).
Lees verder

André Hazes geeft verslaving toe in trailer van docureeks: "Als ik nu niet meer wakker word, vind ik het prima"
André Hazes (28) zegt dat hij een groot probleem had met alcohol en drugs. Dat is te zien in de trailer van een documentaireserie over zijn leven, die maandag door streamingdienst Videoland is gedeeld op sociale media.
Lees verder

Eén op de drie tankstations in Frankrijk kampt met brandstoftekort wegens stakingen
Ondanks toenemende druk van de Franse regering hebben de directie van oliereus TotalEnergies en vakbond CGT maandag nog steeds de onderhandelingen niet opgestart. Ook bij Esso-ExxonMobil is het werk nog steeds neergelegd in twee Franse raffinaderijen van het Amerikaanse bedrijf. Zowat één op de drie tankstations in Frankrijk kampt met brandstoftekorten.
Lees verder

Staande ovatie en veel emotie: Doc en Marty uit 'Back to the Future' komen na jaren weer samen
De New York Comic Convention was afgelopen weekend het toneel van een wel heel emotionele hereniging. Michael J. Fox (61) en Christopher Lloyd (83), de twee sterren uit 'Back to the Future', sloten elkaar bij de entertainment-conferentie na jaren weer in de armen.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Luckiest girl alive': Mila Kunis brengt bestseller tot leven
In 2015 bracht schrijfster Jessica Knoll haar allereerste boek 'Luckiest girl alive' uit, dat meteen een bestseller werd. Geen wonder dus dat er interesse was om het verhaal - een mix van waargebeurde feiten en fictie - ook in filmvorm te brengen. Knoll schreef zelf het scenario en wist niemand minder dan 'That 70's Show'-actrice Mila Kunis te overtuigen om haar verhaal tot leven te brengen.
Lees verder

Hoe krijg je de geur van de friteuse of gebakken zalm sneller uit je huis? Tante Kaat legt uit wat werkt en wat je zéker niet mag doen
Frietjes bakken, spruitjes koken of een stuk vlees grillen op een gourmetstel: het zorgt voor lekker eten, maar ook voor intense eetgeuren in huis. Niemand die graag rondloopt terwijl hij naar de friteuse of naar die gebakken zalm van gisterenavond ruikt. Hoe krijg je vervelende eetgeuren snel uit je huis? Tante Kaat vertelt hoe je het op een goedkope én eenvoudige manier aanpakt.
Lees verder

Opnieuw zoektocht naar lichaam Estelle Mouzin (9) in Franse Ardennen
Er is maandag een nieuwe zoektocht aan de gang naar het lichaam van Estelle Mouzin, een vermoedelijk slachtoffer van seriemoordenaar Michel Fourniret in 2003. Er wordt gezocht in de gemeente Issancourt-et-Rumel in de Franse Ardennen, een paar kilometer van de Belgische grens. Dat meldt de advocaat van de familie, Didier Seban, en een bron bij de gendarmerie, die een bericht in 'L'Ardennais' bevestigt.
Lees verder

Corgi's komen samen aan Buckingham Palace ter ere van overleden koningin Elizabeth
Heel wat corgi's en hun baasjes verzamelen aan Buckingham Palace voor een hondenparade. Ze doen dat om de overleden koningin Elizabeth II te eren. Doorheen haar leven heeft ze bijna 30 corgi's gehad. De hondjes wandelen allemaal samen naar het paleis, waar hun baasjes hen vasthangen aan de poorten. Een bijzonder vertederend tafereel.
Lees verder

Adil El Arbi en Bilall Fallah verfilmen bestseller 'Terroristenjager'
Op dit moment is hun film 'Rebel' in de cinemazalen te bekijken, maar regisseurs Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) kijken al naar de toekomst. De twee zullen samen met Mathieu Mortelmans (37) - met wie ze eerder 'Grond' maakten - de bestseller 'Terroristenjager: in het hart van de Speciale Eenheden' verfilmen. Dat schrijft HUMO.
Lees verder

9 stoute vragen aan Tess Uytterhoeven. "Van mijn pestgedrag heb ik het meeste spijt. Ik heb me misdragen"
Noem programmamaakster Tess Uytterhoeven (37) niet gewoon de dochter van (Mark Uytterhoeven). Ze bouwde zelf aan haar faam: ze maakte twee seizoenen 'Ooit Vrij' op Play4 en momenteel kan je van haar hand 'Het proces dat niemand wou' zien op Streamz. Nu draaien we de rollen om en beantwoordt ze zelf een aantal vragen, over haar eerste keer met een vrouw én haar meest gênante moment op het werk. "Zelfs toen het brandalarm afging, ben ik gewoon blijven pitten."
Lees verder

El Kaouakibi weet volgende week of ze onschendbaarheid verliest
De commissie Vervolgingen van het Vlaams Parlement zal volgende week maandag een advies uitbrengen over de onschendbaarheid van parlementslid Sihame El Kaouakibi. Op die zitting mag ze zichzelf ook komen verdedigen.
Lees verder

IN BEELD. Fotograaf toont hoe overleden beroemdheden er vandaag de dag zouden uitzien
Fotograaf Alper Yesiltas deelt zijn 'As If Nothing Happened'-foto's met de wereld. Het is een project dat in beeld brengt hoe sommige beroemdheden er vandaag de dag zouden uitzien, als ze nog hadden geleefd. Hij maakte hiervoor gebruik van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) en geavanceerde fotobewerkingssoftware.
Lees verder