Doorgaan naar hoofdcontent

RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het mooiste liefdesverhaal dat u dit najaar op tv zal zien”

HLN
RECENSIE. 'Billie vs Benjamin': "Mogelijk het mooiste liefdesverhaal dat u dit najaar op tv zal zien"
Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met 'Studio Tarara' heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z'n nieuwste worp, momenteel te zien op VTM en op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z'n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

LIVE (18u15). Kan KV Oostende in eigen huis Racing Genk verrassen?
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 18u15 • Diaz Arena • Genk kan (voorlopig?) tot op twee punten van leider Antwerp komen
Lees verder

LIVE (18u). Wie wint de Italiaanse topper tussen Inter en AS Roma?
• Serie A • Speeldag 8 • Inter heeft 12 op 21, Roma 1 punt meer • Aftrap: 18 uur
Lees verder

LIVE (18u15). Raakt Zulte Waregem in Westerlo weg van laatste plaats?
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 18u15 • Het Kuipje • Zulte Waregem is de hekkensluiter
Lees verder

Buckingham Palace ontving 50.000 brieven na overlijden Queen Elizabeth
Het Britse koninklijk paleis heeft in totaal meer dan 50.000 brieven ontvangen in de weken na het overlijden van koningin Elizabeth II. Normaliter ontvangt Buckingham Palace ongeveer duizend brieven per week.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Een rookvrije Efteling komt er voor het imago van het pretpark, niet voor de gezondheid van de kinderen"
De Efteling wordt volledig rookvrij. Een 'Holle Bolle Gijs-maatregel', schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. "Het pretpark houdt er zijn imago schoon mee, niet de longen van de kinderen."
Lees verder

Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, officiële dodental in Florida loopt op tot 23
Bijna twee miljoen Amerikanen in het zuiden van de Verenigde Staten zitten zonder stroom na het passeren van orkaan Ian. De orkaan ging vrijdagmiddag lokale tijd aan land in de staat South Carolina en zwakte daarna snel af tot een storm. Eerder in de week trok Ian een spoor van vernieling door Florida, waar het dodental volgens nieuwskanaal 'CNN' is opgelopen tot zeker 45. De zender baseert zich op cijfers van lokale overheden. De federale autoriteiten hebben 23 doden bevestigd.
Lees verder

Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, "dodental loopt op tot 42", aldus CNN
Bijna twee miljoen Amerikanen in het zuiden van de Verenigde Staten zitten zonder stroom na het passeren van orkaan Ian. De orkaan ging vrijdagmiddag lokale tijd aan land in de staat South Carolina en zwakte daarna snel af tot een storm. Eerder in de week trok Ian een spoor van vernieling door Florida, waar het dodental volgens nieuwskanaal 'CNN' is opgelopen tot zeker 42. De zender baseert zich op cijfers van lokale overheden. De federale autoriteiten hebben 23 doden bevestigd.
Lees verder

Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, dodental loopt op tot 42
Bijna twee miljoen Amerikanen in het zuiden van de Verenigde Staten zitten zonder stroom na het passeren van orkaan Ian. De orkaan ging vrijdagmiddag lokale tijd aan land in de staat South Carolina en zwakte daarna snel af tot een storm. Eerder in de week trok Ian een spoor van vernieling door Florida, waar het dodental volgens CNN is opgelopen tot zeker 42.
Lees verder

Noord-Korea houdt vierde wapentest op week tijd: twee ballistische raketten afgevuurd richting Japan
Noord-Korea heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw twee ballistische raketten afgevuurd. De projectielen kwamen neer in de Japanse Zee, tussen het Koreaanse schiereiland en Japan, meldt zowel het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie als de Japanse kustwacht. Het is de vierde rakettest door Noord-Korea in een week tijd.
Lees verder

COLUMN. "Een rotnacht op hotel, wie heeft het nog niet meegemaakt? Mathieu Van der Poel weet er alles van"
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De turbulente ervaring van wielrenner Mathieu van der Poel in Australië doet nadenken over de nachtrust op hotels. De Nederlander zal niet de eerste zijn die er toch niet zo goed slaapt als thuis. Een hotel is een wereld op zich, met dure minibars, televisies die de eenzaamheid moeten verdrijven en toiletpapier dat in een driehoekje hangt...
Lees verder

Zo zot van Brugge dat Nederlandse vrouw er haar hele hebben en houden aan schenkt: "Dit maakten we nog nooit mee"
De stad Brugge heeft een schenking ontvangen van liefst 3,3 miljoen euro, een huis en waardepapieren van een Nederlandse dame die pas overleed. De 80-jarige vrouw, die sinds acht jaar in het centrum van de stad woonde, schonk haar hele hebben en houden "omdat ze zo van de stad houdt". "Dat we opgenomen worden in een testament is al uniek, maar dit is wel een groot bedrag", zegt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem.
Lees verder

Kleuter Dean (4) werd omgebracht door stomp geweld: de eerste gruwelfeiten vonden plaats in appartement van De Kock
Kleuter Dean, de vierjarige jongen die dood werd teruggevonden nadat hij bij Dave De Kock (35) en zijn vriendin Romy W. (25) verbleef, is allicht om het leven gekomen door stomp geweld. Dat bevestigen bronnen dicht bij het onderzoek. Volgende vrijdag vindt de reconstructie plaats in de flat van De Kock in Sint-Gillis-Waas.
Lees verder

Controversiële imam die gevlucht is uit Frankrijk opgepakt in België: Franse binnenlandminister "verheugd"
De controversiële imam Hassan Iquioussen, die vanuit Frankrijk gevlucht is naar België, is opgepakt in de omgeving van Bergen. Dat schrijft De Morgen en het bericht wordt door minister van Justitie Vincent Van Quickenborne bevestigd aan Belga.
Lees verder

INTERVIEW. Sammy Mahdi (CD&V) blikt terug op Vlaamse regeringscrisis: "Andere partijen waren bereid Vlaanderen in afgrond te storten"
'L'enfer c'est les autres', zei Jean-Paul Sartre. Ook CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zegt: "De anderen waren bereid Vlaanderen in de afgrond te duwen. En alleen omdat men het ons niet gunde." Zijn relaas over een lelijke politieke week. "Ik wilde ver gaan, ja."
Lees verder

Limburg blijft ontwrichte zone tot en met oktober 2024
Limburg behoudt tot 31 oktober 2024 de status van "ontwrichte zone". Dat heeft het federale kernkabinet beslist, zo schrijft Het Belang van Limburg zaterdag.
Lees verder

James Cook(ie) emotioneel over 'Extreme MakeOver': "Schrijnend hoeveel Vlamingen zich niet thuis voelen in eigen huis"
Na Gert Verhulst met z'n dagelijkse talkshow, is ook zijn maatje James Cooke terug op Play4. Hij presenteert vanaf deze week 'Extreme MakeOver', een echt feelgoodprogramma, waarin acht gezinnen hun droomhuis realiseren dankzij de hulp van vrienden en familie. Bereid je al maar voor op een lach en een traan, een kolfje naar de hand van James Cooke. Jarne wil vooral weten of de wegen met Gert nu definitief scheiden of niet? Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Waarom prins Harry pas uren ná overlijden van Queen Elizabeth verwittigd werd
De overlijdensakte van Queen Elizabeth brengt opheldering, maar roept ook nieuwe vragen op. Het document wijst uit dat 'ouderdom' de oorzaak was en dat Elizabeth op 8 september om 16.10 uur Belgische tijd overleed. Daarmee staat definitief vast dat alleen koning Charles (73) en prinses Anne (72) nog afscheid konden nemen. De andere familieleden kwamen te laat, maar waren wél al op de hoogte van het overlijden. Behalve dan prins Harry (38), die pas vijf minuten voor de rest van de wereld werd verwittigd. Hoe en waarom kon dat gebeuren?
Lees verder

Amerikaanse rechter wijst klacht van Mexico tegen wapenfabrikanten af
Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft een klacht van de Mexicaanse regering tegen Amerikaanse wapenfabrikanten afgewezen. Volgens de Amerikaanse wetgeving kunnen producenten niet aansprakelijk worden gesteld voor wat er met hun wapens wordt gedaan.
Lees verder

Vrachtwagen rijdt door middemberm en blokkeert urenlang deel van E313
Een vrachtwagen met een (lege) oplegger van biermerk Jupiler veroorzaakte vrijdagnacht omstreeks 3 uur een verkeersongeval op de E313.
Lees verder