Doorgaan naar hoofdcontent

Rapper Drake wint 12 miljoen dollar met online roulette (al lijkt zijn enthousiasme maar van korte duur)

HLN
Rapper Drake wint 12 miljoen dollar met online roulette (al lijkt zijn enthousiasme maar van korte duur)
De Canadese rapper Drake (35) heeft bij een spelletje online roulette enorme winst gemaakt. Hij zette een half miljoen dollar in en kon daar een monsterbedrag van meer dan twaalf miljoen dollar van maken. Het cijfer elf bracht hem zelfs niet één, maar twee keer geluk in het spel. Drake oogt een paar minuten blij met de winst, maar lijkt daarna al snel weer verder te spelen. Wanneer hij na een paar keer nog eens wint met het nummer elf, kan er toch kort wat gejuich vanaf.
Lees verder

Lijkt je partner plots minder geïnteresseerd? Misschien is hij of zij wel aan 'quiet dumping' aan het doen
Plots voel je dat er iets loos is in je relatie: jullie hebben minder seks, je krijg minder berichtjes, gedaan met de spontane uitjes en open gesprekken. Misschien is je partner wel aan 'quiet dumping' aan het doen. Relatietherapeut Sarah Hertens verklaart het fenomeen, legt uit wat je kan doen en of er nog een weg terug is eens je zo'n koude behandeling krijgt van je geliefde. "Waarom heb je zelf niet de ballen om het gesprek aan te gaan?"
Lees verder

Jessy Mackenzie was aanwezig bij optreden van hartsvriendin Linda Mertens in Engeland: "Ik gun het haar zo hard"
Jessy 'Mackenzie' De Smet is terug van nooit weggeweest. Dankzij de 90'-revival treedt ze bijna elk weekend op. Vaak ook in Engeland en Spanje waar ze enkele dikke hits scoorde. Tijdens één van die show deelde ze onlangs opnieuw het podium met Linda Mertens (ex-Milk Inc.). De twee zijn altijd hartsvriendinnen gebleven, ook nadat Linda stopte met muziek na het overlijden van haar dochtertje. "Linda zal daar bij gelegenheid zelf wel over spreken, maar het is was alvast fantastisch om haar terug te zien optreden", vertelt Jessy aan Jarne in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Belgen hebben wereldrecord 'backyard lopen' beet na 94 uur lopen en 623 kilometer, maar... "Misschien halen ze zelfs 100 ronden"
Het wereldkampioenschap 'Backyard Ultra' is overal ter wereld al afgelopen, behalve in België. Terwijl de groepswinst voor de Verenigde Staten was, lopen er nu na 94 uur nog steeds twee van onze landgenoten mee in de wedstrijd. Het nieuwe wereldrecord hebben ze inmiddels al op zak.
Lees verder

ENERGIECRISIS. OCMW's nu al overspoeld met vragen om financiële steun, en het ergste moet nog komen: "Steeds meer tweeverdieners komen aankloppen"
67 procent van de OCMW's in Vlaanderen krijgen de laatste maanden fors meer aanvragen voor financiële steun, vooral door mensen die hun energiefactuur niet meer kunnen betalen. Dat blijkt uit een bevraging van HLN bij 290 gemeentebesturen. De toename van het aantal opgestarte dossiers schommelt tussen de 10 en de 40 procent met uitschieters tot 50 procent, met zelfs een uitzonderlijke vertienvoudiging. "Het is een schrijnende situatie, en dan hebben de meesten hun eindfactuur nog niet eens gekregen", klinkt het bij een pak gemeentebesturen. Een overzicht van de situatie in Vlaanderen.
Lees verder

Ken jij de verkeersregels in fietsstraten? "Zelfs al wil de fietser hem laten passeren, dan nóg mag een auto niet inhalen"
Samen met het aantal fietsers zien we ook het aantal fietsstraten toenemen - in Vlaanderen hebben 2 op 3 gemeentes er minstens één. Een begrijpelijke maatregel voor meer veiligheid, maar als niet iedereen de regels kent, kan dat tot verwarrende situaties leiden. Zeker omdat veel fietsers zélf nerveus worden van auto's die achter hen blijven rijden. Dag Allemaal somde de regels op.
Lees verder

Acteur Nourredine Farihi overleden op 65-jarige leeftijd
Acteur Nourredine Farihi is op 65-jarige leeftijd overleden.
Lees verder

Acteur Noureddine Farihi na 'korte en oneerlijke strijd' tegen kanker overleden op 65-jarige leeftijd
Acteur Noureddine Farihi is op 65-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat werd bevestigd door VRT. Farihi was vooral bekend als Mo uit 'Thuis'.
Lees verder

IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende' energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
Lees verder

Minister Kitir last rustperiode in: "Mentaal welzijn komt nu even op de eerste plaats"
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) neemt even een rustperiode in haar politieke carrière. Dat laat ze zelf weten via Facebook. "Op een bepaald moment moet je ook aan jezelf denken", aldus Kitir.
Lees verder

Gazzetta dello Sport heeft goed nieuws over Lukaku en De Ketelaere, maar druk op die laatste wordt wel opgevoerd: "Ben je daar?"
Licht aan het einde van de tunnel voor Charles De Ketelaere en Romelu Lukaku volgens La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant meldt dat de blessures van de Rode Duivels zo goed als voltooid verleden tijd zijn. 'CDK' zou komend weekend zelfs in de basis kunnen starten en de druk wordt meteen opgevoerd.
Lees verder

ASSISEN. Moeder slachtoffer beweert dat haar dochter slaag kreeg van Kenan Bulut (57): "Ze vluchtte weg naar Bulgarije"
Op het assisenproces rond de duinenmoord in Zeebrugge heeft de moeder van Milena Raycheva (26) haar getuigenis afgelegd. Valya Ilieva Miteva (67) is al het ganse proces bijzonder emotioneel, waardoor ze woensdagmorgen bij momenten warrige verklaringen aflegde. "Mijn dochter werd geslagen door Kenan", vertelde ze onder meer. "Of hij mij geld opstuurde? Neen, dat is niet waar." De voorzitter moest er meermaals op wijzen dat tijdens het onderzoek het tegendeel bleek.
Lees verder

Betonnen steunbalk valt naar beneden in kleuterklasje
In Stedelijke Basisschool De Smidse in de Zottegemse deelgemeente Erwetegem is in de nacht van dinsdag op woensdag een betonnen steunbalk naar beneden gekomen in één van de kleuterklasjes. "Je mag er niet aan denken dat zoiets gebeurt tijdens de schooluren", reageert schepen van Onderwijs Lieselotte De Roover (CD&V) aangedaan.
Lees verder

"Bij 1 op de 3 werkt het zéér goed." Minoxidil als wondermiddel tegen haaruitval: wat zeggen experts?
Een van de beste remedies tegen haarverlies op de markt vandaag: minoxidil. Een middel dat in een lotion komt en een praktischere pil. Mogen we alle lovende verkooppraatjes over dikker, langer en sterker haar geloven? En vooral, is het middel de bijwerkingen wel waard? Drie specialisten geven de nodige waarschuwingen, want zowel medisch als qua levensstijl komt minoxidil met wat nadelen. "Het werkt niet bij iedereen, maar deze mensen reageren er zeer goed op."
Lees verder

Nieuwe radiocijfers zijn bekend: StuBru verder in vrije val, JOE en Radio1 zijn enige winnaars
Op woensdag werden de nieuwe CIM-cijfers bekendgemaakt. Traditiegetrouw luisterden de meeste mensen in de maanden mei, juni, juli en augustus naar Radio 2. Met de overige VRT-radiozenders gaat het echter minder goed.
Lees verder

Little Simz wint prestigieuze Mercury Prize (en verslaat Harry Styles): "Overweldigd en dankbaar"
Goed nieuws voor de Britse rapper en zangeres Little Simz (28). Ze won de Mercury Prize 2022 voor 'beste Britse album' met haar vierde album 'Sometimes I Might Be Introvert'. "Ik wil Mercury bedanken voor deze ongelooflijke prijs", klonk het hoorbaar emotioneel.
Lees verder

Soudal-top licht voor het eerst transfer van Lotto naar Quick.Step toe: "Wij bemoeien ons niet. Zo makkelijk is het niet om Patrick Lefevere te spelen"
'Soudal naar ploeg Patrick Lefevere'. Dat was in 2021 zo'n beetje de Belgische wielertransfer van het jaar. Zelfs al komt de naam van de Kempense siliconenfabrikant pas in 2023 op de truitjes van Lefevere. Negen jaar lang verzekerde Soudal wielerploeg Lotto van financiële armslag, maar resultaten bleven uit. Dat moet straks anders en beter, zeggen Soudal-stichter baron Vic Swerts (82) en CEO Dirk Coorevits in een exclusief gesprek met deze krant. "We hopen we dat we nu in de Champions League van het wielrennen zijn aanbeland."
Lees verder

Omringd door een zwembad in een tropische tuin en met zicht op zee: één blik naar buiten brengt je meteen in vakantiemodus in deze luxevilla
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa op een landgoed van 13 hectare op de Turks- en Caicoseilanden.
Lees verder

Zij de best betaalde, hij de best betaalde wereldwijd: Kylian Mbappé vormde met Trinity Rodman het opvallendste 'koppel' op de Ballon d'Or
Pas op het laatste moment maakte Kylian Mbappé zijn opwachting in het Théâtre du Châtelet in Parijs, maar ongemerkt ging zijn passage op de Ballon d'Or niet voorbij. De PSG-ster (23) werd uitgejouwd bij aankomst, waarna hij 'slechts' als zesde eindigde. Maar vooral de vrouw die naast hem zat, gooide hoge ogen. Dat bleek niet het Belgische model Rose Bertram te zijn - naar verluidt de nieuwe liefde in het leven van de spits van PSG - maar wel de dochter van niemand minder dan Dennis Rodman, Trinity (20).
Lees verder

Ongeneeslijke ziekte eist tol van Noorse prinses Mette-Marit: "We moeten leren leven met de onzekerheid"
Al vier jaar lang leeft de Noorse kroonprinses Mette-Marit (49) met een ongeneeslijke longziekte. Sinds de diagnose neemt de vrouw van kroonprins Haakon (49) veel minder deel aan het openbare leven en ondergaat ze intensieve behandelingen. Al loopt het bij momenten nog steeds mis. Onlangs moest Mette-Marit zo een werkbezoek vroegtijdig afbreken en werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Door de ziekte wordt de levensverwachting van de prinses bovendien ernstig ingekort, maar toch blijft ze strijdvaardig. "Ik denk dat er nog veel goede dagen in het verschiet liggen."
Lees verder