Doorgaan naar hoofdcontent

PS ligt dwars over ambtenarenpensioenen: bilaterale vergaderingen moeten uitweg bieden

HLN
PS ligt dwars over ambtenarenpensioenen: bilaterale vergaderingen moeten uitweg bieden
Op het begrotingsconclaaf van de federale regering wordt voorlopig bilateraal onderhandeld. Een voorstel om te snoeien in de perequatie van de ambtenarenpensioenen veroorzaakt naar verluidt ruis op de lijn met de PS, elders valt te horen dat er van een echte clash geen sprake is. Eerder viel te horen dat er wel bijna een akkoord was rond een overwinstbelasting voor energieproducenten vanaf een prijsplafond van 130 euro per megawattuur.
Lees verder

Minstens 22 doden door aardverschuiving in Venezuela, nog 52 mensen vermist
In Venezuela zijn zeker 22 mensen zijn om het leven gekomen bij een aardverschuiving die zich voordeed in Las Tejerias. Er zijn ook 52 mensen vermist. Dat is meegedeeld door de Venezolaanse vicepresident Delcy Rodriguez.
Lees verder

De slipper van Club en een Anderlecht met twee gezichten: bekijk hier de hoogtepunten van de elfde speeldag
De elfde speeldag in de Jupiler Pro League had een verrassing van formaat in petto: landskampioen Club ging op eigen veld onderuit tegen Westerlo. Concurrenten Antwerp en Genk wonnen wél, net als Anderlecht - weliswaar na alweer een slecht wedstrijdbegin. Iets gemist? Bekijk hieronder de hoogtepunten alle matchen.
Lees verder

Begrotingsonderhandelingen worden om 10 uur hervat
De federale regering heeft zondag even voor middernacht de onderhandelingen over de begroting opgeschort. De gesprekken zullen deze ochtend om 10 uur hervat worden.
Lees verder

Instagram en Twitter leggen account van Kanye West beperkingen op na antisemitische posts
De sociaalnetwerksites Instagram en Twitter hebben beperkingen opgelegd aan het account van de Amerikaanse rapper Kanye West. Dat gebeurde nadat West boodschappen online had geplaatst die als antisemitisch worden beschouwd.
Lees verder

Raketlanceringen Noord-Korea waren "tactische oefeningen", uitgevoerd onder leiding van Kim Jong-un
De raketlanceringen die Noord-Korea de afgelopen weken heeft uitgevoerd maakten onderdeel uit van een tactische nucleaire oefening die het land van 25 september tot 9 oktober heeft uitgevoerd. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hield toezicht op de training en er had de leiding over. Dat meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA vandaag.
Lees verder

Guterres: VN-Veiligheidsraad moet vredesmacht voor Haïti overwegen
Secretaris-generaal António Guterres van de Verenigde Naties heeft er bij de VN-Veiligheidsraad per brief op aangedrongen het verzoek van Haïti in overweging te nemen om in het land een internationale gespecialiseerde strijdmacht in te zetten, meldt een VN-woordvoerder. Een dergelijke troepenmacht zou nodig zijn om de humanitaire crisis op het Caribische eiland te helpen bezweren. Zaterdag gaven de VS al aan eenzelfde verzoek in overweging te hebben.
Lees verder

76 doden bij bootongeluk in Nigeria
76 mensen zijn omgekomen in Nigeria nadat hun overbeladen boot kapseisde in de zuidoostelijke staat Anambra. Dat heeft de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari zondag bekendgemaakt. Tijdens het ongeluk op vrijdag waren 85 passagiers aan boord.
Lees verder

Nederlander omgekomen tijdens duik in Franse grot
Een Nederlander is zondag omgekomen tijdens het duiken in een bekende onderwatergrot in Frankrijk. Waardoor de man precies om het leven is gekomen, is niet bekend. Hij zou een ervaren duiker zijn geweest, meldt de Franse krant La Dépêche.
Lees verder

SPD wint deelstaatverkiezingen in Duitse deelstaat Nedersaksen
De sociaaldemocratische SPD heeft zondag de deelstaatverkiezingen in Nedersaksen duidelijk gewonnen, zo blijkt in de nacht van zondag op maandag uit de voorlopige resultaten. Er lijkt nu een rood-groene coalitie in de maak.
Lees verder

Centra voor basiseducatie naar Grondwettelijk Hof tegen betalende inburgering
De centra voor basiseducatie trekken naar het Grondwettelijk Hof om het nieuwe inburgeringsbeleid van de Vlaamse regering aan te vechten. De onderwijskoepel wil af van de verplichte taaltest voor nieuwkomers en vraagt dat het inburgeringstraject gratis blijft, schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder

Royal Mint geeft munt uit ter ere van 100 jaar BBC
The Royal Mint, de overheidsorganisatie die al het muntgeld in Groot-Brittannië produceert, geeft kort voor de honderdste verjaardag van de BBC een herdenkingsmunt uit. De publieke omroep, later bekend als de British Broadcasting Corporation, werd opgericht op 18 oktober 1922.
Lees verder

Duitse politie en marine starten onderzoek naar lekken in Nord Stream-pijpleidingen
De politie en de marine in Duitsland hebben een onderzoeksteam ingezet dat duidelijkheid moet brengen over de oorzaak van de lekken in de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Twee weken geleden werden de leidingen beschadigd door ontploffingen.
Lees verder

De beste speler van dit seizoen is hij al, nu wil Bart Cannaerts ook het record van Ella Leyers breken
Alles of niks: achttien keer overleven in 'De Allerslimste Mens'. Het kan vanavond al over en uit zijn, maar als Bart Cannaerts (42) tot donderdag kan overleven in 'De Allerslimste Mens ter Wereld', dan evenaart hij het onklopbaar gewaagde record van achttien deelnames op naam van Ella Leyers (34). Pas volgende week kan Bart eventueel de allerstrafste kandidaat ooit worden met negentien deelnames.
Lees verder

Rode Duivels kennen hun pad richting het EK 2024, maar met welke bondscoach? "Toekomst Martínez hangt niet af van een populariteitspoll"
Het vraagstuk blijft beroeren. Wat met Roberto Martínez straks — na het WK in het Qatar is de bondscoach einde contract. CEO Peter Bossaert: "Je moet goed nadenken over wat je, zonder elkaar, kwijt zou zijn..."
Lees verder

Wibe (25) en Jessy (24) komen om tijdens citytrip in Rome: "Ze wilden automobilisten helpen die juist ongeval hadden gehad"
"Dit komt dubbel zo hard aan, nadat we vorig jaar onze papa verloren." Dat zegt de familie van Wibe B. (25) en Jessy D. (24). De West-Vlaamse vriendinnen waren op citytrip in Rome en zaten in een taxi toen het fout liep. Volgens Italiaanse media wilden de vriendinnen op de snelweg automobilisten helpen die betrokken waren bij een ongeval. Bij het uitstappen werden ze gegrepen door een andere wagen, de chauffeur pleegde vluchtmisdrijf.
Lees verder

Nog één dag om 4 miljard te vinden
De Vivaldi-regering heeft nog één dag om 4 miljard euro te vinden om de begrotingsput van 23 miljard euro — wat — te dempen. Van het afromen van overwinsten tot nieuwe taksen en steun voor bedrijven: premier De Croo moet nog flink wat struikelblokken uit de weg ruimen voor zijn State of the Union van morgen in het parlement. Eén dossier wordt tegen morgen alvast niet beklonken: de fiscale hervorming.
Lees verder

SLANGEN OP MAANDAG. Een democratie die zijn politici niet vergoedt, eindigt met een politieke klasse bestaande uit miljonairs, dieven en lobbyisten
Wat zou de kernploeg van RSC Anderlecht verdienen? Gisteren namen de supporters pas na 12 minuten plaats op de tribune, uit protest tegen de lamentabele prestaties van hun favoriete ploeg. Zouden ze opnieuw tevreden zijn als de spelers acht procent van hun loon zouden inleveren? Zou dat opwegen tegen de teloorgang van de gouden dagen? Dat lijkt nochtans de logica van premier De Croo: de ministers van zijn regering een gedeelte van hun loon laten inleveren om de verbolgen kiezer opnieuw gunstig te stemmen.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. De duizelingwekkende eindfactuur van de overheidslabo's: 65 miljoen euro te veel betaald voor coronatesten
Al twee jaar heeft de federale overheid haar eigen labo's die coronatesten analyseren. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft die laten bouwen, maar hij trekt nu de stekker uit het project. Wij konden de eindfactuur inkijken en die doet duizelen: er is 65 miljoen euro te veel betaald. Hoe kon dat gebeuren? En waar is dat geld naartoe?
Lees verder

Jiri: "Ik tel echt af naar laatste aflevering 'Blind getrouwd'"
"Ik tel echt af naar het einde van 'Blind Getrouwd'", bekent Jiri aan Showbits. Hij heeft het lastig met alle media-aandacht rond het programma en ook met alle geheimhouding errond. "Tot zo lang moeten wij echt ondergedoken leven", zegt hij. Maar intussen blijft hij wel aan de slag als agent bij de verkeerspolitie. En ook tijdens verkeerscontroles wordt hij al eens erkend en krijgt hij reacties op z'n huwelijk met Florence. Vorige week zagen we al dat de twee meer naar elkaar te groeien tijdens de reis in Bodrum. Hoe de liefde verder evolueert, zie je vanavond in 'Blind Getrouwd'.
Lees verder