Doorgaan naar hoofdcontent

Proces aanslagen Brussel en Zaventem wordt op 14 november hervat na lange discussie over glazen boxen

HLN
Proces aanslagen Brussel en Zaventem wordt op 14 november hervat na lange discussie over glazen boxen
Het proces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem zal op 14 november van start gaan. Dat laat de federale overheidsdienst Justitie weten via Twitter. Door de discussie rond de omstreden beschuldigdenboxen werd de eigenlijke start op 10 oktober uitgesteld. "Dankzij intensieve samenwerking wordt de beklaagdenbox snel aangepast. Zo wordt het uitstel beperkt tot drie weken (in de herfstvakantie waren de zittingen sowieso geschorst)", aldus de FOD Justitie.
Lees verder

Cherri (28) betaalt 60.000 euro aan 15 operaties om te lijken op idool Kim Kardashian
Vijftien operaties in acht jaar, dat had Cherri Lee (28) over om te lijken op Kim Kardashian. Dat zij en haar idool een andere origine hebben, hield de Zuid-Koreaanse niet tegen. Op haar twintigste liet ze dan ook eerst haar ogen doen.
Lees verder

Heksenzusjes hebben succes: 'Hocus Pocus 2' breekt kijkcijferrecord op Disney+ in de Verenigde Staten
Disney+ brengt de zusjes Sanderson weer tot leven in de sequel 'Hocus Pocus 2', mét succes. De film blijkt een kijkcijferkanon te zijn in de Verenigde Staten én kaapt bovendien zelfs een record weg.
Lees verder

Heksenzusjes hebben succes: 'Hocus Pocus 2' breekt kijkcijferrecord op Disney+
Disney+ brengt de zusjes Sanderson weer tot leven in de sequel 'Hocus Pocus 2', mét succes. De film blijkt een kijkcijferkanon te zijn in de Verenigde Staten én kaapt bovendien zelfs een record weg.
Lees verder

NBA-teams staan nu al in de rij voor boomlang basketbalfenomeen uit Frankrijk: "Hij is uniek, vergelijk hem met een eenhoorn"
"Er zijn spelers die nooit meer hun gelijke zullen kennen. Nooit nog zal er een speler als Shaquille O'Neal komen of Kobe Bryant of Michael Jordan. Deze jongen is van hetzelfde kaliber." Of hoe de NBA nu al storm loopt voor een 2,20 m lange basketbalsensatie uit Frankrijk. Meet Victor Wembanyama.
Lees verder

Kraan slaat waterleiding lek bij werken: tienduizenden liters drinkwater spuiten de lucht in
In de Lange Zoutstraat en de Korte Zoutstraat in Aalst is donderdag een waterlek ontstaan tijdens werken. Een kraan sloeg de leiding lek, waarna het water meters hoog de lucht inspoot. Watermaatschappij Farys had een uur nodig om het water uit te zetten.
Lees verder

Wat zou je anders doen bij je seksueel debuut? 35 Vlamingen reageren. "Minder hard kreunen. Ik keek te veel porno"
Je mag je seksueel debuut nog eens opnieuw doen. Pak je het anders aan? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 30.000 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. "Haal glijmiddel in huis!"
Lees verder

Wat zou je anders doen bij je seksueel debuut? 35 Vlamingen reageren. "Wel zeggen dat het mijn eerste keer is"
Je mag je seksueel debuut nog eens opnieuw doen. Pak je het anders aan? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 30.000 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. "Haal glijmiddel in huis!"
Lees verder

Poetin: "Altijd veel respect voor Oekraïense burgers en hun cultuur gehad"
Tijdens een toespraak die werd uitgezonden op de Russische televisie heeft president Vladimir Poetin gezegd dat hij "veel respect" voor het Oekraïense volk heeft. Ondanks de verwoestende oorlog met het Russische buurland, beweert Poetin dat hij de Oekraïense cultuur, taal en literatuur altijd zal appreciëren.
Lees verder

Nationale Bank ziet Belgische economie afstevenen op korte ondiepe recessie in tweede jaarhelft
De Belgische economie lijkt in de tweede helft van dit jaar en mogelijk nog begin volgend jaar in een korte recessie 'van beperkte omvang' te belanden. Dat concludeert de Nationale Bank van België (NBB) uit een bevraging die ze, in samenwerking met de werkgeversorganisaties, eind vorige maand uitvoerde bij ruim 4.500 ondernemingen en zelfstandigen.
Lees verder

"We kunnen niet winnen": Russische veteranen spreken zich uit tegen de oorlog
Ze hebben gediend in het Russische leger en gevochten in Afghanistan en Tsjetsjenië. Ze noemen de oorlog in Oekraïne een "onrechtvaardige aanval" op een kleinere buur. Oorlogsveteranen roeren zich en kijken kritisch naar de invasie én het Kremlin: "Poetin heeft omstandigheden gecreëerd waarin we niet kunnen winnen."
Lees verder

Harry en Meghan blijven schaken tegen de Britse royals: "Dit is geen staakt-het-vuren, maar een wapenrace"
Even leek het alsof het stof in Buckingham Palace was gaan liggen. Harry (38) en Meghan (41) zijn terug in de VS, waar ze hun financiën veilig proberen te stellen. De achtergebleven royals pikken de draad weer op, met Charles aan het roer. Maar er was niet veel voor nodig om hun staakt-het-vuren te doen wankelen: een wel zéér toevallig getimed portret, een opvallende schenking van Charles aan prins William... Het is intussen duidelijk dat de Britse royals enkel hun Queen begraven hebben, niét de strijdbijl.
Lees verder

Lijkt de tijd echt sneller te gaan wanneer we ouder worden?
"Waar is de tijd toch naartoe?" Waarschijnlijk is dit ook voor jou een bekend credo. Maar waarom vroegen we ons dat als kind niet af, en leken onze schooldagen en zomers eindeloos lang? En waarom lijken de jaren oneerlijk snel voorbij te vliegen sinds we als volwassene door het leven gaan? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters weet wat de klok slaat.
Lees verder

Slachtoffer aanslagen Zaventem laat op haar 23ste euthanasie toepassen voor ondraaglijk psychisch lijden
Ze is amper 23 geworden. Op 22 maart 2016 maakte ze van dichtbij de aanslagen in Zaventem mee. Ze torste daarna zo'n ondraaglijk psychisch leed met zich mee, dat haar aanvraag voor euthanasie uiteindelijk werd aanvaard. Op 7 mei nam ze afscheid van het leven. Haar verhaal kwam gisteren aan bod in de RTBF-reportage over "vergeten" slachtoffers. Er was sprake van een gerechtelijk onderzoek naar de euthanasie, maar het parket van Antwerpen heeft dat geseponeerd. De familie van de jonge vrouw reageert geschokt op de uitzending.
Lees verder

Ongeval op E411 ter hoogte van Jezus-Eik richting Brussel: al meer dan 1 uur aanschuiven
Op de E411 zijn na een ongeval ter hoogte van Jezus-Eik drie rijstroken versperd in de richting van Brussel. Het verkeer staat daar zo goed als stil, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

'Frasier' is officieel terug van weggeweest: Paramount+ geeft groen licht voor tien afleveringen
Er luidden al enkele geruchten, maar nu is de terugkeer van de succesvolle sitcom 'Frasier' ook effectief een feit. Amerikaanse streamingdienst Paramount+ gaf namelijk groen licht voor maar liefst tien nieuwe afleveringen van de sequel.
Lees verder

Française Annie Ernaux wint Nobelprijs voor Literatuur
De Franse schrijfster Annie Ernaux (82) heeft de Nobelprijs voor de Literatuur gewonnen. De Zweedse Academie looft Ernaux voor haar moed en "klinische scherpte", waarmee ze schrijft over de "bronnen, vervreemdingen en beperkingen van ons persoonlijke geheugen".
Lees verder

Vanaf november gelden nieuwe regels voor keuring oldtimers: vrijstelling voor sommige , uitgebreider keuringsverslag voor de andere
Volgende maand wijzigt een en ander met betrekking tot de keuring van oldtimers, zo maakte het departement Mobiliteit en Openbare Werken vandaag bekend. Duidelijkere regels voor niet-originele wisselstukken en verbouwingen van de wagens met de O-nummerplaat moeten tegelijk meer soepelheid en grotere verkeersveiligheid opleveren.
Lees verder

Football Talk. Sevilla ontslaat Lopetegui na zware nederlaag tegen Dortmund - WK in gevaar voor Walker
De deelname van Engels international Kyle Walker aan het WK voetbal in Qatar komt mogelijk in gevaar. De rechtsachter van Manchester City kampt met een liesblessure en is zeker een aantal weken buiten strijd. Walkers coach Pep Guardiola besprak zijn situatie woensdagavond na de 5-0 overwinning in de Champions League tegen FC Kopenhagen. "Het is iets met de buikspieren en hij zal een tijdje out zijn. Ik weet niet hoelang. Meer kan ik niet zeggen. We zullen met de dokters overleggen. Hopelijk raakt hij hersteld voor het WK. Ik weet hoe belangrijk het WK is voor de spelers maar eerlijk gezegd weet ik het echt niet op dit moment."
Lees verder

Aangifte van mishandeling tegen zoon van John de Mol geseponeerd wegens onvoldoende bewijs
Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft de aangifte tegen Johnny de Mol, de zoon van de Nederlandse media-ondernemer John de Mol. Johnny werd door zijn ex-partner Shima Kaes beschuldigd van mishandeling en poging tot doodslag. Uit het onderzoek is echter gebleken dat er onvoldoende bewijsmateriaal is. Dat nieuwe raakte donderdagmiddag bekend.
Lees verder