Doorgaan naar hoofdcontent

Prinses Elisabeth viert 21ste verjaardag zonder familie

Prinses Elisabeth viert 21ste verjaardag zonder familie

De Belgische kroonprinses Elisabeth wordt vandaag 21 jaar. Haar ouders, koning Filip en koningin Mathilde, zijn op staatsbezoek in Litouwen. Ze zouden het heuglijke feit later vieren met hun dochter. Het paleis gaf ter gelegenheid twee nieuwe foto's vrij.

Lees verder

Mark Tijsmans stopt als N-VA-gemeenteraadslid uit protest tegen Antwerps cultuurbeleid

Acteur Mark Tijsmans stapte in 2018 in de politiek om een brug te kunnen bouwen tussen de N-VA en de cultuursector, maar moet nu toegeven dat hem dat niet is gelukt. Hij legt zijn mandaat neer uit protest tegen het Antwerpse cultuurbeleid. 'Antwerpen noemt zichzelf een cultuurstad, dan moet het cultuurbeleid belangrijk zijn.'

Lees verder

Wereldwijde storing bij Whatsapp, oorzaak onbekend

Communiceren via de populaire berichtendienst Whatsapp is tijdelijk onmogelijk. De oorzaak van de storing is vooralsnog onbekend, maar wordt overal ter wereld vastgesteld. Het is nog niet duidelijk wanneer de app weer zal werken.

Lees verder

Bpost onder druk op beurs na stap opzij ceo

Op de beurs heeft de nieuwe opschudding aan de top van Bpost impact op de beurskoers van het bedrijf. De koers zakt met 7 à 9 procent.

Lees verder

Serena Williams: 'Ik ben nog niet met pensioen'

41 is ze, tennisspeelster Serena Williams. Op de US Open, het laatste Grandslamtoernooi van 2022, zou ze haar laatste toernooi spelen. Maar plots lijkt Williams daar niet meer zo zeker van.

Lees verder

Oekraïense president Zelenski maakt balans op na acht maanden oorlog: 'Russen falen over de hele lijn'

Acht maanden na het begin van de Russische invasie heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski de oorlog 'een mislukking over de hele lijn' voor Rusland genoemd. Volgens hem is de militaire invloed van het land uitgedoofd. Dat zei hij in een nachtelijke toespraak.

Lees verder

Zeker zestien doden in Bangladesh na doortocht cycloon Sitrang

Na de doortocht van de krachtige cycloon Sitrang in het zuiden van Bangladesh zijn zeker zestien mensen om het leven gekomen. Een miljoen mensen werden 's nachts uit de lagergelegen gebieden en de kustgebieden geëvacueerd, zo melden de autoriteiten dinsdag.

Lees verder

Truss neemt afscheid van Downing Street 10

Engeland heeft zijn regeringswissel achter de rug. Liz Truss bood vanochtend na 45 dagen haar ontslag aan als premier, nadien had Rishi Sunak een afspraak bij koning Charles en zou hij zijn eerste toespraak als premier houden.

Lees verder

Crevits hervat op 14 november

Hilde Crevits (CD&V) gaat opnieuw aan de slag vanaf 14 november.

Lees verder

Wielrenster Amy Pieters zet eerste stappen, tien maanden na zware val op training

Wielrenster Amy Pieters flirtte na een zware valpartij op training tien maanden geleden met de dood, maar is na een zware operatie en een maandenlange coma vol goede moed aan een lange revalidatie bezig. De ploeggenote van Lotte Kopecky bij SD Worx kan intussen weer zelfstandig korte stukjes stappen.

Lees verder

Personeel 'Thuis' legt het werk neer

Er is een spontane staking uitgebroken bij de medewerkers van Thuis. Zowel in de opnamestudio in Leuven als op de buitenlocaties heeft het personeel het werk neergelegd omdat medewerkers niet tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij de VRT bij een extern productiehuis aan de slag kunnen. Dat laat ACOD-VRT weten.

Lees verder

Komend weekend grote hinder op Brusselse ring

Van zaterdagavond 21 uur tot zondagmiddag 12 uur wordt de Brusselse ring R0 volledig afgesloten in beide richtingen ter hoogte van complex Zaventem-Henneaulaan als gevolg van werken. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige verkeershinder en raadt mensen met klem aan de weg te vermijden.

Lees verder

Vijf jaar cel voor verkrachter die slachtoffers benaderde op Tinder

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 27-jarige man tot vijf jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling veroordeeld voor verkrachting, aanranding en afpersing van tientallen vrouwen, die hij benaderd via datingapps zoals Tinder.

Lees verder

'De laptop is nog te veel een glazen boek'

Elke leerling en elke leerkracht een laptop. Dat was de inzet van de Digisprong in het onderwijs. Een jaar na de start ervan, blijkt dat louter laptops toeschuiven niet volstaat.

Lees verder

Stap opzij topman Tirez doet mogelijk meer kwaad dan goed

De beslissing van Dirk Tirez om tijdelijk een stap opzij te zetten, zien experts als een overdreven reactie. Voor de ceo van het postbedrijf is integriteit het hoogste goed, maar de move komt op een vervelend moment voor Bpost.

Lees verder

Beroep Brittney Griner verworpen

Een Russische rechtbank heeft het beroep van basketster Brittney Griner verworpen. De Amerikaanse moet dus langer in de cel blijven.

Lees verder

MR en Groen al vechtend naar kernenergie-overleg De Croo

Premier Alexander De Croo (Open VLD) roept deze week zijn topministers bij elkaar om een stand van zaken te geven over de onderhandelingen met Engie. De MR en de groenen trekken openlijk ruziënd naar de vergadering.

Lees verder

Zo zag de gedeeltelijke zonsverduistering eruit vanuit België

Tussen de bewolking en enkele buien door kon je dinsdag vanaf 11.09 uur in België een gedeeltelijke zonsverduistering zien. Twee uur later was het spektakel alweer voorbij. Op het hoogtepunt om 12.04 uur was de zon voor 22 procent bedekt.

Lees verder

Ook voor Adidas werd Ye te toxisch

Adidas blaast de samenwerking met rapper Ye op na diens antisemitische uitspraken. Dat had heel wat voeten in de aarde. Dat er een kwart miljard euro in rook opgaat, speelt mee.

Lees verder

Sancties voor sociale huurders die te groot wonen

Door sociale huurders te beboeten wil Minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) hen aanmoedigen om te verhuizen naar een kleinere woning.

Lees verder

Ik ben gehackt en ik voel me bloot. En schuldig

Collega Kaat Schaubroeck heeft het vlaggen: ze is vorige week gehackt. Een vies gevoel. Ze voelt zich beslopen, bedreigd, uitgekleed. En naast de angst (zeg maar paniek) is er ook dat ellendige gevoel: dat je het zelf gezocht hebt. Veel te slordig met paswoorden, veel te zorgeloos geleefd.

Lees verder

VUB dient een klacht in wegens grensoverschrijdend gedrag

De Vrije Universiteit Brussel werd zeer recent op de hoogte gebracht van verregaand grensoverschrijdend gedrag dat zich rond activiteiten van een studentenkring voordeed.

Lees verder

Een puppy, en snel een beetje. Waarom broodfok blijft bestaan

Zware broodfok en de invoer van Oost-Europese pups raken niet uitgeroeid, bewijst een gerechtelijke inval bij enkele Kempense kwekerijen. 'Kopers willen nu een puppy, en wel meteen', zegt Michel Vandenbosch van Gaia.

Lees verder

Belgen blijven gehecht aan radio en televisie

De Belgen houden vast aan traditionele media, zoals televisie en radio. Jongeren tussen 12 en 24 jaar kiezen dan weer steeds vaker voor streamingdiensten, zowel voor video als voor audio. Dat blijkt uit mediatrends van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

Lees verder

Ticketprijs Rock Werchter 2023 stijgt: combiticket bijna 10 procent duurder

Een combiticket voor Rock Werchter wordt opnieuw duurder. De prijs van een vierdaags ticket stijgt met bijna tien procent ten opzichte van 2022.

Lees verder

18-jarige op step zwaargewond na aanrijding met bus

Een 18-jarige man is dinsdagavond zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht na een ongeval op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De man stak de straat over en werd daarbij gegrepen door een bus die op de trambedding reed.

Lees verder

'Bellingcat' ontmaskert Russische eenheid achter raketaanvallen

Een collectief van onderzoeksjournalisten heeft aan de hand van gelekte arbeids- en telefoongegevens van Russische militairen ontdekt wie mee verantwoordelijk is voor de aanvallen op Oekraïense burgerdoelen en elektriciteitscentrales. Een lid gaf zelfs informatie vrij over de vluchtroutes van de raketten en stuurde enkele foto's van zijn commandant door.

Lees verder

Sky ECC-onderzoek doorstaat de eerste proceduretest

De advocaten van drie mannen die in februari vorig jaar de opdracht gaven om een aanslag met een brandbom te plegen tegen het huis van een havenarbeider, probeerden het Sky ECC-onderzoek onderuit te halen. Maar ze vingen bot.

Lees verder

Geen nieuwe besmettingen met apenpokken vastgesteld: 'We moeten alert blijven'

Voor het eerst sinds de wereldwijd uitbraak van de apenpokken zijn er in ons land een week lang geen nieuwe gevallen meer vastgesteld. 'Dit is heel goed nieuws, maar de vraag zal zijn hoe het evolueert', zegt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano).

Lees verder

'Theo Francken op bezoek en de zon verdwijnt'

Wie slipt in de Wetstraat of in de geruchtenmolen belandt, verzeilt vroeg of laat in deze rubriek.

Lees verder

'Musk wil overname Twitter vrijdag afronden'

De Amerikaanse miljardair Elon Musk wil de overname van het sociaal netwerk Twitter vrijdag afronden. Dat heeft hij volgens het persbureau Bloomberg beloofd tijdens een videoconferentie met bankiers die hem helpen om de deal gefinancierd te krijgen.

Lees verder

Veroordeelde hoogleraar KU Leuven stond in mei nog voor de klas in Nederland

Hoewel F. D. al in 2018 een verbod kreeg van de KU Leuven om nog met studenten om te gaan, bleef hij al die jaren geregeld lesgeven in Nederland. De universiteiten en hogescholen daar moesten in de krant lezen wat er was gebeurd en moeten hem nu in allerijl schrappen.

Lees verder

Vertonghen voelt zich 'ook verantwoordelijk' voor malaise bij Anderlecht

Jan Vertonghen heeft voor het eerst na hectische dagen bij Anderlecht gesproken: 'Ik maak het liever niet mee, maar we moeten erdoor.'

Lees verder

Oekraïne doet gevreesde Wagner-militie toontje lager zingen

Nabij het stadje Bachmoet dringt het Oekraïense leger de beruchte Russische 'privémilitie' Wagner terug. Dat is slecht nieuws voor Wagner-baas Jevgeni Prigozjin, die zich opwerpt als luide hardliner.

Lees verder

Antwerp-coach Mark van Bommel ontsnapt aan mogelijke overval

Mark van Bommel, de trainer van Royal Antwerp FC, zegt dat hij maandagnacht in zijn parkeergarage werd opgewacht door een gewapende man. Mogelijk is hij ontsnapt aan een carjacking.

Lees verder

Chelsea als groepswinnaar naar achtste finales Champions League

Dinsdagavond werd het eerste deel van de wedstrijden op de vijfde speeldag in de groepsfase van de Champions League afgewerkt. Daarbij verzekerde Chelsea zich van een plekje en haalde Sevilla het van Kopenhagen.

Lees verder

Podcast | Veel dollars en giftige advertenties: geld bepaalt wie de midterms wint

Over een paar weken staan in de VS de midterms op de agenda. Het zijn erg belangrijke verkiezingen, want na 8 november weten we of de democratische president Joe Biden nog op een meerderheid kan blijven rekenen in het parlement. Of winnen de Republikeinen en wordt de armslag van de president drastisch beperkt? Een ding is zeker: het zijn de duurste midterms ooit.

Lees verder

Brugse internationals spelen voor groepswinst en een WK-ticket

Club Brugge heeft vanavond (18.45 uur) tegen Porto aan een punt genoeg om de groepswinst in de Champions League te grijpen. Coach Carl Hoefkens spoort zijn internationals aan zich te laten zien. Noa Lang mag op een basisplaats hopen.

Lees verder

Bent u als arts geconventioneerd of niet? En waarom?

Steeds meer specialisten stappen af van de officiële tarieven en rekenen supplementen aan, blijkt uit cijfers die De Standaard opvroeg. Bent u als arts geconventioneerd of niet? En wat zijn daarvoor de belangrijkste argumenten? Laat het ons graag weten op binnenland@standaard.be. Liefst met vermelding van uw telefoonnummer.

Lees verder

Na de middag veel kans op vrij zonnig en zacht weer

Woensdag verwachten we eerst wolkenvelden met eventueel 's ochtends vroeg nog wat lichte neerslag over het centrum en het oosten.

Lees verder

Twee agenten en een brandweerman gewond bij betoging tegen circulatieplan in Schaarbeek

Twee agenten en een brandweerman zijn gewond geraakt bij de betoging van dinsdagavond tegen het mobiliteitsplan Good Move in Schaarbeek. Dat meldt de betrokken politiezone Brussel-Noord. Tijdens enkele schermutselingen werden ook verschillende mensen opgepakt.

Lees verder

Ikea verkoopt voor het eerst geen echte kerstbomen meer

Op zoek naar een échte kerstboom? Dan kan je dit jaar voor het eerst niet bij Ikea terecht. De keten heeft beslist om over te schakelen naar kunstbomen omdat de vraag jaar na jaar kleiner wordt. Nog slechts 18 procent van de Vlamingen haalt een natuurlijke kerstboom in huis.

Lees verder

Ethische bank NewB trekt stekker uit bankactiviteiten

De ethische bank ­NewB trekt de stekker uit haar bank­activiteiten. De ­rekeninghouders worden helemaal vergoed, maar voor de coöperanten dreigt een 'significant verlies', zegt ceo Thierry Smets in De Tijd.

Lees verder

Thibaut Courtois na nederlaag in Leipzig: 'We sliepen nog op het veld'

Thibaut Courtois was dinsdagavond allerminst te spreken over de 3-2 nederlaag van zijn Real Madrid op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Champions League bij RB Leipzig. Real was al gekwalificeerd voor de tweede ronde, maar Courtois had toch op een betere prestatie gehoopt.

Lees verder

Ook Queens of the Stone Age komen naar Rock Werchter

Na Stromae, Arctic Monkeys en Muse heeft Rock Werchter een vierde naam bekendgemaakt. Queens of the Stone Age zullen op zondag 2 juli op de festivalweide optreden.

Lees verder

Itsme nu ook beschikbaar voor jongeren vanaf 16 jaar

Identiteitsapp Itsme is voortaan ook beschikbaar voor jongeren vanaf 16 jaar, in plaats van enkel voor 18-plussers. Het bedrijf zegt zo de 'digitale kloof bij onze jeugd' te willen verkleinen.

Lees verder