Doorgaan naar hoofdcontent

Politie roept op tot extra alertheid na meldingen over mogelijke kinderlokker: “Maar er is geen reden tot paniek”

HLN
Politie roept op tot extra alertheid na meldingen over mogelijke kinderlokker: "Maar er is geen reden tot paniek"
De politie Het Houtsche (Oostkamp, Beernem en Zedelgem) vraagt burgers om extra alert te zijn, nadat de voorbije weken drie meldingen bekendgeraakten over een mogelijke kinderlokker. "Er is wel geen enkele reden tot paniek of ongerustheid", klinkt het.
Lees verder

Brooddozen van kinderen bestaan vooral uit witbrood, sandwiches en snoep: "We moeten hen hummus of groenten leren eten"
Witbrood, sandwiches, salami en snoep: de inhoud van een brooddoos in vier basisscholen rond Brugge beantwoordt nagenoeg nooit aan de vereisten voor een gezonde lunch op school. Dat hebben studenten Voedings- en Dieetkunde aan de VIVES Hogeschool ondervonden tijdens een onderzoek. Ze gaan nu workshops geven aan de kinderen om hen eens hummus of groenten te laten proeven.
Lees verder

Politie neemt 5.691 verboden tabletten tegen erectiestoornissen in beslag
Tijdens een controleactie in verschillende seksshops in Brussel nam de politie duizenden verboden artikelen in beslag. Het gaat onder meer om poppers en tabletten tegen erectiestoornissen.
Lees verder

Tito komt mankend thuis, na bezoek dierenarts blijkt kogel in poot te zitten: "Welke gek schiet nu op katten?"
Tom Andries (33) is er het hart van in. Enkele dagen geleden kwam Tito, de kat des huizes, al mankend thuis. 'Ach, een klein ongelukje', dacht zijn baasje. Maar toen daags nadien Tito's poot enorm gezwollen bleek en het diertje er nauwelijks op kon steunen trok Tom richting dierenarts. Een röntgenfoto bracht duidelijkheid over de zwelling, maar verwarring over de oorzaak daarvan. "In zijn poot zit een kogel, afkomstig van een loodjesgeweer. Een operatie is erg risicovol."
Lees verder

LIVE CLUB-PORTO. Eustaquio laat 0-1 liggen, verzekert Club zich van groepswinst?
• Jan Breydel (18u45) • Ref: Michael Oliver (ENG) • Club heeft genoeg aan punt voor groepswinst • Blauw-zwart zonder geschorste Sowah
Lees verder

Na weken van spanningen: ontmoeting tussen Scholz en Macron moet gemoederen helpen bedaren
De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz hebben er woensdag een "constructieve" ontmoeting opzitten. Dat viel te horen na het bezoek van Scholz aan Macron in het Elysée in Parijs. Veel concrete zaken leverde het gesprek niet op, maar de twee leiders spraken wel af dat ze elkaar zowel voor als na hun bezoek aan China (in het geval van Scholz) en de VS (Macron) opnieuw zullen spreken.
Lees verder

Mogelijk tot 500 asielzoekers op weg naar voormalige site van civiele bescherming in Jabbeke, burgemeester reageert furieus: "Ik laat het hier niet bij!"
Het kernkabinet van de federale regering heeft woensdag beslist om 150 à 500 asielzoekers onder te brengen in de voormalige gebouwen van de civiele bescherming in Jabbeke. De eerste gezinnen met kinderen zouden al binnen de vier weken arriveren. Tot grote woede van burgemeester Frank Casteleyn (CD&V). "Dit is tegen alle afspraken", zegt hij. "Ik trek desnoods naar de Raad van State."
Lees verder

Frank Verstraeten deed het licht uit: achter de schermen van de legendarische 'Zillion'-afterparty (met een stevig prijskaartje)
Vier uur 's ochtends en Frank Verstraeten himself deed op z'n Buffalo's het licht uit. In zíjn Zillion. Twintig jaar na de sluiting in vijf dagen tijd nagebouwd in de Waagnatie Antwerpen, speciaal voor de filmpremière en nog twee nakende clubfeestjes dit weekend. Reptielen, halfnaakte vrouwen slingerend aan palen, booze en de nieuwste technische snufjes voor de beste ambiance - door Verstraeten zelf geleverd. En ja, dat mocht wat kosten.
Lees verder

Vrienden van jonge kankerpatiënt Kolia (17) halen uit solidariteit tondeuse boven: "Niet evident wat mijn maten voor mij doen"
Nog maar 17 jaar en al een zware strijd moeten leveren tegen kanker: Kolia Devreker uit Ieper trok het kortste lotje. Hij kan gelukkig wel rekenen op de steun van een paar fantastische vrienden. Door chemo zette de tiener noodgedwongen de tondeuse in zijn kapsel, waarop zijn kameraden ook spontaan afscheid namen van hun weelderige haardos. "Fantastisch, die blijk van solidariteit."
Lees verder

Ook ACV keurt herstructureringsplan VRT af
Na de socialistische vakbond ACOD heeft nu ook de christelijke bond ACV de "conclusietekst" over de herstructurering bij de openbare omroep VRT afgekeurd. Dat meldt de vakbond in een persbericht.
Lees verder

Russen infiltreren in de academische wereld: weer een zogezegde Braziliaanse wetenschapper ontmaskerd als spion
Europese veiligheidsdiensten hebben voor de tweede keer op enkele maanden tijd een Braziliaanse wetenschapper ontmaskerd als Russisch spion. Beide keren werkte die jarenlang aan zijn dekmantel, om uiteindelijk op een hoogst gevoelige plek te belanden. Wij vergeleken de twee zaken en vroegen een expert of zoiets ook bij ons kan gebeuren.
Lees verder

LIVE CLUB-PORTO. 0-1! Het kon niet blijven duren: Taremi opent score na dom balverlies
• Jan Breydel (18u45) • Ref: Michael Oliver (ENG) • Club heeft genoeg aan punt voor groepswinst • Blauw-zwart zonder geschorste Sowah
Lees verder

Degryse en Mulder zouden Mechele meenemen naar WK: "Als Martínez geen rekening houdt met hem, is dat heel raar"
Brandon Mechele moet mee naar het WK in Qatar. Dat is de duidelijke mening van Marc Degryse en Jan Mulder. Vlak voor Club-FC Porto braken onze analisten een lans voor de Brugse sterkhouder.
Lees verder

Niet Ronaldo of Mbappé maar de Avelgemse Jens (24) scoorde dit weekend een wereldgoal, en die gaat viraal: "Een complete verrassing, voor iederéén"
Een onwaarschijnlijke goal - uit vierde provinciale nota bene- gaat momenteel viraal. Het gaat om de openingstreffer van Jens Verhellen van KVK Avelgem B, dat dit weekend tegen het Roeselaarse KSV Ruiter speelde.
Lees verder

LIVE. Lukaku ziet vanop de bank hoe Inter nog voor de rust al virtueel in de volgende ronde staat
• Giuseppe Meazza (18u45) • Ref: Andreas Ekberg (ZWE) • Inter kan zich plaatsen als Barça niet wint van Bayern • Maakt Lukaku zijn langverwachte wederoptreden?
Lees verder

Al plannen voor de herfstvakantie? Ga gezellig griezelen met het hele gezin: onze 6 toptips op een rij
Bijna Halloween! Voor heel wat kinderen (en hun ouders) belooft dit feest hét langverwachte hoogtepunt van de herfstvakantie te worden. Tijd dus om je zo eng mogelijk te verkleden, samen pompoensoep en -taart te bereiden, griezelverhalen te vertellen, ... Of je kan het wat verder zoeken en het hele gezin trakteren op een memorabele uitstap. HLN Shop tipt zes spannende activiteiten in halloweensfeer.
Lees verder

Aanrijtijd civiele bescherming is te lang, volgens studie
De aanrijtijd van de civiele bescherming in complexe of dringende situaties is te lang. Dat blijkt uit een studie die onderzoekers van de universiteiten van Hasselt en Luik hebben uitgevoerd en waarvan de resultaten woensdag in de Kamer werden voorgesteld. Voor dringende situaties zou dat voor hun partners hoogstens een uur mogen zijn, maar in sommige gevallen is het soms twee uur wachten.
Lees verder

Familie van George Floyd wil Kanye West dan toch niet aanklagen
De broer van George Floyd, de zwarte man die in 2020 door een witte politieagent werd doodgedrukt, laat een rechtszaak tegen rapper Kanye 'Ye' West voorlopig vallen. Dat stelt de advocaat van Philonise Floyd tegenover entertainmentwebsite TMZ.
Lees verder

Haaien als krabpaal: sommige vissen riskeren hun leven als ze jeuk hebben
Wie jeuk heeft, moet krabben. Maar wat als je - zoals vissen - geen vingers hebt om te krabben Tonijnvissen riskeren maar wat graag hun leven om - dankzij haaien - van hun jeuk verlost te worden. Dat staat te lezen in het vaktijdschrift PLOS ONE. Tenslotte is haaienhuid zo ruw als schuurpapier.
Lees verder

LIVE (do, 18u45). Union-coach Geraerts hoopt op Malmö groepswinst te verzekeren: "We speculeren niet op een gelijkspel"
• Aftrap: 18u45 • Vijfde speeldag Europa League • Union won de heenmatch met 3-2 • Eleda Stadion
Lees verder