Doorgaan naar hoofdcontent

Politie: CPL Awards voor opvallend politiewerk

Politie
CPL Awards voor opvallend politiewerk

CPL AWARDS: de winnaars

Mensen die bij de politie uitzonderlijk actief zijn of politiezones en diensten of directies van de Federale Politie die opmerkelijke projecten realiseerden, werden tijdens deze gala-avond onderscheiden met een CPL Award. Gastvrouw was ex-miss België Virginie Claes.

In de categorie 'Communicatie' werd de Politiezone Boraine bekroond met de ontwikkeling van een app (Bor'App) die de uitwisseling tussen politie en bevolking faciliteert, het veiligheidsgevoel stimuleert en het klimaat van vertrouwen versterkt.

Met de bouw van een duurzaam mastergebouw won Politiezone Antwerpen de award voor 'Meest duurzame project'. Het gebouw werd een aangename en flexibele werkplek waar concepten als 'well building', 'smart building' en 'healing office' als leidraad dienen.

Dat internationale samenwerking belangrijk is, bewijst het project "Verborgen ruimtes in voertuigen" van de sectie Drugs van de Directie van de bestrijding van de zware en georganiseerde criminaliteit van de Federale Gerechtelijke Politie (DJSOC/Drugs): door het delen van kennis en ervaring in binnen- en buitenland zijn verborgen ruimtes nu gemakkelijker op te sporen en te detecteren. Zij kaapten dan ook de award weg voor 'Internationale politiesamenwerking'.

Met het project "Hackaton FAST België" werden nooit eerder zoveel experten fysiek samengebracht om gedurende één dag intensief op zoek te gaan naar voortvluchtige criminelen. Uniek samengestelde onderzoeksteams gingen met vereende krachten aan de slag, elk vanuit hun eigen expertise, kennis en ervaring en dit met fantastische resultaten als gevolg. Hiermee won het Fugitive Active Search Team van de Federale Politie (DJO/FAST) een award voor 'Beste Netwerkproject'.

Politiezone Antwerpen charmeerde de jury met het project "Cyber Sandbox Environment": een professionele anti-cybercrime omgeving om overal volledig anoniem en veilig digitaal onderzoek te verrichten. Hiermee sleepten ze de award voor 'Beste innovatieproject' binnen.

Mensen trainen in hun besluitvormingsproces bij een confrontatie met ethische dilemma's: dat is het opzet van het hybride 'serious game' dat de Geïntegreerde Politie & academici samen ontwikkelden. Met hun project "Omgaan met politionele dilemma's, a serious game" wonnen ze de award voor 'Beste integriteitsproject'.

Tijdens het gala bepaalde de stem van het publiek dat de Coördinatie- en steundirectie Limburg met het project 'Duurzaam omgaan met menselijk kapitaal' (talentgesprekken, eindeloopbaantrajecten, middagsport op het werk, gezondheidsthema's, …) mocht gaan lopen met de publieksprijs.

Tot slot kreeg Dirk Van Nuffel (zie supra), korpschef van de Lokale Politie Brugge, de 'Lifetime Achievement Award' overhandigd - een beeld van kunstenares Sofia Speybroeck - omwille van zijn jarenlange, buitengewone bijdrage aan de geïntegreerde werking van de Belgische Politie.

 

Over de Circle of Police Leadership

De Circle of Police Leadership is een beroepsvereniging, een sterk netwerk en een reflectieplatform voor leidinggevende politieambtenaren en CALog-personeel van niveau A. Een organisatie waar leidinggevenden en professionele partners elkaar kunnen ontmoeten zonder geografische of functionele beperkingen. De CPL wil een constructieve bijdrage leveren aan een kwaliteitsvolle politiezorg en het politiebeleid mee ondersteunen.

Meer weten? https://www.cplbelgium.be

Lees verder

Kijk Uit : Rijtips bij slecht weer

Meer weten?

Nationaal Veiligheidsplan 2022-2025 - Het onderwerp van dit artikel maakt deel uit van de strijd tegen het fenomeen Verkeersveiligheid

Lees verder

Veilig Surfen : Hoe met Google je gegevens beheren

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is in mei 2018 in Europa van kracht geworden en grote digitale bedrijven hebben zich daaraan moeten aanpassen. Dit was onder meer het geval voor Google dat het ons in de instellingen van onze accounts mogelijk maakte bepaalde informatie onzichtbaar te maken of de zichtbaarheid ervan te beperken. 

In april van dit jaar heeft Google nieuwe opties toegevoegd die we je graag laten ontdekken. Deze tool stelt je in staat je persoonlijke informatie te verwijderen die bijvoorbeeld nummers of foto's, bankgegevens, de lijst van je contacten of persoonlijke gegevens zoals medische gegevens bevat.  

Concreet stelt het veiligheidslab ESET voor om onze onlineaanwezigheid als volgt 'op te kuisen'. 

  1. Eerst moet je weten wat het internet over je weet. Je gebruikt Google en je zoekt je naam. Op de eerste vijf pagina's kan je de resultaten ontdekken. Je kan ook je naam en telefoonnummer of je naam en persoonlijk adres combineren.  
  2. De tweede stap is naar de instellingen van je profiel op de sociale media gaan. In de vertrouwelijkheidsinstellingen kan je je content beschermen zodat die niet zichtbaar is in de zoekmotoren. Je kan ook kiezen wie kan zien wat je publiceert. 
  3. In de derde fase wordt je ook verzocht je oude berichten te verwijderen op Facebook, Twitter of andere sociale media. Want als je privacy voor jou belangrijk is, is ze dat ook voor je vrienden en familie. Aarzel dus niet om de foto's te verwijderen waarop ze naast jou te zien zijn. 

Na die 'schoonmaak' kan je de nieuwe tool van Google gebruiken om je persoonlijke informatie uit zijn opzoekingen te verwijderen. Daartoe gebruik je het formulier 'Recht om vergeten te worden' van Google. 

Lees verder