Doorgaan naar hoofdcontent

Peter en Linda kochten een vervallen villa en maakten er een juweeltje van: “Het kostte ons bijna 3.500 werkuren, m...

HLN
Peter en Linda kochten een vervallen villa en maakten er een juweeltje van: "Het kostte ons bijna 3.500 werkuren, maar alle schimmel is verdwenen"
Op de oprit kwam de stank hen tegemoet en binnen zagen ze overal schimmel. Toch waagden Peter en Linda zich aan de renovatie van deze villa in Turnhout. Bijna twee jaar lang brachten ze elke vrije minuut op de werf door. Een titanenwerk, maar al die inspanningen loonden de moeite. "We waren zeker van ons stuk en wisten dat we een beredeneerd risico namen."
Lees verder

De jojo in Thorgan Hazard: zes weken voor het WK is het wachten op een nieuwe opwaartse beweging
Het is tot nu toe niet het seizoen van de Hazards. De situatie van Eden kent u. Thorgan (29) is aan een neerwaartse spiraal bezig. Krijgt hij de jojo weer omhoog met het WK om de hoek? Enkele redenen waarom de bondscoach zich (geen) zorgen moet maken.
Lees verder

Nieuwe politiereeks 'Juliet' met Charlotte De Bruyne in de maak: speelt zich af aan de Belgische kust
Er komt een gloednieuwe politiereeks aan: 'Juliet'. Afgelopen maandag zijn de opnames gestart van deze fictiereeks, die zich volledig afspeelt aan onze Belgische kust. Actrice Charlotte De Bruyne (32) vertolkt de hoofdrol en kruipt in de huid van rechercheur Juliet Dumon.
Lees verder

Maakt u zich zorgen over de dreigende escalatie in de oorlog in Oekraïne? Stel hier uw vraag
Volgens terreurspecialist Colin P. Clarke is de kans dat Rusland naar terreur in Europa grijpt als vergelding voor de steun aan Oekraïne niet onbestaande. En ondertussen is de vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. Dat roept ongetwijfeld veel bezorgdheid op, en vragen. Heeft u nog vragen over de dreigende escalatie in Oekraïne? Stel ze dan via onderstaand formulier.
Lees verder

De 'siloviki' plaatsen Poetin voor moeilijk dilemma
Niet alleen op het Oekraïense slagveld wordt er heftig gestreden, maar ook in Rusland ontvouwt zich een strijd tussen nationalistische belangengroepen. Poetin heeft hun steun broodnodig en moet ze allemaal tevreden houden, maar daar slaagt hij momenteel niet in. Vooral de 'siloviki' - een militaire elite met een eigen sterke machtsbasis - plaatsen hem voor een moeilijk dilemma.
Lees verder

IN BEELD. Amsterdam vangt asielzoekers op cruiseschip op, maar van luxe is er geen sprake
Zo'n honderd asielzoekers zijn dinsdagmiddag aangekomen op een cruiseschip in het Amsterdamse Westelijk Havengebied. Hier is voor zeker een half jaar noodopvang geregeld. In totaal krijgen de komende dagen rond de duizend mensen onderdak op de MS Galaxy, die normaal gesproken tussen Zweden en Finland vaart.
Lees verder

Op de eerste rij met Janet Jackson: prinses Charlene van Monaco duikt op tijdens Paris Fashion Week
Prinses Charlene (44) was lange tijd van het toneel verdwenen, maar de laatste weken schittert ze weer als vanouds. Deze week bracht ze een verrassingsbezoek aan de modeweek in Parijs, haar eerste uitje naar de Franse hoofdstad in vier jaar tijd. Charlene ging onder meer kijken naar de show van het Zwitserse modelabel Akris en ook bij Louis Vuitton zat ze op de eerste rij. De prinses werd er omringd door goed gezelschap: onder andere zangeres Janet Jackson en acteur Jaden Smith zaten op dezelfde rij. "Fijn om weer in Parijs te zijn", schreef Charlene op Instagram.
Lees verder

Kim Kardashian geeft bizarre demonstratie: "Zo gebruik je mijn zakdoekendoos"
Kim Kardashian (41) geeft op haar sociale media een zeer aparte demonstratie. De realityster heeft haar eigen decoratiecollectie gelanceerd, genaamd 'SKKN'. Ze verkoopt nu vuilnisbakken (129 dollar) en zakdoekendozen (89 dollar). Maar voor de doos geeft ze graag nog wat extra uitleg. "Voor het geval niemand weet hoe je het moet gebruiken", klinkt het.
Lees verder

David Goffin kan stuntzege tegen Alcaraz niet bevestigen: Luikenaar uitgeschakeld in Astana
Daags na zijn stunt tegen 's werelds nummer 1 Carlos Alcaraz heeft David Goffin zich op het ATP-toernooi van Astana (1,9 miljoen dollar) niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales.
Lees verder

Tweede Nederlandse verdachte die betrokken was bij dood van Hakim tijdens Gentse Feesten wordt binnenkort overgeleverd
Ook de tweede Nederlandse verdachte die betrokken was bij de verdrinkingsdood van de 53-jarige Hakim die tijdens de Gentse Feesten in het water aan de Lousbergskaai werd gegooid, wordt overgeleverd aan België. Dat heeft de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) van de rechtbank Amsterdam woensdagmiddag beslist.
Lees verder

"Verdacht": 433 Filipijnse deelnemers raden zes juiste lottocijfers, allemaal veelvouden van 9
Nooit eerder kende de Grand Lotto op de Filipijnen zoveel winnaars als afgelopen weekend. Maar liefst 433 spelers bleken op de zes juiste cijfers te hebben gegokt. Niet alleen dát was opvallend, de cijfers waren ook allemaal veelvouden van 9. Volgens minderheidsleider van de Senaat, Koko Pimentel, maakt het de trekking "verdacht". Hij eist een onderzoek.
Lees verder

Viel het u ook al op? Er vliegen momenteel 100 keer minder vlinders dan vorig jaar
Zeker in vergelijking met vorig najaar was het u misschien ook al opgevallen: er lijken maar weinig vlinders rond te vliegen. In een persbericht bevestigt Natuurpunt dat het contrast moeilijk groter kan zijn. Er zijn namelijk nu 100 keer minder vlinders dan vorig jaar.
Lees verder

OPROEP. Zijn ook jullie profielfoto's op Smartschool verwijderd?
Zie jij ook geen profielfoto meer als je via Smartschool een mailtje wil sturen naar een klasgenoot of leerkracht? Dat is het gevolg van een update waarbij profielfoto's op het onderwijsplatform automatisch onzichtbaar worden ingesteld. Scholen kunnen nu zelf kiezen of de foto's weer zichtbaar worden. Zijn ze de profielfoto's ook op jullie school verdwenen? En wil je ons vertellen waarom? Stuur dan een mailtje met je gsm-nummer naar ingrid.de.vos@persgroep.net
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens wil dat vrouwen meer ballen hebben in hun relatie: "Pleasen is verliezen"
"Een vriendin van me ging alleen op reis", schrijft Goedele Liekens. "Tot ze een relatie kreeg, toen werd het: 'We doen alles samen, of niet.'" Die relatie strandde. De seksuologe wil dan ook dat we stoppen met pleasen in de liefde, iets waar vrouwen kampioen in zijn, volgens haar. "Zo lijkt de relatie 'perfect', maar verlies je wel jezelf." De seksuologe deelt een korte checklist die je dat eeuwige pleasen leert ombuigen naar zeggen — en wéten — wat je wil. "Druk je wel je échte wensen uit?"
Lees verder

Zo krijg je sigarettenlucht voorgoed uit je huis: "Strooi deze korrels alsof je duifjes voert"
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week: hoe behandel je door nicotine geel uitgeslagen muren en krijg je sigarettengeur uit huis?
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens over de gewoonte die partners beter afleren. "Vooral wij, vrouwen, zijn er kampioen in"
"Een vriendin van me ging alleen op reis", schrijft Goedele Liekens. "Tot ze een relatie kreeg, toen werd het: 'We doen alles samen, of niet.'" Die relatie strandde. De seksuologe wil dan ook dat we stoppen met pleasen in de liefde, iets waar vrouwen kampioen in zijn, volgens haar. "Zo lijkt de relatie 'perfect', maar verlies je wel jezelf." De seksuologe deelt een korte checklist die je dat eeuwige pleasen leert ombuigen naar zeggen — en wéten — wat je wil. "Druk je wel je échte wensen uit?"
Lees verder

LIVE (do, 18u45). Vertonghen: "Met deze combinatie van spelers en staf zijn er mooie dingen mogelijk" - 17-jarige Lucas Stassin traint met de A-kern
• Conference League • Aftrap: 18u45 • Lotto Park • West Ham heeft 6 op 6, Anderlecht 4 op 6
Lees verder

LIVE (do, 18u45). Vertonghen: "Met deze combinatie van spelers en staf zijn er mooie dingen mogelijk" - Mazzu: "Ik geloof in een stunt tegen West Ham"
• Conference League • Aftrap: 18u45 • Lotto Park • West Ham heeft 6 op 6, Anderlecht 4 op 6
Lees verder

Dooprituelen in Antwerpen worden stelselmatig 'braver': "Er wordt minder alcohol gedronken en schachtenverkopen worden hervormd"
De dood van Sanda Dia in 2018, tijdens een studentendoop, zorgde voor een schokgolf door het land. Het imago van dooprituelen kreeg een serieuze deuk, waardoor eerstejaarsstudenten tegenwoordig steeds vaker twijfelen om zich te laten dopen. Unifac, de koepel van studentenverenigingen aan de UAntwerpen, merkt dat clubs daarop inspelen en dooprituelen inhoudelijk aanpassen. "Die evolutie zal zich nog verderzetten."
Lees verder

Wie zorgt er voor je als je ziek bent? Dit willen jonge meisjes weten van Italiaanse astronaute die het ISS leidt
Meisjes van 8 tot 11 jaar uit heel Europa kregen onlangs de kans om vragen te stellen aan Samantha Cristoforetti (45), de eerste Europese vrouw die het internationaal ruimtestation ISS leidt. Doel van de vragenronde? Jongedames warm maken om voor een STEM-opleiding te kiezen. Vragen als "wie zorgt er voor je als je ziek bent?" en "kan je in de ruimte pizza eten?" passeerden de revue.
Lees verder