Doorgaan naar hoofdcontent

Pand van Emiel en Alexia uit ‘Huis Gemaakt’ te koop... en week later alweer verkocht

HLN
Pand van Emiel en Alexia uit 'Huis Gemaakt' te koop... en week later alweer verkocht
Het was een bittere pil om te slikken voor Emiel en Alexia, die na maanden zwoegen in het VTM-programma 'Huis Gemaakt' hun pand in Boortmeerbeek op een haar na van de overwinning strandden, en met lege handen huiswaarts keerden. Het huis, een voormalige drogisterij in imposante art decostijl, kwam pas een kleine week geleden op de markt, maar werd enkele dagen later alweer verkocht.
Lees verder

"Teleurstellend": politie stelde tijdens flitsmarathon meer en zwaardere overtredingen vast
De federale en lokale politie hebben tijdens de voorbije flitsmarathon van woensdagochtend 5 tot donderdagochtend 6 oktober in totaal 792.546 voertuigen gecontroleerd. Dat zijn er minder dan bij vorige marathons, mogelijk doordat meer mensen van thuis werkten naar aanleiding van de staking bij de spoorwegen. Daartegenover staat dat het aantal en de ernst van de overtredingen toenamen.
Lees verder

Duiker (42) wordt onwel in het water, vrienden proberen hem tevergeefs te reanimeren
In het provinciaal domein De Gavers in Harelbeke is donderdagavond een duiker om het leven gekomen. De 42-jarige man werd onwel tijdens de opwarming en verdronk.
Lees verder

"Toby, wat ben jij slecht seg": Alderweireld praat in 'Welcome to the AA' over zijn jeugdjaren en verklapt beste tegenstander
Comedian Alex Agnew en Andries Beckers mochten deze week Antwerp-speler Toby Alderweireld verwelkomen in hun podcast 'Welcome to the AA'. De Rode Duivel had het onder meer over de prestatiedruk op jonge leeftijd, de beste tegenstander waar hij ooit tegen speelde, een lastige verplaatsing naar Kazachstan en de Champions League-droom met de Great Old.
Lees verder

"Toby, wat ben jij slecht seg": Alderweireld praat in podcast Alex Agnew over zijn jeugdjaren en verklapt beste tegenstander
Comedian Alex Agnew en Andries Beckers mochten deze week Antwerp-speler Toby Alderweireld verwelkomen in hun podcast 'Welcome to the AA'. De Rode Duivel had het onder meer over de prestatiedruk op jonge leeftijd, de beste tegenstander waar hij ooit tegen speelde, een lastige verplaatsing naar Kazachstan en de Champions League-droom met de Great Old.
Lees verder

Een dag na gruwelijk bloedbad in Thailand getuigen familieleden van slachtoffers: "Geweend tot ik geen tranen meer over had"
Thailand is in diepe rouw na de zware schietpartij die gisteren plaatsvond in een kinderdagverblijf in het noordoosten van het land. Bij het drama kwamen minstens 38 mensen om het leven, onder wie 23 kinderen. Een dag na de tragische gebeurtenis komen de eerste getuigenissen van de nabestaanden van de slachtoffers naar buiten, en die zijn bikkelhard. "Toen ik zag dat de naam van mijn kleinzoon op de lijst van de slachtoffers stond, ben ik flauwgevallen", klinkt het onder meer.
Lees verder

Ex-recordhouder Victor Campenaerts overtuigd van slaagkansen Ganna: "Filippo breekt het werelduurrecord, dat zal al na één minuut blijken"
Zaterdagavond valt Filippo Ganna het werelduurrecord aan. Voor Victor Campenaerts is het een uitgemaakte zaak dat de Italiaan een nieuwe standaard neer zet. De ex-recordhouder analyseert de poging van naaldje tot draadje: "Ik reed in een temperatuur van 29 graden, bij Filippo zal het maar 20 graden zijn. De warmte is zijn grootste rivaal."
Lees verder

De fiets van 75.000 euro ontleed waarmee Ganna het uurrecord zaterdag aanvalt: "Na één minuut al zal blijken dat het hem lukt"
Zaterdagavond valt Filippo Ganna het werelduurrecord aan. Voor Victor Campenaerts is het een uitgemaakte zaak dat de Italiaan een nieuwe standaard neerzet. De ex-recordhouder analyseert de poging van naaldje tot draadje, waaronder ook zijn Pinarello Bolide F HR 3D van 75.000 euro die we helemaal ontleden. Campenaerts: "Ik reed in een temperatuur van 29 graden, bij Filippo zal het maar 20 graden zijn. De warmte is zijn grootste rivaal."
Lees verder

Mechel Goessens (31) vond de passie van haar leven. "Mijn mama reageerde allesbehalve enthousiast"
Wie aan MMA of mixed martial arts denkt, denkt aan zware mannen die elkaar in een kooi tot moes slaan. Jammer, vindt Mechel Goessens (31), een van de weinige vrouwen in ons land die zich aan de sport wagen. Als insider weet ze maar al te goed dat de sport een onterecht imago heeft. Het doet haar gezond eten, goed slapen en discipline kweken. "In de kooi sluit ik me volledig af van de buitenwereld. Ik raak in een flow zo intens, dat het als mediteren voelt."
Lees verder

Knallen we binnenkort zo satellieten de ruimte in? Eigenzinnige start-up katapulteert met giga centrifuge NASA-lading omhoog
De Amerikaanse start-up SpinLaunch vindt het maar niets dat satellieten met vervuilende raketten de ruimte in worden geslingerd. Het experimenteert met een eigenzinnige alternatieve manier van lanceren, met behulp van een giga centrifuge die satellieten met een immense kracht de lucht in moet katapulteren. Zopas maakte SpinLaunch haar tiende geslaagde testvlucht, met onder meer een proeflading van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf NASA aan boord. Het werd een knallend succes.
Lees verder

"Wat een ravage": kunstwerken uit 'LEGO Masters' vliegen de lucht in
In een nieuwe aflevering van 'LEGO Masters' staan de vijf overgebleven teams voor een enorme uitdaging. Er wacht hen de spectaculaire opdracht een bouwwerk te maken en deze vervolgens met een heliumballon de lucht in te sturen. Maar blijven alle creaties zweven of vallen er ook genadeloos te pletter? De juryleden houden alvast hun adem in. "We hebben de ballonnen en de restanten ondertussen naar benden gehaald", klinkt het hoorbaar teleurgesteld.
Lees verder

Opa (75) veroordeeld tot vijf jaar cel voor verkrachting van zijn minderjarige stiefkleindochter: "hij maakte een gaatje in het plafond van de douche om mij te begluren"
Een 75-jarige man uit Pelt is veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar omdat hij zijn stiefkleindochter herhaaldelijk begluurde, aanrandde en verkrachtte. Het misbruik vond plaats toen het meisje van haar 11de tot haar 13de bij de man inwoonde maar het slachtoffer kon pas als volwassen vrouw klacht neerleggen. "De bijzonder traumatiserende feiten laten voor het slachtoffer tot op vandaag sporen na in haar handelen en denken."
Lees verder

Verzet tegen nationalisering Radio 2 wordt steeds groter: meer dan 27 burgemeesters zijn tegen nationaal programma met Peter Van de Veire
De nationalisering van Radio 2 kent duidelijk veel tegenstanders. De kritiek op de 'nationale ontbijtshow' van Peter Van de Veire wordt namelijk steeds groter. Ondertussen tekenden al meer dan 27 burgemeesters een petitie tegen het nationale programma. "De plannen halen het DNA van Radio 2 onderuit." Daarnaast hebben ook al meer dan 1.000 luisteraars hun handtekening gezet.
Lees verder

Vincent Van Quickenborne en echtgenote genieten van ochtendloopje na verijdelde ontvoeringspoging: "Bedankt voor al jullie steun"
"Ja, ik ben weer thuis met mijn familie, mijn echtgenote en mijn twee jonge kinderen van drie en zes jaar". Dat vertelde justitieminister Van Quickenborne (Open VLD) gisterenavond in de Nederlandse talkshow Op1. Ook trad de minister in detail over de omstandigheden rondom de verijdelde ontvoeringspoging van meer dan twee weken geleden. Een foto die de Kortrijkzaan vanmorgen deelde op Instagram toont dat hij het goed stelt na de beproeving die hij en zijn gezin onlangs moesten ondergaan.
Lees verder

Gemiddeld Vlaams gezin betaalt vanaf volgend jaar 37 euro extra voor distributie elektriciteit en aardgas
Een gemiddeld gezin in Vlaanderen zal volgend jaar meer betalen aan distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas, naar verwachting 37 euro extra. Dat zegt de Vlaamse energieregulator Vreg.
Lees verder

"Ze voelt zich eenzaam en is depressief": prinses Beatrix rouwt nog elke dag om verongelukte zoon Friso
Willem-Alexander (55) werd op boegeroep onthaald door boze boeren, maar zijn moeder Beatrix (84) blijft wél populair. Bij een recente peiling kreeg ze veel meer punten dan de regerende koning. Die waardering van het volk kan haar echter niet meer verwarmen. De ex-vorstin rouwt nog steeds na het vreselijke ongeval van prins Friso, en ziet intussen hoe haar andere zoon er regelmatig een potje van maakt. Royaltyjournalist Erlend Hamerlijnck laat zijn blik op de zaak schijnen. "Als ze de onbezonnenheid van Willem-Alexander ziet, betreurt Beatrix zich misschien haar aftreden."
Lees verder

Energieprijzen bedreigen lokale tomatenteelt: "Komende winter amper Vlaamse tomaten"
De boerenvereniging Boerenbond verwacht dat er komende winter bijna geen lokale tomatenteelt in Vlaanderen zal zijn. De boosdoener is, ook hier, de huidige energiecrisis. In de glastuinbouw dreigt een aanzienlijk jobverlies en de landbouworganisatie waarschuwt bovendien voor de gevolgen voor de stroomproductie.
Lees verder

"Oktober is de maand bij uitstek om te werken aan je (nieuw) gazon": deze tuinklussen wachten op je
Oktober is een belangrijke maand voor hobbytuiniers. Het is dé maand bij uitstek om gras te zaaien en vaste planten een plekje in je tuin te geven. Je handschoenen, schop en grasmaaier berg je voorlopig dus nog niet op. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst wat de belangrijkste tuinklussen in oktober zijn.
Lees verder

Berg je tuingereedschap nog niet op: deze tuinklussen wachten je op tijdens de maand oktober
Oktober is een belangrijke maand voor hobbytuiniers. Het is dé maand bij uitstek om gras te zaaien en vaste planten een plekje in je tuin te geven. Je handschoenen, schop en grasmaaier berg je voorlopig dus nog niet op. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst wat de belangrijkste tuinklussen in oktober zijn.
Lees verder

Danira Boukhriss Terkessidis en 'Billie vs Benjamin'-acteur Ward Kerremans zijn een koppel
Danira Boukhriss Terkessidis (32) is opnieuw verliefd. De tv-presentatrice heeft de liefde gevonden bij 'Billie vs Benjamin'-acteur Ward Kerremans (34). Het nieuws van hun relatie werd inmiddels ook al bevestigd door de openbare omroep.
Lees verder