Doorgaan naar hoofdcontent

Overname van 44 miljard dollar is rond: Elon Musk ontslaat meteen top van Twitter

HLN
Overname van 44 miljard dollar is rond: Elon Musk ontslaat meteen top van Twitter
Elon Musk is eigenaar geworden van Twitter. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van ingewijden. Meteen nadat de overname ter waarde van 44 miljard dollar rond was, heeft de miljardair Twitter-topman Parag Agrawal en een aantal andere leden van de bedrijfsleiding ontslagen. "De vogel is vrijgelaten", schreef Musk zelf enkele uren na de overname op zijn Twitteraccount.
Lees verder

Kürt Rogiers verlengt contract met 'Familie': "Ik blijf nog zeker 2 jaar Lars"
Je kon de afgelopen weken niet naast Kürt Rogiers kijken. Hij zat in 'De Schaal van Pascale' en 'I can see your voice' op VTM en in de Studio 100-musical van 'Nachtwacht'. Maar fans van 'Familie' moeten zijn personage Lars al missen sinds de seizoensfinale in juni. Daar komt nu verandering in, want hij maakt z'n comeback in de serie. "Nee, ik ben niet jaloers om te zien hoe die mooie Koen Veronique inpikt", vertelt hij aan Jarne. Kürt belooft dat z'n terugkeer wel voor vuurwerk zal zorgen en hij stelt de fans ook gerust: "Met de hand op het hart: ik blijf de komende 2 jaar fulltime bij 'Familie'". Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Amper één jaar na debuutplaat lonkt Metejoor al naar het Sportpaleis: "Door veel op te treden schipper ik niet meer tussen ongezonde extremen"
Exact een jaar geleden verscheen z'n allereerste plaat, vandaag kondigt Metejoor (31) z'n allereerste Sportpaleis-concert aan. Een ongeziene prestatie voor een Vlaamse artiest, die nog maar pas komt piepen in de showbizzwereld. "Ik word écht overal herkend", klinkt het. Al wil hij vooral trouw blijven aan zichzelf. "Vuurwerk of exotische danseressen? Nee, bedankt."
Lees verder

Exact acht jaar na Vaya Con Dios verrast Dani Klein met nieuwe plaat: "3,5 miljoen euro op mijn rekening? Ik heb er hard voor gewerkt"
Net voor haar zeventigste liet ze zich opnieuw verleiden. Niet door een nieuwe man, wel door een oude minnaar. Exact acht jaar na hun slotconcert in Vorst Nationaal blaast Dani Klein (69) met twee nieuwe platen haar Vaya Con Dios voorzichtig nieuw leven in.
Lees verder

Kürt Rogiers maakt vanavond zijn comeback in 'Familie': "Wie Lars graag ziet huilen, zal zijn hartje kunnen ophalen"
Verloren zoon Lars De Wulf duikt vanavond na maanden afwezigheid opnieuw in 'Familie' op. Het personage van Kürt Rogiers (51) ligt zwaar onder vuur, maar komt orde op zaken stellen. Net vandaag ligt het nieuwe 'Familie'-boek 'Weerwraak' — dat over Lars gaat — in de winkel.
Lees verder

Sihame El Kaouakibi verschijnt voor Antwerpse raadkamer
Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi wordt vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen verwacht in het kader van het fraudedossier rond haar vzw Let's Go Urban. Het Antwerpse parket wil El Kaouakibi vervolgen voor onder meer subsidiefraude. De raadkamer moet beslissen of El Kaouakibi inderdaad voor de rechter moet verschijnen.
Lees verder

Union verdiende al 9,16 miljoen euro prijzengeld in Europa
Het prijzengeld in de Europa League is minder vet dan in de Champions League, maar de teller van Union dikt dit seizoen al aan tot 9,16 miljoen euro. De uitschakeling in de derde CL-kwalificatieronde tegen Rangers FC was al goed voor een cheque van 500.000 euro. De groepsfase van de Europa League levert d'office 3,63 miljoen euro op. De 13 op 15 punten verzekeren Union al van 2,73 miljoen euro. De groepswinst zorgt voor een bonus van 1,1 miljoen euro en de directe plaatsing voor de achtste finales brengt 1,2 miljoen euro op. Niet slecht geboerd dus voor Union.
Lees verder

Remco Evenepoel weer in het land na huwelijksreis, maar niet voor lang
Remco Evenepoel is weer in het land na zijn huwelijksreis met echtgenote Oumaima Rayane. Niet voor lang, want een dezer dagen verhuist het koppel naar hun nieuwe appartement in Spanje.
Lees verder

OVERZICHT. Alle coronacijfers zitten in dalende lijn, gemiddeld 1.599 nieuwe besmettingen per dag
Alle coronaparameters staan weer in het groen. Dat blijkt uit de voorlopige coronacijfers van Sciensano. Er liggen nog 1.218 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis. Het aantal nieuwe besmettingen is gedaald met 37 procent, tot gemiddeld 1.599 per dag.
Lees verder

Temperatuur stijgt dit weekend tot bijna 25 graden
Het blijft de komende dagen opvallend zacht voor de tijd van het jaar. We zijn bijna november, maar toch krijgen we komend weekend stralend nazomerweer. Zaterdag stijgt de temperatuur tot wel 24 graden, zondag halen we nog 22 graden. Het blijft zeer zacht tot dinsdag.
Lees verder

"1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermen tegen hart- en vaatziekten": zo eet je jouw hart (on)gezond volgens diëtiste
Hartfalen is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. "Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel", benadrukt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Is rode wijn dan écht goed voor het hart zoals vaak wordt beweerd? En laat je vlees beter links liggen? "Zelfs kaas kan het verschil maken."
Lees verder

Kanye West zegt 2 miljard dollar kwijt te zijn na antisemitische uitspraken: "Geld definieert me niet"
De Amerikaanse rapper Kanye West (45) heeft naar eigen zeggen in één dag 2 miljard dollar verloren nadat verschillende bedrijven hem lieten vallen na een reeks antisemitische uitspraken.
Lees verder

Chinese elektrische Yoyo nu te koop in België: wat heeft dit stadsautootje te bieden en wat kost het?
XEV, een Chinese fabrikant van piepkleine elektrische auto's, komt binnenkort naar België. Vanaf volgende maand wordt de Yoyo, een stadsautootje van amper 2,5 meter lang met een draaicirkel van 8 meter, leverbaar.
Lees verder

"Zelf je geldzaken regelen is een van de grootste bekommernissen bij 75-plussers": acht adviezen om wel zélf je financiën in de hand te houden
Wie de 75 gepasseerd is, wordt vaak nogal betuttelend behandeld en de dingen uit handen genomen. Zelf bepalen wat je met je geld doet, blijkt een van de belangrijkste kopzorgen waar 75-plussers vandaag de dag mee te maken krijgen. "Als je jouw bankzaken op latere leeftijd uit handen moet geven, word je onomkeerbaar afhankelijk van anderen." Knack-journaliste Ann Peuteman, die al meerdere boeken schreef over 75-plussers, geeft acht goede adviezen om dat moment zo lang mogelijk uit te stellen.
Lees verder

Brugge geeft vier amokmakers plaatsverbod, maar drie daarvan duiken meteen weer op in uitgaansbuurt: "Eén had zelfs boksbeugel op zak"
Het is Brugge menens om de rust in de uitgaansbuurt te laten wederkeren. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) legde al vier amokmakers een plaatsverbod op en vanaf november gaat ook officieel het glasverbod in. Opvallend: die plaatsverboden maakten in het eerste weekend weinig indruk. Drie van hen kwamen zelfs gewoon weer feesten in Brugge, maar werden betrapt. "Eén van hen had zelfs een boksbeugel in zijn zak", zegt De fauw.
Lees verder

LIVE GP F1 Mexico. Max Verstappen geeft geen cadeautjes weg in Mexico: "Elke race die dit seizoen nog komt, wil ik winnen"
Komend weekend wordt op de Autódromo Hermanos Rodríguez de GP Formule 1 van Mexico afgewerkt. Pakt Max Verstappen, die zoals geweten al wereldkampioen is, er een nieuwe zege? Of is het deze keer de beurt aan iemand anders? De GP van Mexico volgt u hier op de voet!
Lees verder

Met de auto de grens over in de herfstvakantie? Zo check je of je verzekering wel geldig is in het buitenland
Wist je dat je met je autoverzekering niet in elk Europees land gedekt bent? Ben je van plan er met de wagen op uit te trekken deze herfstvakantie, dan is het dus belangrijk om vóór je vertrek te checken of je in orde bent. Is dat niet het geval, neem dan meteen contact op met je verzekeraar. Independer.be legt uit waarop je moet letten.
Lees verder

Matthew Perry is ooit wakker geworden in zijn eigen uitwerpselen: "Het zat zelfs op mijn gezicht"
Matthew Perry (53) heeft opnieuw een bijzondere uitspraak gedaan. In een nieuw interview heeft de 'Friends'-acteur onthuld dat hij ooit wakker geworden is in zijn eigen uitwerpselen. "Het zat werkelijk overal."
Lees verder

Spaanse WK-held Iniesta doet pakkende getuigenis over depressie: "Ik wilde gewoon 's avonds mijn pilletje nemen en rusten"
Hoe zou het nog zijn met Andrés Iniesta (38)? De voormalige topmiddenvelder van FC Barcelona - nog steeds actief in Japan - kende een carrière om U tegen te zeggen, maar sukkelde ook met mentale problemen. "Je kijkt in je lichaam en ziet alles zwart", vertelt hij erover in de podcast 'The Wild Project'.
Lees verder

Karen Pittomvils, de vrouw achter succescoach Wouter Vrancken: "Thuis gaat het bijna nooit over voetbal"
Maak kennis met Karen Pittomvils (40), vrouw van de Genkse succescoach Wouter Vrancken (43). Ook voor haar wordt het weerzien met KV Mechelen speciaal. "Wouter kan mensen begeesteren. Ik zou weleens een vlieg op de muur willen zijn bij zijn besprekingen."
Lees verder