Doorgaan naar hoofdcontent

Ouders van Zoë twijfelen dat dochter stierf na val van rots in Ardennen

HLN
Ouders van Zoë twijfelen dat dochter stierf na val van rots in Ardennen
Het Antwerps parket voert een onderzoek naar de dood van de Meerhoutse Zoë Snoeks (33). Dat meldt de Waalse krant 'L'Avenir'. De jonge vrouw werd vorig jaar dood teruggevonden aan de voet van een rots in de Ardennen. Het parket van Luxemburg ging ervan uit dat het om een ongeval ging, maar de familie van Zoë twijfelt eraan en heeft om bijkomend onderzoek gevraagd.
Lees verder

Hevige rellen in grootste vluchtelingenkamp van Cyprus, migranten bekogelen elkaar met stenen
In het grootste opvangcentrum voor asielzoekers in Cyprus zijn zware rellen uitgebroken. Aanleiding was een conflict tussen verschillende nationaliteiten. Het Pournara-kamp in Kokkinotrimithia is al maanden overbevolkt.
Lees verder

Uitte Yaremchuk ongenoegen over gebrek aan speelminuten? Oekraïner door Hoefkens uit selectie gelaten
• 15de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Club incasseerde deze week een tik tegen Porto
Lees verder

LIVE EK DARTS. Hoe komt Dimitri Van den Berg voor de dag in de eerste ronde?
Op de tweede dag van het EK Darts is het uitkijken naar Dimitri Van den Bergh. Onze landgenoot werkt zijn eersterondeduel af tegen de Noord-Ier Daryl Gurney. De sessie start om 18u45 en 'Dancing Dimi' is aan zet in het tweede duel van de avond. Kan hij winnen? Volg het dadelijk op deze pagina of kijk via VTM2!
Lees verder

Regering zet licht op groen voor tijdelijke solidariteitsbijdrage petroleumsector
De regering heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een tijdelijke solidariteitsbijdrage van de petroleumsector. Die moet 600 miljoen euro in het laatje brengen.
Lees verder

Open Vld wil 203 miljoen euro aan Vlaamse belastingen teruggeven, "want Vlaamse regering passeert twee keer langs de kassa"
De Vlaamse overheid casht dankzij de hoge inflatie. Onder andere omdat de Vlaamse belastingen op auto's, woningen en erfenissen ook aan de index zijn gekoppeld. Zo profiteert de Vlaamse regering wel makkelijk van onze stijgende levensduurte, zegt coalitiepartij Open Vld. "We willen dat extra belastinggeld in 2023 teruggeven aan de Vlaming."
Lees verder

Regering keurt invoer cliquetsysteem op energiefactuur principieel goed
De federale ministerraad heeft groen licht gegeven aan een resem hervormingen van de fiscaliteit op de energiefactuur. Het gaat onder meer om de invoer van een cliquetsysteem, waardoor de btw-verlaging naar 6 procent gecompenseerd kan worden met hogere accijnzen eens de energieprijzen normaliseren.
Lees verder

KULeuven straft tv-prof Peter Hespel wegens machtsmisbruik: de man met twee gezichten
De KULeuven heeft professor inspanningsfysiologie Peter Hespel (61) uit zijn leidinggevende functies ontheven. Meer dan twintig doctoraatsstudenten hebben getuigd over jarenlange verbale agressie, pesterijen en intimidatie. In de sportwereld valt ongeveer iedereen steil achterover. Peter Hespel? Die vriendelijke, correcte man? "Het lijkt wel dr. Jeckyll & Mr. Hyde."
Lees verder

Football Talk. Officieel: Arnstad 3 weken effectief geschorst - Club Brugge-spits Jutglà opgenomen in Spaanse WK-voorselectie
Kristian Arnstad wordt voor 3 speeldagen effectief en 1 speeldag voorwaardelijk geschorst. Het bondsparket vroeg eerder nog een effectieve schorsing van vier wedstrijden voor Arnstad, maar tegen die uitspraak ging Anderlecht in beroep. Met succes.
Lees verder

VUB-student overweegt juridische stappen tegen campusverbod na klacht over grensoverschrijdend gedrag. VTM NIEUWS praat met zijn advocaat
De Vrije Universiteit Brussel (VUB)heeft een klacht ingediend tegen enkele leden van de beruchte studentenvereniging Solvay vanwege verregaand grensoverschrijdend gedrag. Bart Verbelen is de advocaat van de praeses van Solvay die ook beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. VTM NIEUWS sprak met hem. De student overweegt juridische stappen tegen zijn campusverbod. Volg hier VTM NIEUWS en het gesprek met de advocaat.
Lees verder

Praeses Solvay overweegt juridische stappen tegen campusverbod na klacht over grensoverschrijdend gedrag
De Vrije Universiteit Brussel (VUB)heeft een klacht ingediend tegen enkele leden van de beruchte studentenvereniging Solvay vanwege verregaand grensoverschrijdend gedrag. Bart Verbelen is de advocaat van de praeses van Solvay die ook beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. De student overweegt juridische stappen tegen zijn campusverbod. VTM NIEUWS sprak met hem.
Lees verder

VUB-student overweegt juridische stappen tegen campusverbod na klacht over grensoverschrijdend gedrag
De Vrije Universiteit Brussel (VUB)heeft een klacht ingediend tegen enkele leden van de beruchte studentenvereniging Solvay vanwege verregaand grensoverschrijdend gedrag. Bart Verbelen is de advocaat van de praeses van Solvay die ook beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. De student overweegt juridische stappen tegen zijn campusverbod. VTM NIEUWS sprak met hem.
Lees verder

"Hij wilde zelfs zijn album 'Hitler' noemen": insider onthult verontrustende fascinatie van Kanye 'Ye' West
Het lijkt maar niet te stoppen na zijn antisemitische uitspraken. Verschillende bronnen hingen nóg meer vuile was van Kanye 'Ye' West (45) buiten. De rapper zou namelijk een fascinatie voor Adolf Hitler koesteren. Hij wilde zelfs ooit een album naar de nazileider vernoemen. "Hij had het over alle 'goede dingen' die Hitler deed voor de Duitse bevolking."
Lees verder

'Love Is Blind'-deelneemster klapt uit de biecht: "Sommige verloofde koppels worden eruit geknipt"
Kelly Chase, een deelneemster uit het eerste seizoen van de Netflix-serie 'Love Is Blind', vertelt op TikTok verschillende geheimen van het programma. In de realityserie leren verschillende singles elkaar kennen zonder dat ze elkaar kunnen zien. De enige manier om het gezicht te zien van de persoon op wie je verliefd bent geworden door te praten, is door je met hem of haar te verloven.
Lees verder

Beste vriendin van Anne Frank overleden
Hannah Elisabeth Pick-Goslar, de beste vriendin van Anne Frank, is vrijdag overleden op 93-jarige leeftijd. Dat meldt de Anne Frank Stichting. De begrafenis van Goslar zal plaatsvinden in Jeruzalem, waar zij ook woonachtig was. Op de site van de stichting is een in memoriam geplaatst.
Lees verder

Rock-'n-roll-legende Jerry Lee Lewis (87) overleden
Jerry Lee Lewis is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat meldt onder andere 'AP'.
Lees verder

Valéry Demory na jaar al ontslagen als bondscoach van de Belgian Cats: "Te grote problemen op communicatief vlak"
Valéry Demory is niet langer bondscoach van de Belgian Cats. De 59-jarige Fransman nam in oktober vorig jaar over van Philip Mestdagh als bondscoach. Onder zijn leiding haalden de Belgische vrouwen de kwartfinales op het voorbije WK in het Australische Sydney.
Lees verder

LIVE EK DARTS. Dimitri Van den Bergh is eraan begonnen in Dortmund. Komt hij in de problemen tegen Daryl Gurney?
Dimitri Van den Bergh speelt op dit moment zijn eersterondeduel op het EK Darts tegen de Noord-Ier Daryl Gurney. Kan 'Dancing Dimi' winnen in Dortmund? Volg het op deze pagina of kijk via VTM2!
Lees verder

Astrid Coppens toont voor het eerst haar pasgeboren dochtertje Joey-Lee
Astrid Coppens (39) is deze week voor de tweede keer mama geworden. Dat heeft ze zelf laten weten op Instagram. Billie-Ray (3) heeft er dus een zusje bij: Joey-Lee Coppens. Nu toont een stralende Astrid het pasgeboren kindje voor het eerst aan de buitenwereld. In een roze doek gewikkeld, ligt Joey-Lee - met een reeds goedgevulde donkere haardos - in Astrids armen.
Lees verder

Overheid geeft meer tijd om belastingen te betalen
Er komt een algemeen betaaluitstel voor de betaling van belastingen. Dat meldt de federale overheidsdienst Financiën vrijdag. De betaaltermijn wordt verlengd van twee naar vier maanden. De regering wil zo burgers en bedrijven ondersteunen tijdens de energiecrisis.
Lees verder