Doorgaan naar hoofdcontent

Opvallend: Anderlecht-coach Veldman beschikt niet over juiste diploma om te coachen in 1A, aanvraag Pro License-cursu...

HLN
Opvallend: Anderlecht-coach Veldman beschikt niet over juiste diploma om te coachen in 1A, aanvraag Pro License-cursus loopt wel al
Robin Veldman beschikt op dit moment niet over het vereiste diploma om als trainer in 1A aan de slag te gaan. De 36-jarige T1 ad interim van paars-wit heeft zijn dossier intussen wel al bij de KBVB ingediend en hoopt volgend jaar in maart aan de Pro License-cursus te kunnen beginnen. Maar wat moet Anderlecht doen om in tussentijd sancties te vermijden?
Lees verder

Deze BV's maakten de Zillion nog mee onveilig: "Ooit relatie gehad met één van de danseressen"
Ben jij ooit gaan feesten in de Zillion? Het was de meestgestelde vraag op de rode loper bij de première van de film over de bekende club. Vooral de feestjes op zondag, de zogenaamde 'Zundays' waren heel berucht. Alleen de vorige generatie kan er verhalen over oprakelen. Ook BV's als Tom Waes en Axel Daeseleire. "Ik hoop dat er geen Zunday-tapes van mij te vinden zijn", bekent Tom Waes aan Showbits.
Lees verder

Michel Wuyts laat zijn licht schijnen over het Tour-parcours en mogelijke deelname van Evenepoel: "Wacht met die Tour, ga eerst naar de Giro"
Wat met Remco Evenepoel? En welke keuze(s) moet Wout van Aert maken? Nu het parcours voor de Tour de France van 2023 bekend is, kan onze wieleranalist Michel Wuyts zich buigen over die vragen. Over Evenepoel is Wuyts stellig. "Ik denk dat hij als topatleet de Tour aankan. Maar ik denk niet dat zijn ploeg al op zo'n punt staat om die Tour te controleren. Daarom zeg ik: wacht met die Tour en ga eerst naar de Giro." Wout van Aert en zeker ook Jasper Philipsen zullen zich volgens analist dan weer in de handen wrijven bij het zien van het Tour-parcours. En zeker ook enkele klassementsmannen met hen. Welke? Bekijk het in onderstaande video's.
Lees verder

"Toen ik dertien was, kwam ik voor het eerst in contact met cocaïne": het opmerkelijke levensverhaal van Mark Walhberg
Toen hij tien jaar oud was, kwam Mark Walhberg (51) al op het slechte pad terecht. "Mijn broers gaven me toen al drugs. Ze vonden het grappig om mij rond te zien waggelen." In de jaren die volgden, slaagde de acteur er niet in om zijn leven te beteren. Hij raakte verslaafd, sloeg een Vietnamese man met een stok en moest zelfs de cel in. Maar toen gooide God hem plots een reddingsboei toe. "In de gevangenis heb ik veel lelijke dingen gezien. Dat was mijn wake-upcall."
Lees verder

"Toen ik 13 was, kwam ik voor het eerst in contact met cocaïne": het opmerkelijke levensverhaal van Mark Walhberg
Toen hij 10 jaar oud was, kwam Mark Walhberg (51) al op het slechte pad terecht. "Mijn broers gaven me toen al drugs. Ze vonden het grappig om mij rond te zien waggelen." In de jaren die volgden, slaagde de acteur er niet in om zijn leven te beteren. Hij raakte verslaafd, sloeg een Vietnamese man met een stok en moest zelfs de cel in. Maar toen gooide God hem naar eigen zeggen plots een reddingsboei toe. "In de gevangenis heb ik veel lelijke dingen gezien. Dat was mijn wake-upcall."
Lees verder

Choreograaf Roy Julen toverde acht BV's om tot strippers: "Het leek soms nét een kindercrèche"
Voor 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd' gaan acht bekende mannelijke koppen uit de kleren, om op die manier het taboe rond de mannenkankers, prostaat-en teelbalkanker, te doorbreken. 'So You Think You Can Dance'-choreograaf Roy Julen kreeg de aartsmoeilijke taak om hen in drie maanden tijd klaar te stomen. Hij deelt een unieke inkijk achter de schermen. "Bart Peeters moest ik echt intomen", klinkt het.
Lees verder

Liberale vakbond schaart zich als enige achter transformatieplan VRT
De liberale vakbond bij de openbare omroep, VSOA-VRT, heeft de conclusietekst over de herstructurering bij de VRT "met een duidelijke meerderheid" goedgekeurd. De socialistische en christelijke vakbonden ACOD en ACV hadden de tekst eerder al afgekeurd.
Lees verder

Politie identificeert wegpiraat die met Ferrari met 179 km/u door de bebouwde kom scheurde
De politie heeft de wegpiraat die eerder in het nieuws kwam, geïdentificeerd. De man zou met zijn witte Ferrari met een snelheid van 179 km/u door de bebouwde kom van Sint-Job-in-'t-Goor gereden hebben.
Lees verder

Tinnituspatiënt Arjen Lubach haalt uit naar de aanpak tegen gehoorschade: "Vooral bij jongeren gaat het steeds vaker mis"
Arjen Lubach (43) haalde woensdagavond in zijn programma 'De Avondshow' hard uit naar de manier waarop er in Nederland wordt omgegaan met het aanpakken van gehoorschade. De presentator, die zelf al acht jaar aan tinnitus lijdt, vindt dat clubs en kroegen meer hun verantwoordelijkheid moeten nemen om het aantal Nederlanders met gehoorschade terug te schroeven. "Vooral bij jongeren gaat het steeds vaker mis", beklaagt Lubach zich in het tien minuten durende item.
Lees verder

Koning Filip en koningin Mathilde ontvangen Thiam, Kopecky, Abdi en andere Belgische atleten: "Altijd heel speciaal moment"
Speciale dag voor Bashir Abdi, Lotte Kopecky en Nafi Thiam. Samen met nog andere Belgische atleten werden ze vandaag in het koninklijk paleis ontvangen door koning Filip en koningin Mathilde en in de bloemetjes gezet voor hun sportprestaties van het afgelopen jaar.
Lees verder

Vrouw overlijdt op toilet, maar restaurant blijft gewoon open: uitbater zegt sorry
De eigenaar van een restaurant in het Amerikaanse Largo biedt zijn excuses aan na een tragedie op 12 oktober. Toen een vrouw na het eten overleed in het toilet, bleef de zaak open. Mensen aten rustig verder, en ook nieuwe klanten mochten binnen.
Lees verder

Traxio raadt automobilisten aan om tijdig afspraak te maken voor wissel naar winterbanden
Mobiliteitsfederatie Traxio raadt automobilisten aan om niet te wachten op vorst of sneeuw om hun zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Om die wissels vlot te laten verlopen, is het aangeraden om tijdig een afspraak te maken bij de garage of bandencentrale, zo meldt Traxio.
Lees verder

LIVE (18u45). Veldman kiest voor viermansdefensie tegen FCSB, Refaelov, Verschaeren en Amuzu in steun van Silva
• 5de speeldag Conference League • Lotto Park • Aftrap: 18u45 • Heenmatch eindigde op 0-0
Lees verder

Raad van State bevestigt intrekken van erkenning Moslimexecutieve
Het intrekken van de erkenning van de Moslimexecutieve, vorige maand beslist door minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, houdt stand. Vijf leden van het Executief en de vzw 'Collège de l'Exécutif des Musulmans de Belgique' waren tegen de beslissing naar de Raad van State getrokken, maar die heeft donderdag hun vraag tot schorsing van het KB verworpen.
Lees verder

CELEB 24/7. De liefde spat er vanaf bij Nicole Kidman en Keith Urban en Lizzo toont haar kleurrijk kapsel
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Restaurant 'De Rode Kreeft' krijgt uit het niets uniek albino exemplaar geleverd: "Kans dat je dit meemaakt is 1 op 10 miljoen"
De kans dat je een knaloranje kreeft opvist, bedraagt volgens kenners zowat één op tien miljoen. Bij restaurant De Rode Kreeft in Werchter keken ze dan ook raar op toen er in hun batch van honderd kreeften zo'n albino exemplaar tussen zat. Het Canadese vrouwtje werd Babette gedoopt en zal voorlopig niet in de kookpot verdwijnen. "Liefst van al zoeken we een nieuwe thuis voor haar."
Lees verder

Veel bestuurders betrapt met hun gsm in 'Alloo bij de Verkeerspolitie': "Ze laten het niet aan hun hart komen en doen gewoon verder"
Gsm'en achter het stuur, het blijft een groot issue in het verkeer. Luk Alloo (59) ziet het in 'Alloo bij de Verkeerspolitie' van zeer dichtbij hoeveel bestuurders er op de vingers moeten worden getikt. Ondanks de verhoogde boetes lijkt er niets te veranderen. "Ik zou zelfs zeggen dat het omgekeerd is", aldus de agent. "Mensen laten het niet aan hun hart komen en doen gewoon verder." Ook al sta je stil, bezig zijn op je telefoon blijft uit den boze.
Lees verder

Nederlandse Coffeeshop eist enorme schadevergoeding van Red Bull en legt beslag op 49 miljoen euro
Het bedrijf achter de Amsterdamse coffeeshopketen 'The Bulldog' heeft beslag laten leggen op 49 miljoen euro van energiedrankenproducent Red Bull. De Nederlandse coffeeshop heeft mogelijk nog een enorme schadevergoeding van het Oostenrijkse merk tegoed, maar Red Bull wilde via een kort geding af van die beslaglegging. De Amsterdamse rechtbank gaat daar niet in mee.
Lees verder

Van sterrenchef tot kunstenaar: Piet Huysentruyt stelt zelfgemaakte schilderijen tentoon ter ere van 60ste verjaardag
Wat velen niet weten is dat Piet Huysentruyt (59) naast sterrenchef, tv-persoonlijkheid en uitgever van heel wat kookboeken, ook een beeldend kunstenaar is. Nu Piet binnenkort zijn 60ste verjaardag viert, deelt hij dan ook met veel plezier dat talent in zijn exclusieve tentoonstelling 'Piet 60'.
Lees verder

Plots overleden superfan César (12) krijgt eigen herdenkingsplek in Plopsaland: "Bij 'De eendjes' kunnen we nu eeuwig herinneringen ophalen aan onze grote grapjas"
'Speciaal voor César'. Dat staat op een houten bord aan een druivelaar bij de attractie 'De eendjes' in Plopsaland De Panne. César, dat was het guitige kereltje van 12 jaar dat verbleef in de voorziening De Rozenkrans in Oostduinkerke, waar hij op 21 mei plots overleed. "De avond ervoor had hij nog uit zijn Plopsa-kommetje gegeten", vertelt zijn mentor Anneke Speeckaert (55), namens de nog steeds zwaar aangeslagen ouders. "Hij is op zijn gewone vrolijke manier gaan slapen, uitkijkend naar morgen, maar werd nooit meer wakker."
Lees verder