Doorgaan naar hoofdcontent

Opmerkelijk: studenten filmen hoe KU Leuvenprof aula binnenrijdt op Harley Davidson

HLN
Opmerkelijk: studenten filmen hoe KU Leuvenprof aula binnenrijdt op Harley Davidson
Een opmerkelijk tafereel vandaag tijdens de les orthopedie aan de derdejaarsstudenten Geneeskunde van de KU Leuven. Plots reed iemand op een Harley Davidson de aula binnen. En dat legden de studenten maar al te graag op video vast.
Lees verder

LIVE. Invaller Frey doet de boeken helemaal dicht: 3-0 voor Antwerp
• 13de speeldag • Aftrap: 18u30 • Bosuil • Balikwisha weer in de basis bij Antwerp
Lees verder

Nieuwe aanklachten tegen Kremlincriticus Navalny: "Ik ben een crimineel genie"
De opgesloten Kremlincriticus Aleksej Navalny hangt bijkomende celstraffen boven het hoofd. De Russische justitie heeft nieuwe beschuldigingen tegen hem ingesteld, zo liet de 46-jarige zelf weten op sociale media.
Lees verder

Kiev bezorgd over "toenemende dreiging" van nieuw Russisch offensief vanuit Wit-Rusland
Het Oekraïense leger heeft donderdag gezegd bezorgd te zijn over de toenemende dreiging van een nieuw Russisch offensief vanuit het noordelijke buurland Wit-Rusland. Het grondgebied diende ook al als uitvalsbasis voor de Russische troepen bij hun invasie van Oekraïne eind februari.
Lees verder

Klimaatbeweging en prinses Esmeralda voeren actie aan Europese top
De klimaatgroep Rise for Climate heeft samen met prinses Esmeralda, een delegatie uit het Amazonewoud en verschillende ngo's actiegevoerd naar aanleiding van de Europese top die momenteel plaatsvindt. In de buurt van het Schumanplein riep de klimaatbeweging op dat de klimaatcrisis niet vergeten wordt.
Lees verder

Moederbedrijf van Walibi en Bellewaerde overtreft omzet van voor corona
Het bedrijf Compagnie des Alpes, moedermaatschappij van de Belgische pretparken Walibi, Aqualibi en Bellewaerde, heeft een jaaromzet gerealiseerd die hoger ligt dan voor de coronapandemie, zo blijkt donderdag uit een persbericht. De inkomsten uit de pretparkactiviteit overtroffen het voorbije boekjaar, dat eind september werd afgesloten, voor het eerst de ski-inkomsten.
Lees verder

Finland wil vastgoedaankopen door niet-EU-burgers beperken
De Finse regering heeft een wetsontwerp voorgesteld waarbij vastgoedtransacties voor buitenlanders die "de nationale veiligheid" kunnen bedreigen, beperkt zouden worden. Het ontwerp komt er in de nasleep van de Russische oorlog in Oekraïne.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. De passage van Sihame El Kaouakibi in het Vlaams Parlement "Alles was perfect getimed, alsof het in een draaiboek zo uitgeschreven stond"
"Ja, ik kom." Met die droge e-mail aan parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) begint de gedurfde terugkeer van Sihame El Kaouakibi in het Vlaams Parlement. Dat leek gisterenavond even het podium voor de documentaire die over de gevallen politica wordt gemaakt. Maar Homans trok aan de noodrem.
Lees verder

"Een band gaat nooit stuk": XINK maakt een comeback
"Een band gaat nooit stuk", zongen ze in 2003. En dat blijkt waar te zijn, want XINK maakt zich klaar voor een heuse comeback. De band, die aan het allereerste Junior Eurovisiesongfestival meedeed, heeft sinds donderdag een eigen Instagram-account en lijkt daarmee hun carrière een tweede leven in te blazen.
Lees verder

Antwerp kent weinig problemen met matig Oostende, kloof met RC Genk blijft 1 punt net voor topper
Antwerp gaat de topper van zondag tegen Racing Genk in met één puntje minder dan de leider. De Great Old had donderdag geen kind aan een matig Oostende en won met duidelijke cijfers. Wordt 21 op 21 voor eigen volk dit weekend 24 op 24?
Lees verder

LIVE. Dramatische start voor Anderlecht: Vossen kopt Zulte Waregem al na 5 minuten op voorsprong, RSCA-fans uiten ongenoegen
• Jupiler Pro League • 13de speeldag • Aftrap: 20u45 • Elindus Arena
Lees verder

Iraanse militairen volgens VS aanwezig op Krim
Iraanse militairen zijn "op het terrein" geweest op de Krim, het door Rusland geannexeerde Oekraïense schiereiland. Dat zeggen de Verenigde Staten donderdag.
Lees verder

CD&V heeft nieuwe ondervoorzitters, Vervotte in de partijraad
De partijraad van CD&V heeft met Nathalie Muylle en Robrecht Bothuyne twee nieuwe ondervoorzitters aangeduid. Inge Vervotte, die de actieve politiek jarenlang geleden vaarwel zei, komt in de partijraad.
Lees verder

"In 5 maanden hebben jullie 3 jaar verprutst": boze Anderlecht-fans uiten ongenoegen over precaire situatie paars-wit
Grote onvrede bij de meegereisde Anderlecht-supporters aan de Gaverbeek. De paars-witte aanhang ontplooide een spandoek met een duidelijke boodschap. "In 5 maanden hebben jullie 3 jaar verprutst", staat er te lezen, doelend op de voetbalfilosofie en het vertrek van Vincent Kompany.
Lees verder

Defensie gaat helpen bij opvang asielzoekers
Defensie gaat Fedasil helpen bij de opvang van de asielzoekers die nu vaak op straat moeten slapen. Dat bevestigt het kabinet van minister Ludivine Dedonder (PS).
Lees verder

Wie maakt nog kans om de nieuwe ster van Regi te worden? Finalisten tweede seizoen 'Regi Academy' zijn bekend
Na een wekenlange zoektocht zijn de finalisten van 'Regi Academy' eindelijk bekend. Van de 24 kandidaten die zich ingeschreven hebben, blijven er nu nog maar drie over: Hanne, Melanie en Arno. Zij maken nog kans om in de voetsporen van Pauline, de winnares van het eerste seizoen, te treden. Voor Lars was er echter slecht nieuws. Hij moet het programma op de valreep verlaten.
Lees verder

LIVE. Ook tumultueuze tweede helft? Zulte Waregem en Anderlecht houden elkaar voorlopig in evenwicht
• Jupiler Pro League • 13de speeldag • Aftrap: 20u45 • Elindus Arena
Lees verder

LIVE. Kafka aan de Gaverbeek: gelijkmaker Silva afgekeurd na eerdere fout Derijck (die ontsnapt aan rood), waarna RSCA-spits wel penalty scoort
• Jupiler Pro League • 13de speeldag • Aftrap: 20u45 • Elindus Arena
Lees verder

Prof biotechnologie: "We moeten maximaal vermijden dat microplastics in milieu belanden"
Als men op Europees niveau de normen voor microplastics zou verstrengen zoals men dat ook gedaan heeft voor PFOS, dan zit Vlaanderen op veel plaatsen "met grote problemen". Dat heeft prof. Jana Asselman (UGent) dinsdag in het Vlaams parlement gezegd tijdens een hoorzitting over de mogelijke invoering van statiegeld op drankverpakkingen.
Lees verder

GEZIEN? 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd': "De moedige getuigenis van Warre Borgmans raakte een gevoelige snaar"
In het Eén-programma 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd' leren acht bekende koppen strippen om het taboe rond mannenkankers te doorbreken. Een nobel doel, maar moeten Niels Destadsbader en co daarvoor echt al hun kleren uittrekken? Of was een docureeks met getuigenissen even goed geweest? "Zouden ze bij de VRT deze show al in het achterhoofd gehad hebben toen ze Niels z'n vet contract aanboden? 'In ruil voor al die poen, mag hij z'n flieter laten zien', klonk het wellicht."
Lees verder