Doorgaan naar hoofdcontent

Ook verongelukte Sanne (26), begeleidster van Hebe (10), vandaag begraven

HLN
Ook verongelukte Sanne (26), begeleidster van Hebe (10), vandaag begraven
In het Nederlandse dorp Heeze gaat vandaag de besloten uitvaart door van Sanne, de 26-jarige begeleidster van het 10-jarige gehandicapte meisje Hebe. De twee kwamen vorige week samen om het leven bij wat de Nederlandse politie als een noodlottig ongeval beschouwt.
Lees verder

Politie ontkent hardnekkig gerucht na knokpartij op jaarmarkt: "Nee, er is echt niemand overleden"
Tijdens de jaarmarkt van Schelle twee weken geleden kwam het tot een vechtpartij waarbij een vrouw gewond raakte. Sinds enkele dagen is heel Schelle ervan overtuigd dat het slachtoffer maandag aan haar verwondingen zou overleden zijn. "Wij hebben dat gerucht nagetrokken bij het ziekenhuis. Het is niet waar", zegt woordvoerder Joris Van Camp van politie Rupel.
Lees verder

14 miljoen euro per uur voorbije drie maanden voor ExxonMobil en Chevron samen: Amerikaanse oliereuzen boeken miljardenwinsten
De Amerikaanse olie- en gasbedrijven ExxonMobil en Chevron hebben alleen al de afgelopen drie maanden samen 31 miljard dollar verdiend aan de hoge energieprijzen. Dat is 14 miljoen dollar per uur. In euro zijn het dezelfde bedragen.
Lees verder

Inbreker takelt echtgenoot (82) van Nancy Pelosi toe
Een inbreker heeft de echtgenoot van Nancy Pelosi toegetakeld. Dat laat het kabinet van de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden weten.
Lees verder

Wéér protest tegen Brussels circulatieplan: verkeersborden beklad en bloembakken omvergegooid in centrum
In de stad Brussel brachten donderdagavond enkele relschoppers vernielingen aan in de Zennewijk. Ze hebben verkeersborden beklad en versleepten betonblokken en bloembakken. Dat deden ze uit protest tegen het Good Move-circulatieplan in de Vijfhoek. Brussels burgemeester Philippe Close vindt het gedrag "onaanvaardbaar".
Lees verder

STREAMINGTIPS. Halloweenplezier voor de kleinste spookjes
Halloween gluurt om de hoek. Voor de één wil dat zeggen dat de klodders bloed letterlijk van het scherm moeten spatten, voor de ander mag die horror gerust in een meer komisch kleedje gehuld zitten. Gruwelen met gradaties dus, het is niet zo evident om door al die streamingbomen het spookbos nog te zien. Daarom hebben wij onze suggesties in een horrormenu gegoten waar alle leeftijden van kunnen meesmullen.
Lees verder

RECENSIE. 'Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities': "Een snackautomaat aan kortverhalen die uitstekend de horrorhonger stilt"
Griezelverhaaltjestijd op Netflix. Met een gloednieuwe horroranthologieserie opent Oscarwinnaar en filmmaker Guillermo del Toro de deuren van z'n rariteitenkabinet om u geheel in halloweentraditie met kippenvel naar bed te sturen. Of deze parabels tentoongesteld, ingeleid en soms ook geschreven en geregisseerd door deze grootmeester van de fantasyhorror u iets kunnen voorschotelen dat boven de dagelijkse stroom aan true crime-gruwel kan uitstijgen? Of heeft tv-producent Ryan Murphy intussen al uw zekeringen opgeblazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Klaar voor de herfst? Zwier een camel handtas om de arm, want deze kleur is dé trend van het seizoen
Camel is dé trendkleur dit najaar. Het perfecte excuus om jezelf op een nieuwe handtas te trakteren. Tassen in deze kleur passen werkelijk bij élke outfit, en ze zien er luxueuzer en duurder uit dan ze in werkelijkheid zijn. We zochten alvast enkele topexemplaren in mini-, midi- en maxi-formaat.
Lees verder

Hevige menstruatie als bijwerking vermeld bij coronavaccins Pfizer en Moderna
De Europese geneesmiddelenwaakhond EMA wil dat hevige bloedingen tijdens de menstruatie als mogelijke bijwerking worden opgenomen in de bijsluiters van de coronavaccins van Pfizer/BioNTech (Comirnaty) en Moderna (Spikevax).
Lees verder

NMBS trekt tarieven fors op, schoolabonnementen worden bijna 10 procent duurder
De NMBS verhoogt op 1 februari de tarieven met gemiddeld 8,73 procent. Schoolabonnementen zullen bijna 10 procent duurder worden. De oorzaak ligt bij de fors gestegen inflatie en de hoge energieprijzen.
Lees verder

NMBS trekt tarieven op met bijna 9 procent, schoolabonnementen worden bijna 10 procent duurder
De NMBS verhoogt op 1 februari de tarieven met gemiddeld 8,73 procent. De oorzaak ligt bij de fors gestegen inflatie en de hoge energieprijzen.
Lees verder

Deze mensen produceren zélf hun stroom: "Mijn windmolen kost 75.000 euro, maar in 8 jaar is die terugbetaald"
Van windmolens over zonnepanelen, thuisbatterijen en warmtepompen tot installaties om olie uit zaden te persen... Het leek altijd iets voor hippies, maar met de gestegen energiekosten en om ecologische redenen beginnen steeds meer gezinnen zélf hun elektriciteit op te wekken. "Vroeger schrok ik bij elke stroomfactuur die in de bus viel, nu ben ik blij dat we onze energie zelf maken", zeggen Elien en Piet in Dag Allemaal.
Lees verder

Kerstspecial van 'Dertigers' opgenomen in Lapland? Acteurs delen volop beelden op Instagram
De originele acteurs van de hitserie 'Dertigers' komen nog één keer allemaal samen voor een kerstspecial. Over de inhoud was voorlopig nog niets bekend, tot nu. Op Instagram duiken nu allerlei foto's en beelden op van de castleden in Lapland, Finland, wat het vermoeden aanwakkert dat ze op locatie zijn gaan filmen. "Alles dik oké hier", klinkt het.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'FAQDA': Flo Windey breekt een lans voor de mentale gezondheid van jongeren
In een niet zo ver verleden liet Flo Windey zich met haar VTM2-programma 'Club Flo' nog opmerken vanwege de vele reportages over seks en drugs. Voor VRT MAX-reeks 'FAQDA' houdt ze het iets braver, maar haar drang om conventies aan te vechten bleef gelukkig wél behouden.
Lees verder

Ruim half miljoen bedienden zien loon volgend jaar met naar schatting 11,59 procent stijgen
Als gevolg van de torenhoge inflatie zullen de meeste bedienden in de privésector hun loon in januari met liefst 11,59 procent zien stijgen. Dat blijkt uit een raming van SD Worx. Voor het definitieve percentage is het wachten op de indexcijfers van november en december, benadrukt Geert Vermeir van de hr-dienstverlener.
Lees verder

"Voetballers zijn ook maar mensen. Geld en succes maken je niet immuun voor mentale problemen": sportpsycholoog Kris Perquy over de biecht van voetbalicoon Andres Iniesta
Op zijn bankrekening komt er elk jaar minstens 30 miljoen euro bij. Hij won negen landstitels met FC Barcelona en vier keer de Champions League. Werd op handen gedragen als Spaans international. En toch ontsnapte Andres Iniesta (38) niet aan een depressie, zo herhaalde hij tijdens een podcast. "Een studie uit 2019 wees uit dat één op vijf voetballers last had van angsten, wat ruimer is dan een depressie. Als je dat overzet naar een eersteklasser, kom je uit op vijf à zes spelers", weet sportpsycholoog Kris Perquy.
Lees verder

Voor zesde keer menselijke resten opgedoken in waterreservoir in VS
Lake Mead, een stuwmeer in het westen van de Verenigde Staten, legt - door de aanhoudende droogte en een zakkend waterpeil - steeds meer geheimen bloot. Zo is het al de zesde keer dat er menselijke resten worden aangetroffen in het stuwmeer.
Lees verder

"Hij heeft miljoenen verdiend, en niet door te acteren": met wat hield 'Harry Potter'-ster Rupert Grint zich de laatste jaren bezig?
'Harry Potter'-ster Rupert Grint (34) lijkt stilaan z'n comeback te maken op het kleine en grote scherm. Zo dook de acteur deze week onverwacht op in een aflevering van de Netflix-hit 'Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities'. En volgend jaar kan je de Brit bewonderen in de horrorprent 'Knock at the Cabin', z'n eerste filmrol sinds 2015. Nochtans keerde Grint een tijdje het acteren de rug toe. Wat was er precies aan de hand? En hoe komt het dat de acteur de voorbije jaren toch veel poen kon binnenrijven? "Ik dacht: dit is zo allesverslindend. Wil ik dit nog wel?"
Lees verder

Hartverwarmend weerzien bij de koppels van 'Blind getrouwd': "We gaan klinken, op ons"
De 'Blind getrouwd'-koppels zien elkaar terug op weekend. En het weerzien is hartverwarmend. Ze vliegen elkaar in de armen en klinken op een leuke tijd. "Het gaat zeer goed. En zeker nu ik jou zie", weerklinkt het bij sommige kandidaten. "Het zijn toch allemaal mensen die hetzelfde meemaken als jij. En dat is toch iets wat je aan een normaal persoon niet kan uitleggen", besluit Joren.
Lees verder

Trump blij dat Twitter weer "in verstandige handen" is onder Musk, zal hij ook terugkeren op het platform?
De Amerikaanse oud-president Donald Trump reageert verheugd op het feit dat Elon Musk Twitter heeft overgenomen. Trump schrijft op zijn eigen sociale medium 'Truth Social' dat hij zeer blij is dat Twitter "weer in verstandige handen" is en niet in handen van "radicale linkse gekken". Musk heeft nog niet officieel bevestigd of Trump weer terug kan keren op het platform, maar heeft daar wel al vaak op gezinspeeld.
Lees verder