Doorgaan naar hoofdcontent

Olga Leyers redt het ‘Slimste mens’-record van haar zus

Olga Leyers redt het 'Slimste mens'-record van haar zus

Bart Cannaerts heeft het Slimste mens-record van Ella Leyers niet geëvenaard. Hij werd in de zeventiende aflevering naar huis gespeeld door Olga Leyers.

Lees verder

Buurtbewoners opgeschrikt door ontploffing nabij Stadspark in Antwerpen

In de Van Breestraat in de buurt van het Antwerpse Stadspark is afgelopen nacht zwaar vuurwerk tot ontploffing gebracht tegen de deur van een woning.

Lees verder

Spaanse pers vol lof over Simon Mignolet: 'Het leek wel hekserij'

Simon Mignolet eist zijn plaats op in de Spaanse kranten. De glansprestatie van de doelman, die Club Brugge een 0-0-gelijkspel op Atlético Madrid opleverde, domineerde de Spaanse krantentitels.

Lees verder

Kim Clijsters investeert in pickleball-team: na padel de nieuwe hype?

Pickleball, een mengeling van tennis, pingpong en badminton, is op dit moment de snelst groeiende sport in Amerika. Een sport waar televisiezenders én investeringsfondsen groot geld in zien. Een van die fondsen heeft samen met American Football-legende Tom Brady en Kim Clijsters een team gekocht dat zal deelnemen aan de Amerikaanse competitie.

Lees verder

Koning Charles groet premier Liz Truss met: 'Alweer terug? Oh jeetje'

De Britse premier Liz Truss ging dinsdag voor de eerste keer op wekelijkse audiëntie bij koning Charles. Er was maar enkele seconden beeld van de ontmoeting, maar het was al genoeg om veelbesproken te worden. Jennifer Cassidy, professor diplomatie aan de Universiteit van Oxford, deelde de video op Twitter: 'Een scène rechtstreeks uit The office. Politieke onhandigheid en onbedoelde komedie op hun best.'

Lees verder

Werkgever mag hoofddoek verbieden van Europees Hof van Justitie

Er is geen sprake van directe discriminatie wanneer een bedrijf zonder onderscheid al zijn werknemers verbiedt om religieuze, levensbeschouwelijke of spirituele tekens zichtbaar te dragen. Dat heeft het Europese Hof van Justitie donderdag geantwoord op een prejudiciële vraag uit België.

Lees verder

Franse kunstenaar transformeert station van Luik-Guillemins in moderne kathedraal van kleur en licht

Er is ruim twee maand aan gewerkt, met de hulp van alpinisten. Vanaf morgen is het klaar: de Franse conceptuele kunstenaar Daniel Buren transformeerde het station van Luik-Guillemins in een totaalinstallatie van licht en kleur.

Lees verder

Verdachte aangehouden voor verkrachting 14-jarig meisje

Er is een verdachte opgepakt en aangehouden op verdenking van de verkrachting van een 14-jarig meisje in Deinze op 17 december 2021. Het gaat om een 42-jarige man.

Lees verder

Gasexplosie in Oostende, sprake van meerdere gewonden

Bij werkzaamheden aan de Oostendse Christinastraat heeft zich rond 11.30 uur een ontploffing voorgedaan, op de hoek met de Ooststraat. Er zouden drie gewonden zijn gevallen. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd.

Lees verder

Pedro Waeghe haalde Russische toeristen naar Vlaanderen: 'Alles wat ik opgebouwd heb, mag de prullenmand in'

Het aantal Russische toeristen in Vlaanderen lag in de eerste helft van dit jaar 93 procent lager dan in normale tijden. Voor Pedro Waeghe (45) is het een persoonlijk drama. Zijn job was net om Russen warm te maken voor Vlaanderen als toeristische bestemming.

Lees verder

Hoe komt het dat het soms extreem heet is in tunnels?
Lees verder

Fruitboeren plukken hun appels niet meer: 'Het is dramatisch, maar de kosten zijn te fel toegenomen'

Een groot deel van de Belgische appels is dit jaar gedoemd om ongeplukt van de boom te vallen en te rotten op de grond. De crisis in de appelteelt is zo groot dat het voor kwekers interessanter is om de jonagold en zijn broertjes gewoon te laten hangen. Wat is er aan de hand?

Lees verder

Navo houdt jaarlijkse 'geheime' oefening met gevechtsvliegtuigen boven ons land

Te midden van de oorlog in Oekraïne houden gevechtsvliegtuigen uit veertien Navo-landen volgende week in ons land een grote 'geheime' oefening in het gebruik van kernwapens die worden afgevuurd vanuit de lucht. Maar hoe nuttig is zo een training? En houdt het geen gevaren in?

Lees verder

Onderzoekers vinden sporen van marteling in massagraven Oost-Oekraïne

In Oost-Oekraïne graven onderzoekers de lijken op in de vele massagraven die ze in de recent bevrijde gebieden hebben aangetroffen. 'Ja, er zijn sporen van marteling', zegt een jurist die mee op zoek gaat naar bewijzen van oorlogsmisdaden.

Lees verder

Podcasttips | Bijna vergeten Nederlandse vliegtuigramp roept nog altijd vragen op

De podcast Rampvlucht brengt de Bijlmerramp weer in herinnering. 30 jaar na de vliegtuigcrash roept die nog altijd veel vragen op. Vertrouwde klasbakken Wetenschapje en Heavyweight zijn terug met een nieuw seizoen.

Lees verder

Uefa onderzoekt pro-IRA-gezangen van Ierse speelsters na kwalificatie

De Uefa is een onderzoek gestart naar de gezangen van de Ierse voetbalvrouwen na hun kwalificatie voor het WK vrouwenvoetbal.

Lees verder

Zonnepanelen op erfgoed plaatsen wordt makkelijker, maar pech voor Brugge, belforten en begijnhoven

Vlaanderen zal voortaan zowat alle aanvragen voor zonnepanelen goedkeuren. Dat liet bevoegd minister Matthias Diependaele (N-VA) dinsdag weten in het Vlaams Parlement. Al zijn er enkele angels.

Lees verder

Ook in de VS raakt inflatie niet onder controle

De inflatie in de VS kwam in september met 8,2 procent andermaal hoger uit dan verwacht. De financiële markten reageerden ontgoocheld op het slechte cijfer.

Lees verder

Brandweer vreest toename aantal CO-ongevallen tijdens winter

Brandweerzones vrezen dat er in het najaar een forse stijging zal zijn van het aantal CO-ongevallen tijdens de winter. Ook het Belgische Antigifcentrum ziet vandaag een significante toename in het aantal CO-gerelateerde oproepen. 'Het ergste moet nog komen', waarschuwen brandveiligheidsspecialisten.

Lees verder

Humanoïde kunstzinnige robot bezoekt Brits parlement en beantwoordt vragen

De 'kunstenaarsrobot' Ai-Da was dinsdag te gast in het Britse parlement om te getuigen voor de parlementaire commissie voor Communicatie en Digitale Zaken. De robot nam het woord en luisterde naar vragen van de commissieleden. De robot en zijn maker waren aanwezig om toe te lichten wat de rol van technologie is in de creatieve sector.

Lees verder

Vogel uitgesloten van verkiezing vogel van het jaar

De tweevoudige winnaar van de vogel van het jaar-verkiezing in Nieuw-Zeeland mag dit jaar niet deelnemen. De reden daarvoor is dat de kakapo te dominant is in de verkiezing, waardoor minder charismatische en minder bekende vogels niet genoeg kans hebben.

Lees verder

Vier Vikings met violen

De vier Scandinavisch-blonde jongemannen van het Danish String Quartet dragen baarden alsof ze uit Game of thrones zijn geplukt, maar genieten wereldfaam dankzij hun overweldigende energie op het podium.

Lees verder

Code rood voor biodiversiteit wereldwijd: 70 procent gedaald in 50 jaar

Het gaat niet goed met de globale biodiversiteit. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het WWF. Het is nog niet te laat om het tij te keren, zegt Koen Stuyck: 'De natuur kan zich herstellen, als ze daar de kans toe krijgt.'

Lees verder

Specialist staatshervorming stapt op: 'Franstalige partijen weigerden carrément elk gesprek'

Grondwetsspecialist Jürgen Vanpraet (39) nam vorige maand afscheid van het kabinet-Verlinden en van zijn voorbereidingen voor een staatshervorming. Hij botste op Franstalige veto's en 'vertragingsmanoeuvres', niet geholpen door de 'lauwe houding' van de premier.

Lees verder

Energiecrisis brengt ook opvang noodlijdende Brusselaars in het gedrang

De vzw's Toestand en Doucheflux voorzien in warme dagverblijven, koffie en douches voor noodlijdende Brusselaars. Hun 'schrikwekkende energiefacturen' brengen die basisvoorzieningen in het gedrang. 'Zonder nieuwe giften kunnen we niet voort.'

Lees verder

Nu ook geen plaats meer in asielopvang voor gezinnen

Het tekort in de asielopvang is nu zo groot dat er geen plaats is voor gezinnen met kinderen. Volgens Vluchtelingennetwerk Vlaanderen gaat het om 125 personen voor wie geen plaats is.

Lees verder

Nafi Thiam breekt na veertien jaar met coach Roger Lespagnard: 'Bedankt om in me te geloven'

Opvallend nieuws uit de Belgische atletiekwereld. Tweevoudig olympisch kampioen Nafi Thiam breekt met haar coach Roger Lespagnard, zo laat ze zelf weten via sociale media.

Lees verder

Simon Mignolet: 34 jaar en op het hoogtepunt van zijn tweede carrière

Met een nieuwe vijfsterrenprestatie tegen Atlético bewees Simon Mignolet dat hij op zijn 34ste wellicht in de vorm van zijn leven verkeert. Een transfer naar het buitenland behoort nog steeds tot de mogelijkheden, maar de Limburger heeft andere prioriteiten: meer dan ooit via Club Brugge het ongelijk van Jürgen Klopp aantonen.

Lees verder

Filip Van Rossem, het gezicht van de piloten bij faillissement Sabena, plots overleden

De man die ruim twintig jaar geleden op de eerste rij stond om de piloten én de andere Sabeniens te verdedigen, is niet meer. Gewezen piloot Filip Van Rossem is vorige week op 60-jarige leeftijd overleden na een hartstilstand. 'Hij heeft zijn engagement zwaar betaald.'

Lees verder

N-VA houdt confederale kaarten richting 2024 tegen de borst

Zaterdag trapt de N-VA een reeks themadagen af die volgend jaar in mei uitmonden in het eerste partijcongres sinds 2014. Dat stuurt bewust weg van het confederale kernthema. 'Maar we wijken geen millimeter af van het plan.'

Lees verder

Nederlandse prinses Amalia aan huis gekluisterd door bedreigingen

De Nederlandse prinses Amalia kan haar huis 'eigenlijk' niet uit. Dat vertelden een emotionele koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag tijdens het persmoment van hun staatsbezoek in Zweden. De Mocro-maffia zou het op de prinses gemunt hebben.

Lees verder

Moskou zet spotgoedkope Iraanse kamikazedrones in om het vuile werk op te knappen

Rusland koopt steeds meer goedkope, minder precieze Iraanse drones voor zijn oorlog in Oekraïne. Die keuze typeert een mee­dogenloze manier van oorlogsvoering: kwantiteit boven kwaliteit.

Lees verder

Lotte Kopecky wordt wereldkampioene afvalling na knappe demonstratie

Lotte Kopecky (26) is het WK baanwielrennen fantastisch gestart: met een wereldtitel. In de afvalling was ze heer en meester, meteen goed voor goud. De eerste regenboogtrui is binnen, er kunnen er nog drie volgen.

Lees verder

AA Gent vermijdt blamage, maar Buffalo's verliezen kansloos in Zweden

De Europese campagne van AA Gent ontwikkelt zich stilaan tot een lijdensweg. Djurgarden smeerde het team van Hein Vanhaezebrouck een 4-2 nederlaag aan en zo kregen de Gentse kansen op Europees overwinteren een bijzonder grote knauw. De ontzettend gretige Zweden legden dan ook alle (bekende) pijnpunten bij Gent pijnlijk bloot. Stilaan loert de crisis opnieuw om de hoek in Gent.

Lees verder

Union houdt ongeslagen status na comeback tegen Braga

Classic Union: het is nooit gedaan. De Brusselaars maakten een 1-3-achterstand goed tegen Braga en zijn nu al zeker van Europees voetbal na de winter. Wat een ploeg, wat een ommekeer, wat een avond.

Lees verder

De Croo wil nog hervormen, enkel de fiscale plannen zijn concreet

In de marge van de begroting spraken de vicepremiers enkele structurele hervormingen af. Of die meer worden dan goede voornemens, zal de toekomst uitwijzen.

Lees verder

Schilderij van David Hockney geveild voor bijna 28 miljoen euro

In Londen is donderdag het schilderij 'Early morning, Sainte-Maxime' van David Hockney geveild voor meer dan 24 miljoen pond (ongeveer 27,8 miljoen euro), het dubbele van de geschatte waarde. Het werk brengt een ode aan de Franse Rivièra en stelt een zonsopgang voor.

Lees verder

Nieuw dieptepunt in asielcrisis: ook gezinnen krijgen geen opvang

Gezinnen met kleine kinderen krijgen vannacht voor het eerst geen opvang van Fedasil, het agentschap dat instaat voor de opvang van asielzoekers. Het winterplan van staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) zal niet volstaan, vreest het middenveld.

Lees verder

Capitoolcommissie eindigt met unanieme dagvaarding van Trump

Nieuwe bewijzen onderlijnen dat Trump en kompanen als Stephen Bannon en Roger Stone lang vooraf het geweld op 6 januari planden. Unaniem stemden zeven Democraten en twee Republikeinen om Trump te dagvaarden.

Lees verder

Matig Anderlecht kan geen vuist maken tegen West Ham

West Ham heeft de drie punten thuis gehouden tegen Anderlecht, dat The Hammers quasi niets in de weg kon leggen. In de tweede helft, die een maat voor niets was, scoorde Esposito zowaar nog vanaf elfmeter maar daar bleef het bij. Anderlecht verliest voor de tweede keer van de Londenaars.

Lees verder

Opstand van gevangenen in Vorst na overleg met nieuwe gevangenisdirecteur

Er is donderdagavond een opstand uitgebroken in de gevangenis van Vorst. Dat gebeurde na moeilijk verlopen overleg met de nieuwe directeur van Haren, waar de gevangenen van Vorst en Sint-Gillis op termijn terecht zullen komen.

Lees verder

Verkoop van iPhones zonder oplader kost Apple in Brazilië 20 miljoen dollar

Apple moet in Brazilië een schadevergoeding van 20 miljoen dollar (20,5 miljoen euro) betalen voor de verkoop van recente iPhonemodellen zonder oplader. Dat heeft de rechtbank in de Braziliaanse stad Sao Paulo donderdag (lokale tijd) bekendgemaakt.

Lees verder

Twitter: autoriteiten onderzoeken gedrag Musk omtrent overname

De federale autoriteiten in de Verenigde Staten doen onderzoek naar het gedrag van Elon Musk rond de overnamepoging van Twitter. Dat stellen advocaten van het sociale medium donderdag in rechtbankdocumenten.

Lees verder

Podcast | Tot het uiterste en nog verder: wat bezielt Isabel en de vele Belgen die deelnemen aan het WK Ironman?

Isabel Geerardyn was één van de 164 landgenoten die deelnamen aan de heftigste triatlon aller tijden, het WK Ironman op Hawaï. Het was niet alleen fysiek slopend, maar ook mentaal en financieel. En dus dringt de vraag zich op: waarom zou je jezelf zo ver pushen?

Lees verder

Bits&Atomen | Uw entreeticketje tot het metaverse is wel duur

Mark Zuckerberg droomt van het metaverse, dat weten we. En hij droomt ook van heel wat geld, want zijn bril om ons naar het metaverse te brengen is duur. Heel duur. Wat krijgen we ervoor in de plaats?

Lees verder

Zwaarbewolkt met lichte neerslag, volgende week start zachter

Het is vrijdagochtend zwaarbewolkt met kans op wat lichte neerslag. Vooral in het westen en op de Ardense hoogten kan nevel en mist voorkomen. In de loop van de dag zijn er ten zuiden van Samber en Maas buien of soms matige regen. De maxima schommelen tussen 11 en 17 graden. De wind waait meestal matig.

Lees verder

Stijging coronacijfers vertraagt

De toename van de coronacijfers die eind september is ingezet, lijkt te vertragen. Dat blijkt vrijdag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Britse minister van Financiën moet IMF-top laten schieten voor crisisoverleg

Kwasi Kwarteng, de Britse minister van Financiën, is donderdagnacht in allerijl teruggekeerd naar Groot-Brittannië. Hij blaast zijn deelname aan een top van het Internationaal Monetair Fonds af wegens de crisis over een geplande belastinghervorming.

Lees verder