Doorgaan naar hoofdcontent

Noorwegen neemt maatregelen tegen Russische vissersboten

HLN
Noorwegen neemt maatregelen tegen Russische vissersboten
Noorwegen, de enige plaats in Europa waar Russische vissersboten nog aan land kunnen gaan, neemt om veiligheidsredenen strengere maatregelen tegen Russische vissersschepen. De afgelopen dagen werd de druk groter om een verbod op het aanmeren van schepen uit Rusland op te leggen.
Lees verder

Van Peteghem: "Afschaffing van fiscaal voordeel voor tweede woning ligt op tafel"
De afschaffing van het fiscaal voordeel op de lening voor een tweede woning ligt op tafel bij de begrotingsbesprekingen van de federale regering. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) bevestigd bij 'Villa Politica' op Eén.
Lees verder

OVERZICHT. Vertessen snoert Van Hooijdonck de mond met twee goals - Berlijnse hooligans misdragen zich - United wint nipt ondanks misser Ronaldo
Naast Anderlecht, AA Gent en Union staan er in de Europa League en Conference League nog een pak interessante affiches op het programma, mét hier en daar enkele Belgen. Een overzicht.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Ondernemers die bewust coronasteun misbruikt hebben, verdienen geen greintje medelijden"
De Vlaamse overheid heeft ontdekt dat ze tijdens de coronacrisis voor minstens 124 miljoen euro onterechte steun aan ondernemers heeft uitgekeerd. "En dat is nog maar het topje van de ijsberg", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Vlaanderen is terecht erg gul geweest, maar de regering was ook enorm naïef. Nu moet ze een signaal sturen: wie tijdens corona geprofiteerd heeft, zou nooit nog subsidies mogen krijgen."
Lees verder

LIVE. AA Gent had strafschop moeten krijgen, nog 0-0 tegen matige Zweden
• Conference League • Aftrap: 21u • Ghelamco Arena • AA Gent en Djurgaarden spelen om de leidersplek
Lees verder

LIVE. Union laat de netten twee keer trillen, maar evenveel keer wordt het doelpunt (terecht) afgekeurd
• Europa League • Aftrap: 21u • Braga en Union hebben zes op zes • Estádio Municipal de Braga
Lees verder

Straffe videobeelden tonen hoe agressieve man aan BMW hangt in Brugge, terwijl bestuurder met hoge snelheid wegrijdt
Op sociale media zijn opvallende beelden opgedoken van verkeersagressie in Brugge. Op de video is te zien hoe de man eerst vernielingen aanbrengt aan een BMW. En wanneer de bestuurder op de vlucht wil slaan, gaat hij zelfs aan de auto hangen.
Lees verder

Biden verleent gratie aan duizenden Amerikanen met veroordeling voor cannabisbezit
De Amerikaanse president Joe Biden kondigt donderdag een koerswijziging aan in de criminalisering van cannabis. Duizenden mensen die in het verleden zijn veroordeeld door federale rechtbanken voor het bezit van de drug krijgen gratie.
Lees verder

LIVE. AA Gent op achterstand bij de rust, niet gefloten strafschop speelt Buffalo's parten
• Conference League • Aftrap: 21u • Ghelamco Arena • AA Gent en Djurgaarden spelen om de leidersplek
Lees verder

LIVE. Pech voor Union op slag van rust: Boniface ziet heerlijke 0-1 op de lat uit elkaar spatten
• Europa League • Aftrap: 21u • Braga en Union hebben zes op zes • Estádio Municipal de Braga
Lees verder

Rellen in Ecuadoraanse gevangenissen: minstens 29 doden in enkele dagen tijd
Bij opstanden in een gevangenis in Guayaquil, in het zuidwesten van Ecuador, zijn minstens dertien doden en 23 gewonden gevallen. Dat blijkt uit een recent rapport van de gevangenisadministratie. Twee dagen geleden was er ook al een bloedbad in een andere Ecuadoraanse gevangenis. Daar vielen zestien doden.
Lees verder

Urbanus viert halve eeuw carrière met album en blikt terug: "Ik heb veel gelachen, maar daar heb ik écht verdriet om gehad"
De moppen blijven trommelen in zijn hoofd, maar weldra volgen weer liedjes. Urbanus viert een halve eeuw carrière met in 'In Roer en Rep'. Niet op linoleum, wel op vinyl, en blikt daarbij ook graag terug... De meest onvergetelijke show uit zijn leven. Een gloriemoment in Nederland. Een nieuwe ode aan gezinsgeluk met vrouwlief Nadine, maar ook het ene moment dat tot op vandaag gevoelig ligt. "Daar heb ik écht verdriet om gehad."
Lees verder

Vandenbroucke legt voorstel op onderhandelingstafel om sociale dumping op te nemen in strafwetboek
Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat sociale dumping apart in het sociaal strafwetboek wordt ingeschreven. Dat verklaarde hij donderdagavond in 'Terzake' op Canvas. Het thema zou tijdens de begrotingsbesprekingen op tafel liggen.
Lees verder

LIVE F1. "Bij wereldtitel andere ontlading dan vorig jaar": Verstappen verwacht geen kater - Hamilton scherp over 'budget-gate'
Doet Max Verstappen het in Japan? Als hij op het circuit van Suzuka minimaal acht punten meer pakt dan Charles Leclerc en zes punten meer dan zijn teamgenoot Sergio Pérez, dan volgt de Nederlander zichzelf op als wereldkampioen in de Formule 1. Intussen is er nog steeds veel te doen om de 'budget-gate'. Volg de aanloop, kwalificaties en race zelf de komende dagen in onderstaande liveblog.
Lees verder

LIVE. Braga bezorgt Union meteen na rust koude douche, Nieuwkoop laat gelijkmaker liggen
• Europa League • Aftrap: 21u • Braga en Union hebben zes op zes • Estádio Municipal de Braga
Lees verder

LIVE. AA Gent nog steeds op achterstand. Vrije trap Castro-Montes scheert de kruising, Hanche-Olsen verbijt lelijke blessure
• Conference League • Aftrap: 21u • Ghelamco Arena • AA Gent en Djurgaarden spelen om de leidersplek
Lees verder

Pedro Elias meldt zich met medisch probleem tot Geert Meyfroidt in 'De Allerslimste Mens': "Ik heb echt pijn"
Een hele week niet écht kunnen winnen. Een hele week elke avond op die verdomde finalestoel zitten. En telkens overleven. Tegen kleppers. Dat is het parcours van Bart Cannaerts. Sinds aflevering 7 van de partij. En klaar om maandag in aflevering 21 alweer dichter bij dat onmogelijke record van Ella Leyers te kruipen. Dan moet hij ook volgende week nog vier keer overleven.
Lees verder

Eén dode en vijf gewonden bij steekpartij op de Strip in Las Vegas: "Enkele showgirls onder de slachtoffers"
Bij een steekpartij op de beroemde Strip in Las Vegas zijn één dode en minstens vijf gewonden gevallen. De dader kon opgepakt worden.
Lees verder

Grote energieleveranciers verplicht om dynamische tarief aan te bieden
Energieleveranciers met meer dan 200.000 afnemers moeten hun klanten binnenkort verplicht een dynamische elektriciteitsprijs kunnen aanbieden. Dat is het gevolg van een wetsontwerp van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) dat donderdag groen licht kreeg in de Kamer. Met een dynamisch tarief kunnen consumenten ervoor kiezen elektriciteit te verbruiken buiten de piekmomenten, wanneer het goedkoper is.
Lees verder

Onze chef voetbal stelt dat Anderlecht in Mechelen niet nog eens kan verliezen: "Zondag geen excuses meer"
Verdienstelijk gestreden, wéér verloren. Tegen West Ham United kan dat gebeuren, zondag op KV Mechelen niet nog eens. Maar wie bij Anderlecht gaat voor die goal(s) zorgen, vraagt onze chef voetbal zich af. Drie speeldagen ver in de Conference League, één goal... een penalty dan nog. "Esposito, Raman, Amuzu, Verschaeren... Hun statistieken hoeven weinig uitleg."
Lees verder