Doorgaan naar hoofdcontent

Noor Gustav Iden verpulvert recordtijd op Ironman Hawaï na beklijvende driestrijd

Noor Gustav Iden verpulvert recordtijd op Ironman Hawaï na beklijvende driestrijd

De Noor Gustav Iden heeft zaterdag de Ironman in Hawaï gewonnen. De 26-jarige Noorse debutant won het WK langeafstandstriatlon in een recordtijd van 7u40'24" na een fenomenale inhaalrace op de verrassende Fransman Sam Laidlow. Maar liefst tien atleten doken onder de magische grens van de acht uur, een nieuw tijdperk in het triatlon is ingetreden.

Lees verder

Haalt Mbaye Leye nog de derby tegen Kortrijk als coach van Zulte Waregem? "Misschien is het allemaal geen pech"

 De ontgoocheling was groot in de kleedkamer van Essevee. De vijfde opeenvolgende nederlaag sloeg duidelijk wonden. Het was meteen ook al de achtste keer dit seizoen dat Zulte Waregem met lege handen achterbleef: "Het verval na rust was inderdaad te groot", gaf Mbaye Leye na afloop toe. "Moeilijk te geloven dat het om dezelfde spelers gaat." Toch lijkt de voormalige aanvaller niet meteen te moeten vrezen voor zijn job.

Lees verder

"Ik had dood kunnen zijn!": F1-rijder Pierre Gasly furieus nadat hij bijna kraanwagen raakt, en daar heeft uitgerekend hij heel goede reden voor

Chaos in de Grote Prijs van Japan. De race moest na een stevige crash van Carlos Sainz Jr. in de openingsronde al stilgelegd worden, maar intussen was er ook flinke commotie ontstaan onder de piloten. De reden: er stond plots een kraanwagen op het circuit terwijl de piloten nog rondreden. Pijnlijk, want uitgerekend op dit circuit liep F1-rijder Jules Bianchi nog niet zo lang geleden dodelijke verwondingen op toen hij zo'n kraanwagen ramde. Vooral Pierre Gasly, een vriend van Bianchi, was furieus.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Westerlo ontpopt zich stilaan tot het Union van vorig jaar"

"De tijden zijn veranderd. Toen wij vroeger als kleiner team op bezoek gingen bij Anderlecht of Club Brugge wisten we dat we zouden verliezen, alleen was de vraag: met hoeveel? Met een zuinige 2-0 waren wij tevreden. Nu trekken ploegen als Westerlo met een plan naar Jan Breydel en vallen er historische stunts uit de bus", zag ook onze huisanalist Patrick Goots.

Lees verder

Max Verstappen domineert fel ingekorte regenrace in Japan, maar moet titelfeest opnieuw uitstellen

Max Verstappen heeft voor het eerst in zijn carrière de Grote Prijs van Japan gewonnen. De race lag meer dan twee uur stil door een crash in de openingsronde en zware regenval, maar er zou uiteindelijk nog zo'n 40 minuten geracet worden. Verstappen domineerde die fel ingekorte race en won voor titelrivalen Sergio Pérez en Charles Leclerc. De Nederlander is echter nog altijd geen wereldkampioen, door het inkorten van de race worden geen volledige punten uitgedeeld.

Lees verder

Titelverdediger Matthias Casse vlot naar kwartfinale op WK judo, Chouchi botst op olympisch kampioen

Op het wereldkampioenschap judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent is Matthias Casse (IJF 2) zondag prima begonnen aan zijn race naar een tweede opeenvolgende wereldtitle in de klasse tot 81 kg.

Lees verder

De euforie is alweer helemaal weg bij Club Brugge: "Dit is vervelend, maar er gebeurden ook dingen die niet kunnen"

Van de ene emotie - euforie na Atlético - in de andere - frustratie tegen Westerlo. De Champions League is duidelijk de Jupiler Pro League niet. Club Brugge ziet Antwerp en Genk verder uitlopen na een match vol missers. "Maar er gebeurden ook dingen die niet kunnen."

Lees verder

Filippo Ganna is de nieuwe uurrecordhouder: "Zolang niemand mij het record afneemt, doe ik het nooit meer"

En of hij blij was, Filippo Ganna (­26). De Italiaan van Ineos Grenadier bracht het werelduurrecord naar 56,792 meter, meer dan een kilometer verder dan de 55,548 van zijn voorganger Dan Bigham. "Heel even dacht ik dat de grens van 57 kilometer haalbaar was maar de laatste tien minuten was het echt afzien."

Lees verder

COMMENTAAR. "Beerschot hoeft van niemand schrik te hebben"

Beerschot ging zaterdagavond in een warm nostalgisch bad onderuit in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek. Zo'n vijftig jaar geleden vochten Johan Boskamp en Juan Lozano daar epische duels uit tussen RWDM en Beerschot. Anno 2022 zijn beide clubs na enkele turbulente decennia de voornaamste titelpretendenten in de Challenger Pro League.

Lees verder

Revelatie Laidlow steelt de show in de Ironman van Hawaï: handshake onderweg, dubbele ad fundum op het podium

De Fransman Sam Laidlow was vannacht dé verrassing van de Ironman van Hawaï. Laidlow pushte dankzij een fenomenaal fietsrecord (180 kilometer in 4u04'36") de Noorse topfavorieten Gustav Iden en Kristian Blummenfelt tot aan het gaatje, maar werd in de slotkilometers alsnog voorbijgestoken door Iden.

Lees verder

LIVE. Loting EK 2024: wie worden de tegenstanders van de Rode Duivels?

Het WK moet nog starten, maar in Frankfurt wordt zondagmiddag al geloot voor de kwalificaties voor het EK 2024 dat gespeeld wordt in Duitsland. De Rode Duivels gaan de loting in vanuit pot 1 en mogen dus rekenen op enkele haalbare kaarten. Volg het hele gebeuren hier live vanaf 12u.

Lees verder

Door dit achterpoortje in de regels dat weinigen kennen, is Max Verstappen opnieuw wereldkampioen: "Deze titel is mooier dan die van vorig jaar"

De zo al chaotisch verlopen Grote Prijs van Japan heeft na afloop een bizar staartje gekregen. Nadat de als tweede gefinishte Charles Leclerc nog een tijdstraf kreeg, werd Max Verstappen tijdens het officiële televisie-interview aangekondigd als de nieuwe wereldkampioen. Verkeerdelijk, zo dachten velen eerst, maar al snel bleek dat Verstappen dankzij een regeltje - zeg gerust een achterpoortje - waar weinigen van wisten, toch kon gaan vieren.

Lees verder

Ook het Limburgse Bioracer viert mee met werelduurrecord Filippo Ganna: "En het kan nog sneller"

De geslaagde poging van Filippo Ganna had ook een Belgisch component. Het tijdritpak waarin de Italiaan zijn poging afwerkte, werd op maat gemaakt bij het Limburgse Bioracer.

Lees verder

LIVE. KV Mechelen ontvangt Anderlecht: wie kan zich herpakken met een zege?

"Buijs of Mazzu: wie zondag verliest, zit in zwaar weer", voorspelde Aad de Mos al in onze voorbeschouwing op KV Mechelen - Anderlecht. Beide ploegen geraken immers maar niet in gang dit seizoen en staan in de rechterkolom van het klassement. Een overwinning zou dus zeer welkom zijn. Maar wie pakt 'm? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 13u30!

Lees verder

Moeder van Max Verstappen: "Hij wordt alleen wereldkampioen met een flinke portie drama"

Ook Sophie Kumpen (46), moeder van Max Verstappen uit het Limburgse Maaseik, reageerde na de warrige puntentelling vol ongeloof op het nieuws dat haar zoon weer wereldkampioen is. "Dit had ik niet verwacht. Max trouwens ook niet. Net als vorig jaar is het weer een titel met veel drama erbij."

Lees verder

Vijf cijfers die bewijzen waarom ook 2022 een dominant jaar was voor Tadej Pogacar

Tadej Pogacar plaatste zaterdag een orgelpunt van jewelste achter zijn seizoen door de Ronde van Lombardije met veel bravoure voor het tweede jaar op rij aan zijn palmares toe te voegen. Het derde Monument al voor de Sloveen die zijn wegseizoen zelf omschreef als "bijna perfect".

Lees verder

RSCA-fans blijven uit protest eerste 12 minuten buiten stadion… en komen net op tijd binnen om KV Mechelen te zien scoren

U hoefde zondagnamiddag niet naar Anderlecht-supporters te zoeken in de eerste twaalf minuten van de wedstrijd tegen KV Mechelen. De supporters van paars-wit beslisten collectief om te protesteren en namen pas na twaalf minuten hun plekje in het stadion in. Pijnlijk detail: ze kwamen net op tijd binnen om te zien hoe KV Mechelen na een VAR-tussenkomst een penalty kreeg en die ook scoorde.

Lees verder

'Beste WK ooit' zit erop voor de Belgen: Superieur China houdt Yellow Tigers uit kwartfinales

Door een 3-0 nederlaag tegen China eindigt het Belgisch WK zonder een plek in de kwartfinale, de ambitie die tijdens het toernooi gegroeid was. Voor de Belgische vrouwen is dit wel het beste WK ooit, waarin zeker in de eerste ronde enkele memorabele prestaties werden neergezet.

Lees verder

Hoe scherpschutter Lyle Foster en puntenpakker Sinan Bolat Westelse geschiedenis schrijven

Wat! Een! Stunt! Na Standard en Anderlecht heeft Westerlo nu ook Club Brugge over de knie gelegd. Voor de eerste keer in de geschiedenis drie punten op het veld van blauw-zwart. Jonas De Roeck bombardeerde alle spelers tot man van de match, al was de handtekening van Lyle Foster en Sinan Bolat net iets nadrukkelijker aanwezig.

Lees verder

Van miserie in Melbourne tot geknoei bij Ferrari: hoe Max Verstappen zich naar een tweede wereldtitel reed

Wat een jaar, wat een seizoen voor Max Verstappen. Met nog vier races te gaan is de Nederlander al Formule 1-kampioen. Zo spannend als in 2021 was het lang niet, mede dankzij de constante prestatiecurve van de coureur en zijn team Red Bull Racing. Een jaaroverzicht.

Lees verder

COMMENTAAR. "Nu willen we ons wel even laten meeglijden op die laatste golf van Westels chauvinisme"

Zoals Club Brugge met de zege tegen Atlético Madrid en de 9 op 9 in de Champions League een plaatsje verwierf in de Europese geschiedenisboeken van het Belgische voetbal, zo schreef Westerlo zaterdagavond een stukje geschiedenis in de Belgische competitie. De eerste geel-blauwe zege tegen de landskampioen sinds 1999 en Vedran Pelic. Om die geel-blauw droogte te schetsen: zeven van de spelers die zaterdag in de basis stonden waren toen nog niet eens geboren en hebben allicht nog nooit gehoord van de Bosnische aanvaller.

Lees verder

Vedran Pelic heeft na 23 jaar eindelijk een opvolger: "Maar ik blijf wel de speler die Westerlo de eerste zege ooit tegen Club heeft bezorgd"

Na 23 jaar heeft Vedran Pelic eindelijk een opvolger. De Bosnische aanvaller scoorde op 3 december 1999 in Het Kuipje de enige goal tegen Club Brugge en was tot zaterdag de enige Westelse matchwinnaar tegen blauw-zwart.

Lees verder

Roberto Martinez is tevreden over EK-loting Rode Duivels, maar blijft vooral met WK bezig: "Ik ben niet blij met Eden Hazard"

De voorronde voor het EK, dat in 2024 in Duitsland wordt georganiseerd, begint pas in maart 2023 en eindigt in november van dat jaar. Het houdt niemand al echt bezig.

Lees verder

TENNIS. Novak Djokovic pakt in Kazachstan 90ste titel in carrière, Bonaventure plaatst zich voor hoofdtabel in Cluj

De Serviër Novak Djokovic (ATP 7) heeft zondag het ATP-toernooi in de Kazachse hoofdstad Astana (hard/1.900.000 dollar) op zijn naam geschreven. In de finale rekende de voormalige nummer 1 van de wereld af met de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6), met 6-3 en 6-4.

Lees verder

ONS OORDEEL. KV Mechelen verzilvert overwicht op middenveld niet door gebrek aan scorend vermogen

Anderlecht graait de volle buit mee in Mechelen. Nochtans stond het halverwege 1-0 dankzij een penaltygoal van Vanlerberghe, maar na de pauze keerden Stroeykens (x2) en Silva de situatie nog helemaal om voor paars-wit: 3-1. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Malinwa.

Lees verder

Elise Mertens blikt Alizé Cornet in en grijpt eerste WTA-zege van het jaar

Elise Mertens (WTA 42) heeft zondag op het WTA-toernooi van het Tunesische Monastir (hard/251.750 dollar) haar eerste WTA-zege van het seizoen geboekt.

Lees verder

Anderlecht moet vrezen voor langdurige afwezigheid Julien Duranville

Anderlecht moet vrezen voor een langdurige afwezigheid van youngster Julien Duranville. De zestienjarige aanvaller werd zondagmiddag tegen KV Mechelen al na een half uur gewisseld voor Francis Amuzu. Gevreesd wordt voor een scheurtje in de hamstrings.

Lees verder

Wat een nummer! Gianni Vermeersch rondt vroege vlucht knap af en kroont zich tot allereerste wereldkampioen gravel

Gianni Vermeersch heeft de eerste editie van het WK gravel bij de mannen op zijn naam geschreven. Vermeersch koos vroeg voor de aanval en kreeg met Daniel Oss de ideale partner met zich mee. Op zes kilometer van de finish, liet onze landgenoot Oss achter om solo te finishen. Mathieu van der Poel mocht als derde mee op het podium. Greg Van Avermaet werd vierde.

Lees verder

Shorttrackers Stijn en Hanne Desmet tekenen voor enige "buitenlandse" zeges in Dutch Open

Stijn Desmet heeft op de slotdag van de Dutch Open in Heerenveen de 1.000 meter gewonnen. Met een voor shorttrackbegrippen ruime voorspong van acht tiende seconde verwees Desmet de Fransman Quentin Fercoq naar de tweede  plaats. Itzhak de Laat, derde, was de  aanvoerder van vier Nederlanders.

Lees verder

REACTIES. Buijs ziet ondanks nederlaag goede prestatie van zijn ploeg: "Dit doet bij iedereen pijn"

Opnieuw bleef KV Mechelen met lege handen achter in een topwedstrijd. Tegen Club Brugge was Malinwa misschien kansloos, maar tegen Anderlecht zat er meer in. "Ik zit met een dubbel gevoel, want ik heb veel goeie dingen gezien, maar we laten de wedstrijd uit handen glippen", zei trainer Buijs achteraf.

Lees verder

Revelatie Thierno Barry scoort aan de lopende band voor SK Beveren: "Mbokani geeft mij tips"

Thierno Barry (19) is de revelatie bij SK Beveren. De 19-jarige spits, die de Wase club na een testperiode overtuigde, laat zijn neus voor doelpunten zien in de Challenger Pro League. Met vier doelpunten in de laatste twee matchen is hij de man in vorm op de Freethiel.

Lees verder

Arnaud Démare volgt zichzelf op in Parijs-Tours, Philippe Gilbert toont zich in afscheidswedstrijd

Arnaud Démare heeft Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De Franse sprintbom hield in de straten van Tours onze landgenoot Edward Theuns en Sam Bennett af. Ook voor Philippe Gilbert was het een speciale dag. Onze landgenoot nam vandaag afscheid van de wielersport. Gilbert finishte in het peloton.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "De stand liegt niet, KV Mechelen moet naar beneden kijken in plaats van naar de subtop"

"Het contrast bij KV Mechelen voor en na de rust kon niet groter zijn tegen Anderlecht", zag onze huisanalist Patrick Goots zondagnamiddag. "In het eerste halfuur was het al Malinwa wat de klok sloeg: agressiviteit, goeie combinaties, Vanlerberghe die telkens op de juiste plaats opdook en zelfs de 2-0 aan de voet had. Neem maar van mij aan dat het bij Anderlecht gestoven heeft aan de rust."

Lees verder

Gianni Vermeersch dolgelukkig met regenboogtrui: "Dit was mijn grootste kans om eens wereldkampioen te worden"

Niet Mathieu van der Poel, maar Gianni Vermeersch is de eerste wereldkampioen gravel. Onze landgenoot was dan ook bijzonder tevreden dat hij zijn vroege vlucht kon afronden. "Ik kan het niet geloven", was de renner van Alpecin-Deceuninck in de wolken met zijn regenboogtrui.

Lees verder

Geen sprake van teleurstelling: Mathieu van der Poel vliegt winnaar Gianni Vermeersch in de armen op WK gravel

Wereldkampioen werd Mathieu van der Poel dit jaar niet. Toch was de Nederlander allesbehalve teleurgesteld na het WK gravel. Bij aankomst vloog Van der Poel winnaar en ploegmaat bij Alpecin-Deceuninck Gianni Vermeersch in de armen. Het leverde alvast mooie beelden op.

Lees verder

Merlier klopt Cavendish: "Mooi afscheidscadeau"

Tim Merlier heeft zondag in Arendonk de Memorial Rik Van Steenbergen op zijn naam geschreven. De 29-jarige renner van Alpecin-Deceuninck was in de massasprint sneller dan topspurters Mark Cavendish en Dylan Groenewegen. Het was zijn vijfde overwinning van het seizoen.

Lees verder

Tabekou en Walbrecq bezorgen Lierse zakelijke zege en tweede plaats

Eerherstel na de oplawaai vorige week tegen SK Beveren, nadat Lierse op het eigen Lisp al bij al vrij makkelijk afstand nam van de beloften van Standard. Met goals van Serge Tabekou en Lucas Walbrecq waren de Pallieters nog voor rust klaar met hun werk: 2-0. Door deze zege springen de Lierenaars naar de tweede plaats in het klassement.

Lees verder

ONS OORDEEL. Geen buizen bij Lierse na logische driepunter op het Lisp

Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Lierse, na de logische 2-0-overwinning tegen de beloften van Standard.

Lees verder

Philippe Gilbert neemt afscheid van het profpeloton met een 27ste plek in Parijs-Tours: "En nu: genieten!"

Philippe Gilbert heeft zijn laatste koers gereden. Onze landgenoot reed met Parijs-Tours zijn laatste profkoers uit zijn carrière. De 40-jarige Luikenaar werd 27ste in Tours en was achteraf blij dat hij zich toch nog eens kon tonen. "Ik vond het belangrijk om er in de finale bij te zijn", aldus Gilbert.

Lees verder

Max Verstappen komt met tweede wereldtitel al dicht bij het Formule 1-walhalla, maar hij is er nog niet

De chaotische manier waarop Max Verstappen zich in Suzuka verzekerde van een tweede opeenvolgende wereldtitel, mag niet doen vergeten dat de Nederlander dit seizoen met kop en schouders boven de concurrentie uitstak. Hem daarom in het selecte rijtje der allergrootsten opnemen is nog net te vroeg, maar er zijn wel enkele parallellen met andere markante wereldkampioenen te trekken.

Lees verder

Jonger, sneller en straffer: historische Ironman van Hawaï leidt een nieuw tijdperk in

Het WK Ironman op Hawaï is zaterdagnacht uitgedraaid op een historische race. Zowat alle records werden in één klap weggeblazen door een stel debutanten. Het langeafstandstriatlon is definitief een nieuw tijdperk van jonger, sneller en straffer ingetreden, dat zag ook ex-winnaar Frederik Van Lierde.

Lees verder

Aanvoerder Schoofs spreekt steun in coach Buijs uit na 4 op 18 van Malinwa: "Een andere coach gaat ze ook niet maken"

Niet Danny Buijs, maar wel Felice Mazzu heeft zondagmiddag een crisis(je) kunnen afwenden. Nochtans zag het er een helft lang naar uit dat KV Mechelen de voor beide teams broodnodige zege over de streep zou trekken. Een torenhoog verschil in efficiëntie – zowel voor als achteraan – deden de drie punten echter in de bus richting Brussel belanden. Zo blijft KV Mechelen met een schamele 4 op 18 achter.

Lees verder

Roberto Martinez over zijn contractverlenging die uitblijft: "Ik werk alsof ik hier nog 50 jaar zal blijven"

Hoe zit het met de toekomst van Roberto Martinez? Hij was in zijn hoedanigheid als bondscoach én technisch directeur aanwezig op de loting voor de EK-voorronde 2024. Maar is hij straks ook nog in functie als tussen maart en november 2024 de wedstrijden tegen Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland worden gespeeld? Dat is allemaal heel mistig.

Lees verder

PSV zet Heerenveen en Colassin opzij, maar ziet landgenoot Yorbe Vertessen geblesseerd uitvallen

PSV heeft op de negende speeldag van de Eredivisie in de slotfase een verdiende overwinning behaald op het veld van Heerenveen. Het werd 0-1. Toch was het niet al rozengeur en maneschijn bij de Eindhovenaars. Bij PSV viel belofte-international uit met een blessure. Ook Ismael Saibari moest geblesseerd naar de kant.

Lees verder

Bukayo Saka krijgt Liverpool op de knieën, Arsenal springt opnieuw naar de leiding

Arsenal heeft ook tegen Liverpool geen steken laten vallen. De Gunners gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen, maar een derde doelpunt zorgde er toch voor dat de drie punten in Londen bleven. Dankzij de zege springt Arsenal opnieuw over Manchester City naar de leiding in de Premier League.

Lees verder

REACTIES. Coach Van Imschoot blij met reactie van Lierse: "Saaiste match lucht toch ergens op"

Geen half dozijn doelpunten op het Lisp, wel een zakelijke zege van de thuisploeg. Een samenvatting, waar coach Tom, Van Imschoot mee kon leven.

Lees verder

COMMENTAAR. "Puntenoogst tegen Anderlecht had verdiend geweest voor Malinwa"

KV Mechelen pakte 0 op 6, zag sportief directeur Tom Caluwé vertrekken en is slechts twee punten gescheiden van een degradatieplaats. Oktober is tot nu toe geen vruchtbare maand geweest voor de Kakkers. "Is 't nu crisis?" hoorden we een supporter na affluiten vragen aan zijn geel-rode kompaan. Afgaand op de drie bovenstaande vaststellingen is het antwoord: ja. Maar na de prestatie tegen Anderlecht is er toch hoop.

Lees verder

Standard bibbert, maar houdt stand tegen tienkoppig Charleroi: Luikenaars eindigen partij met negen na incidentrijk slot

Standard heeft de Waalse derby tegen Charleroi gewonnen. De Rouches hadden aan een owngoal van Tchatchoua genoeg om de drie punten mee naar Luik te nemen. De partij eindigde met tien tegen negen na drie rode kaarten na de pauze.

Lees verder

Dubbelslag voor oppermachtige Fem van Empel: Nederlandse sprint naar de zege in Wereldbeker in Waterloo

Fem Van Empel heeft de eerste manche in de Wereldbeker op haar naam geschreven. De 20-jarige Van Empel pareerde meerdere aanvallen van Lucinda Brand Ceylin del Carmen Alvarado en sprintte naar de zege in Waterloo. Van Empel is meteen ook de eerste leider.

Lees verder

Eerste treffer van Cyriel Dessers levert Cremonese niets op tegen Napoli

Cremonese is er niet in geslaagd om te stunten tegen Napoli. Cyriel Dessers maakte zijn eerste treffer voor zijn nieuwe ploeg, maar kon niet voorkomen dat Napoli met 1-4 won. Cremonese blijft zo met drie punten op de voorlaatste plek steken, Napoli daarentegen springt naar de leiding in de Serie A.

Lees verder

IJzersterke Eli Iserbyt soleert naar winst in WB-manche in Waterloo en is de eerste leider

Eli Iserbyt heeft in de eerste manche van de wereldbeker veldrijden het zegegebaar mogen maken. De 24-jarige West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal koos al vroeg voor de aanval en rondde zijn solo ook knap af. Iserbyt is meteen ook de eerste leider in het WB-klassement.

Lees verder

Michy Batshuayi bezorgt Fenerbahce drie punten na knotsgekke partij tegen Karagumruk

Fenerbahce heeft zondagavond op de negende speeldag van de Super Lig in extremis de volle buit kunnen rapen na een knotsgekke confrontatie met Karagumruk. Het publiek kreeg maar liefst negen doelpunten te zijn: 5-4.

Lees verder

700ste (!) doelpunt van Cristiano Ronaldo levert Manchester United deugddoende zege op tegen Everton en Amadou Onana

Manchester United heeft na de zware nederlaag tegen Manchester City vorige week opnieuw de rug gerecht. Op bezoek bij Everton haalde het nog voor de rust een vroege achterstand op. Cristiano Ronaldo was de heel van de avond met het winnende doelpunt.

Lees verder

Michael van Gerwen klopt Nathan Aspinall in finale en schrijft voor de zesde (!) keer de World Grand Prix Darts op zijn naam

De Nederlander Michael van Gerwen heeft de 25e editie van de World Grand Prix Darts (683.000 euro) gewonnen. In het Engelse Leicester versloeg hij in de finale de Engelsman Nathan Aspinall met 5-3.

Lees verder

Matthias Casse baalt vooral na zilveren medaille: "Mijn wereldtitel niet verlengen, dat doet pijn"

Geen nieuwe wereldtitel voor judoka Matthias Casse. De ­25-jarige Antwerpenaar botste na een heroïsche finale op zijn eeuwige aartsrivaal uit Georgië, Tato Grigalashvili. Aangepaste regels spelen Casse parten. "Er is nog werk voor de Spelen van Parijs, maar het verschil is kleiner geworden."

Lees verder

Rupel Boom verliest twee keer in een weekend: dan tóch forfaitnederlaag tegen Tienen

Het was een slecht weekend voor Rupel Boom, dat niet alleen met 3-2 verloor van de U23 van Gent, maar ook een forfaitnederlaag krijgt voor de partij tegen Tienen.

Lees verder

Opluchting bij Antwerp: blessure Yusuf valt mee

Iedereen die Antwerp lief is, hield vrijdag na de gewonnen thuismatch tegen STVV zijn of haar hart vast. Alhassan Yusuf, een van de sterkhouders op het middenveld, moest op een draagberrie van het veld gedragen worden.

Lees verder

Filippo Ganna breekt het werelduurrecord, maar voor hoelang? Vijf vragen over de raid van de Italiaan

Filippo Ganna (26) is de nieuwe werelduurrecordhouder. De Italiaan van Ineos Grenadiers trapte op de BMC-piste in het Zwitserse Grenchen 56.792 meter bij elkaar in de tijdspanne van een uur, goed voor 15,775 meter per seconde. Ganna deed zo ruim een kilometer beter dan zijn voorganger Dan Bigham, maar geraakte ook boven de afstand die Chris Boardman in 1996 op zijn futuristische fiets bij elkaar trapte (56,375 km). Hoe straf is dit record?

Lees verder