Doorgaan naar hoofdcontent

Nadia, gevlucht uit Oekraïne: “Toen ze in een massagraf het zakmes van mijn man vonden, wist ik genoeg”

HLN
Nadia, gevlucht uit Oekraïne: "Toen ze in een massagraf het zakmes van mijn man vonden, wist ik genoeg"
Nadia (33) en haar drie jonge kinderen waren bij de eerste stroom Oekraïense vluchtelingen naar ons land. Ze heeft maanden bang gewacht op een teken van leven van haar man Oleksander. "Toen zijn spullen werden teruggevonden tussen de lichaamsresten, wist ik genoeg".
Lees verder

Nadia, gevlucht uit Oekraïne: "Toen ze in een massagraf het zakmes van mijn man vinden, wist ik genoeg"
Nadia (33) en haar drie jonge kinderen waren bij de eerste stroom Oekraïense vluchtelingen naar ons land. Ze heeft maanden bang gewacht op een teken van leven van haar man Oleksander. "Toen zijn spullen werden teruggevonden tussen de lichaamsresten, wist ik genoeg".
Lees verder

De dokter van de Rode Duivels, een dikke maand voor het WK: "Het wordt een race tegen de klok om Romelu op een hoog niveau te krijgen"
Over één maand en één dag beginnen de Rode Duivels tegen Canada aan hún WK in Qatar, maar het is nog bang afwachten wie fit raakt voor die eerste afspraak. Onder meer Romelu Lukaku is nog steeds niet aan spelen toe - al komt daar woensdag mogelijk verandering in. "Het WK is voor Romelu niet in gevaar, maar het wordt wel een race tegen de klok om hem op een hoog niveau te krijgen", aldus bondsdokter Kristof Sas.
Lees verder

Republikeinse Partij dagvaardt Google omdat hun mails altijd in de spamfolder zouden belanden: "Politieke discriminatie"
De Republikeinse Partij heeft Google aangeklaagd omdat e-mails van de partij door de internetgigant naar de spamfolder zouden worden verwezen. "Google beperkt zo de mogelijkheid om fondsen te werven", luidt de klacht, die amper drie weken voor de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten wordt ingediend. De partij spreekt over "politieke discriminatie". Google veegt de kritiek van tafel.
Lees verder

Anderlecht-fans op Neerpede: paars-witte aanhang zet spelers en staf op scherp voor clash met Standard
En of de Anderlecht-fans niet blij zijn met de huidige gang van zaken. Om hun ongenoegen nog maar eens te uiten, brachten ze vandaag een bezoek aan de ochtendtraining van Anderlecht om de spelers ter verantwoording te roepen.
Lees verder

ROYALTYCHECK. Belastingen dreigen voor Nederlandse royals en dubbel feest aan Luxemburgse hof
Leden van koninklijke families laten niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Worden we binnenkort allemaal 125 jaar oud? "We kennen de 9 belangrijkste oorzaken van veroudering en er bestaan al producten die dat tegenhouden"
"Als je vraagt of mensen écht lang willen leven, is het antwoord vaak 'neen', omdat ze een beeld van aftakeling voor ogen hebben. Maar wat als we het verouderingsproces zouden kunnen vertragen?", zegt professor emeritus Reginald Deschepper (VUB). Als medisch antropoloog onderzoekt hij het proces van ouder worden. Waarom takelen we op bepaalde momenten in ons leven sneller af? Hoe komt het dat sommige dieren langer leven? En kan je veroudering tegengaan? "Een 50-jarige kreeft van loopt geen groter risico om te sterven dan een van 10 jaar. Als we achterhalen hoe dat komt, dan zouden we die inzichten ook bij mensen kunnen toepassen."
Lees verder

Portugal hotspot voor digitale nomaden. Vlamingen getuigen: "Je verschiet ervan hoeveel je hier bespaart"
Portugal staat met drie steden in de top 10 van beste bestemmingen voor 'digital nomads' in 2022. De gastvrijheid, hippe coworking en lage levenskost maken Lissabon, Madeira en Portimao dé hotspots om remote te werken. Vier Vlaamse digitale nomaden maken hun rekening: "In België deed ik 1.500 euro per maand op, in Lissabon 800 euro. Mijn Airbnb kost me maar 300 euro per maand."
Lees verder

Congres Communistische Partij China afgesloten: Xi Jinping verstevigt zijn greep op de macht
De Communistische Partij van China heeft zaterdag in Peking haar congres afgesloten. Zondag zal naar verwachting bevestigd worden dat Xi Jinping een derde termijn krijgt als president. Het congres zal ook de politieke toekomst van China voor de komende vijf jaar bepalen.
Lees verder

De Bleeker wil sneller lagere voorschotfacturen bij lagere prijzen op de energiemarkt
De voorschotfacturen voor energie moeten sneller verlagen bij lage prijzen op de energiemarkten, dat heeft staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) gezegd in 'De ochtend'. "Als de marktprijzen significant dalen wil dat zeggen dat de prijzen verlagen voor de leveranciers. Het kan niet zijn dat de consument bankier speelt voor energieleveranciers", aldus De Bleeker.
Lees verder

Charleroi zet coach Edward Still op de keien na nederlaag tegen Cercle
Charleroi heeft coach Edward Still ontslagen na de nederlaag van gisterenavond tegen Cercle. Hij was sinds het begin van vorig seizoen aan de slag bij de Carolo's.
Lees verder

LIVE (21u). Courtois opnieuw in selectie Real Madrid voor thuisduel tegen Sevilla, Benzema ontbreekt
• Real Madrid verwelkomt Courtois in doel • Koninklijke na winst tegen Barça op kop met 28 op 30 • Sevilla pas twaalfde met 10 op 30 • Scheidsrechter: Alejandro Hernandez
Lees verder

Nieuwe Russische aanvallen op energie-infrastructuur in Oekraïne
Rusland heeft zaterdag opnieuw aanvallen uitgevoerd op de energie-infrastructuur in het westen van Oekraïne. Dat deelt Ukrenergo, de Oekraïense operator van het stroomnet, zaterdag mee. Er wordt melding gemaakt van stroomonderbrekingen in verschillende delen van het land.
Lees verder

Hoe een kannibalistische Japanner op gruwelijke wijze een vrouw ombracht, maar toch weer op vrije voeten is
Zij vond hem vriendelijk en intellectueel, hij droomde ervan om het vlees van haar botten te scheuren. De vriendschap tussen Renee Hartevelt en Japanner Issei Sagawa (73) kon slechts op één manier aflopen: met de gruwelijke dood van de Nederlandse. Toch is de man, die als kind al droomde van mensenvlees, vandaag de dag op vrije voeten. Meer nog, hij heeft van kannibalisme z'n carrière gemaakt. "Ik wil nog eens iemand eten voor ik sterf."
Lees verder

"Zet altijd een volle gieter bij je planten, zo heeft het water automatisch de optimale temperatuur": 7 tips voor kamerplanten in topconditie
Het aantal lichturen daalt, en het wordt stilaan frisser: voor je kamerplanten breekt nu een periode van rust aan. De groei valt stil, en dat betekent dat je op een andere manier voor je planten moet zorgen. "Minder begieten, stoppen met voeding, en uitkijken voor plaaginsecten", raadt onze tuinexperte Laurence Machiels aan. Ze deelt 7 tips om je planten mooi en gezond door de winter te krijgen.
Lees verder

Londen, Limburg of wellnessen in Luxemburg: welke van deze 6 betaalbare bestemmingen is jouw ideale weekendje weg?
De herfstvakantie staat voor de deur. Wil je nog even de batterijen opladen tijdens een zorgeloze reis, om straks vol goede moed de winter te trotseren? Daar hoef je gelukkig geen grote budgetten voor uit te trekken of al te veel vakantiedagen aan op te offeren. HLN Shop selecteerde voor ieder type 'tripper' een mooie, korte vakantie niet ver van huis.
Lees verder

Arthur is al 20 jaar homo, tot hij een onenightstand heeft met zijn beste vriendin: "Plots vond ik haar onweerstaanbaar"
Arthur*(40) en Romée* (38) zijn al jaren beste vrienden. Ze delen lief en leed maar niet meer dan dat, want Arthur valt op mannen. Wanneer Arthur gediagnostiseerd wordt met een ernstige ziekte, gooit hij zijn leven om. Hij maakt het uit met zijn vriend, en hij verkoopt zijn en huis en zijn zaak om in Spanje te gaan wonen. Maar op de vooravond van zijn vertrek beleeft hij tegen alle verwachtingen in een onenightstand met Romée. Een vrijpartij die zijn leven opnieuw op zijn kop zet. "Haar helemaal zien blozen, haar helemaal zien gaan tot ze na een paar orgasmes zei dat ze niet meer kon, was voor mij het toppunt."
Lees verder

Vandaag weer vooral 50 tinten grijs en zwart, zoals het ooit begon. Maar waar komen de kleurverschillen bij auto's eigenlijk vandaan?
De eerste auto's waren allemaal zwart, net als de koetsen waar ze van afstammen. In de jaren 70 werden auto's plotseling enorm kleurrijk, maar nu zijn saaie grijstinten weer in de mode. Wanneer is het idee ontstaan om auto's een onderscheidende kleur te geven?
Lees verder

Vaten met chemisch drugsafval gedumpt op oprit van woning in Dombergstraat
Een bewoner van de Dombergstraat in Turnhout heeft zaterdagochtend enkele vaten met drugsafval op de oprit van zijn woning gevonden. Het parket waarschuwt om alle contact met producten te vermijden wanneer je zo'n vaten tegenkomt tijdens een wandeling in de natuur.
Lees verder

Dertiger overlijdt nadat hij werd neergestoken door zijn vriendin in Florennes
Een 37-jarige man is vrijdagavond rond 22 uur overleden in Morialmé (Florennes) in de provincie Namen nadat hij door zijn vriendin werd neergestoken. Dat heeft het parket van Namen zaterdag bekendgemaakt.
Lees verder