Doorgaan naar hoofdcontent

Na zeven speeldagen al 190 zware gevallen van agressie op het voetbalveld: “Het idee dat je allebei houdt van de sp...

Na zeven speeldagen al 190 zware gevallen van agressie op het voetbalveld: "Het idee dat je allebei houdt van de sport zijn we totaal verloren"

Van opstootjes tussen supporters tot bedreigingen tegenover spelers en vechtpartijen op en naast het veld. Net in het seizoen dat Voetbal Vlaanderen zwaar inzet op de strijd tegen agressie en geweld, regent het incidenten. De teller staat op 190 dossiers die gelinkt zijn aan agressie. "We dulden dit niet meer", zegt Nand De Klerck van Voetbal Vlaanderen.

Lees verder

Vader Patrick Evenepoel ziet Remco voor het eerst Flandrien worden: "We horen Remco en Oumi weinig, ze genieten van de verdiende rust"

De ouders en kersverse schoonouders namen gisteren de honneurs waar voor Flandrien van het Jaar Remco Evenepoel. Vader Patrick was in de wolken met de nieuwe bekroning van het onwaarschijnlijke seizoen van zijn zoon.

Lees verder

Klinkende zege van Luca Brecel ontsierd door incident tussen snookericoon Jimmy White en scheidsrechter

Luca Brecel heeft zich bij de laatste zestien geschaard die in het Noord-Ierse Belfast strijden voor de Northern Ireland snookertitel (485.000 euro). In de tweede ronde was de 27-jarige Limburger met 4-0 duidelijk beter dan de ondertussen 60-jarige Engelsman Jimmy White.

Lees verder

Jürgen (45) was de enige KV Kortrijk-supporter in Charleroi: "Ik ben geen kuddedier"

De KVK-supporters hadden vooraf laten weten de match van dinsdag in Charleroi niet te zullen bijwonen. Reden was het aanvangsuur. Maar één man ging daar niet in mee: Jürgen Vanbrabant (45). Hij was de enige die zijn ploeg in Charleroi ging aanmoedigen.

Lees verder

Atlete die verdween na hoofddoek-incident als heldin onthaald in Iran, maar interview op luchthaven neemt zorgen niet weg

Elnaz Rekabi is weer thuis. Of beter: in Iran. De atlete die zonder hijab deelnam aan een klimwedstrijd in Zuid-Korea landde vannacht in Teheran, waar ze als een heldin onthaald werd door honderden landgenoten.

Lees verder

Rupel Boom versterkt zich met jonge Nederlandse spits

Rupel Boom heeft woensdag de inkomende transfer van Cheickna Toure bekendgemaakt. De 20-jarige Nederlander komt uit het amateurvoetbal bij onze noorderburen en moet voor doelpunten zorgen bij de Steenbakkers.

Lees verder

Wat mogen we verwachten van Steven Defour als T1? "Tijdens de trainerscursus viel zijn tactische sterkte al op"

Iets meer dan één seizoen ervaring als assistent. Meer ervaring heeft Steven Defour (34) niet als trainer, maar daar deinzen het bestuur van KV Mechelen en hijzelf niet voor terug. Maar wat mogen we van hem verwachten als T1? "Hij zal net als Wouter Vrancken voor dominant, aanvallend voetbal met veel beweging staan."

Lees verder

Westerlo-doelman Bolat schuift Genk naar voren als titelfavoriet na pandoering: 'Meer voetballend vermogen en kwaliteiten dan Antwerp'

Sinan Bolat beleefde dinsdag een pijnlijke avond op het veld van Racing Genk. Maar liefst zes keer moest hij zich omdraaien. Zelf behoedde hij zijn ploeg voor de zwaarste nederlaag ooit. Achteraf spaarde hij de kritiek niet.

Lees verder

Voormalig KV Mechelen-speler Roger Mergeay op 79-jarige leeftijd overleden: "Hij was een goede papa, een echte familieman"

In Mechelen overleed vorige week Roger Mergeay. Hij werd 79 jaar en leed al een tijdje aan een slepende ziekte. Mergeay was jarenlang voetballer bij KV Mechelen en was nadien ook als trainer aan de slag bij verschillende clubs. Zijn familie, vrienden en iconen uit de geschiedenis van Malinwa namen dinsdag afscheid.

Lees verder

Remco Evenepoel over blijvende last horrorval, "gevaarlijke winter" en 2023: "Het zou logisch zijn als ik de Tour nog oversla"

Remco Evenepoel wacht geduldig op het parcours van de Tour, om dan te beslissen of hij voor de Ronde van Frankrijk kiest of toch de aanlokkelijke Giro met veel tijdritkilometers. Dat heeft de kersverse Flandrien gezegd in een podcast met INEOS-renner Geraint Thomas.

Lees verder

Mark van Bommel over verwijzing van Nainggolan naar B-kern: "Dat zijn de moeilijkste beslissingen die je als trainer kan nemen"

"Er gebeurt wat, als je verliest", met die woorden kwam Antwerptrainer Mark van Bommel de perszaal – voller dan anders – binnen woensdagmiddag. De 3-0 op Standard was niet de enige reden voor de grotere opkomst. Er was natuurlijk ook de verwijzing van Radja Nainggolan naar de B-kern. "Dat is de moeilijkste keuze die je als trainer kan maken."

Lees verder

Snookerspeler Mark Allen is failliet ondanks miljoenen aan prijzengeld: "Vernederend voor de nummer 10 van de wereld"

Snooker spelen maakt rijk. Als je een wereldtopper bent, tenminste. En dan nog is dat niet altijd het geval, zo blijkt uit het verhaal van Mark Allen.

Lees verder

Zdenek Stybar en Laurens Sweeck toppen cross van Ardooie, Quinten Hermans debuteert in het veld

Laurens Sweeck en de Tsjech Zdenek Stybar toppen de affiche van de Kermiscross van donderdag in het West-Vlaamse Ardooie. Sweeck is de laatste winnaar in de groentengemeente, Stybar is er met Wout van Aert, Niels Albert en Paul Herygers recordhouder met drie overwinningen. Hij won er al in 2006, 2010 en 2011.

Lees verder

Bekijk hier de aftermovie van het Gala van de Flandrien 2022, inclusief afterparty: de perfecte afsluiter van het wielerjaar

Het Gala van de Flandrien zit er alweer op. Dit jaar gingen Remco Evenepoel - zijn eerste Flandrien - en Lotte Kopecky - voor de derde keer op rij Flandrienne - met de hoofdprijzen aan de haal. Bekijk hier de aftermovie van een meer dan geslaagde avond. Op het einde zie je José De Cauwer helemaal losgaan op de dansvloer, waar ook jonkies als Jasper Philipsen en Arnaud De Lie de hele avond te vinden waren. De perfecte afsluiter van het wielerjaar 2022!

Lees verder

Kangoeroes Mechelen haalt met Lisa Berkani Franse international in huis

Kangoeroes Mechelen heeft Lisa Berkani aangetrokken. De 25-jarige en 1m76 grote Franse guard was vorig seizoen bij Charleville actief. Ze kwam in het verleden uit voor onder meer Mondeville, Montpellier en Villeneuve D'Ascq. Op het WK in Australië zat ze vorige maand in de selectie van de Franse nationale ploeg.

Lees verder

Colombiaan Fernando Gaviria verlaat UAE en gaat voor Movistar sprinten

De Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria rijdt volgend seizoen voor Movistar. Dat maakte het Spaanse WorldTeam woensdag bekend. De voorbije vier jaar was hij bij UAE Emirates in dienst. Bij Movistar tekende hij voor één seizoen.

Lees verder

LIVE. Kan Malinwa onder kersverse T1 Steven Defour meteen stunten tegen Standard?

KV Mechelen heeft dringend punten nodig maar heeft er in de laatste drie wedstrijden geen enkel kunnen sprokkelen. De Mechelaars ontsloegen deze week trainer Danny Buijs en hopen met kersvers T1 Steven Defour meteen de ommekeer in te zetten tegen Standard. Lukt dat ook? Volg het hier LIVE!

Lees verder

KV Oostende trekt met pak afwezigen naar de Bosuil

KV Oostende trekt met een pak afwezigen naar Antwerp: Katelaris en Capon zitten niet in de selectie, net als Atanga en Musayev. Hornby is twijfelachtig.

Lees verder

Ex-bondscoach Georges Leekens is optimistisch over Rode Duivels: "Ik geef ze meer kans dan op WK 2018"

Georges Leekens schat de kansen van de Rode Duivels op het komende WK in Qatar hoger in dan op het WK 2018 in Rusland. Dat heeft de ex-bondscoach dinsdagavond in het televisieprogramma De Afspraak gezegd.

Lees verder

Union-middenvelder Lazare geeft zelfs Wesley Sonck het nakijken met indrukwekkende viering na knappe goal

Je eerste doelpunt van het seizoen maken dat doe je in stijl, moet Lazare Amani gedacht hebben. De middenvelder van Union scoorde woensdagavond met een prachtig afstandsschot het openingsdoelpunt tegen AA Gent. De viering van zijn goal was redelijk indrukwekkend.

Lees verder

Joran Vliegen en Sander Gillé moeten na zuur verlies meteen koffers pakken op European Open Antwerpen: "Pijnlijk"

Joran Vliegen en Sander Gillé zullen dit jaar geen glansrol vervullen op de European Open (hard/648.130 euro). De Limburgse tandem verloor woensdag op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena in de eerste ronde van het dubbelspel tegen de Indiër Rohan Bopanna en de Nederlander Matwé Middelkoop, de tweede reekshoofden, met 3-6, 7-6 (7/5) en 10/4 in de supertiebreak. Vliegen en Gillé reageerden zwaar teleurgesteld.

Lees verder

Angelo Licciardi ruilt motor in voor filmset: "Ik droom van Hollywood"

Hij is een van de snelste Belgen op twee wielen. Toch zet Angelo Licciardi op zijn 26ste al een punt achter zijn carrière als baanracer. De Genkenaar heeft nu een andere droom: "Ik wil het als acteur maken."

Lees verder

Union raast door en pakt 15 op 15 na makkelijke zege tegen onmondig AA Gent

Vijfde opeenvolgende competitiezege voor Union dat nooit echt in de problemen kwam tegen een onmondig AA Gent (2-0). Lazare opende al vroeg de score voor de thuisploeg en toen Ngadeu kort na rust werd uitgesloten, kwamen de Buffalo's nog meer onder druk te staan. Vanzeir besliste uiteindelijk de match met zijn zesde van het seizoen. Gent ziet de Brusselaars zo alweer verder uitlopen en telt nu al acht punten minder dan Union.

Lees verder

Michael Geerts kan niet stunten op European Open Antwerpen: "Jammer dat ik niet meer weerwerk kon bieden"

Voor Michael Geerts (ATP 268) zit de European Open (hard/648.130 euro) er al in de eerste ronde op. De 27-jarige Antwerpenaar verloor voor eigen volk op het hardcourt van de Lotto Arena tegen de Oostenrijkse grandslamwinnaar Dominic Thiem (ATP 132) in twee sets (6-4 en 6-0). "Jammer dat ik in die tweede set niet meer weerwerk kon bieden", reageerde Geerts.

Lees verder

Er is leven na Goffin: jonge Belgische leeuwen Bailly en Block laten klauwen zien op European Open

Het ziet er goed uit voor de toekomst van het Belgische mannentennis. Twee Belgische youngsters toonden zich op de European Open. "Het is goed dat er na mij jongeren zitten aan te komen", klinkt het bij David Goffin (31). Aangename kennismaking, Gilles-Arnaud Bailly en Alexander Blockx.

Lees verder

Giants gaan kansloos onderuit in Turkije: "Zij waren fysiek sterker"

Geen tweede opeenvolgende Europese zege op verplaatsing voor de Giants. Op de tweede speeldag van de groepsfase (poule B) van de FIBA Europe Cup gingen ze met duidelijke cijfers onderuit in de Turkse hel van Gaziantep. "Zij waren fysiek sterker en wonnen overtuigend." Het verdict: 82-63.

Lees verder

ONS OORDEEL. Niemand valt uit de toon bij KV, Vanlerberghe is dé uitblinker

Een clean sheet en een centrale verdediger met een doelpunt: dan zou er weleens een verdediger bij de uitblinkers kunnen zitten. Jordi Vanlerberghe speelde een dijk van een wedstrijd, terwijl Julien Ngoy de verlossende treffer scoorde. Dit zijn onze spelersbeoordelingen voor KV Mechelen.

Lees verder

COMMENTAAR. "Ngoy bevrijdde KV Mechelen en hopelijk ook zichzelf"

Volledig in het zwart getooid begon kersvers T1 Steven Defour aan zijn volgende trainershoofdstuk. Zo gaat dat met coaches die de hoogste rang bereiken. Daar horen andere vestimentaire keuzes bij. Geen Mechels joggingspak meer, wel een zwarte, modieuze en toch ook casual outfit. Zijn stoeltje in de dug-out bleef onaangeroerd. Defour coachte fanatiek. Voortdurend sturend en opbouwend, vaak met de handen op elkaar.

Lees verder

Uitblinker Domien Loubry zorgt met bom in slotseconde voor zege van Kangoeroes Mechelen in FIBA Europe Cup

Schitterende Europese zege voor Kangoeroes Mechelen in De Schalk in Willebroek. In poule E won het na een nagelbijter met 88-85 van het Franse Cholet. Domien Loubry leidde met 29 punten, 7 assists en 5 rebounds de Maneblussers naar een tweede zege op een rij in de FIBA Europe Cup. Kangoeroes Mechelen staat in poule E meteen aan de leiding.

Lees verder

REACTIES. "Vertrouwensboost" voor Malinwa: "De trainerswissel betekent een nieuwe start voor iedereen"

Samen met Jordi Vanlerberghe hield David Bates de nul achteraan, goed voor de vierde clean sheet van het seizoen. Al was de driepunter uiteraard het belangrijkste woensdagavond. "Na enkele frustrerende weken is dit een enorme vertrouwensboost", vatte de Schot aan. Lees hier de reacties van Bates, Coucke en Ngoy.

Lees verder

Eden Hazard zit nu al 450 (!) minuten aan de bank gekluisterd in La Liga, Real Madrid wint makkelijk van Elche

Eden Hazard is ook woensdagavond op het veld van rode lantaarn Elche niet van de bank gekomen bij Real Madrid. Onze landgenoot zit nu al vijf competitiewedstrijden op rij 90 minuten lang aan de bank gekluisterd.

Lees verder

Defour na eerste zege als hoofdcoach: "Ik heb iedereen op scherp gezet… op een positieve manier"

De kop is eraf voor Steven Defour (34). Uitgerekend tegen Standard, de club waarmee hij in 2008 en 2009 kampioen werd, pakte de nieuwe hoofdcoach van KV Mechelen zijn eerste overwinning. "Ik zag een KV Mechelen dat ik de komende weken nog wil zien. De jongens vochten voor elke morzel grond."

Lees verder