Doorgaan naar hoofdcontent

Na ophef over gezangen van Beerschot-supporters: “Straf racisme in voetbal door eindelijk punten af te trekken”

Na ophef over gezangen van Beerschot-supporters: "Straf racisme in voetbal door eindelijk punten af te trekken"

De voetbalwedstrijd tussen RWDM en Beerschot zaterdagavond werd ontsierd door racistische gezangen vanuit het bezoekersvak. Ook in het jeugdvoetbal blijkt racisme (van supporters) opnieuw een toenemend probleem. "Het is hoog tijd om, finaal, punten af te trekken van de clubs in kwestie", pleit professor sportpsychologie Filip Boen (KU Leuven).

Lees verder

Kritiek op ploegmaats en een veroorzaakte strafschop: Wesley Hoedt zijn krediet is (voor een tijdje) op bij Anderlecht

Wesley Hoedt had – op 16 minuten na – al alles gespeeld dit seizoen bij Anderlecht. Toch kreeg de Nederlander veel kritiek. Hij schoot dikwijls op zijn ploegmaats, terwijl hij zelf lang niet altijd vrijuit ging bij diverse tegengoals. Zo ook op Mechelen, toen een duwtje aan Vanlerberghe tot een penalty leidde.

Lees verder

Kangoeroes Mechelen verliest topper tegen Oostende: "Toch fier!"

De topper van de tweede speeldag in de BNXT League tussen vice-kampioen Kangoeroes Mechelen en kampioen Oostende bracht winst voor de kustploeg. In een sfeervolle Winketkaai bleef het spannend tot het einde met 91-97. "Na het verlies tegen Brussels ben ik toch fier op de reactie van mijn jongens", wist coach Kristof Michiels te vertellen na afloop.

Lees verder

Jonas Geens is klaar om te knallen: "Waardig afscheid nemen van team dat mij lanceerde"

Jonas Geens gooide afgelopen week hoge ogen met enkele fraaie resultaten en is klaar om morgen in de sluitingsprijs in Heist-Goor met een knalprestatie uit te pakken. "Ik wil een waardig afscheid van het team dat mij lanceerde", blikt de 23-jarige renner terug op zijn eerste seizoen in clubverband bij het Van Mossel Heist Cycling Team.

Lees verder

Rode trui van Remco Evenepoel levert meer dan 12.000 euro op voor het goede doel van de Warmste Week

De rode Vuelta-leiderstrui van Remco Evenepoel heeft 12.057 euro opgeleverd voor de Warmste Week. Dat heeft Studio Brussel maandagochtend bekendgemaakt.

Lees verder

Feest bij de baseballers van Hoboken Pioneers: "Deze titel is absoluut verdiend"

Opnieuw feest bij Hoboken Pioneers. Na de softballploeg vorige week was het nu de beurt aan de baseballploeg. Zij hadden vier wedstrijden nodig tegen Deurne Spartans om een derde titel op rij te pakken: in 2020 werden ze na een onvolledige competitie coronakampioen en vorig jaar waren de Brasschaatse Braves een maatje te klein. "Dik verdiend", klinkt het.

Lees verder

Gembo start met 3 op 3 on the road, derde nederlaag op rij voor Oxaco

De derby in tweede klasse tussen Oxaco en Gembo bracht veel volk naar het Capenberg Center. Zij zagen een aangename partij waarin Gembo een derde opeenvolgende zege boekte. "3 op 3 on the road. Dat is leuk voor deze jonge groep," aldus coach Christopher Pegg van Gembo. Voor Oxaco was het het derde verlies op een rij.

Lees verder

Jonas Verbert wil meedoen voor de prijzen: "Top vijf is mogelijk voor dit Berlaar-Heikant"

Berlaar-Heikant boekte op het veld van Mariekerke-Branst een verdiende 0-3-overwinning. Nadat het vroeg op voorsprong kwam en een hele match domineerde, moest het wel tot in de slotfase wachten om afstand te nemen. Maar ook spits Jonas Verbert zag een goede prestatie van Heikant.

Lees verder

Beloften van Beerschot weg van de laatste plaats: "We zijn aan het groeien"

Beerschot behaalde tegen Pepingen-Halle een tweede opeenvolgende overwinning en geraakt zo weg van de laatste plek. Het boekte een eerste thuiszege (2-1) na een heel sterke eerste helft. "We tellen zeven punten uit zes matchen. En eerlijk: dat is niet zo slecht", aldus Jasper Goossens.

Lees verder

Cappellen wint met duidelijk 0-3 van City Pirates: "Opnieuw een pluim voor onze topverdediging"

Er staat dit seizoen geen maat op Cappellen. Ook tegen City Pirates kwam geel en rood op geen enkel moment in de moeilijkheden en won het met duidelijke 0-3-cijfers. "De coach zegt altijd dat ik niet mag schieten met links, maar raad eens met welke voet ik scoorde", knipoogt Nico Lemaire.

Lees verder

Heist verliest thuis met 1-3 van Olympic Charleroi: "We missen de nodige regelmaat"

Heist weet na vier matchen zonder nederlaag weer wat verliezen is. Ondanks een vroege 1-0-voorsprong bleef de thuisploeg met lege handen achter.

Lees verder

Aanvoerder Malick Keita zet Young Reds op weg naar zege: "Nieuwkomers zorgen voor kwaliteitsinjectie"

Na twee nederlagen op een rij knoopten de Young Reds zaterdagavond in én tegen Hoogstraten opnieuw aan met de zege. Met dank aan Malick Keita.

Lees verder

Racing Mechelen verliest na knotsgek slot: twee rode kaarten, niet-gefloten penalty en een keeper die bijna scoort

Racing Mechelen verloor met het allerkleinste verschil op eigen veld tegen Bocholt. Het was een tweede thuisverlies dat vermeden had kunnen worden. Want kansen waren er voor de thuisploeg genoeg, maar helaas wilde de bal er maar niet in, ook na een knotsgek slot met twee rode kaarten én een niet-gefloten penalty. "300% penalty. Waarom zien ze dat niet?", aldus Spaenhoven.

Lees verder

Koen Weuts en Lyra-Lierse geklopt in topper: "We hadden geen recht op punten"

Na twee deugddoende overwinningen tegen City Pirates en Bocholt ging Lyra-Lierse zondag opnieuw naar af, nadat de Pallieters op een pijnlijk 2-3-verlies liepen in de topper tegen Sporting Hasselt. Voor de Lierenaars is het nu al de derde nederlaag in zes wedstrijden.

Lees verder

Ruben Tilburgs verliest met Hoogstraten van Young Reds: "We missen voorin slagkracht"

De Rooikens bleken zaterdagavond meer dan een maatje te klein voor Young Reds Antwerp. Dat zag ook aanvoerder Ruben Tilburgs.

Lees verder

Witgoor wint nog eens na drie gelijke spelen op rij: "Het was bibberen tot het eindsignaal"

Na drie opeenvolgende gelijke spelen veroverde Witgoor zaterdagavond nog eens een driepunter. Na een uitermate spannende wedstrijd, waarin de Desselaars zelfs uitliepen tot 3-0, haalden ze het uiteindelijk van Diest met 3-2. Dankzij de zege schuift Witgoor op naar de linkerkolom.

Lees verder

Senne Dierckx bezorgt BSK Retie met tweeklapper de zege

Ook na zes speeldagen handhaaft BSK Retie zich mooi in de top 3 in eerste provinciale. De fusieclub had het zondagnamiddag niet onder de markt met hekkensluiter Herselt, maar dankzij een erg trefzekere Senne Dierckx boekte BSK Retie toch een 2-0-zege.

Lees verder

Lille United verliest van Jong KV Mechelen: "Spijtig, maar geen drama"

Lille United ging zaterdagavond in eigen huis onderuit tegen Jong KV Mechelen (1-3). De fusieploeg kwam na de pauze op gelijke hoogte, maar via een laat frommeldoelpunt en een splijtende tegenaanval bleef de promovendus met lege handen achter.

Lees verder

Loenhout pakt Kontich ijskoud: "Lesje in duelkracht"

Loenhout heeft drie belangrijke punten in de strijd om de degradatie weten thuis te houden. Na een gelijkopgaande eerste helft was het in de tweede helft veel feller in de duels dan Kontich. En dat toonde zich in de (zware) 3-1-cijfers. De reden? Loenhout toonde meer wil om te winnen.

Lees verder

Jeroen Eyskens en Jarne Van Dyck kijken uit naar een ploeg

Veel renners kwamen in Arendonk voor de laatste keer dit seizoen aan de start. Voor een aantal was het zelfs de laatste wegwedstrijd. De bekendste afscheidnemende renner was ongetwijfeld Iljo Keisse, die voor de start nog in de bloemetjes werd gezet. Een andere categorie is die van de renners die nog geen contract hebben voor volgend seizoen, maar nog volop zoekende zijn. Tot die categorie behoren Jeroen Eyskens en Jarne Van Dyck.

Lees verder

VC Geel nu ook voorbij Vamos Stekene: "Bij momenten zag ik ons beste spel in jaren"

Na winst op de eerste speeldag bij Tongeren, het team dat hen vorig seizoen van de titel hield in nationale 2, nam NRG VC Geel afgelopen weekend de maat van het niet te onderschatten Vamos Stekene. Na een wedstrijd met bij momenten zeer mooi spel, werd het uiteindelijk 3-1. Met een zes op zes heeft de promovendus haar visitekaartje meer dan afgegeven.

Lees verder

Ronnie O'Sullivan wint Hong Kong Masters met ronduit sublieme actie: "De beste clearance ooit?"

De Engelsman Ronnie O'Sullivan heeft het Hong Kong Masters (359.000 euro) invitatie snookertoernooi gewonnen. In The Coliseum versloeg hij zondag thuisspeler Marco Fu met 6-4.

Lees verder

Rennes-coach maakt zich zorgen om Jérémy Doku, die alwéér geblesseerd is: "Het is mentaal erg moeilijk voor hem"

Er lijkt maar geen einde te komen aan het blessureleed van Jérémy Doku. De 20-jarige vleugelaanvaller van Stade Rennes staat sinds vorige week opnieuw aan de kant met een blessure. Zijn coach maakt zich zorgen.

Lees verder

De gedroomde ambassadeurs: Philippe Clement en Vincent Kompany maken indruk bij AS Monaco en Burnley

Betere reclame voor het product 'Belgische trainer' kunnen we niet wensen. Philippe Clement en Vincent Kompany maken indruk bij AS Monaco en Burnley FC. Niet enkel met hun resultaten, maar ook met hun filosofie.

Lees verder

Stijn Steels neemt in tranen afscheid van Mark Cavendish en The Wolfpack: "Bedankt voor al die prachtige momenten"

Mark Cavendish (37), Stijn Steels (33) en Iljo Keisse (39) hebben zondag met de Kempen Classic hun laatste koers voor Quick-Step Alpha Vinyl gereden. Cavendish werd geklopt door Tim Merlier in een sprint en werd tweede. Na afloop liepen de emoties hoog op, ook bij ploegmakker Stijn Steels.

Lees verder

Primoz Roglic eindigt seizoen met operatie en lange revalidatie: "Die schouder moet gefikst worden"

Primoz Roglic gaat maandag onder het mes. De 32-jarige renner van Jumbo-Visma bevestigde afgelopen weekend op de Sloveense radio dat hij geopereerd wordt aan zijn schouder en voor een lange revalidatie staat.

Lees verder

Tekenend? Niki Terpstra finisht zijn allerlaatste koers als allerlaatste in de armen van zijn gezin... met de sporen van een val

De laatste profkoers van Niki Terpstra is geen pretje geworden. De 38-jarige Nederlander kwam zondag in Parijs-Tours als allerlaatste over de finish nadat hij onderweg ten val kwam. Meteen na de finish stond zijn gezin hem op te wachten. Het leverde mooie beelden op.

Lees verder

Rode Duivels starten EK-kwalificaties met verplaatsing naar Zweden

De Rode Duivels starten de kwalificaties voor het EK van 2024 in Duitsland met een verplaatsing naar Zweden, op vrijdag 24 maart 2023 (20u45), zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA maandag bekend.

Lees verder

Ploegmaat van Leandro Trossard bij Brighton moet carrière stopzetten wegens hartproblemen

Slecht nieuws vanuit Engeland maandagvoormiddag. De club van Rode Duivel Leandro Trossard liet weten dat Enock Mwepu (24) zijn carrière per direct moet stopzetten wegens hartproblemen.

Lees verder

Nederlander Danny Makkelie moet Atlético-Club in goede banen leiden

De Nederlander Danny Makkelie is door de Europese Voetbalconfederatie UEFA aangeduid als scheidsrechter voor het Champions League-duel van woensdagavond op de vierde speeldag in groep B tussen Atlético Madrid en Club Brugge, zo maakte de UEFA maandag bekend.

Lees verder

Beerschot reageert met open brief na racistische gezangen: "In ons verhaal is geen plaats voor racisme en discriminatie"

Beerschot publiceerde maandagmiddag een open brief, naar aanleiding van de racistische gezangen van supporters tijdens de wedstrijd tegen RWDM. "Zo'n gezangen schaden niet enkel het imago van de club, maar zorgen ook voor verdeling tussen spelers en supporters", schrijft de club onder meer.

Lees verder

Einde seizoen? Niet voor Thomas De Gendt: Lotto Soudal stuurt ervaren man nog naar Maleisië voor achtdaagse rittenkoers

Lotto Soudal heeft maandag zijn selectie voor de Tour de Langkawi bekendgemaakt. Daarin zitten twee landgenoten: Sylvain Moniquet (24) en Thomas De Gendt (35).

Lees verder

Paspoort van voetballegende Ali Daei in beslag genomen na kritiek op regime in Iran

Het paspoort van de Iraanse legendarische ex-voetballer Ali Daei is in beslag genomen nadat de intussen 53-jarige spits kritiek had geuit op het regime van geweld en repressie in zijn land sinds medio vorige maand, zo maakten plaatselijke media maandag bekend.

Lees verder

De slechte timing van de Anderlecht-fans, Bolat lacht het laatst en de consistentie van Club en Union: 7 dingen die u dit competitieweekend niet zag

Onze voetbalredactie selecteert na elke speeldag in 1A zeven dingen die u niet zag, maar wel moet onthouden. Vandaag speeldag elf.

Lees verder

Geen Charles De Ketelaere bij AC Milan in Champions League-wedstrijd tegen Chelsea

Is de ene Belg terug uit blessure bij AC Milan, dan ligt de andere in de lappenmand. Charles De Ketelaere zal er dinsdag niet bij zijn in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea.

Lees verder

Kapitein Johan Van Herck maakt voorselectie van vijf speelsters bekend voor Billie Jean King Cup

Kapitein Johan Van Herck heeft maandag een voorselectie van vijf speelsters bekendgemaakt voor de finaleronde van de Billie Jean King Cup, de vroegere Fed Cup. De Belgische vrouwen treffen volgende maand in het Schotse Glasgow Slowakije (9 november) en Australië (10 november).

Lees verder

COMMENTAAR. "Zakelijk hoeft geen vies woord te zijn"

Met een ruim verdiende thuiszege tegen de beloften van Standard slikte Lierse de bittere pil van zijn uitmatch één week eerder bij SK Beveren helemaal door. Want laten we wel wezen, de enige juiste reactie die de Pallieters zondag van doen hadden was een driepunter.

Lees verder

Gedaan met invallen in minuut 60: Atlético Madrid neemt Antoine Griezmann definitief over van FC Barcelona

Atlético Madrid en FC Barcelona hebben een akkoord bereikt omtrent de definitieve transfer van de Fransman Antoine Griezmann, die sinds de zomer van 2021 op huurbasis in de Spaanse hoofdstad aan de slag was, zo maakte Atlético maandag bekend. De Franse international ondertekende een contract tot medio 2026. Atléti zou zo'n 24 miljoen euro betalen aan Barça.

Lees verder

Ex-scheidsrechter Gumienny neemt het op voor Club-doelman Mignolet bij 0-1 van Westerlo: "VAR had moeten ingrijpen"

De eerste goal van Westerlo op het veld van Club Brugge zaterdagavond zorgde voor heel wat discussie. Scheidsrechter Serge Gumienny zegt in onze zusterkrant Het Belang van Limburg dat de eerste goal van Lyle Foster niet helemaal reglementair was.

Lees verder

Voormalig werelduurrecordhouder Alex Dowsett geeft Belgen weinig kans: "Ik zie Evenepoel of Van Aert record van Ganna niet verbreken"

"Ik ga heel België van streek maken, maar momenteel zie ik Remco Evenepoel of Wout van Aert niet in staat het werelduurrecord van Ganna te verbreken", aldus ex-recordhouder Alex Dowsett (Israel-Premier Tech).

Lees verder

STVV-verdediger Robert Bauer riskeert vier speeldagen schorsing na slag aan Antwerp-spits Vincent Janssen

Het Bondsparket van de voetbalbond vraagt vier speeldagen schorsing plus een boete van 4.000 euro voor Robert Bauer na zijn rode kaart vrijdagavond op bezoek bij Antwerp. Dinsdag komt de zaak voor het Disciplinair Comité voor het profvoetbal, nadien kunnen de Duitser en STVV nog in beroep gaan.

Lees verder

Geen Zinckernagel bij Standard tegen Antwerp: Deen is geschorst, zijn landgenoot Laursen niet

Antwerp hoeft Philip Zinckernagel zondag niet te vrezen, want de Standard-aanvaller is geschorst. De nieuwe Deense smaakmaker van de Rouches pakte het voorbije weekend in Charleroi (0-1) zijn tweede gele kaart nadat hij ref Verboomen een duwtje had gegeven in het tumult na de rode kaart voor Jacob Barrett Laursen in de slotfase.

Lees verder

Red Bull heeft budgetplafond vorig jaar overschreden door … de catering (maar een zware straf lijkt niet te volgen): "We zijn verbaasd"

Formule 1-renstal Red Bull van tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen heeft in 2021 het budgetplafond licht overschreden. Dat maakte de internationale automobielfederatie FIA maandag bekend. Welke straf er volgt, is nog niet geweten.

Lees verder

Pro League gaat strenger optreden: tot 25 jaar stadionverbod na racistische spreekkoren

'Dat is een vak vol makakken.' Het leek al een eeuwigheid geleden, maar zaterdagavond weerklonk dit racistische spreekkoor in het stadion van RWDM nog eens luid en duidelijk uit het bezoekersvak van Beerschot. De Pro League heeft aan het begin van dit seizoen samen met de KBVB en het Ministerie voor Binnenlandse Zaken een nieuw veiligheidsplan opgesteld dat dergelijke feiten kan bestraffen met stadionverboden tot 25 jaar.

Lees verder

Wordt Michel Preud'homme ooit Belgisch bondscoach? "Wie mij wilt, moet het me eerst komen vragen"

Michel Preud'homme (63) verdween vorig jaar uit het voetbal toen hij stopte als vice-voorzitter van Standard. De vraag is of de vurige MPH ooit nog terugkeert in het voetbal. Zou hij bijvoorbeeld kandidaat-bondscoach zijn als Roberto Martinez stopt?

Lees verder

Wie is de betere chef-kok? Vanaken en De Ketelaere tonen hun kookkunsten: "Moet er een banaan in de saus?"

De boog moet niet altijd gespannen staan. Dat bewijzen Rode Duivels Hans Vanaken en Charles De Ketelaere wanneer ze het tegen elkaar opnemen in een 'kookduel'. Spoiler: dat liep bij beiden niet altijd van een leien dakje.

Lees verder

Sluitingsprijs Putte-Kapellen zet punt achter seizoen

Dinsdag eindigt het Belgisch-Nederlands wegseizoen met de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Ook dit jaar ligt de finish in de Ertbrandstraat, aan de grens tussen België en Nederland.

Lees verder

Gianni Vermeersch rekent na wereldtitel niet op vette bonus of dikke sponsorcontracten: "Voorlopig ga ik hier niet rijk van worden"

De ene wereldtitel is de andere niet. Remco Evenepoel wachtte een grandioze ontvangst na zijn terugkeer uit Wollongong, maar Gianni Vermeersch zit 24 uur na zijn triomf op het WK gravel nog op een simpele hotelkamer in Italië. Een vette bonus, een keerpunt in zijn carrière, dikke sponsorcontracten: de nieuwe wereldkampioen rekent er allemaal niet op. Maar of hij dat erg vindt? "Bijlange niet", lacht Vermeersch. "Voor mij moeten ze de Grote Markt in Brussel niet direct vrijmaken."

Lees verder

Kempenaar en ex-Clubcoryfee Julien Cools beleeft weer de dag dat hij zijn kind verloor: "Elke keer als Club tegen Atlético speelt, komt het terug"

Atlético Madrid - Club Brugge op de affiche, dan is het voor Julien Cools weer 15 maart 1978. Het Estadio Vicente Calderon zit afgeladen vol voor de terugwedstrijd van de kwartfinale in Europacup I. Club Brugge moet een 2-0-voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen. Maar de Gouden Schoen van toen heeft andere zorgen.

Lees verder

Belgen bij AC Milan vallen voorlopig tegen: "De start van De Ketelaere was beter dan zijn cijfers doen vermoeden"

Het rood en zwart van AC Milan heeft plaats gemaakt voor een dikke streep geel. Maar de cijfers van de Belgen die deze zomer naar het noorden van Italië trokken, vallen voorlopig tegen. Podcaster en fervent Milan-supporter Gilles Mbiye-Beya schetst de situatie van onze landgenoten. "Trainer Stefano Pioli zal hen vertrouwen blijven geven."

Lees verder

Nu ook zorgen rond Doku: Belgische flankspeler is opnieuw buiten strijd

Roberto Martinez moet er stilaan moedeloos van worden. Nu zijn er ook rond Jérémy Doku (20) zorgen richting het WK. "Zijn situatie is problematisch", klinkt het bij Rennes over zijn blessures.

Lees verder

FIFA geeft goedkeuring voor transfer Mbokani (SK Beveren)

Licht aan het einde van de ­tunnel. De papieren van ­Dieumerci Mbokani (36) bij SK Beveren lijken eindelijk in orde te komen. Wereldvoetbalbond FIFA heeft immers het licht op groen gezet voor de transfer.

Lees verder

Young Reds stellen enkele miljoenentransfers op tegen Hoogstraten: "Competitievervalsing? Geen sprake van"

Het gespreksonderwerp in de nationale reeksen dit weekend? De opstelling van de Young Reds tegen Hoogstraten in eerste nationale. Niet minder dan zes spelers die dit seizoen met de A-ploeg minuten hadden gemaakt op de Bosuil, speelden mee op de Rooikens. Competitievervalsing of gewoon het reglement gevolgd? Hoe zit de wisselwerking tussen A-en B-ploegen in mekaar in onze provincie? Uw krant ging eens op zoek.

Lees verder

Lyle Foster, Westelse held in vijf gezichten: "De flierefluiter is een volwassen voetballer geworden"

Met zijn twee goals tegen Club Brugge heeft Lyle Foster zich in de Westelse geschiedenisboeken geschoten. Meer nog dan dat plaatsje in het geel-blauwe guldenboek is de ontluiking van het Zuid-Afrikaanse talent de belangrijkste conclusie van de laatste weken. Lyle Foster in vijf gezichten.

Lees verder

En de kampioen wordt … Antwerp of Genk (als we de statistieken moeten geloven)

Dat Antwerp met 30 op 33 een uitzonderlijk parcours aflegt, is geweten. Maar ook RC Genk doet het uitstekend, met slechts twee verliespuntjes meer. Net als Antwerp zitten de Limburgers op het kampioenengemiddelde. Sinds de invoering van de play-offs in het seizoen 2009-10 waren minstens 28 punten na 11 speeldagen altijd de juiste weg om de titel te pakken. Club Brugge moet zich statistisch zorgen maken.

Lees verder

Sebbe Godefroid, zilveren olympiër van Atlanta 1996, een man van veel verhalen: "De geheime dienst van China wilde niet dat ik de vlag droeg"

Waarom de Chinese overheid hem in Peking 2008 wilde weren als vlaggendrager, de Belgische belastingen hem achtervolgden en een tv-programma hem de kriebels bezorgt… Sebbe Godefroid, olympisch zilver in Atlanta 1996, is een man van veel verhalen.

Lees verder

Een mysterieuze gelukspet en zijn fiets helemaal zelf ontworpen: wie is Gustav Iden, snelste wereldkampioen ooit op de Ironman van Hawaï?

Wat. Een. Prestatie. Gustav Iden (26) kroonde zich dit weekend tot wereldkampioen op de Ironman van Hawaï in de snelste chrono ooit. Wie is de man die bij zijn debuut in Kailua-Kona de 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer fietsen en 42,195 kilometer lopen afhaspelde in een recordtijd van 7 uur, 40 minuten en 24 seconden?

Lees verder