Doorgaan naar hoofdcontent

Na het dodelijke ongeval in Genk: ook Eric en Filip gebruiken een speedpedelec. “Maar na twee ongevallen houd ik me...

HLN
Na het dodelijke ongeval in Genk: ook Eric en Filip gebruiken een speedpedelec. "Maar na twee ongevallen houd ik me nu sneller in"
Het dodelijke ongeval in Genk raakt hen, zeggen ze. Maar voor Filip (57) en Eric (62) biedt de speedpedelec wel al jaren het beste van vele werelden. Ze raken snel op kantoor én houden spieren en gewrichten soepel. "Maar het gebrek aan infrastructuur is geen excuus om n'importe quoi te doen", vinden ze.
Lees verder

ANALYSE. "Niemand eist perfecte politici. Maar in het verkeer moeten ze extra proper zijn"
Wat wou Jan Jambon bereiken, bij Gert Verhulst? Laten zien dat hij ook maar een mens is? Een eerlijke mens, bovendien? Over veel onderwerpen zou dat charmeren, maar niet als het over te snel rijden gaat. Een minister-president moet daarin de regels volgen, punt. "Bespaar mij evenwel het 'schaam u!'- geroep van links, alsook de eis om excuses", aldus onze reporter Nadine Van Der Linden.
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Shanti (23) pleegt euthanasie door "ondraaglijk psychisch lijden" na aanslagen op Brussels Airport: "Ik heb gelachen en gehuild, tot op de laatste dag"
"Weet dat ik jullie nu al mis", met die boodschap nam de 23-jarige Shanti De Corte afscheid van het leven. Op 22 maart 2016 maakte ze van dichtbij de aanslagen in Zaventem mee. "Of ik het kan plaatsen? Ik vrees van niet", schreef ze. "Plots is het daar weer, die beelden. Een luide knal, stilte, een tweede knal." Ze torste zo'n ondraaglijk psychisch leed met zich mee, dat ze op 7 mei euthanasie kreeg. Het verhaal van Shanti: de moedige strijd tegen het trauma, tot de laatste snik.
Lees verder

Aan de Oekraïense frontlijn: waar geen stromend water is en hulporganisaties niet durven te komen
Hoewel het Oekraïense leger forse successen boekt in het noordoosten van het land en steeds verder in het zuiden oprukt, blijft de situatie in de Donbas nijpend. Wij trokken naar Bakhmut, een strategisch bolwerk voor zowel Oekraïne als voor Rusland. "Dit is de hel. Wat hebben we gedaan om dit te verdienen?"
Lees verder

Ook beperkte besparing op politieke partijen ligt op regeringstafel
Naast 8% inleveren op de ministerweddes stelt premier Alexander De Croo (Open VLD) voor om hetzelfde te beknibbelen op de lonen van parlementsleden. De subsidies van politieke partijen zouden één jaar bevroren worden. Het werkingsbudget van het Parlement wordt met 1,1% verminderd.
Lees verder

ASSISEN. Weduwe van dode agent getuigt: "Ik ben moe. Zo moe. Van de kinderen alle dagen op te beuren. Want met mij gaat het ook niet altijd zo goed."
Puur gezinsgeluk, in anderhalve minuut geprojecteerde videofragmenten gevat. Een papa, een mama, een jongen, twee meisjes. Daarmee besloot Aurélie Hentiens (40), weduwe van de doodgeschoten agent Amaury Delrez, haar getuigenis. Een blik op hoe het ooit was, op hoe het had kunnen — nee moeten — zijn. En op hoe het nooit meer zal zijn. " Amaury was een geweldige papa, hij was mijn man, mijn minnaar en mijn beste vriend."
Lees verder

Van Peteghem zet vaart achter minimumbelasting voor multinationals
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) wil samen met minstens acht andere EU-landen de minimumbelasting voor multinationals invoeren, als Hongarije blijft dwarsliggen. Socialisten en groenen steunen hem, de liberalen zijn beducht voor avonturen. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Colruyt zet met Newpharma nu ook volop in op e-apotheek
Ook de apotheek wordt almaar meer digitaal. De Belgische online apotheek Newpharma heeft in het Luikse haar nieuw distributiecentrum ingehuldigd. Colruyt Group, dat sinds afgelopen zomer volledig eigenaar is, heeft nationale en internationale groeiplannen met de e-apotheek.
Lees verder

"97 procent van de mensen kan probleemloos koffiedrinken": deze Zweed doet al 50 jaar onderzoek naar koffie
In zijn nieuwe boek Koffiekunde zet de Zweedse 'koffieprofessor' Bertil Fredholm alles wat we tot nu toe weten over koffie op een rij. "Het is hooguit mild verslavend."
Lees verder

Weg open voor heropstart Oosterweelwerken: "PFAS-vervuiling raakt niet verder verspreid door graafwerken"
De graafwerken en het grondverzet op de Oosterweelwerf leiden niet tot meer verspreiding van de PFAS-vervuiling. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau VITO die De Tijd kon inkijken. Daarmee heeft de politiek munitie om de vastgelopen werf in onderhandelingen met milieugroepen of in een zaak bij de Raad van State te deblokkeren.
Lees verder

Europese leiders proberen gasprijs te drukken
De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie proberen vandaag op een informele bijeenkomst in Praag een collectief antwoord op de torenhoge gasprijzen te bedenken. Premier Alexander De Croo wil een "ondubbelzinnige" boodschap die de markten duidelijk maakt dat Europa niet eender welke prijs meer wil betalen.
Lees verder

Waar koelt de woningmarkt het meeste af en is nú het goede moment om te kopen? Makelaars en notarissen geven advies
Sinds het begin van dit jaar werden huizen opnieuw gemiddeld 5,8 procent duurder, maar tijdens het derde kwartaal stelde vastgoedplatform Immoweb vast dat de markt aan het afkoelen is. Waar gebeurt dat het felst? En is dit een aangewezen moment om te kopen of wacht je beter nog wat? We polsten bij verschillende makelaars en notarissen naar hun (toekomst)visie op het vastgoed.
Lees verder

PORTRET. Wie is Tom Caluwé, de nieuwe sports manager van Club Brugge? "In een wereld vol ego's is hij het tegenovergestelde"
Hij is een idool van Steven Defour, heeft een wijnhandel en voetbalt zelf nog geregeld. Maar bovenal haalt Club Brugge met Tom Caluwé (44) een succesvol sportief manager binnen. Vraag dat maar in Mechelen. "Caluwé staat voor duidelijke communicatie. Als het hem niet aanstaat, laat hij dat zien. Maar op een respectvolle manier. Je kan práten met hem."
Lees verder

COLUMN. Eén Vlaming op honderd kan Annie Ernaux nog lezen in het Frans. Aan alle anderen: lees haar in het Nederlands
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Annie Ernaux, Nobelprijswinnaar Literatuur
Lees verder

Kevin (21), Sam (21) en Demi (26) winnen News City Academy Awards en krijgen kans om hun journalistieke droomproject waar te maken
Demi Feron (26), Kevin Pierlé (21) en Sam Van Herck (21) zijn de winnaars van de eerste editie van de News City Academy Awards. Met die prijs wil DPG Media beloftevolle journalistieke mediamakers bekronen en de kans geven om samen met ervaren journalisten een project uit te werken. De drie laureaten ontvingen gisteravond hun award tijdens het News City Café in het bijzijn van meer dan 250 journalisten.
Lees verder

Urbanus pakt uit met nieuwe plaat: "Ik lach graag met 'woke', maar ik gebruik geen woorden die je niet meer mag gebruiken"
Urbanus stond opnieuw op het podium van comedy café The Joker in Antwerpen. Niet voor een zaalshow of try-out, wél om zijn nieuwste plaat voor te stellen: 'In Roer en Rep'. Een plaat die de draak steekt met hedendaagse topics als influencers en de woke-generatie. "Ik lach graag met alles, maar ik gebruik geen woorden die je niet meer mag gebruiken", aldus de zanger. Showbits-reporter Senne kon hem strikken voor een interview na de albumvoorstelling.
Lees verder

VIDEO. Achter de schermen bij SM-meesteres Laura: "Voor een ontvoering vraag ik 1.500 euro"
Zweepjes, tepelklemmen, chokers, ball gags,...sinds de Fifty Shades-hype is BDSM (de verzamelnaam voor bondage, discipline, submissie en masochisme, nvdr.) bespreekbaarder geworden in de slaapkamer. In de zesde aflevering van de HLN Original 'De Wereld van Nanoe' zijn we te gast bij Meesteres Laura (24), die naar eigen zeggen "tussen de 20.000 en 40.000 euro per maand verdient" met BDSM.
Lees verder

Football Talk. Koeweit SC doet moeilijk: Mbokani mag nog niet spelen met Beveren
Dieumerci Mbokani werd vorige week al officieel voorgesteld bij SK Beveren, maar haalt ook deze week de selectie niet. Puur sportief zou de ex-spits van Anderlecht en Standard kunnen afreizen naar Dender, maar hij is nog niet speelgerechtigd. Naar verluidt ligt de vorige club van Mbokani, Koeweit SC, dwars. Mbokani verbrak er eenzijdig zijn contract nadat hij zijn salaris niet of onvolledig uitbetaald kreeg. (SDG)
Lees verder

De maat is vol: supporters Anderlecht plannen protestacties tegen spelers, trainers én bestuur
Na de nederlaag tegen West Ham in de Conference League, maar vooral de desastreuze resultaten in de competitie (13 op 30) is voor een deel van de supporters de maat vol. Zij plannen zondag in de uitwedstrijd op KV Mechelen protestacties.
Lees verder

Na de muziekwereld verovert Camille straks het kleine scherm in eigen telenovelle: "Muziek komt op geen enkel moment op een lager pitje te staan"
Haar eigen sprookje op tv. Camille (21) zorgt na vijf uitverkochte Lotto Arena's alweer voor een primeur. Voor het eerst wordt een Vlaamse telenovelle geschreven met de focus op één actrice, en mag die er tegelijk ook in zingen en dansen. "Volgend jaar zal ik veel op de set staan, superspannend", klinkt het enthousiast. Maar een kopie van '#LikeMe' moet haar fans niet verwachten. "We hebben inspiratie gezocht in muzikale films als 'Fame' en 'A star is Born'. Het moet een jong, fris en sprookjesachtig liefdesverhaal worden."
Lees verder