Doorgaan naar hoofdcontent

Na de verkeersovertreding en de e-sigaret: Radja Nainggolan heeft andere zorgen dan een rookpluim op Sclessin

HLN
Na de verkeersovertreding en de e-sigaret: Radja Nainggolan heeft andere zorgen dan een rookpluim op Sclessin
Op zijn 34ste gaat Radja Nainggolan niet meer veranderen. Met een verkeersovertreding en een scheutje nicotine zette de ex-Rode Duivel zichzelf de jongste dagen ongewild in de spotlights. En toch zal Radja's toekomst niet náást, maar óp het veld bepaald worden.
Lees verder

ASSISEN. Spelende kinderen zien hand uit zand omhoogsteken, waarna onderzoekers lichaam Milena (26) opgraven: "Slachtoffer lag in graf van amper 40 centimeter diep"
Tijdens het assisenproces rond de dood van de 26-jarige Milena Raycheva zijn vandaag de speurders aan het woord gekomen om te vertellen over de gruwelijke vondst van het lichaam van de vrouw. Dat werd op 17 augustus 2010 ontdekt toen enkele spelende kinderen in de duinen van Zeebrugge een uitstekende linkerhand en onderarm aantroffen. Veel sporen troffen de onderzoekers uiteindelijk niet meer aan, al trokken twee afgesneden plukken haar wel de aandacht.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Greatest Beer Run Ever': maten, makkers, Vietnam
De titel klinkt als de betere studentenmop, maar het komische oorlogsdrama 'The Greatest Beer Run Ever' is wel degelijk gebaseerd op waargebeurde feiten. Een maand geleden ging de prent in première op het Filmfestival van Toronto, nu maakt Apple TV+ dit relaas eveneens toegankelijk voor z'n abonnees.
Lees verder

'H4Z4RD' met Dimitri Vegas bekroond tot beste actiefilm op Spaans filmfestival
Zijn eerste hoofdrol, en meteen goud. Dimitri Vegas (40) scoort met zijn 'H4Z4RD' over de grens. De komische actiefilm werd op het Spaanse filmfestival van Sitges bekroond tot beste thriller en actiefilm. "Het is eens wat anders dan een muziekaward winnen", reageert de dj en acteur. "Deze award krijgt een wel heel speciaal plaatsje aan de muur thuis."
Lees verder

De Zonnegloed redt beren Thishka en Sandra van Oekraïens oorlogsgeweld: "Hier komen broer en zus eindelijk tot rust"
Beren Thishka en Sandra hebben er een hachelijk avontuur opzitten. Bevrijd uit Oekraïens oorlogsgebied en via Polen in Bellewaerde beland om uiteindelijk via Opglabbeek terug richting de Westhoek te keren waar ze in sanctuary De Zonnegloed in Vleteren hun eindbestemming hebben gevonden. En nu duimen dat de twee het goed kunnen vinden met berendames Uli en Mimi die al langer in De Zonnegloed verblijven. "Het doet deugd dat het hok van Berros, de beer van wie we in juli afscheid moesten nemen, opnieuw gevuld is", klinkt het bij zaakvoerders Lieve en Karel Ackaert.
Lees verder

Oekraïne pleit voor Europese sancties tegen Iran na drone-aanvallen
Oekraïne wil dat de Europese Unie meer sancties oplegt tegen Iran nadat bij verschillende aanvallen met Iraanse drones zeker drie mensen in Kiev zijn omgekomen. "Iran moet gesanctioneerd worden voor het leveren van drones aan Rusland", pleit de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Koeleba op Twitter.
Lees verder

76-jarige fietsster overleden na aanrijding door vrachtwagen, chauffeur probeerde vrouw nog te ontwijken
Op de Nieuwe Baan (N70) in Belsele is maandagmiddag een fietsster (76) om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De vrouw werd aangereden door een vrachtwagen toen ze de rijbaan wou oversteken.
Lees verder

Brouwerij Alken Maes doet opmerkelijke oproep: "Stop met het stelen van bierglazen op café"
Opmerkelijke oproep van brouwerij Alken-Maes: de brouwers vragen aan cafégangers om niet langer bierglazen te stelen. Dat schrijft het Nieuwsblad vandaag. De oorzaak daarvan? De prijs van het productieglas. Die is de afgelopen periode sterk gestegen door o.a. de oorlog in Oekraïne, waardoor het moeilijker is ze bij te bestellen. "Mensen willen toch niet dat we op een dag zonder vallen?"
Lees verder

Zangeres Pauline Slangen (20) van 'Regi Academy' over liefde, illegale ID's en dronken zijn. "Ik ben een halve vent"
Zangeres Pauline Slangen (20) won het vorige seizoen van 'Regi Academy' op VTM 2 en ook haar eerste single zonder Regi 'Uit Mijn Hoofd' scheert hoge toppen. Daar drinkt ze al eens een paar shotjes limoncello op, geeft ze toe wanneer ze onze stoute vragen beantwoordt. Of ze beloont zichzelf met een andere guilty pleasure. "Ik ben shopverslaafd. Per maand bezoek ik zeker zeven keer een winkel om iets te kopen."
Lees verder

80 miljoen euro voor ziekenhuissector om stijgende energiefactuur te betalen
De ziekenhuissector krijgt de eerste helft van volgend jaar 80 miljoen euro om de stijgende energiefacturen te betalen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) maandag gezegd bij de voorstelling van de begroting van de ziekteverzekering 2023. Een van de maatregelen die voorzien is in die begroting is dat er 100 miljoen euro wordt vrijgemaakt een structurele kostencompensatie voor zorgverleners, maar dan enkel voor wie geconventioneerd is.
Lees verder

Chaos op luchthaven Charleroi door staking veiligheidspersoneel: er vertrekken geen vluchten meer sinds 16 uur
De luchthaven van Charleroi is sinds 16 uur gesloten voor passagiers die op reis vertrekken. Aanleiding is een gebrek aan beschikbaar veiligheidspersoneel als gevolg van een stakingsactie. De directie onderstreept dat er voor de aankomende vluchten geen gevolgen zullen zijn. Sinds deze ochtend al heerst chaos op de luchthaven. Het is de bedoeling dat de luchthaven dinsdagochtend opnieuw volledig operationeel is.
Lees verder

Danny Buijs niet langer coach van KV Mechelen, Steven Defour neemt over: "Ik ga de uitdaging helemaal aan"
Een 0 op 9 doet Danny Buijs de das om bij KV Mechelen. De 40-jarige Nederlander wordt na 3,5 maanden ontslagen als hoofdcoach. Malinwa staat momenteel op een dertiende plaats. Assistent Steven Defour neemt de scepter over.
Lees verder

Beelden tonen hoe Oekraïense politie kamikaze-drones uit de lucht schiet
Op bodycambeelden is te zien hoe Oekraïense politieagenten in de lucht schieten. Ze mikken volgens Oekraïne op bomgeladen drones die Kiev belagen. Die kamikaze-drones ontploffen wanneer ze hun doel bereiken. Ze kunnen dus maar één keer worden gebruikt. Bij de explosies zouden drie mensen zijn omgekomen.
Lees verder

Ook Berlijn start onderzoek naar Duitse diplomaat die verdacht wordt van moord op Belgische echtgenoot
Ook het Openbaar Ministerie in Berlijn heeft nu een onderzoek geopend naar de Duitse consul Uwe Hahn (60), die verdacht wordt van de moord op zijn Belgische echtgenoot Walter Biot (53) in Brazilië. Volgens een woordvoerder probeert het Openbaar Ministerie de nodige documenten uit Brazilië te verkrijgen, via de wederzijdse rechtshulp.
Lees verder

Nooit eerder verschenen interviews belichten geschifte gedachten van András Pándy: "De waarheid sterft niet met mij"
"Ik heb mijn leven zo gearrangeerd dat de waarheid niet met mij zal sterven." Seriemoordenaar András Pándy (1927-2013), die zijn slachtoffers oploste in zuur, heeft nochtans nooit iets anders gedaan dan de waarheid ontkennen. 25 jaar na zijn arrestatie doorploegde Dag Allemaal-journalist Guy Van Gestel, die Pándy vele uren had mogen interviewen, zijn notities en vond onuitgegeven materiaal. Het levert een beklemmend beeld op van een totaal geflipte, kwaadaardige geest. "Ze hebben drie jaar lang de doden onder de levenden gezocht. Dat is niet mijn schuld."
Lees verder

Crisis op het Eurovisie-podium: drie landen haken af voor Songfestival
Het songfestivalpodium in Liverpool zal komend jaar een stukje leger zijn. Maar liefst drie landen hebben inmiddels afgezien van hun deelname aan het liedjesfestijn. Vooral de hoge kosten van het evenement zorgen ervoor dat Montenegro, Noord-Macedonië en Bulgarije afhaken.
Lees verder

LIVE. Giro 2023 wordt uit de doeken gedaan: krijgt Evenepoel een parcours op zijn maat?
Remco Evenepoel is momenteel op huwelijksreis met Oumi in de Malediven. Hij beloofde niet elke dag naar zijn smartphone te kijken. We raden hem aan dat vanavond wel te doen, want dan wordt in Milaan het Giro-parcours gepresenteerd. Volg het hieronder op de voet!
Lees verder

Was André Hazes onder invloed tijdens optreden op 'Tien Om Te Zien'?
In de documentaire 'André Hazes', vanaf 20 oktober te zien op Videoland, vertelt de 28-jarige zanger voor het eerst openlijk over z'n verslaving aan alcohol en drugs. Blijkbaar stond de Nederlander regelmatig onder invloed op het podium.
Lees verder

Football Talk. Drie matchen effectieve schorsing voor Preciado - Origi speelt tweede helft in nipte zege AC Milan
Een stevig schorsingsvoorstel voor Angelo Preciado. De Genk-speler kreeg zaterdag, in de met 0-1 gewonnen match op OHL, een rode kaart nadat hij Leuven-aanvaller Jon Dagur Thorsteinsson een stevige duw verkocht. Het Bondsparket wil hem voor drie matchen (plus éen voorwaardelijk) schorsen. Genk aanvaardt het voorstel niet en de zaak komt morgen voor. Preciado kan morgenavond tegen Westerlo hoe dan ook in actie komen. Dat komt de koploper niet slecht uit, aangezien Gerardo Arteaga dan geelgeschorst is en Preciado als voornaamste kandidaat geldt om de Mexicaan op de linksachter te vervangen. (BFA)
Lees verder

Na haar scheiding is Drew Barrymore duidelijk: "Ik heb geen seks nodig"
In een recente blogpost geeft actrice Drew Barrymore (47) zich bloot. Figuurlijk weliswaar, want naar eigen zeggen heeft ze geen seks nodig in haar leven. Ze onthult dat ze sinds haar scheiding in 2016 geen intiem contact meer had met iemand. "Ik had het gevoel dat ik celibatair moest blijven om te rouwen om het verlies van mijn gezin."
Lees verder