Doorgaan naar hoofdcontent

Mysterie rond stoffelijke resten die teruggevonden zijn in huis van Britse pedofiel: “Hij zat op moment van haar ve...

HLN
Mysterie rond stoffelijke resten die teruggevonden zijn in huis van Britse pedofiel: "Hij zat op moment van haar verdwijning in de cel"
De stoffelijke resten van een Brits meisje dat in 2019 vermist raakte, zijn meer dan waarschijnlijk teruggevonden in het huis waar een pedofiel woonde. Vreemd genoeg zat de man zelf op het moment van haar verdwijning in de cel. Wat Leah Croucher (19) precies overkomen is, blijft dus een open vraag.
Lees verder

Nog geen vooruitgang in onderhandelingen bij TotalEnergies in Frankrijk
Er is nog geen doorbraak in de loonsonderhandelingen tussen vakbonden en directie die donderdagavond om 20 uur zijn begonnen op de hoofdzetel van TotalEnergies in Parijs. Stakingen van ontevreden werknemers die meer loon eisen, leiden tot brandstoftekorten in delen van Frankrijk. De stakingen duren al ruim twee weken.
Lees verder

Twitter: autoriteiten doen onderzoek naar Elon Musk
De federale autoriteiten in de VS doen een onderzoek naar het gedrag van Elon Musk rond de overnamepoging van Twitter. Dat schrijven advocaten van Twitter in rechtbankdocumenten. Het bedrijf vraagt de rechtbank in Delaware om inzage van documenten die Musk aan de autoriteiten heeft overgedragen.
Lees verder

Prinses Beatrix geeft startschot voor expositie over haar moeder
Prinses Beatrix heeft donderdagavond een tentoonstelling over het leven van haar moeder Juliana in De Nieuwe Kerk in Amsterdam officieel geopend. De prinses gaf het startschot door op een knop te drukken waardoor een groot doek met een portret van koningin Juliana omhoog ging.
Lees verder

Apple moet in Brazilië 20 miljoen dollar betalen voor verkoop van iPhones zonder lader
Een rechter in de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo heeft Apple donderdag veroordeeld tot de betaling van een schadevergoeding van 20 miljoen dollar voor de verkoop van zijn recente iPhonemodellen zonder oplader. Dat heeft de rechtbank bekendgemaakt.
Lees verder

"SpaceX kan satellietverbinding Oekraïne niet meer betalen"
Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft het Pentagon gevraagd de kosten van de Starlink-internetterminals in Oekraïne op zich te nemen. De onderneming van Elon Musk zegt de uitgaven niet langer op te kunnen brengen, meldt CNN.
Lees verder

Vijf doden bij schietpartij in North Carolina
Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat North Carolina zijn vijf mensen om het leven gekomen. Dat heeft burgemeester Mary-Ann Baldwin van de plaats Raleigh donderdagavond lokale tijd bekendgemaakt. Ze gaf aan dat de vermoedelijke dader "gestopt" was, maar wilde niet uitleggen wat ze daarmee bedoelde.
Lees verder

Vijf doden bij schietpartij in Amerikaanse staat North Carolina, dader opgepakt
Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat North Carolina zijn vijf mensen om het leven gekomen. Dat heeft burgemeester Mary-Ann Baldwin van de plaats Raleigh donderdagavond lokale tijd bekendgemaakt. De vermoedelijke dader is donderdagavond lokale tijd opgepakt, zo meldt de politie in de plaats Raleigh.
Lees verder

Al meer dan 10.000 tijdelijk werklozen door energiecrisis
In anderhalve week tijd is er voor ruim 10.000 werknemers tijdelijke werkloosheid door de energiecrisis aangevraagd. Dat blijkt uit de meest recente lijst van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), schrijven de Mediahuiskranten vandaag.
Lees verder

Duizenden Australiërs geëvacueerd vanwege overstromingen, ook Melbourne getroffen
Duizenden Australiërs hebben vandaag hun huizen moeten verlaten vanwege overstromingen. Onder meer het westen van de stad Melbourne is getroffen. Het zuidoosten van het land heeft al twee dagen te maken met hevige regenval met overstromingen als gevolg.
Lees verder

Ikea wil prijzen verlagen
Ondanks de hoge inflatie wil het woonwarenhuis Ikea zijn prijzen wat verlagen. "Een aantal grondstoffen zijn weer goedkoper geworden en we proberen ook efficiënter te werken", zegt Belgisch topman Andre Schmidtgall.
Lees verder

Waarom de regering nu vier in plaats van twee kerncentrales wil openhouden
Niet twee, maar zelfs vier kerncentrales wil de federale regering na 2025 verlengen. Vanwaar die plotse koerswijziging? De reden: er gaan steeds meer alarmsignalen af dat het moeilijk wordt om in de winters na 2025 het licht aan te houden.
Lees verder

Nieuw noodplan voor aardgastekort goedgekeurd: deze sectoren worden eerst afgeschakeld
Bedrijven, kmo's, winkels, scholen en universiteiten zijn bij de eersten om afgeschakeld te worden wanneer in ons land een aardgastekort dreigt. Dat blijkt uit het nieuwe noodplan dat door de federale regering is goedgekeurd. Daarin wordt bepaald wie eerst wordt afgeschakeld wanneer ons land zonder gas dreigt te vallen.
Lees verder

Audit Vlaanderen ziet verdachte vastgoeddeal burgemeester Moorslede als belangenvermenging
Volgens Audit Vlaanderen heeft de burgemeester van Moorslede zich "in een staat van belangenvermenging geplaatst" bij een verdachte vastgoeddeal. Dat meldt de Krant Van West-Vlaanderen vrijdag naar aanleiding van een onderzoek van Audit Vlaanderen. Volgens de krant is burgemeester Ward Vergote niet onder de indruk van de audit.
Lees verder

Oekraïne: ruim 600 nederzettingen heroverd
Het Oekraïense leger heeft in de afgelopen maand 600 nederzettingen heroverd op Rusland, waaronder 75 in de regio Cherson. Dat meldt het Oekraïense ministerie voor de re-integratie van de tijdelijk bezette gebieden.
Lees verder

Compromis in zicht in onderhandelingen bij TotalEnergies in Frankrijk
Er is in de nacht van donderdag op vrijdag een compromis bereikt voor een loonsverhoging van 7 procent in de onderhandelingen bij TotalEnergies, maar dat is nog niet ondertekend. Dat heeft de vertegenwoordiger van de vakbond CFDT vandaag bekendgemaakt. CGT, de vakbond die de staking ruim twee weken geleden startte, vertrok echter eerder op de avond met slaande deuren en zegt voort te zullen staken.
Lees verder

Mama Vicky en broertje Senn (10) nemen afscheid van plots overleden Finn (4) met hartverscheurend filmpje: "Met zijn lievelingsbeer stevig tegen mijn hart gedrukt vond ik de kracht om het te kunnen inzingen"
Altijd vrolijk, vol leven en de grootste knuffelbeer. Het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel toen de 4-jarige Finn op 26 september plotsklaps overleed. Zijn mama heeft zopas enkele filmpjes met beelden van het kereltje op Facebook geplaatst. Bij twee van die video's zingen zijn grote broer en mama een geliefd liedje voor Finn. "We tonen dat we hem niet vergeten zijn en ook nooit zullen vergeten", vertelt zijn mama Vicky.
Lees verder

Op bezoek bij Herman Brusselmans: "Binnenkort volg ik cursus pampers verversen"
Schrijver Herman Brusselmans heeft z'n 86ste (!) roman uit: 'Theet 77'. Toch kan hij niet leven van z'n boeken en moet hij wel schnabbelen in tal van panels. "Dat wordt mij in literaire milieus kwalijk genomen, maar het is wel mijn broodwinning", vertelt hij. Senne is bij hem thuis te gast om te praten over z'n nieuwe roman en uiteraard ook over het nakende vaderschap. Of hij daar bang voor is? "Nee, ik ben blij. Ik ga binnenkort zelfs op cursus om te leren pampers te vervangen", zegt Herman. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

COLUMN. Hoera, Eddy Demarez gaat commentaar geven bij het WK in Qatar. Dat zorgt voor spreekkoren als in de jaren zeventig: "Eddy! Eddy! Eddy!"
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Eddy Demarez.
Lees verder

"Dit blauw-zwart is een goudmijn": onze chef voetbal ziet hoe Club, dat nu al zijn gelijke niet meer kent in België, voor een nieuwe kwantumsprong staat
Club Brugge kent zijn gelijke niet meer in België. Blauw-zwart koopt en verkoopt zonder moeite aan recordbedragen, terwijl ook de jackpot in de Champions League steeds grotere proporties aanneemt. Na de kwalificatie voor de 1/8ste finales kondigt een nieuwe kwantumsprong zich aan, stelt onze chef voetbal. "Dit blauw-zwart is een goudmijn." Antwerp, Anderlecht, Genk en Gent: ze zullen van ver moeten komen.
Lees verder