Doorgaan naar hoofdcontent

Musk: “Er moeten nieuwe referenda komen in door Rusland geannexeerde gebieden onder toezicht van VN”

HLN
Musk: "Er moeten nieuwe referenda komen in door Rusland geannexeerde gebieden onder toezicht van VN"
Tesla-topman Elon Musk denkt dat de Krim Russisch zal blijven als het land vrede sluit met Oekraïne. Dat zegt de rijkste man ter wereld op Twitter waar hij een peiling houdt over hoe een vredesakkoord eruit zou zien.
Lees verder

Kim Kardashian moet boete van 1 miljoen dollar betalen voor maken van reclame voor cryptomunt
Kim Kardashian (41) moet een boete van 1,26 miljoen dollar betalen vanwege het maken van reclame voor een cryptomunt. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder op de beurzen, heeft dit besloten omdat de realityster het betaalmiddel 'onrechtmatig' had aangeprezen.
Lees verder

ASSISEN. Een gruwelijk verhaal, maar niemand neemt z'n volle verantwoordelijkheid: beschuldigden van campingmoord wijzen naar elkaar
Het onderzoek naar de campingmoord stond al bol van de tegenstrijdige verklaringen en tijdens de pleidooien van de verdediging werd dat er niet beter op. Alain Deltrude (48) gaf toe dat hij zich schuldig maakte aan moord en betrok ook z'n medebeschuldigden in z'n verhaal. Julien Butera (33) ziet zichzelf echter enkel als medeplichtige en niet aan moord, maar aan doodslag. En Romuald Verburgh (35)? Die hield vol dat hij geen slagen uitdeelde aan Mihael Parrent (37). Het is dinsdag aan de jury om te oordelen wie de waarheid spreekt.
Lees verder

REPORTAGE. Na de pennenpech van koning Charles en Remco Evenepoel: "Op zo'n moment schrijven met een prul uit China... Ongelooflijk, toch?"
"Pak deze pen maar. Ge zult het verschil wel voelen", zegt Laurent D'Haeseleer (73), wanneer hij ziet dat we nota's maken tijdens het gesprek met een doodnormale blauwe balpen van dat bekende Franse merk. "Het is er eentje uit hars van cactussap uit India en met een fijne kop, om snel en klein mee te kunnen schrijven." Op bezoek bij de ambachtelijke pennenmaker, die zich thuis inktblauw zat te ergeren over de pennenpech van King Charles en Koning Remco.
Lees verder

Luc (81) slaat balletje met reddende engel: "Zonder jou had ik hier nooit meer gestaan"
Drie weken nadat hij tijdens een tenniswedstrijd ineen zakte en gereanimeerd werd, ontmoette Luc Despiegelaere (81) zijn redder. Louis Devos (27) zakte vanuit Brugge af om een balletje met Luc te slaan. Want die staat gewoon alweer op het tennisveld. "Mijn redder. Jij mag mij echt alles vragen", klonk het emotioneel. Het relaas van een emotioneel weerzien.
Lees verder

Rechts nog altijd springlevend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerderheid in parlement binnen
De partij van aftredend Braziliaans president Jair Bolsonaro is de grootste partij in het nieuwe parlement. Zijn Liberale Partij (PL) haalt 99 zetels binnen. Het blok van rechtse partijen rond Bolsonaro beschikt daarmee over een meerderheid van 60 procent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.
Lees verder

KVK-fan Jules (8) krijgt bal met zowat 100 km/uur tegen het hoofd in stadion, mag straalt even later alweer op de foto met zijn helden: "Harde kerel!"
Het was een akelig beeld zondagavond tijdens de tweede helft van KV Kortrijk-Antwerp, toen Jules Verrue (8) uit Rollegem rond de zestigste minuut op de familietribune een pegel van Antwerp-speler Jelle Bataille vol tegen het hoofd kreeg. De jongen vloog achteruit en verdween uit beeld. "Hij was toch een half uur van zijn melk hoor, maar daarna ging het snel beter. Hij ging maandagochtend gewoon naar de les, in de vrije basisschool in Bellegem. En later op maandag trainde Jules bij White Star Bellegem. Onze zoon is een harde Kerel", vertelt vader Thomas Verrue.
Lees verder

KVK-fan Jules (8) krijgt bal met zowat 100 km/uur tegen het hoofd in stadion, maar straalt even later alweer op de foto met zijn helden: "Harde kerel!"
Het was een akelig beeld zondagavond tijdens de tweede helft van KV Kortrijk-Antwerp, toen Jules Verrue (8) uit Rollegem rond de zestigste minuut op de familietribune een pegel van Antwerp-speler Jelle Bataille vol tegen het hoofd kreeg. De jongen vloog achteruit en verdween uit beeld. "Hij was toch een half uur van zijn melk hoor, maar daarna ging het snel beter", vertelt vader Thomas Verrue.
Lees verder

Gaat de kinderwens van Lowie en Paulien eindelijk in vervulling in 'Thuis'?
Passeert de ooievaar binnenkort weer in 'Thuis'? Als het van Tamara en Bob afhangt in elk geval wel. De twee willen graag wensouders worden en Paulien en Lowie helpen hun grootste wens te vervullen.
Lees verder

Busongeval met Nederlandse toeristen in Ecuador: 2 Nederlanders omgekomen, 12 mensen naar het ziekenhuis
In het zuidoosten van Ecuador zijn bij een botsing tussen twee bussen zeker twee Nederlanders om het leven gekomen. Dat meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Er zaten in totaal 21 Nederlanders in de bus. Twaalf van hen zijn gewond naar een ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Van een genetische jassendraaier tot een bloedirritante kruisverhoorder: wat u moet en mag weten over Atlético Madrid
Weinig ploegen die zo naar het beeld van hun coach spelen als Atlético Madrid. 'Los Colchoneros' zijn winnaars pur sang en kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Maak kennis met de soldaten van generaal Diego Simeone, vanavond de tegenstanders van Club Brugge.
Lees verder

LIVE. Geen Skov Olsen tegen Atlético - Wederzijds respect tussen Hoefkens en Simeone: "Indrukwekkend hoe Club speelt"
• Derde speeldag groepsfase • Aftrap: dinsdag, 21u • Jan Breydelstadion • Club moet het zonder sterkhouder Skov Olsen (voedselvergiftiging) doen
Lees verder

'Der Spiegel': "EU gaat tot 15.000 Oekraïense soldaten opleiden"
De lidstaten van de Europese Unie zijn overeengekomen om zo snel mogelijk trainingen te organiseren voor maximaal 15.000 Oekraïense soldaten. Het Duitse tijdschrift 'Der Spiegel' baseert zich hiervoor op bronnen bij de EU.
Lees verder

Wit-Russische president wil schoolkinderen inzetten bij aardappeloogst: "Goede fysieke training en hun ouders worden er gelukkig van"
Aleksander Loekasjenko heeft opgeroepen om schoolkinderen in te zetten om te helpen bij de aardappeloogst. Volgens de Wit-Russische president zou het een "goede fysieke training" zijn die zal leiden tot "geluk" bij hun ouders.
Lees verder

Stormloop op eerste munten met koning Charles
Vele duizenden Britten hebben maandag geprobeerd de herdenkingscollectie voor koningin Elizabeth te bemachtigen. De digitale stormloop op de eerste munten met het portret van de nieuwe Britse koning Charles erop zorgde ervoor dat de website van de Royal Mint meerdere malen vastliep.
Lees verder

"Als je me dat nog eens lapt, komt het niet goed": Joren moet buiten slapen nadat Lien de deur sluit in 'Blind Getrouwd'
Vreemd schouwspel in het 'Blind Getrouwd'-resort. Nadat hij door zijn vrouw uit hun hotelkamer werd gesloten, moest Joren de nacht noodgedwongen doorbrengen naast het zwembad. Miscommunicatie, aldus Lien. Opzettelijk, volgens Joren. "Als je thuis komt, kijk je toch waar je man is?", klinkt het verbaasd over het incident. Tegelijkertijd vertoont ook het huwelijk van sterkhouders Jana en Christiaan barstjes.
Lees verder

LIVE DARTS. 'Dancing Dimi' aan zet: wat doet Van den Bergh tegen Chisnall op World Grand Prix?
Dag één van de World Grand Prix, het unieke toernooi waarbij élke leg begint met een dubbel. Dimitri Van den Bergh neemt het op Dave Chisnall, Kim Huybrechts treft wereldkampioen Peter Wright. Hoe presteren onze landgenoten? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Slachtoffers 'The Voice of Holland' worden binnenkort verhoord
Slachtoffers in de zaak rond 'The Voice of Holland' zullen worden gehoord door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer. "Ik kan bevestigen dat in ieder geval één van mijn cliënten is opgeroepen om te getuigen bij de rechter-commissaris."
Lees verder

Musk haalt bakzeil op Twitter na kritiek op zijn vredesplan voor Oekraïne
Tesla-topman Elon Musk heeft op Twitter bakzeil gehaald nadat een plan voor een vrede tussen Rusland en Oekraïne dat hij op de berichtendienst zette hem op zware kritiek kwam te staan. Musk had in dat eerste plan geopperd dat de Krim Russisch zou moeten blijven. In een nieuwe peiling stelt de rijkste mens ter wereld voor dat de inwoners van de Krim en de vier door Rusland geannexeerde gebieden in Oost-Oekraïne zich mogen uitspreken over bij welk land ze willen horen.
Lees verder

Eerste Russische reservisten ingezet in Donbas
Na de aangekondigde gedeeltelijke mobilisatie zijn de eerste reservisten ingezet in de bezette Oekraïense regio's Donetsk en Loehansk. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie aangekondigd op berichtendienst Telegram.
Lees verder