Doorgaan naar hoofdcontent

Moord in Merksem? Man (52) overleden in verdachte omstandigheden, buren niet verrast

HLN
Moord in Merksem? Man (52) overleden in verdachte omstandigheden, buren niet verrast
In de De Vlaschaardstraat in Merksem is zaterdagvoormiddag een 52-jarige man dood aangetroffen. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor moord. Mogelijk liep een ruzie tussen de twee bewoners uit de hand.
Lees verder

LIVE. Trossard en co. achtervolgen: Kane zet Tottenham op voorsprong
• Premier League • Aftrap: 18u30 • Amex Stadium • Brighton-Tottenham
Lees verder

LIVE. Strafschop Oostende!
• Speeldag 11, Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Stade du Pairay • Seraing-KV Oostende
Lees verder

N-VA komt met besparingsvoorstel van tientallen miljoenen euro's op politieke apparaat
Minder dotaties aan de partijen, zuinigere kabinetten en parlementen en een daling van het aantal parlementsleden. Op die manier gelooft N-VA tientallen miljoenen euro's structureel te kunnen besparen op de werking van het politieke apparaat. Het partijbestuur van de Vlaams-nationalisten schaarde zich zaterdag achter het pakket.
Lees verder

Noord-Korea heeft mogelijk twee ballistische raketten afgevuurd, zegt Japanse kustwacht
Noord-Korea heeft mogelijk twee ballistische raketten afgevuurd richting het oosten. Dat zeggen de Japanse kustwacht en het Zuid-Koreaanse leger. De raketten zouden ondertussen al zijn neergekomen buiten de Exclusieve Economisch Zone (EEZ) van Japan.
Lees verder

Noord-Korea heeft opnieuw ballistische raket afgevuurd, zegt Japanse kustwacht
Noord-Korea heeft mogelijk een ballistische raket afgevuurd richting het oosten. Dat zeggen de Japanse kustwacht en het Zuid-Koreaanse leger. De raket zou ondertussen al zijn neergekomen buiten de Exclusieve Economisch Zone (EEZ) van Japan.
Lees verder

Yellow Tigers moeten na verlies tegen Brazilië met 3-0 of 3-1 winnen tegen China voor plek in kwartfinale
De Belgische vrouwen (FIVB 10) hebben hun derde groepswedstrijd in de tweede poulefase op het WK met 3-1 van vice-olympisch kampioen Brazilië (FIVB 2) verloren. De setstanden waren 26-28, 25-17, 25-11 en 25-16. Zondag nemen de Tigers het in hun laatste groepsduel op tegen China (FIVB 5). Bij 3-0 of 3-1 winst kwalificeren de Belgische vrouwen zich voor de kwartfinales.
Lees verder

LIVE (21u). Eden Hazard begint dan toch op de bank tegen Getafe, Courtois ontbreekt door blessure
• La Liga • Aftrap: 21u • Coliseum Alfonso Perez • Getafe-Real Madrid
Lees verder

LIVE. KV Oostende op achtervolgen aangewezen na strafschop voor Seraing
• Speeldag 11, Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Stade du Pairay • Seraing-KV Oostende
Lees verder

LIVE. Kan De Ketelaere zich nog tonen in topper tegen Juventus? Rode Duivel valt 30 minuten voor tijd in
• Serie A • Aftrap: 18u • San Siro • AC Milan-Juventus
Lees verder

LIVE. Rood voor Sylla, kan KVO nog op gelijke hoogte komen tegen tien man?
• Speeldag 11, Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Stade du Pairay • Seraing-KV Oostende
Lees verder

KIJK LIVE. Filippo Ganna valt in Zwitserland het werelduurrecord aan
Filippo Ganna (26) valt het werelduurrecord aan. Op de Velodrome Suisse in Grenchen moet de Italiaan beter doen dan 55,548 kilometer, een afstand in augustus neergezet door Daniel Bigham. Lukt het Ganna? Kijk in bovenstaande livestream naar zijn poging.
Lees verder

Charles De Ketelaere, Divock Origi en Aster Vranckx vallen in bij AC Milan, dat topper wint tegen zwak Juventus
AC Milan heeft zich herpakt na de pijnlijke nederlaag tegen Chelsea in de Champions League. De regerende Italiaanse landskampioen won de topper tegen Juventus met 2-0. Charles De Ketelaere mocht een halfuurtje meedoen, Divock Origi en Aster Vranckx kregen tien minuutjes.
Lees verder

Gok Vanderhaeghe pakt goed uit: Invaller Medley bezorgt KVO punt in extremis
KV Oostende heeft in extremis een punt gepakt in Seraing. KVO mocht in de tweede helft lange tijd tegen tien man voetballen, maar de penaltygoal van Mouandilmadji leek lang overeind te blijven voor de thuisploeg. Invaller Zech Medley kopte de gelijkmaker in extra tijd binnen.
Lees verder

Trossard en Brighton verliezen thuis van Tottenham na kopbalgoal Kane
Na zijn klassematch tegen Liverpool verloor Leandro Trossard met Brighton van Tottenham. Harry Kane zorgde voor de enige treffer van de partij. Trossard speelde de hele wedstrijd, maar de thuisploeg raakte maar moeilijk tot kansen. Brighton blijft zo zesde, The Spurs staan derde.
Lees verder

Moeder van meisje (15) dat in elkaar werd geslagen op school, doet oproep: "Stop met verspreiden van video op sociale media"
Afgelopen vrijdag werd de 15-jarige Luca na school in elkaar geslagen door enkele medeleerlingen. Ze werd achter de hoek van de school opgewacht en aangevallen. Omstaanders zien alles gebeuren, maar grijpen niet in. Integendeel, ze filmen de vechtpartij en verspreiden de beelden. De mama van Luca roept nu om om de beelden niet meer te delen op sociale media: "Mijn dochter wil niet geconfronteerd worden met die beelden".
Lees verder

Leerlingen filmen hoe Luca (15) in elkaar wordt geslagen: "Stop met verspreiden van video"
Deze harde beelden circuleren op sociale media. Afgelopen vrijdag werd de 15-jarige Luca na school in elkaar geslagen door enkele medeleerlingen. Ze werd achter de hoek van de school opgewacht en aangevallen. Omstaanders zien alles gebeuren, maar grijpen niet in. Integendeel, ze filmen de vechtpartij en verspreiden de beelden. De mama van Luca roept nu om om de beelden niet meer te delen: "Mijn dochter wil niet geconfronteerd worden met die beelden".
Lees verder

Bayern slikt in slotseconden gelijkmaker in topper tegen Dortmund, tot grote woede van Oliver Kahn
Borussia Dortmund heeft in het ultieme slot een punt thuisgehouden tegen rivaal Bayern München. Het ging nog van 0-2 naar 2-2. De gelijkmaker van Anthony Modeste viel in de slotseconden.
Lees verder

Elise Mertens haalt finale in Monastir: "Mijn niveau stijgt"
Elise Mertens (WTA 42) heeft na vier zeges op een rij haar eerste finaleplaats van 2022 beet. De 26-jarige Limburgse speelt morgen de eindstrijd van het WTA-toernooi in het Tunesische Monastir tegen de Française Alizé Cornet (WTA 37). Mertens kan een zevende WTA-titel op haar palmares bijschrijven.
Lees verder

Zoals verwacht: Filippo Ganna is met 56,792 kilometer de nieuwe houder van het werelduurrecord
Het aangekondigde record. Filippo Ganna (26) heeft het werelduurrecord verbroken. De Italiaan van Ineos Grenadiers zorgde op de Velodrome Suisse in Grenchen voor een afstand van 56,792 kilometer in zestig minuten. Dat is duidelijk beter dan Daniel Bigham (55,548 km), de Brit die in augustus proefkonijn was voor Ganna en het record van Victor Campenaerts (55,089 km) scherper had gesteld.
Lees verder