Doorgaan naar hoofdcontent

Moeder van Dahmer-slachtoffer razend op Netflix: “Ik snap niet hoe ze dit hebben kunnen doen”

HLN
Moeder van Dahmer-slachtoffer razend op Netflix: "Ik snap niet hoe ze dit hebben kunnen doen"
De moeder van Tony Hughes, een slachtoffer van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, is niet te spreken over de onlangs verschenen Netflix-serie 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'. Voor haar is het onduidelijk hoe de reeks ooit gemaakt kon worden.
Lees verder

Nafi Thiam neemt na 14 jaar afscheid van coach Roger Lespagnard: "Bedankt om in mij te geloven voor iemand anders dat deed"
De wegen van Nafi Thiam en coach Roger Lespagnard scheiden na 14 jaar. Dat maakte de atlete bekend via Instagram. Onder de vleugels van Lespagnard werd Thiam onder meer 2 keer olympisch en 2 keer wereldkampioen zevenkamp.
Lees verder

Brendan Fraser emotioneel na minutenlange staande ovatie tijdens Britse première 'The Whale'
Brendan Fraser (53) is helemaal terug van weggeweest. Voor zijn film 'The Whale' kreeg hij een minutenlange staande ovatie van het publiek tijdens de filmpremière in Londen. En daar wordt de acteur duidelijk emotioneel van. Eerder kreeg hij ook al een staande ovatie tijdens de filmpremière in Venetië. De acteur, bekend van 'The Mummy'-films, vertolkt in de film een teruggetrokken leraar van 200 kilogram die in een rolstoel zit.
Lees verder

Feest met bier en pizza in Brugse kleedkamer na kwalificatie, Verhaeghe: "Mata trakteert" - "En dan stuur ik de rekening naar de voorzitter"
Club Brugge speelde gisterenavond 0-0 gelijk op het veld van Atlético Madrid, maar toch was het achteraf groot feest in de kleedkamer. En terecht, want blauw-zwart plaatste zich dankzij de draw voor het eerst in de clubgeschiedenis voor de knockout-fase van de Champions League. Voorzitter Verhaeghe kwam eens piepen en dolde met Mata, Vanaken genoot van een stuk pizza en Mignolet pronkte met zijn dikverdiende trofee van man van de match. "Je moet als keeper al heel goed zijn om die te winnen", knipoogde 'Big Si'. Geniet hierboven van de beelden.
Lees verder

Nederlandse prinses Amalia kan deur niet uit vanwege bedreigingen: "Dit is heel zwaar voor haar"
De bedreigingen aan het adres van prinses Amalia (18) hebben 'enorme consequenties' voor haar leven. Dat zeiden haar ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, in gesprek met de meegereisde pers aan het einde van het driedaagse staatsbezoek aan Zweden.
Lees verder

Bijna 1 op 5 mensen in Wallonië leeft onder armoedegrens
Het armoederisicopercentage lag in 2021 op 17,3 procent, blijkt uit cijfers van het Waals statistisch instituut Iweps. Het armoederisico ligt daarmee in Wallonië lager dan in Brussel (rond 25%), maar hoger dan in Vlaanderen (onder 10%), en blijft stabiel.
Lees verder

"Helft jobs op Luikse luchthaven op de helling door nieuwe exploitatievergunning"
De nieuwe exploitatievergunning van Liege Airport zet 5.000 van de zowat 10.000 directe en indirecte banen op het spel. Dat zei de raad van bestuur van de Luikse vrachtluchthaven vandaag.
Lees verder

LIVE UNION-BRAGA. Vitinha trapt z'n derde van de avond al tegen de touwen, Union heeft het moeilijk
• Union - Braga • Europa League • 18u45 • Union won vorige week met 1-2 in Braga
Lees verder

LIVE UNION-BRAGA. Moris gaat in de fout, Braga op voorsprong tegen Union
• Union - Braga • Europa League • 18u45 • Union won vorige week met 1-2 in Braga
Lees verder

LIVE. Roef moet meteen redding brengen op poging van ex-Gent-speler Wikheim
• Conference League • Aftrap: 18u45 • Tele2 Arena • Djurgårdens-AA Gent
Lees verder

RECENSIE. 'Candy': "Jessica Biel is helaas zo goed als doorgeslagen huisvrouw dat ze alles en iedereen overschaduwt"
Op vrijdag 13 juni 1980 ging de schijnbaar doodgewone Texaanse huisvrouw Candy Montgomery naar het huis van haar buurvrouw Betty Gore om enkele ogenblikken later met bebloede vingers en tenen de plaats delict te verlaten en vervolgens zo fris als een hoentje terug op het appel van haar lokale kerkgemeenschap te verschijnen. Wat deze getrouwde moeder van twee bezielde om een andere gelovige moeder van twee met een bijl te lijf te gaan en vervolgens te doen alsof er niets gebeurd was? Dat is het verhaal dat makers Nick Antosca en Robin Veith in vijf afleveringen op Disney+ voorschotelen. Een nieuwe dag, een nieuwe true crime-reeks op een streamingzender, dus. Maar of deze er ook bovenuit steekt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Twee vrachtwagens, een handvol kleine criminelen en een spionnenbaas: zo knutselt Rusland onderzoek naar Krimbrug in elkaar
Er zitten grote gaten in het Russisch onderzoek naar de aanval op de Krimbrug. Dat wijst een handvol kleine criminelen aan die de bom van Oekraïne naar Rusland gebracht zouden hebben. Een twee maanden durende reis die minstens zes landen doorkruiste. Maar harde bewijzen ontbreken. Zeker voor de bewering dat het brein een Oekraïense spionnenbaas was.
Lees verder

LIVE. AA Gent diep in de problemen op veld van Djurgårdens: ex-Buffalo Wikheim zorgt voor dubbele achterstand!
• Conference League • Aftrap: 18u45 • Tele2 Arena • Djurgårdens-AA Gent
Lees verder

LIVE. Verdedigende flaters stapelen zich op bij AA Gent: Buffalo's krijgen meteen na rust de 4-0 om de oren!
• Conference League • Aftrap: 18u45 • Tele2 Arena • Djurgårdens-AA Gent
Lees verder

Brendan Fraser over geschrapte 'Batgirl'-film: "Het is tragisch"
Brendan Fraser (53) schittert momenteel als 'Charlie' in de veelgeprezen dramafilm 'The Whale'. En dat was dat niet de enige glansrol die hij kon strikken. Hij portretteerde namelijk ook 'Firefly' in de 'Batgirl'-film. In augustus maakte Warner Bros. bekend dat de superheldenfilm, geregisseerd door de Belgische regisseurs Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36), werd geschrapt. In een interview met 'Variety' reageert de acteur voor het eerst op het emotionele nieuws. "Het wekt geen vertrouwen bij filmmakers en de studio", vertelt hij teleurgesteld.
Lees verder

Ook asielzoekers met kinderen stuiten nu op plaatstekort bij Fedasil
Vanwege het gebrek aan opvangplaatsen heeft Fedasil donderdag nu ook mensen moeten weigeren die in familieverband asiel aanvragen. Dat schrijven de kranten De Morgen en De Tijd en wordt aan nieuwsagentschap Belga bevestigd door Fedasil en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Alle niet-begeleide minderjarigen kregen wel een opvangplaats, maar heel wat gezinnen met kinderen kregen de boodschap dat de centra vol zitten. Er wordt nu gezocht naar opvang in hotels voor deze mensen.
Lees verder

Pro-Russische leider vraagt Moskou om hulp bij evacuatie Cherson
De door Rusland geïnstalleerde leider van de Zuid-Oekraïense regio Cherson roept inwoners op weg te gaan vanwege de gevechten in het gebied. Hij vraagt Moskou om hulp bij het vervoer van burgers. Rusland heeft intussen toegezegd om te helpen.
Lees verder

LIVE. Mazzu kiest tegen West Ham voor 4-4-2 zonder Hoedt, Esposito naast Silva in de spits
• Conference League • Aftrap: 21 uur • London Stadium • West Ham-Anderlecht
Lees verder

LIVE UNION-BRAGA. Daar is aansluitingstreffer al! Vanzeir kopt 2-3 voorbij Matheus
• Union - Braga • Europa League • 18u45 • Union won vorige week met 1-2 in Braga
Lees verder

Man die lichaam van Belgische loodgieter in stukken sneed probeert te ontsnappen met zaag en lakens
De Nederlander die in 2019 onze landgenoot Johan van der Heyden (56) op gruwelijke wijze doodde, heeft een opmerkelijke ontsnappingspoging ondernomen. Nicky S. zaagde eerst de tralies door van zijn cel in Alphen en knoopte vervolgens verschillende lakens aan elkaar. Buiten de muren van de instelling raakte hij echter niet.
Lees verder