Doorgaan naar hoofdcontent

Minstens 14 mijnwerkers omgekomen bij explosie in Turkse mijn

HLN
Minstens 14 mijnwerkers omgekomen bij explosie in Turkse mijn
Minstens veertien mijnwerkers zijn omgekomen nadat vrijdag een mijn in het Amasra-district in de noord-Turkse provincie Bartin door een ontploffing deels instortte, meldt gezondheidsminister Fahrettin Koca. Twintig andere kompels raakten gewond.
Lees verder

Minstens 22 mijnwerkers omgekomen bij explosie in Turkse mijn; 49 anderen zitten nog vast
instens 22 mijnwerkers zijn omgekomen nadat vrijdag een mijn in het noorden van Turkije door een ontploffing deels was ingestort, meldt gezondheidsminister Fahrettin Koca. Zeker 28 anderen raakten gewond en bijna vijftig mijnwerkers zitten honderden meters onder de grond nog vast.
Lees verder

Regisseur Julien Vrebos overleden: "Een man met ballen aan zijn lijf, dat bewees hij met 'Le Bal Masqué'"
De bekendste snor in filmland is niet meer. Regisseur Julien Vrebos (75), vooral bekend door 'Le Bal Masqué' over de Bende van Nijvel, overleed vrijdag na een ziekte. "Julien had ballen aan zijn lijf om die film te dúrven maken", zegt acteur Sven De Ridder. Maar los van zijn werk meed hij alle aandacht, weet regisseur Stijn Coninx. "Zelfs op filmfestivals zag je hem niet, hij wilde niet door het leven als BV."
Lees verder

LIVE. 2-2! Seraing scoort meteen in tweede helft, alles te herdoen in Westerlo
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 20u45 • Het Kuipje • Westerlo pakte 12 op 12
Lees verder

Fenomeen Ganna grijpt wereldtitel op individuele achtervolging met wereldrecord onder 4 minuten
Filippo Ganna (26) heeft voor de tweede keer in minder dan een week tijd een stukje wielergeschiedenis geschreven. De Italiaan, die vorige week nog het werelduurrecord verpulverde, vestigde op de individuele achtervolging een nieuw wereldrecord door onder de magische grens van 4 minuten te duiken.
Lees verder

Vervallen maaltijdcheques, eco- en consumptiecheques drie maanden langer geldig
Wie vervallen sociale cheques heeft, kan die binnenkort binnen de drie maanden na de vervaldatum laten heractiveren. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag een koninklijk besluit van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) goedgekeurd. "We willen in tijden van crisis alles uit de kast halen om de koopkracht van de werknemers te beschermen", zegt de minister.
Lees verder

IN BEELD. Warm weerzien onder muzikanten op boekvoorstelling Jean Blaute
"Jean Blaute is eigenlijk de Belpop-geschiedenis op twee mooie, gespierde benen." Bart Peeters was vrijdag slechts één van de vele gasten bij de lancering van 'Met Vallen en Opstaan', de biografie van de producer die zowel in Vlaanderen als in Nederland bij meer dan dertig gouden- en platinum-albums achter de knoppen stond. Blaute werkte voor Clouseau en Van het Groenewoud, met K's Choice, Urbanus en talloze anderen. Het Cultuurcentrum van Mechelen ademde een avond lang Belgische popgeschiedenis.
Lees verder

Lotte Kopecky strandt op zesde plaats op omnium na sterke remonte in laatste twee nummers
Een dag na haar wereldtitel op de afvalling is Lotte Kopecky (26) als zesde geëindigd op het omnium op het WK baanwielrennen. Onze landgenote zag haar medaillekansen wegkwijnen na mindere prestaties in de eerste twee nummers. De wereldtitel was voor de Amerikaanse Jennifer Valente.
Lees verder

Neil Young komt met jubileumeditie van succesalbum 'Harvest'
Neil Young (76) brengt voor het einde van het jaar nog twee albums uit. Op achttien november lost hij 'World Record' en op twee december verschijnt een speciale editie van zijn iconische album 'Harvest'. Die laatste eert het 50-jarig bestaan van de plaat.
Lees verder

Bart Tommelein over gasontploffing in Oostende: "Wellicht zullen we nooit precies kunnen achterhalen hoe de explosie ontstond"
Het zal wellicht nooit helemaal duidelijk worden hoe de gasexplosie in het centrum van Oostende donderdagmiddag precies ontstond, dat zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "Experten zijn volop bezig met het onderzoek. Kwaad opzet was er niet, zoveel is duidelijk. Maar welk vonkje precies voor de explosie zorgde? Neen, dat zal meer dan waarschijnlijk nooit met zekerheid gezegd kunnen worden."
Lees verder

Imelda Staunton hoopt dat ze verwachtingen waarmaakt in vijfde seizoen van 'The Crown'
Imelda Staunton (66) is volgende maand voor het eerst te zien als koningin Elizabeth in 'The Crown'. De actrice hoopt vooral dat de kijkers tevreden zullen zijn, nu de release van het vijfde seizoen dichterbij komt.
Lees verder

'The Voice'-coaches strijden fel om getalenteerde Mieke: "Ik moest bijna huilen"
Niet alleen de kandidaten nemen het in 'The Voice van Vlaanderen' tegen elkaar op, maar ook de coaches. Elke week strijden zij om het beste talent in hún team te krijgen. Om Mieke werd vrijdagavond dan ook stevig gevochten.
Lees verder

De Croo: "We zitten eigenlijk in een vluchtelingencrisis, maar er gaat minder aandacht naar"
Premier Alexander De Croo (Open VLD) reageerde in debatprogramma 'De Afspraak op vrijdag' (Canvas) op de problemen met de opvang van asielzoekers in ons land. "We zitten eigenlijk in een vluchtelingencrisis, maar er gaat minder aandacht naar, omdat er intussen twee tot drie andere crisissen zijn", gaf de eerste minister toe.
Lees verder

Dieumerci Mbokani meteen matchwinnaar bij debuut voor SK Beveren
Wat een debuut. Dieumerci Mbokani was in zijn eerste duel voor SK Beveren meteen van goudwaarde. De 36-jarige aanvaller viel in de tweede helft in, waarna hij in de 85ste minuut de winning goal maakte tegen Deinze: 2-1.
Lees verder

Vier goals, geen winnaar: Westerlo en Seraing delen de punten in 't Kuipje
KVC Westerlo zag zijn opmars vrijdagavond in eigen stadion gestuit door een moedig strijdend FC Seraing (2-2). Geen vijfde opeenvolgende competitiezege dus voor de Kemphanen, terwijl de Luikenaars met dit puntje onderin niet echt veel opschieten.
Lees verder

India test ballistische raket vanuit eerste "eigen" onderzeeër
India heeft vrijdag met succes een ballistische raket getest die werd afgevuurd vanuit zijn eerste in eigen land gebouwde nucleaire onderzeeër, meldt het ministerie van Defensie. India is nu een van de zes landen in de wereld die over zowel nucleaire aanvals- als verdedigingswapens beschikt voor op het land, in de zee en in de lucht. De andere vijf zijn de VS, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk en China.
Lees verder

LIVE (16u). Wie wint de West-Vlaamse derby tussen Kortrijk en Zulte Waregem?
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 16u • Guldensporenstadion • Kortrijk staat net boven de degradatiezone, Zulte Waregem is hekkensluiter
Lees verder

LIVE (18u15). Cercle Brugge krijgt het bezoek van Eupen voor degradatietopper
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 18u15 • Jan Breydelstadion • Zowel Cercle als Eupen staan op een degradatieplaats
Lees verder

LIVE (18u15). STVV kijkt Charleroi in de ogen
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 18u15 • Stayen • STVV staat 11de, Charleroi is 10de
Lees verder

LIVE (20u45). Zet Genk ongeslagen reeks verder op bezoek bij OH Leuven?
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 20u45 • King Power At Den Dreef Stadium • Genk is 2de, OH Leuven knap 5de
Lees verder