Doorgaan naar hoofdcontent

“Mijn fiets aan de haak hangen? Dat is de traditie”: Philippe Gilbert neemt afscheid met pintje in de hand en fam...

HLN
"Mijn fiets aan de haak hangen? Dat is de traditie": Philippe Gilbert neemt afscheid met pintje in de hand en familie op het podium
"Nu is het officieel. Het is gedaan", aldus Philippe Gilbert (40). Op 'zijn' Cauberg, de plaats waar hij vier keer de Amstel Gold Race won en in 2012 wereldkampioen werd, zwaaide onze landgenoot af. In het bijzijn van al zijn dierbaren hing hij letterlijk en figuurlijk zijn fiets aan de haak. Zijn echtgenote, Bettina Pesce, was tot tranen toe bedwongen.
Lees verder

Geredde orka opnieuw aangespoeld bij Cadzand: "Situatie is zorgelijk"
Voor de kust van Cadzand, net over de grens in Nederland, is vanmiddag een levende orka aangespoeld. Leden van de reddingsdienst KNRM hebben het - 5,5 meter lange - dier terug het water in geduwd, maar een uur later spoelde de orka een stukje verderop weer aan. Bekijk hierboven beelden van de reddingsactie.
Lees verder

Uitzonderlijke beelden van orka's die aanspoelen bij Cadzand: "Dit is heel zeldzaam"
Voor de kust van Cadzand, net over de grens in Nederland, zijn vanmiddag twee levende orka's aangespoeld. Een van de orka's wist zelf de weg naar het water terug te vinden. De andere werd door redders terug het water in geduwd. Bekijk hieronder beelden van de reddingsactie.
Lees verder

"Ik wens m'n ergste vijand deze pijn niet toe": laatste jaren van 'kluizenaar' Robbie Coltrane getekend door gezondheidsproblemen
Hij was een van de populairste acteurs uit de 'Harry Potter'-filmreeks, maar de beroemdheid bleek toch zwaar te wegen voor Robbie Coltrane. De acteur, die vrijdag overleed op 72-jarige leeftijd, bracht z'n laatste jaren in complete afzondering door op een Schotse heuvel. Bovendien hadden z'n wilde levensstijl en gezondheidsproblemen hun tol geëist. "Ik vecht 24 uur per dag tegen de pijn."
Lees verder

LIVE. 1-2! Offor zet Zulte Waregem op voorsprong
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 16u • Guldensporenstadion • Kortrijk staat net boven de degradatiezone, Zulte Waregem is hekkensluiter
Lees verder

LIVE. Peeters mildert vanop de stip voor Eupen op Cercle Brugge
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 18u15 • Jan Breydelstadion • Zowel Cercle als Eupen staan op een degradatieplaats
Lees verder

LIVE. Cercle Brugge krijgt het bezoek van Eupen voor degradatietopper
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 18u15 • Jan Breydelstadion • Zowel Cercle als Eupen staan op een degradatieplaats
Lees verder

LIVE (18u15). STVV kijkt Charleroi in de ogen, wie zegeviert op Stayen?
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 18u15 • Stayen • STVV staat 11de, Charleroi is 10de
Lees verder

LIVE. STVV kijkt Charleroi in de ogen, wie zegeviert op Stayen?
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 18u15 • Stayen • STVV staat 11de, Charleroi is 10de
Lees verder

Zulte Waregem weet weer wat winnen is: Essevee verslaat aartsrivaal KV Kortrijk met 1-3
Het is Zulte Waregem gelukt. Essevee kon eindelijk nog eens winnen. Hun vorige overwinning dateerde van 23 juli - toen versloegen de troepen van Mbaye Leye Seraing met 2-0. Deze keer legde het aartsrivaal KV Kortrijk over de knie. KVK kwam nochtans op voorsprong, maar de Kerels gaven de wedstrijd volledig uit handen en delfden met 1-3 het onderspit.
Lees verder

45 jaar geleden braken de Bee Gees door, al liep dat niet van een leien dakje: "We hadden geen rooie cent"
Dit jaar is het 45 jaar geleden dat 'Saturday Night Fever' het levenslicht zag, tot op de dag van vandaag een van de best verkochte platen ooit. Hofleverancier van het album: de Bee Gees, de band die bestaat uit Barry (76), Robin (†, 62) en Maurice (†, 53) Gibb. De drie broers hadden eind jaren 70 al een hele weg afgelegd en mochten van geluk spreken dat ze überhaupt nog bestonden. In twee delen blikken we terug op hun pad naar succes en hun spectaculaire val nadien. Vandaag: hun moeilijke jeugd, de bijna-doodervaring van Robin, hun eerste split en hun definitieve doorbraak, met dank aan Eric Clapton. "Wat hen is overkomen, was ongekend in de populaire muziek."
Lees verder

Scheidsrechter Lamkel Zé: 'enfant terrible' raapt plots bal op en wijst naar stip (wat hem gele kaart oplevert)
Met Didier Lamkel Zé op het veld valt er altijd iets te beleven. Dat was in de derby tegen Zulte Waregem niet anders. De Kameroener van KV Kortrijk raapte na een rommelige fase plots de bal op, waarna hij naar de stip wees. Het leverde hem een gele kaart op.
Lees verder

Inwoners meten schade op na gasexplosie Oostende: "Ik ben een mogelijke verhuis aan het bekijken, ja"
Twee dagen na de zware gasexplosie in het centrum van Oostende mochten buurtbewoners zaterdag terugkeren naar hun huis om enkele spullen op te halen. Dat de schade groot zou zijn, wisten zij al. Maar alles ook binnen opmeten, kwam hard aan. "Van de deuren tot de ramen... Alles is kapot."
Lees verder

LIVE. Een olympisch doelpunt! Kagawa krult hoekschop rechtstreeks in doel
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 18u15 • Stayen • STVV staat 11de, Charleroi is 10de
Lees verder

Griekse grenswacht vindt 92 blote migranten en beschuldigt Turkije: "Een schande voor de beschaving"
De Griekse grenspolitie heeft gisteren op de oever van de Evros, de grensrivier tussen Griekenland en Turkije, 92 naakte migranten aangetroffen. De groep zou daar zijn achtergelaten door Turkse grenswachten, schrijft de Griekse krant Kathimerini op basis van een verklaring die de autoriteiten vandaag deden uitgaan.
Lees verder

Goud! Lotte Kopecky en Shari Bossuyt veroveren wereldtitel na superspannende ploegkoers
Lotte Kopecky en Shari Bossuyt hebben zich op het WK baanwielrennen tot wereldkampioen in de ploegkoers gekroond. Het Belgische duo pakte als enige een bonusronde. Frankrijk greep het zilver, Denemarken werd derde.
Lees verder

Goud! Lotte Kopecky en Shari Bossuyt veroveren wereldtitel in de ploegkoers
Lotte Kopecky en Shari Bossuyt hebben zich op het WK baanwielrennen tot wereldkampioen in de ploegkoers gekroond.
Lees verder

Eén druppel bloed leidt 33 jaar na dubbele moord tot arrestatie in VS: vermoordde schoonzoon Catherine (73) en George (76) met meerdere messteken?
Meer dan dertig jaar na de dubbele moord op Catherine (73) en George (76) Peacock in de Verenigde Staten is er een verdachte gearresteerd. De doorbraak in de cold case gebeurde na nieuwe analyse van een druppel bloed die in de wagen van de verdachte was gevonden.
Lees verder

Stel hier uw vraag aan N-VA-voorzitter Bart De Wever
Zondagmiddag is N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever studiogast bij VTM NIEUWS, waar het onder meer over de federale begroting en energie zal gaan. Heeft u een vraag voor Bart De Wever, stel ze dan via onderstaand formulier.
Lees verder

"Ik walgde ervan": Albert Sambi Lokonga, die niet in plannen van Martínez past, scherp voor bondscoach
Een scherpe Albert Sambi Lokonga (22) richting bondscoach Roberto Martínez. De middenvelder van Arsenal komt niet in de plannen van de Rode Duivels voor. Vooral dat hij geen minuut speelde tijdens het 'maart-kamp' zindert na. "Ik was echt pissed off", vertelt hij aan 'La Dernière Heure'.
Lees verder