Doorgaan naar hoofdcontent

Meisje (12) uit Parijs dood aangetroffen in valies, vastgebonden en met tape over gezicht

HLN
Meisje (12) uit Parijs dood aangetroffen in valies, vastgebonden en met tape over gezicht
In Parijs heeft de politie vrijdagavond het lichaam van een 12-jarig meisje aangetroffen in een valies. De reiskoffer bevond zich voor het flatgebouw waar de tiener woonde. Het meisje was in de namiddag door haar vader opgegeven als vermist, omdat ze na school niet was thuisgekomen.
Lees verder

Gigantische inktvis van meer dan 200 kilo opgevist nabij Tenerife
In de buurt van Tenerife is een inktvis van drie meter lang en meer dan 200 kilo opgevist uit de zee. Het gigantische weekdier was dood, maar bleek nog in uitzonderlijk goede staat. Het zal daarom geconserveerd worden in het Spaanse Instituut voor Oceanografie.
Lees verder

Chris Van den Durpel is terug met bekendste typetje: "Zodra ik die pruik en kleren aantrek, bén ik Kamiel Spiessens"
The show must go on. Vijf jaar nadat hij in 'Allemaal Chris' voor het laatst z'n typetjes op het publiek losliet, keert Chris Van den Durpel (62) terug naar de Vlaamse showbizz. Als Kamiel Spiessens - het eerste typetje dat hij ooit bedacht - trapt hij vandaag z'n theatertournee af in Lokeren. "Er staan ondertussen zo'n zestig optredens op de agenda. Ik had nooit verwacht dat mijn keuterboerke nog zo populair zou zijn."
Lees verder

Plots overal aanwezig en met iedereen verzoend: het grote charmeoffensief van prinses Charlene
Goede doelen in Monaco, de begrafenis van Queen Elizabeth in Londen en de modeweek in Parijs: prinses Charlene (44) is weer alomtegenwoordig. Nadat ze maandenlang van het toneel verdwenen was, voert de prinses nu meer taken dan ooit uit en lijkt ze zich met iedereen te willen verzoenen. Zélfs met schoondochter Jazmin Grace (30), die haar de "oorlog had verklaard", en met schoonzus Caroline (65), die haar ooit "een ordinaire del" noemde. Vormen de Grimaldi's eindelijk weer een verenigd front? En hoe is de relatie met haar man, prins Albert, nu?
Lees verder

Het blauw-zwarte monopolie in cijfers: Club Brugge is Anderlecht op (bijna) alle fronten voorbij
Er was een tijd, niet eens zo lang geleden, dat Anderlecht het vlaggenschip van het Belgisch voetbal was. Intussen is het Club Brugge dat die monopoliepositie wordt toegedicht. De Europese resultaten van deze week onderstrepen dat blauw-zwart en paars-wit in een andere gewichtsklasse boksen.
Lees verder

Waarom een Vlaamse versie van 'Spuiten & Slikken' nooit zou kunnen
Flo Windey (Studio Brussel) is terug met een nieuw seizoen van 'Faqda', een online jongerenmagazine, waarin ze controversiële thema's niet schuwt. Dit keer verdiept ze zich in vragen rond het thema 'Drugs'. Flo laat zich daarvoor onder andere inspireren door de gewaagde Nederlandse show 'Spuiten & Slikken'. "Een programma dat hier in België niet gemaakt kan worden", zegt ze. Waarom niet legt ze uit aan Desna in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Club Brugge is Anderlecht op (bijna) alle fronten voorbij
Er was een tijd, niet eens zo lang geleden, dat Anderlecht het vlaggenschip van het Belgisch voetbal was. Intussen is het Club Brugge dat die monopoliepositie wordt toegedicht. De Europese resultaten van deze week onderstrepen dat blauw-zwart en paars-wit in een andere gewichtsklasse boksen.
Lees verder

5 gerechten van 3 HLN-chefs voor 19 euro om de week mee door te komen: "Hartverwarmend gerechtje onder een fleecedeken van kaas"
Of je nu houdt van ovenschotels, seizoensgroenten of snelle snacks: Jelle Beeckman, Piet Huysentruyt en Sandra Bekkari voorzien het allemaal voor jou in het HLN Eten-weekmenu. Voor amper 19 euro stoom je deze 5 gerechten klaar en laat je iédereen met een voldaan gevoel van tafel vertrekken. Is het al etenstijd?
Lees verder

Bestuurder uit Dendermonde reageert na verkeersagressie in Aalst: "Ik besef dat ik fout gemaakt heb, maar heel wat dingen werden niét gefilmd"
Eén van de bestuurders die betrokken was bij de verkeersagressie op de Boudewijnlaan in Aalst, waarvan vrijdag hallucinante beelden opdoken, reageert anoniem op de feiten. Volgens hem laat het filmpje lang niet alles zien.
Lees verder

Vaste camera compleet verkeerd opgesteld: Lionel Taminiaux wint in Langkawi, alleen is de finish door gigantische blunder niet in beeld
Opvallende taferelen in de Ronde van Langkawi. Daar heeft onze landgenoot Lionel Taminiaux (26) de vijfde rit gewonnen, alleen was de aankomst niet in beeld. De vaste camera stond opgesteld op zo'n 250 meter voor de streep. Daardoor kon het de sprint tussen de Nederlander Julius van den Berg en Taminiaux niet volledig capteren.
Lees verder

Mede-investeerders Elon Musk krijgen geen zeggenschap over Twitter
Als Tesla-topman Elon Musk Twitter overneemt, krijgt hij het alleen voor het zeggen bij het bedrijf. Andere investeerders hebben een overeenkomst getekend waarin staat dat zij geen zeggenschap krijgen, meldt de Amerikaanse nieuwswebsite The Information vandaag. Musk haalde eerder dit jaar toezeggingen van mede-investeerders op die miljarden in Twitter wilden steken.
Lees verder

Heroïsch: Franse tennisser eert overleden grootmoeder door 9 matchballen weg te werken, waarna hij tiebreak wint van 34 punten
Een onwaarschijnlijk duel tussen Arthur Rinderknech (ATP 56) en Pablo Carreño Busta (ATP 15) in de kwartfinales van de Gijon Open. De 27-jarige Fransman werkte in de hele wedstrijd maar liefst 9 (!) matchpunten weg om uiteindelijk na een beklijvende tiebreak van 34 (!) punten aan het langste eind te trekken. Rinderknech droeg de zege op aan zijn zopas overleden grootmoeder.
Lees verder

Dashcambeelden tonen hoe bestuurder ternauwernood frontale crash met aanstormende bestelwagen kan vermijden
In de Proosdijstraat in Ruddervoorde kon een bestuurder zaterdagochtend ternauwernood een frontale aanrijding met een aanstormende bestelwagen vermijden. Die was net bezig aan een inhaalmanoeuvre, maar had daarbij weinig aandacht voor het ander verkeer.
Lees verder

Twee verdachten opgepakt na mogelijke overval aan Automarkt Wilrijk: daders zouden ook geschoten hebben
De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten opgepakt na een incident op de terreinen van de Automarkt in Wilrijk. De feiten zijn nog niet helemaal duidelijk, maar er zou wel een vuurwapen aan te pas gekomen zijn.
Lees verder

PORTRET. De machtigste dictator die de geschiedenis ooit gekend heeft, maar hier kennen we Xi Jinping nauwelijks: "Zijn vrouw is in China even populair als Beyoncé"
Er wonen op onze planeet 7,9 miljard mensen. Daarvan zijn er 1,4 miljard Chinees. En die worden allemaal geleid door één man die geen tegenstand duldt: Xi Jinping (69). Op het twintigste partijcongres van de Communistische Partij van China dat zondag van start gaat, zal bevestigd worden dat Xi Jinping vijf jaar langer president blijft van het land en nog meer macht krijgt. Hij zou daardoor de machtigste leider van China sinds Mao Zedong kunnen worden. Xi heeft één doel: Amerika en Rusland nog voor 2050 van de troon stoten als dé wereldmachten. Maar wie is die man?
Lees verder

ROYALTYCHECK. Prinses Eugenie deelt ongeziene huwelijksfoto en koningin Máxima neemt koude douches
Leden van koninklijke families laten niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

"Hoe harder je vecht tegen die pijn en dat verdriet, hoe meer energie dat kost": Stien (40) schreef een boek over de dood van haar geliefde
Anderhalf jaar geleden sloeg de dood van haar geliefde Simon (46) de grond van onder de voeten van Stien Verbelen (40). Sindsdien krabbelt ze met vallen en opstaan weer recht. Ze schreef een boek over haar liefste, zijn ziekte en haar verwerkingsproces, waarin ook lotgenoten heel wat kunnen herkennen. Iemand zei het mooi: 'ik kan niet mee in het moeras, want dan verdrinken we allebei.'"
Lees verder

'Kies licht boven donker': 5 handige tips die je woonkamer een pak ruimer doen aanvoelen
Een kleine woonkamer is niet altijd handig, maar knus en sfeervol is het wel. Wanneer een ruimte beperkt is, wil je deze natuurlijk zo optimaal mogelijk benutten. Met deze vijf tips & tricks van vtwonen.be laat je een kleine woonkamer groter ogen.
Lees verder

Sandra Kim wordt 50: "Ouder worden, het doet me niets"
Ze was in 1986 de jongste Songfestivalwinnares ooit, maar ook voor Sandra Kim staat de tijd niet stil. De blonde nachtegaal wordt vandaag 50, en viert die mijlpaal met een nieuwe single én een groots concert. Elle aime la vie.
Lees verder

Carlo Ancelotti bevestigt afwezigheid Courtois: "Thibaut is out voor de Clásico"
• La Liga • Aftrap: zondag, 16u15 • El Clásico • Courtois speelt allicht niet
Lees verder