Doorgaan naar hoofdcontent

Meer en meer klachten over absurd hoge voorschotfacturen: dit zijn je rechten

HLN
Meer en meer klachten over absurd hoge voorschotfacturen: dit zijn je rechten
De omstreden energieleverancier Mega stuurde deze week een ongeziene voorschotfactuur van bijna 7.000 euro naar Chloé (29) en Nelson (30) uit Asse. En zij zijn niet de enigen die extreem hoge voorschotfacturen voorgeschoteld krijgen, weet VTM NIEUWS. Wat moet je doen wanneer jij een dergelijke factuur ontvangt? En wat zijn je rechten? Ken Van Beversluys, energie-expert van VTM NIEUWS, legt het uit.
Lees verder

Speciale eenheden in Bilzen: man verschanst zich in appartement
In de Solveldstraat in Bilzen zijn de politie en de speciale eenheden massaal aanwezig. Een man zou zich vanmiddag verschanst hebben in een appartement. Hij zou zijn vriendin aangevallen hebben met een mes waarna ze met zware verwondingen afgevoerd werd. Intussen zou de man zich overgegeven hebben en is hij gearresteerd.
Lees verder

Man valt vriendin aan met mes en verschanst zich in flat in Bilzen: politie kan hem arresteren
In de Solveldstraat in Bilzen zijn de politie en de speciale eenheden massaal aanwezig. Een man zou zich vanmiddag verschanst hebben in een appartement nadat hij zijn vriendin had aangevallen met een mes. Intussen zou de man zich overgegeven hebben en kon de politie hem arresteren.
Lees verder

Poetsvrouw op weg naar haar werk doodgestoken, dader op de vlucht in Nantes
In de Franse stad Nantes is deze ochtend een 47-jarige vrouw doodgestoken op straat. De dader is nog op de vlucht.
Lees verder

Manchester City ziet leider Arsenal verder uitlopen: Kevin De Bruyne en co verliezen de topper tegen Liverpool
Geen nieuwe overwinning voor Kevin De Bruyne en Manchester City. De troepen van Pep Guardiola verloren de topper tegen Liverpool met 1-0. Mohamed Salah trof raak. Het vizier van Erling Haaland stond niet op scherp. De Noor miste enkele mooie kansen.
Lees verder

Mo Salah beslecht topper met late goal in voordeel van Liverpool en dient Man City en De Bruyne tik toe
Geen nieuwe overwinning voor Kevin De Bruyne en Manchester City. De troepen van Pep Guardiola verloren de topper tegen Liverpool met 1-0. Mohamed Salah trof raak. Het vizier van Erling Haaland stond niet op scherp. De Noor miste enkele mooie kansen.
Lees verder

Na overlijden hond Ballie: familie Meus moet nu ook afscheid nemen van paard Chanel
Droevig nieuws voor de familie van tv-kok Jeroen Meus. Niet lang nadat labrador Ballie overleed, moet de familie nu ook afscheid nemen van het paard Chanel. Dat meldt Stephanie, de vrouw van Jeroen, op sociale media.
Lees verder

Foto's tonen hoe Radja Nainggolan uur voor de match op Standard e-sigaret rookt, coach Van Bommel blijft op de vlakte: "We moeten eerst de beelden zien"
Een opmerkelijk beeld van Radja Nainggolan gaat over de tongen. Een dik uur voor de topper in de Jupiler Pro League tussen Standard en Antwerp (3-0) werd hij door de camera's van Eleven gespot met een elektronische sigaret in de hand, op het moment dat z'n ploegmakkers het veld aan het bekijken waren. Antwerp-coach Mark van Bommel werd er na afloop door onze journalist attent op gemaakt, maar hield zich op de vlakte: "Ik moet de beelden nog zien."
Lees verder

LIVE ANDERLECHT-CLUB. Daar is de goal! Nielsen zet blauw-zwart op voorsprong na héérlijke assist Vanaken
• Jupiler Pro League • Speeldag 12 • Aftrap: 18u30 • Anderlecht-Club Brugge
Lees verder

Met dank aan een weer onklopbare Mignolet en een flits van Vanaken: Club Brugge wint kraker op Anderlecht, dat meer verdiende
Eén coup de génie van Hans Vanaken én opnieuw een fantastische Simon Mignolet volstonden voor de drie punten. Ondanks stevig verweer van Anderlecht en een late rode kaart voor Abakar Sylla won Club de topper in het Lotto Park met het kleinste verschil.
Lees verder

ONS RAPPORT. "Dat standbeeld zal er wel eens komen, hé": alweer één grote uitblinker bij Club, veel zesjes bij Anderlecht
Club Brugge heeft de topper op het veld van Anderlecht gewonnen met 0-1. Paars-wit was verdienstelijk, maar het was vruchteloos zoeken naar échte uitblinkers - al is er eentje wel "geruisloos een zekerheidje geworden". Bij Club was er dan weer één grote uitblinker.
Lees verder

Geweldige Mignolet eens te meer matchwinnaar: "Zo'n reddingen dwing je af, ik bleef erin geloven"
Wat een week voor Club Brugge en Simon Mignolet in het bijzonder. Na de clean sheet bij Atlético Madrid (0-0) nu ook de nul gehouden op Anderlecht, bovendien in combinatie met de winst. En na opnieuw enkele cruciale reddingen in de slotfase. Vooral de manier waarop 'Big Si' in twee tijden een poging van Fábio Silva nog redde, gooide hoge ogen.
Lees verder

Mignolet, alias "de man met zeven armen" eens te meer matchwinnaar: "Zo'n reddingen dwing je af, ik bleef erin geloven"
Wat een week voor Club Brugge en Simon Mignolet in het bijzonder. Na de clean sheet bij Atlético Madrid (0-0) nu ook de nul gehouden op Anderlecht, bovendien in combinatie met de winst. En na opnieuw enkele cruciale reddingen in de slotfase. Vooral de manier waarop "de man met zeven armen", dixit Carl Hoefkens, in twee tijden een poging van Fábio Silva nog redde, gooide hoge ogen.
Lees verder

LIVE. Aftrap! Union, met Boniface, Adingra en Teuma op de bank, neemt het op tegen KV Oostende
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 21u • Diaz Arena • Oostende staat 13de, Union 4de
Lees verder

Professor Holslag vreest dag waarop China Taiwan binnenvalt: "Vergeleken hiermee zal Oekraïne klein bier zijn"
De hereniging van China met Taiwan zal wel degelijk gebeuren. Vreedzaam als het kan, met militaire macht als het moet. Dat verklaarde de Chinese president Xi Jinping tijdens het twintigste congres van de communistische partij. "Als die inval ooit gebeurt, hebben we een serieus probleem. Vergeleken hiermee zal Oekraïne klein bier zijn", stelt professor internationale politiek Jonathan Holslag in de studio van VTM Nieuws.
Lees verder

Operazangeres laat monden openvallen in 'The Voice': "Je hebt hier al drie coaches geïntimideerd"
Operazangers zijn niet bepaald dik gezaaid in 'The Voice van Vlaanderen'. Jana maakt dan ook serieus indruk met haar versie van 'O Mio Babbino Caro' van Katherine Jenkins.
Lees verder

LIVE. 0-1! Vanzeir zet Union knap op voorsprong tegen KV Oostende
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 21u • Diaz Arena • Oostende staat 13de, Union 4de
Lees verder

"Door hoge energieprijzen moeten ziekenhuizen in Duitsland mogelijk de deuren sluiten"
Door de hoge energieprijzen moeten er mogelijk ziekenhuizen in Duitsland de deuren sluiten. Daar waarschuwt de Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach voor.
Lees verder

Florence uit 'Blind Getrouwd' is bang om gekwetst te worden: "Zonder camera erbij had ik mij sneller opengesteld voor Jiri"
Nog steeds getrouwd of niet, de deelnemers van 'Blind Getrouwd' spreken nog regelmatig samen af. "We hebben een goede band", vertelt Florence in een gesprek met Desna voor Showbits. Ze ontmoeten elkaar daarvoor in de brandweerkazerne van Puurs, waar Florence ook vrijwillige ambulancier is. Vorige week waren de deelnemers ook nog eens allemaal samen bij VTM voor de opname van de reünie-aflevering, die op het einde van de reeks wordt uitgezonden. Of ze zelf nog samen is met Jiri, mag ze uiteraard niet verklappen. Al zien we in de afleveringen van de afgelopen weken wel een toenadering tussen de twee. "Zonder camera had ik mij misschien toch iets sneller opengesteld", vertelt ze in een nieuwe Showbits.
Lees verder

IN BEELD. Vlaams mediaminister Benjamin Dalle toont z'n selfiekunsten op première '1985'
Dubbele primeur in Gent, en dat dankzij '1985'. De reeks over de Bende van Nijvel is niet alleen de allereerste co-productie tussen VRT en RTBF, maar komt pas in 2023 integraal op antenne. Zolang wilden onze BV's duidelijk niet wachten. Zij zakten massaal af naar de Arteveldestad om de eerste twee afleveringen mee te pikken.
Lees verder