Doorgaan naar hoofdcontent

Meer dan 1.500 coronapatiënten in het ziekenhuis

Meer dan 1.500 coronapatiënten in het ziekenhuis

Tussen 14 en 20 oktober zijn dagelijks gemiddeld 111 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal bleef relatief stabiel sinds het begin van de herfstgolf. In totaal liggen nu 1.509 mensen met een coronabesmetting in de Belgische ziekenhuizen, 76 coronapatiënten liggen op de afdelingen intensieve zorg (+13 procent).

Lees verder

Werchter kondigt weer een topper aan: Muse

Na Stromae en Arctic Monkeys kondigt Rock Werchter een nieuwe headliner aan. Muse komt naar het festival.

Lees verder

Kevin Spacey vrijgesproken in proces over grensoverschrijdend gedrag

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey gaat vrijuit in de #MeToo-zaak aangespannen door acteur Anthony Rapp. Een jury oordeelde dat hij niet aansprakelijk was voor grensoverschrijdend gedrag wegens gebrek aan bewijs.

Lees verder

Orka die strandde bij Cadzand leed aan tandvleesontsteking: 'Eten moet veel pijn hebben gedaan'

De orka die zaterdag strandde in het Nederlandse Cadzand, leed aan een ernstige tandvleesontsteking. Het vrouwtje had ook ontstekingen in verschillende in inwendige organen. Dat meldt de Universiteit Utrecht, dat het kadaver van het dier onderzocht.

Lees verder

Sihame El Kaouakibi deelt 'de speech die jullie niet mochten horen' via Instagram

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft de toespraak die ze woensdag voorlas in het Vlaams Parlement integraal voorgelezen en gedeeld via Instagram. 'De speech die jullie niet mochten horen', noemt ze het, want de zitting in het Vlaams Parlement werd achter gesloten deuren gehouden.

Lees verder

Nostalgie-alarm: Xink maakt comeback

Ooit eindigde Xink op de zesde plaats op het Junior Eurovisiesongfestival. Dertien jaar na hun split maken ze een comeback in de AB.

Lees verder

Dit ging er aan het Instagramfilmpje van El Kaouakibi vooraf

Sihame El Kaouakibi verscheen woensdag in het Vlaams Parlement met in haar zog een cameraploeg van tv-maker Eric Goens. Na bijna twee jaar afwezigheid wilde ze zo haar verhaal over de vermeende subsidiefraude doen aan de buitenwereld. Maar de Parlementsleden staken er een stokje voor.

Lees verder

Het probleem is breder dan Sint-Truiden alleen

Onwelriekende dossiers van belangenvermenging doen vragen rijzen bij de lokale politieke hygiëne. Een verplichte deontologische commissie moet straks overal strakker toezicht houden.

Lees verder

Britse redders delen 'horrorbeelden' van reddingsactie op het Kanaal

De Britse reddingsdienst Royal National Lifeboat Institution heeft een video verspreid met 'horrortaferelen' op het Kanaal. Daarmee willen de redders de aandacht vestigen op de crisis waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd. Zo filmde de bemanning hoe ze een gezin van vier aan boord sleurt en een veertienjarig kind smeekt 'wakker te blijven'.

Lees verder

Lotto Soudal stelt Kurt Van de Wouwer aan als sportief manager

Lotto Soudal stelt Kurt Van de Wouwer aan als nieuwe sportief manager. Eerder circuleerden de namen van Axel Merckx en Philippe Gilbert.

Lees verder

Fiscus sluit net rond profclubs: 'Nu al 67 miljoen euro aan claims'

In het kader van Operatie Propere Handen loopt bij de Bijzondere Belastinginspectie een onderzoek naar 14 van de 18 profclubs. Zij moeten samen nu al minstens 66,7 miljoen euro extra belastingen terugbetalen, melden De Tijd en L'Echo.

Lees verder

Zal de VRT de documentaire over El Kaouakibi uitzenden?

Sihame El Kaouakibi werd gevolgd door een cameraploeg van tv-maker Eric Goens toen ze woensdag onverwacht in het Vlaams Parlement opdook. Hij maakt een documentaire over haar. Het is nog onduidelijk welke zender die zal uitzenden, maar bij de VRT is er alvast weerstand.

Lees verder

Poetin bezoekt militair trainingskamp en vuurt met sluipschuttersgeweer

Russisch president Poetin maakte donderdag een uitstap naar Rjazan, een Russische stad op 200 kilometer van Moskou. Hij kreeg er een rondleiding in een militair trainingskamp waar gemobiliseerde troepen opgeleid worden. Hij toonde zelf ook even wat hij in zijn mars had met een sluipschuttersgeweer.

Lees verder

Man (45) die zich verschanste in appartement in Blankenberge opgepakt

Een gewapende 45-jarige man, die een 38-jarige vrouw in haar been schoot, is opgepakt. Hij is bekend bij de politie.

Lees verder

Simona Halep, voormalig nummer één in het tennis, geschorst voor doping

De 31-jarige Simona Halep wordt tijdelijk geschorst door het dopingagentschap van het wereldwijde tennis. De Roemeense legde twee positieve dopingtests af.

Lees verder

Netflix voegt disclaimer toe aan trailer 'The crown'

Het komende seizoen van The crown, dat in november uitkomt, ligt onder vuur. Netflix voegt nu een disclaimer toe aan de trailer voor het nieuwe seizoen, die het donderdag lanceerde.

Lees verder

Afhakende consument veroorzaakt winstwaarschuwingen

De afhakende consument dwingt bedrijven als Adidas en PostNL de winstverwachting flink bij te stellen maar er is meer. ING Bank ziet steeds meer signalen van een haperende economie en verwacht dat de Belgische economie volgend jaar met 0,5 procent krimpt.

Lees verder

Eerste kandidate om Liz Truss op te volgen bekend

Penny Mordaunt is de eerste officiële kandidate om het voorzitterschap van de Britse Conservatieve partij op zich te nemen. Dat betekent meteen ook een gooi naar het premierschap.

Lees verder

'Ik ben het stilaan zo beu dat ik overweeg m? aan te sluiten b? de N-VA'

Er passeerden deze week alweer een paar opmerkelijke uitspraken. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Taylor Swift verkent haar slapeloze nachten

'Meet me at midnight' is de eerste zin die Taylor Swift fluistert op haar nieuwe album, Midnights. Op haar tiende plaat neemt ze haar luisteraars mee naar 'dertien slapeloze nachten' uit haar leven.

Lees verder

Oekraïense vluchtelingen belaagd in Oost-Duitsland: 'Ze balden hun vuisten en riepen "Nazi's raus!"'

In meerdere Oost-Duitse steden zijn de laatste weken Oekraïense vluchtelingen aangevallen . 'Wij komen amper rond, terwijl zij zoveel steun krijgen', klinkt het op de wekelijkse betoging tegen de opvang in Leipzig. Krijgt Duitsland een hete protestherfst?

Lees verder

Het licht blijft branden (en het gas blijft stromen)

De Europese netbeheerders bevestigden donderdag dat België niet meteen afstevent op stroomtekorten. Integendeel, voor zowel gas als elektriciteit is België een belangrijke leverancier geworden voor de buurlanden, blijkt uit cijfers van minister van Energie Tinne Van der Straeten.

Lees verder

Prijsplafond: de verpakking is er, nu nog de inhoud

De Europese Raad belast de ministers van Energie en de Europese Commissie met het uitwerken van onder meer een tijdelijke 'prijscorridor'. Is dat een doorbraak?

Lees verder

Straks behoort ons geklooi met wachtwoorden tot het verleden

Voor wie evenveel worstelt met wachtwoorden als wij hebben we goed nieuws. Voor wie graag via het account van vrienden naar Netflix kijkt, iets minder. Maar het vreemdste nieuws komt deze week vanop Mars waar microben die de planeet hadden kunnen leefbaar maken, zichzelf hebben uitgeroeid. En de prijs voor de dapperste dieren ter wereld reiken we uit aan tonijnen die haaien gebruiken als hun persoonlijke rugborstel. Op gevaar van eigen leven.

Lees verder

Waarom een boekenwinkel best een toilet heeft

'Euh, heeft u hier toevallig een toilet?' Het zou een vraag zijn die vaker valt in boekenwinkels dan pakweg op de trein. Toch als we in het Mariko Aoki-fenomeen geloven. Of boekenwinkels nu echt onze darmen in gang zetten, is een vraag die mensen al decennialang intrigeert.

Lees verder

Eerste wilde bizon in duizenden jaren tijd geboren in Britse bossen

Drie bizons werden in juli vrijgelaten in een natuurgebied in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk. Een van de dieren was op dat moment zwanger, maar dat was toen nog niet geweten. Een paar maanden later werden de parkwachters aangenaam verrast door de geboorte van een kalf. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Trump-adviseur Steve Bannon krijgt vier maanden cel voor 'minachting van Congres'

Omdat de excentrieke strateeg weigerde te getuigen voor de Capitoolcommissie, hangt Steve Bannon nu vier maanden cel boven het hoofd. Hij wordt nog niet meteen opgesloten omdat hij eerst beroep kan aantekenen.

Lees verder

Valerie Van Peel is rechtgestaan en ontploft, niet zo beheerst als ze zelf wou

Wie slipt in de Wetstraat of in de geruchtenmolen belandt, verzeilt vroeg of laat in deze rubriek.

Lees verder

Georgia Meloni op boogscheut van Italiaans premierschap

Georgia Meloni heeft de opdracht aanvaard om de Italiaanse regering te vormen. Morgen legt haar regering de eed af. Die kreeg pas vorm na lange en hevige gesprekken.

Lees verder

Een dode en twee zwaargewonden bij ongeval met vrachtwagens op E34

In de staart van een file ter hoogte van de afrit Vrasene op de E34 richting Antwerpen is vrijdagmiddag een zwaar ongeval gebeurd met verschillende vrachtwagens.

Lees verder

Hoe het El Kaouakibi-filmpje de Wetstraat én de VRT pijn doet

Na een lange 'introspectie' liet Sihame El Kaouakibi plots weer van zich horen. Haar sterk gemediatiseerde klaagzang botst op politieke ergernis en onbehagen bij de VRT, die twijfelt over de aankoop van een documentaire over de gevallen politica.

Lees verder

Film Fest Gent bekroont Franse Oscarkandidaat 'Saint Omer'

De hoofdprijs op Film Fest Gent gaat naar 'Saint Omer' van de Franse filmmaakster Alice Diop. De prijs voor beste filmmuziek is voor de score die Tobias Koch en Jannik Giger schreven voor de Zwitserse film Drii winter.

Lees verder

Gasquet houdt David Goffin uit halve finale European Open

David Goffin (ATP 58) heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de European Open (hard/648.130 euro). De Luikenaar verloor op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP 82) in twee sets: 6-2 en 7-6 (8/6). De partij duurde 1 uur en 54 minuten.

Lees verder

Overtuigend Cercle Brugge schuift Charleroi opzij en zet knappe opmars verder

Cercle Brugge rukt verder op en duikt de linkerkolom binnen. Trainerswissels hebben geen effect? Miron Muslic en Cercle bewijzen het tegendeel met 12 op 15. Cercle rekende vrijdag dankzij twee goals van de Japanner Ueda af met zwarte beest Charleroi en wipt meteen ook over de Carolo's in de rangschikking naar de negende plek. Het werd 4-1.

Lees verder

Schrijf je in voor het On/Off-onderzoek
Wat doet schermtijd met ons welzijn? Krijgen we stress omdat we via de digitale media altijd 'aan' staan? Met het onderzoek On/Off gaat de UGent samen met De Standaard en 2.000 Vlamingen op zoek naar antwoorden.
Lees verder

Roomies is de revolutionaire serie die Vlaamse fictie nodig had

De nieuwe VRT Max-reeks Roomies is heel atypisch voor Vlaamse fictie. De serie van Flo Van Deuren en Kato De Boeck gaat over twee queer vriendinnen die gaan samenwonen in Brussel. En dat op zich is al revolutionair, want queer vrouwen krijgen maar zelden een plaats op het kleine scherm. Tot nu dus! En dat is maar goed ook, want representatie is voor queer jongeren enorm belangrijk. De wondermooie reeks zit boordevol tedere dialogen, bijzondere details en straffe muziek van Belgische bodem.

Lees verder

Een ontslag van Mazzu lost niets op bij Anderlecht
Lees verder

'We moeten Qatar bespreekbaar maken'

Terwijl hij Club Brugge bijna eigenhandig naar de achtste finales van de Champions League bracht, bereidt Simon Mignolet zich voor op een maand bankzitten tijdens het WK in Qatar. 'De lagere verwachtingen kunnen een voordeel zijn voor deze groep.'

Lees verder

Waarom de app Bereal niets met echtheid te maken heeft
Lees verder

Wat eten we volgende week? We doen alsof het al herfstvakantie is, met gemberkoekjes en wortelsoep

Met nog één week te gaan tot de herfstvakantie, kun je evengoed doen alsof het al vakantie is. Oké, je moet nog hier en daar iets bijwonen en afwerken, maar trek er je wandelschoenen voor aan, steek een gemberkoekje in je zak en laat je gedachten dwarrelen over de grenzeloze mogelijkheden om straks bij het thuiskomen een paar herfstsmaken tot iets gezelligs te combineren.

Lees verder

Gevulde paddenstoelen

Dit recept laat enorm veel ruimte voor interpretatie: je moet er grote paddenstoelen voor in huis hebben, maar al de rest kun je afstemmen op je persoonlijke voorkeuren of de inhoud van je koelkast. Ik stak mijn paddenstoelen in de oven met een vulling van hummus, geroosterde stukjes wortel en ui, en fetakaas: erg smakelijk. Met groene salade en aardappelpuree erbij krijg je een gezellige, bijna traditionele maaltijd, maar je kunt ook in de avontuurlijkere sfeer blijven en als bijgerecht een kruidige granen- of linzensalade maken.

Lees verder

Gebakken gnocchi met bruine boter, salie en ansjovis

Hoe tover je kant-en-klaar gekochte gnocchi om van wakke deegkussentjes tot een appetijtelijk maal? Het antwoord is eenvoudig: door ze krokant te bakken en rijkelijk te overgieten met bruine boter.

Lees verder

Gemberkoekjes

Hoe verser je gedroogde gember is, hoe krachtiger deze koekjes zullen smaken. Een geopend pakje gemberpoeder verliest snel zijn pikante kick. Wie de gembersmaak nog wil versterken, kan wat gehakte gekonfijte gember door het deeg mengen. Met de kruiden kun je je helemaal laten gaan: probeer ook eens wat gemalen kruidnagel voor extra diepte of gebruik wat vanille-extract om meer warmte toe te voegen. Zwarte peper geeft een pikante toets en gemalen allspice (pimentbes) een interessante, kruidige smaak.

Lees verder

Bulgursalade met bloedsinaasappel en fetayoghurt

'Een heerlijk bord comfortfood, eenvoudig te maken', meldt Jeroen Meus bij dit recept in zijn nieuwe kookboek Groentekost, het eerste van zijn hand dat volledig vegetarisch is. Het bundelt groenterecepten uit zijn vorige kookboeken, aangevuld met nieuwe ideeën.

Lees verder

Pasta puttanesca met flespompoen

Deze uitgesproken pittige en kruidige pasta is geen authentieke puttanesca, 'meer een "geïnspireerd op"-versie', schrijft Alice Hart in Het grote groenteboek. Onthoud die titel, want dit boek is een mooi cadeau voor al wie graag groenten in de hoofdrol zet.

Lees verder

Brownie met mascarpone, kersen en walnoten

Het recept hieronder kregen we van Rukmini Iyer, de vrouw die haar volk met de bakplaat leerde koken. 'Deze brownie is zo licht en luchtig dat hij meer een dessert is dan een tussendoortje', noteerde ze erbij. 'Hij is perfect na een etentje, warm uit de oven, en krijgt van de mascarpone een bijna mousseachtige textuur.'

Lees verder

Wortel-gembersoep met Marokkaanse kruiden

Dit recept kregen we van sociologiestudente Fadoua Chehade, toen we een reportage maakten over de familie-van-vrienden die internationale studenten in Brussel rond zich verzamelen tijdens de ramadan. 'Tijdens de ramadan is het kookproces heel anders, want het gaat niet om het eten. Het gaat niet om de wortels of de kruiden in mijn soep. Het gaat meer om de voldoening die je krijgt wanneer je kookt voor de mensen om wie je geeft', vertelde ze erbij.

Lees verder

Weerbericht | Zachte zaterdag met mogelijk enkele buien en later opklaringen

Vandaag, zaterdag, is het gedeeltelijk tot soms tijdelijk zwaarbewolkt met enkele geïsoleerde buien. In de namiddag wordt het overwegend droog met opnieuw breder wordende opklaringen.

Lees verder

Een blik achter de schermen: hoe een Vlaamse animatiestudio de wereld verovert

Interstellar Ella, de Ketnetreeks van de Belgische animatiestudio Fabrique Fantastique, zal te zien zijn in 150 landen. Maar hoe begin je aan zo'n kinderserie? Wij trokken naar Lier, waar regisseur en producer Tom van Gestel ons wegwijs maakte in de magische wereld van het animeren. 

Lees verder

Professor veroordeeld voor verkrachting studente: KU Leuven werd in 2016 al ingelicht, maar liet hem aanblijven

De KU Leuven was in 2016 snel na de feiten op de hoogte dat een professor pedagogie (63) een studente verkracht had, maar greep niet officieel in, schrijft Het Belang van Limburg. Zelfs na de officiële klacht bij de politie in 2018 mocht de professor het academiejaar afwerken. De man werd afgelopen donderdag veroordeeld.

Lees verder