Doorgaan naar hoofdcontent

Mechel Goessens (31) leeft voor de loodzware vechtsport MMA. “Ik wou dat meer vrouwen dit durfden”

HLN
Mechel Goessens (31) leeft voor de loodzware vechtsport MMA. "Ik wou dat meer vrouwen dit durfden"
Wie aan MMA of mixed martial arts denkt, denkt aan zware mannen die elkaar in een kooi tot moes slaan. Jammer, vindt Mechel Goessens (31), een van de weinige vrouwen in ons land die zich aan de sport waagt. Als insider weet ze maar al te goed dat de sport een onterecht imago heeft. Het doet haar gezond eten, goed slapen en discipline kweken. "In de kooi sluit ik me volledig af van de buitenwereld. Ik raak in een flow zo intens, dat het als mediteren voelt."
Lees verder

Al meer dan 27 burgemeesters tekenden petitie tegen nieuw programma van Peter Van de Veire bij Radio2
Het verdwijnen van de regionale ochtendshows bij Radio 2 blijft op verzet stuiten. Ondertussen tekenden al meer dan 27 burgemeesters een petitie tegen het nieuwe nationale programma met Peter Van de Veire. "De plannen halen het DNA van Radio 2 onderuit", klinkt het. Daarnaast hebben ook al meer dan 1.000 luisteraars hun handtekening gezet.
Lees verder

Nu kopen of niet? "Besef dat als een woning 20.000 euro goedkoper wordt en de rente stijgt met 1 procent, je in totaal méér zult betalen dan vandaag"
Sinds het begin van dit jaar werden huizen opnieuw gemiddeld 5,8 procent duurder, maar tijdens het derde kwartaal stelde vastgoedplatform Immoweb vast dat de markt aan het afkoelen is. Waar gebeurt dat het felst? En is dit een aangewezen moment om te kopen of wacht je beter nog wat? We polsten bij verschillende makelaars en notarissen naar hun (toekomst)visie op het vastgoed. "Jonge kopers stellen een aankoop uit en huren langer. Het kan niet anders dan dat dit de markt beïnvloedt."
Lees verder

Nu kopen of niet? "Besef dat als een woning 20.000 euro goedkoper wordt en de rente stijgt met één procent, je in totaal méér zult betalen dan vandaag"
Sinds het begin van dit jaar werden huizen opnieuw gemiddeld 5,8 procent duurder, maar tijdens het derde kwartaal stelde vastgoedplatform Immoweb vast dat de markt aan het afkoelen is. Waar gebeurt dat het felst? En is dit een aangewezen moment om te kopen of wacht je beter nog wat? We polsten bij verschillende makelaars en notarissen naar hun (toekomst)visie op het vastgoed. "Jonge kopers stellen een aankoop uit en huren langer. Het kan niet anders dan dat dit de markt beïnvloedt."
Lees verder

Prinses Kate in verlegenheid gebracht bij bezoek aan Noord-Ierland: "Zou beter zijn als je in eigen land was"
Prinses Kate (40) kreeg te maken met een ongemakkelijke situatie tijdens haar bezoek aan Noord-Ierland. Een vrouw die de prinses een hand gaf, zei dat het "beter was geweest als ze in haar eigen land was". De vrouw zei vervolgens dat "Ierland van de Ieren is".
Lees verder

Prinses Kate krijgt commentaar tijdens bezoek aan Noord-Ierland: "Zou beter zijn als je in eigen land was"
Prinses Kate (40) kreeg te maken met een ongemakkelijke situatie tijdens haar bezoek aan Noord-Ierland. Een vrouw die de prinses een hand gaf, zei dat het "beter was geweest als ze in haar eigen land was". De vrouw zei vervolgens dat "Ierland van de Ieren is".
Lees verder

Jonge vrouw (19) opzettelijk op het spoor geduwd bij station in Bergen op Zoom, verdachte opgepakt
Een 19-jarige vrouw heeft gisteren de schrik van haar leven gekregen bij station Bergen op Zoom in Nederland, vlak bij de grens met België. Ze werd door een andere vrouw geduwd, waardoor ze op het spoor terechtkwam. Volgens de politie werd het slachtoffer opzettelijk geduwd.
Lees verder

IN BEELD. Meer dan helft van tanks die Oekraïners inzetten in strijd is buitgemaakt op Russische leger, op tal van plekken worden tanks gewoon achtergelaten
Een groot aantal voertuigen dat momenteel door het Oekraïense leger wordt gebruikt tijdens de oorlog in hun land, is buitgemaakt op het Russische leger. Zo is zelfs meer dan de helft van de gebruikte Oekraïense tanks afkomstig uit Moskou, zo meldt de inlichtingendienst van het Britse ministerie van Defensie. Op verschillende foto's genomen in Oekraïne is te zien hoe wegen soms bezaaid lijken te liggen met achtergelaten Russische tanks. Veel tanks zijn niet meer bruikbaar.
Lees verder

REISVERSLAG. Oorlogsreporter Robin Ramaekers trok naar oostelijke frontlinie in Oekraïne: "Ik krijg klamme handen van het besef dat we midden in een martelkamer zijn beland"
In het oosten van Oekraïne, bij Bachmoet, volgen zware dreunen en explosies elkaar snel op. Een groot contrast met het recent bevrijde Izjoem, waar lege grafkuilen, de geur van ontbinding en een ijzingwekkende martelkelder stille getuigen zijn van de gruwel die er zich afspeelde. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers ging op pad aan de oostelijke frontlijn en sprak met de bewoners die besloten te blijven: "Voor wij die gebleven zijn, zijn er maar twee opties: krankzinnig worden in je eigen alsmaar kleiner wordend wereldje, of overleven van dag tot dag zonder je te veel vragen te stellen waar je toch geen antwoord op vindt."
Lees verder

"Bestuur verzekert mij dat positie Mazzu niet in gedrang komt": Gilles De Bilde duidt protestacties Anderlecht-fans, die vooral gericht zijn tegen spelers
Na de nederlaag tegen West Ham in de Conference League, maar vooral de desastreuze resultaten in de competitie (13 op 30) is voor een deel van de supporters de maat vol. Zij plannen zondag in de uitwedstrijd op KV Mechelen protestacties.
Lees verder

Zullen ouders van Natacha de Crombrugghe (28) ooit weten of hun dochter is omgebracht of per ongeluk gevallen? Vijf vragen aan wetsdokter Wouter Van Den Bogaert
"We kregen net de resultaten van de DNA-tests. Het gaat om onze dochter." Het is nu officieel. De skeletresten die 15 dagen geleden in Peru zijn gevonden, zijn wel degelijk van Natacha de Crombrugghe (28) uit Linkebeek, melden haar ouders. Maar zullen zij ooit weten of hun dochter is omgebracht dan wel per ongeluk gevallen is tijdens haar uitdagende hike in de Colca Canyon in Peru? Kunnen de ouders erop vertrouwen dat het onderzoek goed wordt gevoerd? Vijf vragen aan Wouter Van Den Bogaert, wetsdokter van het UZ Leuven.
Lees verder

Mahsa Amini (22) volgens Iraanse lijkschouwer overleden door ziekte, niet als gevolg van mishandeling
De dood van de 22-jarige Koerdisch-Iraanse Mahsa Amini, na haar arrestatie door de zedenpolitie, is niet het gevolg van mishandeling. Dat zegt de Iraanse staatstelevisie op basis van een medisch rapport dat vrijdag gepubliceerd werd.
Lees verder

LIVE (za, 21u). Courtois ontbreekt ook tegen Getafe, maar Clasico tegen Barcelona haalt hij "zeker en vast"
• La Liga • Aftrap: 21u • Coliseum Alfonso Perez • Getafe-Real Madrid
Lees verder

KOERS KORT. Geen Teuns in Ronde van Lombardije, Alaphilippe krijgt vier Belgen in steun
Zoek morgen niet naar Dylan Teuns in de Ronde van Lombardije. Onze landgenoot zegt af voor het laatste monument van het wielerseizoen. Teuns heeft er een uitstekend seizoen opzitten met winst in de Waalse Pijl. Ook verzamelde hij ereplaatsen in de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Brabantse Pijl.
Lees verder

250.489 euro voor een minister, 123.152 euro voor een parlementslid en 119.583 euro voor een burgemeester van een centrumstad: dit verdienen onze politici
Premier Alexander De Croo begeeft zich op glad ijs met zijn voorstel om 8% te besparen op de lonen van zijn regeringsleden. Bovendien wil hij dat de héle politiek die oefening doet - van parlement tot burgemeester. Maar wat verdienen politici nu echt? Hoe zit het met lonen en onbelaste kostenvergoedingen? En waarom is dat allemaal zo weinig transparant?
Lees verder

Reporter Luc Haekens (54) laat in zijn portefeuille kijken: "Reizen is de enige uitgave die je rijker maakt"
Op donderdag bezoekt Luc Haekens in 'Het grote onbekende' op Eén Erasmusstudenten over de hele wereld, waaronder zijn dochter Justine in Schotland. Is de 54-jarige televisiemaker zélf eigenlijk opgegroeid in een gezin waar geld moest rollen? En waar trekt Vlaanderens grappigste reporter tegenwoordig met plezier z'n portefeuille voor open? In onze rubriek centen en percenten gooit hij het allemaal op tafel.
Lees verder

Texaanse moeder over 'Hocus Pocus 2': "Film zet poorten naar de hel open voor je kinderen"
Een Texaanse moeder, Jamie Gooch, beweert dat de nieuwe Disney-film 'Hocus Pocus 2' ervoor zorgt dat je de poorten van de hel openzet. Gooch zegt op Amerikaanse televisie dat ze gelooft dat er donkere dingen kunnen vasthangen aan je tv. Als je een film opzet zoals 'Hocus Pocus 2', dat gaat over heksen, zorg je ervoor dat er duistere zaken je huis binnendringen. Daarom raadt ze andere moeders af om de film op te zetten voor hun kinderen. TikTokker Mandy deelde de beelden van de uitspraken online. "We stellen onze kinderen bloot aan de duisternis", klinkt het.
Lees verder

Brad Pitt reageert op beschuldigingen van mishandeling: "Het doelwit van persoonlijke aanval"
Brad Pitt (58) heeft zijn "verantwoordelijk genomen voor dingen die hij heeft gedaan in zijn verleden, maar hij zal geen verantwoordelijkheid nemen voor dingen die hij niet heeft gedaan". Dat heeft één van zijn advocaten laten weten aan 'The New York Times', nadat de krant details naar buiten bracht over vermeende mishandeling door de acteur.
Lees verder

LIVE (zaterdag 16u). Wouter Vrancken: "Kortrijk is niet enkel Lamkel Zé en Selemani"
• Speeldag 11, Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Cegeka Arena • Genk-Kortrijk
Lees verder

Makelaar Béa zal niet te zien zijn in nieuw seizoen 'Blind gekocht': "Ik moet mijn gezondheid op de eerste plaats zetten"
Pech voor de fans van 'Blind gekocht'. Béa Vandendael, de roodharige makelaar, last een pauze in en zal dus niet te zien zijn in het nieuwe seizoen. Dat laat ze weten via sociale media.
Lees verder