Doorgaan naar hoofdcontent

Max Verstappen werd in 2021 wereldkampioen op financiële doping (maar de wereldtitel lijkt wel veilig)

Max Verstappen werd in 2021 wereldkampioen op financiële doping (maar de wereldtitel lijkt wel veilig)

Red Bull Racing, de renstal van dubbele wereldkampioen Max Verstappen, heeft zich vorig seizoen niet aan de financiële regels gehouden. Dat maakte de internationale autofederatie FIA maandag bekend. Welke sanctie voor die inbreuk zal worden uitgesproken wou de FIA nog niet kwijt.

Lees verder

Nafi Thiam krijgt standbeeld uit 19.000 LEGO-blokjes in Brussel-Centraal als statement voor Wereldmeisjesdag

Ter ere van Wereldmeisjesdag onthult LEGO dinsdag een levensgroot standbeeld van Nafi Thiam (28) in het station van Brussel-Centraal. De tweevoudige olympische-, wereld- en Europese kampioene zevenkamp is ambassadrice van de 'Get Ready for Girls'-campagne van Lego en zal de lokettenzaal sieren.

Lees verder

Vuurpijlgooier Beerschot krijgt celstraf en vijf jaar stadionverbod

Jorn V.d.B., de Beerschothooligan die vorig jaar tijdens de stadsderby een vuurpijl in het vak met Antwerpsupporters gooide, is veroordeeld tot twee jaar cel en een stadionverbod van vijf jaar. Aan de club moet hij 8.000 euro schadevergoeding betalen.

Lees verder

Wegcarrièrre van Iljo Keisse zit er toch nog niet op, renner start in Putte-Kapellen: "Kleine onverwachte wijziging"

Als we zijn Twitter mogen geloven, zit de wegcarrière van Iljo Keisse er toch nog niet helemaal op en start hij dinsdag nog in Putte-Kapellen, de afsluiter van het Belgische wielerseizoen. De 39-jarige Oost-Vlaming neemt na dit seizoen afscheid van het wielrennen.

Lees verder

Waarom Erling Haaland plots wordt vergeleken met Hannibal Lecter: spits onthult opvallend dieet van hart en lever

Hebben we eindelijk een verklaring gekregen van waar zijn honger naar goals komt? Haaland bekent in zijn documentaire Haaland: The Big Decision dat hij zowaar het hart en de lever van een koe eet. Al heeft de Noor ook nog andere gewoontes.

Lees verder

Het Oekraïense Shakhtar speelt vanavond ondanks escalatie oorlog toch Champions League tegen Real Madrid: "We laten ons niet kapotmaken"

Ondanks de oorlog in Oekraïne en de recente Russische aanvallen moet Shakhtar Donetsk dinsdagavond gewoon aan de bak tegen Real Madrid in de Champions League. Volgens coach Igor Jovicevic zullen zijn spelers hun moraal niet laten zakken door de situatie in hun thuisland. "We willen vechten zoals alle Oekraïense soldaten vechten voor ons en onze vrijheid."

Lees verder

Niet alleen Club Brugge kan deze week al zeker zijn 1/8ste finale van de Champions League: wie heeft wat nodig?

Vijf clubs kunnen dinsdagavond al zeker zijn van de 1/8ste finales van de Champions League: PSG, Benfica, Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund. Ook woensdagavond kunnen met Club Brugge, Napoli, Bayern München en Inter enkele teams zeker zijn. Ontdek hieronder wie wat nodig heeft om na vier speeldagen al zeker te zijn van de knock-outronde van de Champions League.

Lees verder

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen is terug! Bekijk de wedstrijd hier vanaf 13u30

Volg in de livestream bovenaan dit artikel vanaf 13u30 de Sluitingsprijs Putte-Kapellen, de jaarlijkse afsluiter van het Belgische wielerseizoen die na twee jaar weer terug is. Iljo Keisse en Dries De Bondt zijn de bekendste renners die aan de start verschijnen. De finish is voorzien rond 15u30.

Lees verder

Geboorte van eerste kind Rafael Nadal verklapt door ... Real Madrid op Twitter

Rafael Nadal (36) is afgelopen weekend vader geworden van een zoon. Dat heeft hij zelf (nog) niet meegedeeld, maar hij kreeg wel al felicitaties van voetbalclub Real Madrid op sociale media. Ook in Spaanse media circuleert het nieuws.

Lees verder

De vloek van de Brugse recordaankoop: waarom het niet vreemd is dat Roman Yaremchuk zich (nog) niet kan doorzetten bij Club

Wat hebben Eden Hazard, Philippe Coutinho en Paul Pogba (voorlopig) gemeen met Roman Yaremchuk? Dat ze als duurste spelers ooit bij hun club het prijskaartje niet konden waarmaken. Niets ongewoons. Bij Club Brugge is er stilaan sprake van 'de vloek van de recordtransfer'. Of is er iets anders aan de hand?

Lees verder

Straks gedroomde reünie bij FC Barcelona? Andres Iniesta (38) blijft nog even in Japan voetballen, maar denkt al aan terugkeer

Andres Iniesta is nog niet van plan om te stoppen met profvoetbal. De 38-jarige Spanjaard heeft bevestigd dat hij nog zeker een jaar in Japan bij Vissel Kobe blijft voetballen. En daarna ziet hij een terugkeer naar 'zijn' FC Barcelona wel zitten. Daar zou hij volgende zomer mogelijk herenigd kunnen worden met Xavi en Lionel Messi.

Lees verder

UEFA geeft Celtic boete van 15.000 euro voor "provocerende" spandoeken na overlijden Queen Elizabeth

De Schotse topclub Celtic heeft van de Europese Voetbalconfederatie UEFA een boete van 15.000 euro gekregen voor de provocerende spandoeken gericht tegen de Britse monarchie die Celtic-aanhangers vorige maand hadden uitgehangen voor het Champions League-duel tegen Shakhtar Donetsk, minder dan een week na het overlijden van Queen Elizabeth II, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Hart en lever: is het bizarre dieet van topspits Erling Haaland een goed idee? "Orgaanvlees is niet beter dan ander rood vlees"

"Ik eet graag het hart en de lever van koeien." Met die straffe uitspraak verrast de Noorse topspits Erling Haaland in de documentaire 'Haaland: The Big Decision'. Een goed idee of niet? De Zonhovense sportdiëtiste Karolien Rector licht toe: "Gematigdheid is aan te raden bij orgaanvlees."

Lees verder

Anthony Kumpen maakt comeback als 'The Joker' en met tattoos: "Ik ben als kind in een pot met doping gevallen"

Anthony Kumpen maakt dit weekend zijn comeback na vier jaar dopingschorsing en dat mag iedereen geweten hebben. Het thema is 'The Joker' en op zijn racepak staan al zijn tattoos overgetekend. Voor het geval hij het ABC van autorijden vergeten zou zijn, staat 'rem' geschreven op zijn linkerschoen en 'gas' op zijn rechter.

Lees verder

Tim Wellens verwelkomt met Victor zijn eerste zoontje

Tim Wellens is woensdag 28 september voor het eerst vader geworden. Moeder Sophie en zoon Victor stellen het goed. Wellens zelf stapt woensdag op het vliegtuig voor zijn laatste opdracht van het seizoen. Zondag wacht immers nog de Japan Cup, Wellens' laatste koers in Lotto-kle(u)ren.

Lees verder

Geeft Repsol het Spaanse wielrennen extra zuurstof en wat beweegt er nog meer in het wielerpeloton? Een overzicht

Volgens het doorgaans goed ingelichte Spaanse radiostation Onda Cero wordt Repsol volgende seizoen medesponsor van Movistar. Het budget zou volgens dezelfde bron verdubbelen van 18 naar 36 miljoen. Wat gebeurt er verder nog in het peloton?

Lees verder

Guardiola ontkende het nog, maar nu duiken er nieuwe details op over afkoopclausule (van 200 miljoen euro) voor Erling Haaland

Erling Haaland (22) is nog maar enkele maanden aan zijn periode bij Manchester City begonnen, of er duiken al heel wat speculaties op over zijn toekomst. Zo weet het gerenommeerde The Athletic dat er een afkoopclausule van 200 miljoen euro in het contract van de Noorse topspits is opgenomen.

Lees verder

Toma Nikiforov grijpt naast bronzen medaille op het WK judo

Toma Nikiforov heeft dinsdag op het WK judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent naast een bronzen medaille gegrepen. In de klasse tot honderd kilogram won onze 29-jarige landgenoot na een verloren kwartfinale overtuigend zijn eerste kamp in de herkansing, maar verloor hij de strijd om het brons van de Azerbeidzjaan Kotsoiev.

Lees verder

Bommetje bij PSG? "Kylian Mbappé wil vertrekken in januari, relatie tussen speler en club is volledig verzuurd"

Komt er een nieuwe soap rond Kylian Mbappé? Volgens het Spaanse Marca en het Franse RMC wil de Franse topspits in januari vertrekken bij Paris Saint-Germain. De relatie tussen speler en club zou volledig verzuurd zijn.

Lees verder

Niet van de bal te zetten! Rode Duivel Amadou Onana laat zich opmerken door stevig duel met Casemiro

Ondanks een vroege voorsprong, slaagde Everton er afgelopen zondag niet in om Manchester United opzij te zetten. In het eigen Goodison Park verloor het nipt met 1-2. Ondanks de nederlaag, liet Rode Duivel Amadou Onana zich opmerken op het middenveld. Onana, nog maar sinds deze zomer actief in de Premier League, toonde daarin hoe sterk hij wel is. Casemiro was het slachtoffer van dienst. De Braziliaan ging het duel aan met onze landgenoot, maar werd simpelweg van de bal gezet. Bekijk hieronder de beelden.

Lees verder

Blessurezorgen bij Bayern: Neuer, De Ligt, Davies en Gnabry ontbreken op laatste training voor Plzen

Bayern München neemt het woensdag in de Champions League op tegen het Tsjechische Plzen. De Rekordmeister kan zich bij winst, en een nederlaag van Barcelona, al zeker wanen van de volgende ronde. Al zal het dat misschien met een sterk door elkaar geschud elftal moeten doen. Op de laatste training ontbraken namelijk Manuel Neuer, Mathijs de Ligt, Alphonso Davies, Serge Gnabry en Jamal Musiala. Het valt nog af te wachten of zij woensdag ook op het veld zullen staan.

Lees verder

Iljo Keisse hangt zijn koersfiets na de Sluitingsprijs Putte-Kapellen letterlijk aan de haak

Een symbolisch moment even na afloop van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen: Iljo Keisse hing zijn koersfiets letterlijk aan de haak. De 39-jarige Oost-Vlaming kleurde in zijn allerlaatste profkoers nog mee de finale, maar meesprinten zat er niet meer in. De zege ging naar Arne Marit.

Lees verder

Philippe Gilbert reageert op geruchten: "Ik voel me vereerd met voorstel, maar ik word niét de nieuwe manager van Lotto"

Philippe Gilbert (40) wordt niet de opvolger van John Lelangue als algemeen manager van wat volgend jaar Lotto-Dstny zal zijn. Maar in een opvallende videoboodschap gaf de afscheidnemende renner wel aan dat er een voorstel op tafel lag. Gilbert acht zich echter niet rijp om de rol nu al op zich te nemen maar sluit in de toekomst niets uit.

Lees verder

Red Wolves willen start niet missen in EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland: "We willen in ieder geval een punt pakken"

De Belgische handbalmannen beginnen donderdag (20.00 uur in 's-Hertogenbosch) in Nederland aan hun kwalificatiecampagne voor het EK van 2024. "We moeten proberen te winnen of in ieder geval een punt pakken", zei bondscoach Yérime Sylla dinsdag tijdens een persconferentie. De Belgen ontvangen nadien zondag (13u45 in Hasselt) Kroatië.

Lees verder

Ruim 2.000 Club-fans maken Madrid onveilig, al zijn er dat in werkelijkheid waarschijnlijk pak meer

Ruim 2.000 supporters van Club Brugge vertrokken maandag en dinsdag naar Madrid, waar hun ploeg het woensdag opneemt tegen Atlético. Dat zijn de officiële cijfers: in werkelijkheid zakken waarschijnlijk een pak meer fans af.

Lees verder

Belgian Lions stijgen maar liefst zeven plaatsen op wereldranking

De Belgian Lions stijgen maar liefst zeven plaatsen op de FIBA-worldranking. De selectie van bondscoach Dario Gjergja fonkelt nu op de 29ste stek. Ze zijn tevens opgerukt naar de 16de plaats in Europa. De Verenigde Staten blijft op de eerste plaats fonkelen. Voor Spanje en Australië.

Lees verder

Goed nieuws voor de clubs! FIFA zet 215 miljoen euro opzij voor clubs die WK-spelers afstaan

De Wereldvoetbalbond FIFA zet 200 miljoen dollar (215 miljoen euro) opzij om uit te keren aan de clubs die spelers afstaan aan de nationale elftallen tijdens het komende WK voetbal in Qatar, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Het houdt niet op voor Zinho Vanheusden: breukje in de voet houdt verdediger opnieuw enkele weken aan de kant

Het zit Zinho Vanheusden niet mee. De jonge verdediger van AZ maakte anderhalve week geleden zijn wederoptreden na een lange blessure, maar ligt nu opnieuw in de lappenmand. Een breukje in de voet houdt Vanheusden meerdere weken aan de kant.

Lees verder

Grote kuis bij INEOS Grenadiers: drie sportief directeurs, onder wie Servais Knaven, verlaten de Britse formatie

INEOS Grenadiers heeft via Twitter aangekondigd dat het op het einde van het seizoen afscheid neemt van drie sportief directeurs. Zowel de Nederlandse oud-renner Servais Knaven, de Noor Gabriel Rasch en de Australiër Brett Lancaster trekken de deur achter zich dicht bij de Britse wielerploeg.

Lees verder

"Wij gaat niet hetzelfde doen als vorige week. Of net wel": Carl Hoefkens maakt zich op voor tactisch steekspel tegen Diego Simeone

Club Brugge en Carl Hoefkens hebben een afspraak met de geschiedenis: niet verliezen in het Wanda Metropolitano, en de volgende in de Champions League is binnen. Maar Hoefkens waarschuwt: dit wordt een totaal andere wedstrijd dan die in Jan Breydel vorige week. "Het wordt onze moeilijkste opdracht van het seizoen tot zover", zegt hij.

Lees verder

Tajon Buchanan wil opnieuw kwelduivel zijn voor Atlético: "Hier droomde ik als kind van"

Tajon Buchanan heeft reeds de nodige adelbrieven, maar vorige week speelde de Canadese winger pas zijn eerste Europese wedstrijd ooit. Het werd er eentje om nooit te vergeten. En of Buchanan daar woensdagavond een vervolg aan wil breien. "Na mijn blessure doe ik terug waar ik zo van hou."

Lees verder

Eden Hazard krijgt nog eens zijn kans in de basis bij Real Madrid

Na vijf wedstrijden op de bank, krijgt Eden Hazard nog eens zijn kans in de basis van Real Madrid-coach Ancelotti. De Rode Duivel vervangt Vinicius Junior, die rust krijgt voor de clash met Barcelona komend weekend.

Lees verder

Verrassing: Mathieu van der Poel pikt woensdag de Giro del Veneto nog mee

Mathieu van der Poel (27) pikt dan toch nog een wegwedstrijd mee. De Nederlander komt woensdag aan de start van de Giro del Veneto.

Lees verder

Eén punt voor Club tegen Atlético volstaat voor historische Champions League-kwalificatie

De opdracht voor Club Brugge is duidelijk morgen tegen Atlético Madrid. Bij een zege of een gelijkspel is het zeker van de volgende ronde in de Champions League. Het resultaat van de wedstrijd tussen Porto en Leverkusen heeft dan geen belang meer.

Lees verder

Standard-verdediger is ondanks rode kaart toch inzetbaar tegen Antwerp

De rode kaart van Standard-verdediger Jacob Barrett Laursen op het veld van Charleroi was onterecht, zo gaf het Referee Department toe. De 27-jarige Deen komt er dan ook vanaf zonder schorsing.

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. Brilscore voor tienkoppig Man City, Juventus op de rand van uitschakeling na blamage in Israël

Manchester City is op bezoek bij het Deense Kopenhagen niet verder gekomen dan een 0-0-gelijkspel. City, dat een uur met tien verder moest na een rode kaart van Sergio Gomez (ex-Anderlecht), kan straks wel zeker zijn van de volgende ronde als Sevilla niet wint tegen Dortmund. Verder staat Juventus op de rand van de uitschakeling. De Oude Dame ging tegen Maccabi Haifa kansloos onderuit. De volgende ronde halen wordt zo wel heel erg moeilijk.

Lees verder

Diego Simeone verwacht opnieuw een sterk Club : "Maar we hebben het voordeel dat we thuis spelen"

Na de verrassende nederlaag in Brugge kan Atlético Madrid morgen maar beter winnen tegen Club, wil het zijn kansen gaaf houden op een kwalificatie voor de volgende ronde. Coach Diego Simeone had op zijn perspraatje alvast vertrouwen voor de terugwedstrijd morgen: "Heel veel spelers hebben zin om beter te doen en dat is de weg die we moeten afleggen."

Lees verder

Werk aan de winkel voor Charles De Ketelaere: Milan verliest tweede keer in week tijd van Chelsea

Code rood in San Siro. AC Milan verloor donderdagavond voor de tweede keer in een week tijd van Chelsea (0-2) en staat op twee speeldagen van het einde zo pas derde in zijn Champions League-poule. CDK to the rescue?

Lees verder

Eén medaille, maar België deed het niet slecht op het WK judo

Het EK afgelopen voorjaar was het beste in twintig jaar voor België, met vier medailles. Het afgelopen WK verlaten de Belgische judoka's met één zilveren medaille. Toch is de conclusie: judoland België doet het lang niet slecht.

Lees verder

Een week na "Ajax-onwaardig" en "Schreuder, rot op": kan Ajax de crisis bezweren in Napoli?

Overwinteren in de Champions League wordt moeilijk, maar is nog steeds mogelijk en ook in de Eredivisie staat Ajax eigenlijk maar één punt achter leider AZ. Toch is het crisis bij de Amsterdammers. De historische 1-6-pandoering van vorige week tegen Napoli is nog niet vergeten.

Lees verder

Kamal Sowah, van bijna overbodig in Brugge tot dé man in de topmatchen: "Ik heb van kinds af leren vechten"

En de prijs voor 'most improved player' gaat naar... Kamal Sowah (22)! Na een bedenkelijk debuutseizoen is de Ghanese spits plots een sterkhouder van Club Brugge – of eerder een stille kracht, want horen doe je hem zelden. Behalve nu, na aandringen. Want misschien wordt híj wel de man die blauw-zwart in Madrid naar het delirium trapt.

Lees verder

Alle ogen zijn weer gericht op Jutgla: "Het WK met Spanje? Ferran is net heel gefocust op Club Brugge"

Veel ogen zijn vanavond opnieuw gericht op Ferran Jutgla (23). De Spaanse spits van Club scoorde in de heenmatch tegen Atlético en kreeg zo enorm veel exposure in eigen land. Zijn vriendin Maria kan ervan meespreken.

Lees verder

Neemt Club het straks op tegen Atlético zonder Duivels? Twijfels over basisplaats Yannick Carrasco en Axel Witsel

Bij Atlético Madrid staan de zenuwen gespannen. De jongste negen jaar sneuvelde het team van Diego Simeone maar één keer in de groepsfase. Het haalde twee finales, één halve finale, drie kwartfinales en twee keer de tweede ronde. Met slechts 3 op 9 kennen de Madrilenen dus een ongewoon slechte start.

Lees verder

Dan toch niet op non-actief: Selim Amallah en Standard proberen alsnog oplossing te zoeken voor contractdispuut

Komt het toch nog goed tussen Selim Amallah (25) en Standard? De kans lijkt klein, maar alle bruggen zijn nog niet opgeblazen. In de komende dagen gaan de twee partijen opnieuw aan tafel zitten om een oplossing te zoeken voor het contractdispuut.

Lees verder

Kopecky en co kunnen zich op WK baanwielrennen al voorbereiden op de Spelen: "Ik doe niet mee om de hoop te vullen"

Van woensdag tot zondag is Le Vélodrome national in Saint-Quentin-en-Yvelines – in de buurt van Parijs – de strijdarena voor het WK baanwielrennen. De piste werd gebouwd in functie van de Olympische Spelen van 2024, dus komen alle wereldtoppers al eens testen. Ook voor de Belgen staat er heel wat op het spel.

Lees verder

Pech voor Mats Omloop in de Sluitingsprijs, Sven Noels toonde zich tussen de profs: "Geen idee hoe ik dit seizoen moet overtreffen"

Gisteren kregen we een bijzonder mooie Sluitingsprijs te zien in Putte-Kapellen. In de laatste ronde regende het aanvallen, maar wegrijden lukte niet en de renners stevenden af op een massasprint. Daarin bleek Arne Marit de snelste, voor de Nederlander Coen Vermeltfoort en ploegmakker Milan Fretin. Ook de jongens uit onze regio deden het niet slecht. "Tot één kilometer voor het einde geloofde ik echt in de overwinning", aldus eliterenner zonder contract Sven Noels uit Dessel.

Lees verder

Kangoeroes beginnen in Bulgarije aan Europese campagne: "Dit is de bekroning van ons schitterend seizoen"

Naast Telenet Giants Antwerp heeft het Belgische basketbal met vicekampioen Kangoeroes Mechelen nog een tweede ploeg in de groepsfase van de FIBA Europe Cup. De Maneblussers zitten in poule E met het Bulgaarse Rilski Sportist, het Franse Cholet, en het Roemeense CSM CSU Oradea. Kangoeroes vat vandaag om 18.00u de eerste Europese campagne in de clubgeschiedenis in Rilski aan.

Lees verder