Doorgaan naar hoofdcontent

Mathieu Terryn over zijn ‘vete’ met Koen Wauters en Clouseau

HLN
Mathieu Terryn over zijn 'vete' met Koen Wauters en Clouseau
Van Bazart naar 'The Voice', voor Mathieu Terryn (28) is de overgang vlot verlopen. "Vrienden dachten dat ik met mijn voeten ging laten rammelen, maar ik ben best een strenge coach", zegt Mathieu tegen 'Dag Allemaal'. "En dan ga ik 's avonds trots verslag uitbrengen bij mijn vrouw."
Lees verder

Belgische activisten die 'Meisje met de parel' besmeurden in Den Haag zitten nog in de cel, lijst en achterplaat blijken toch licht beschadigd
De drie Belgische mannen die donderdag in het Mauritshuis in de Nederlandse stad Den Haag het beroemde schilderij 'Meisje met de parel' besmeurden, zitten nog vast (in de cel). Dat meldt de Nederlandse politie vrijdagochtend. De drie hebben ook de nacht in de cel doorgebracht en moeten nu nog gehoord worden door de politie. Het gerecht in Den Haag was vrijdagochtend nog niet direct bereikbaar voor commentaar over de activisten.
Lees verder

Inflatie stijgt verder naar 12,3 procent: hoogste niveau in bijna 50 jaar
De inflatie, die aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, is in oktober opnieuw fors toegenomen. Deze keer tot 12,27 procent. Vorige maand bedroeg de inflatie nog 11,3 procent. Het gaat om het hoogste niveau sinds juni 1975. Vooral de prijs van gas, elektriciteit, vlees en kleding is toegenomen.
Lees verder

Belgische economie krimpt voor het eerst sinds eind 2020
De energiecrisis heeft de Belgische economie tijdens het derde kwartaal een knauw gegeven. Het bruto binnenlands product (bbp), gezuiverd voor seizoens- en kalenderinvloeden, daalde met 0,1 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal, zo blijkt vrijdag uit een flashraming van de Nationale Bank.
Lees verder

Van het asiel naar Downing Street: Larry de kat steelt al 11 jaar de show
Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier, kreeg in zes jaar tijd met vijf verschillende bewoners te maken. Uitzondering is kater Larry, al 11 jaar de stabiele factor op dit illustere adres in hartje Londen. Het huisdier lijkt ondertussen populairder dan z'n baasje(s).
Lees verder

"Nina is er op voorbereid als ze geen medaille pakt": trainster Marjorie Heuls over de WK-kansen van een Derwael "aan 80 procent"
Na 454 dagen zonder competitie maakt olympisch kampioene Nina Derwael (22) zaterdag haar rentree op het WK artistieke gymnastiek in Liverpool. En dat is niet zo evident als je zou denken, zegt haar trainster Marjorie Heuls: "Ik vind het echt bewonderenswaardig dat Nina er nog staat. Ik stelde me zelf de vraag: wàt motiveert haar nog, om elke dag op training af te zien?"
Lees verder

"Nina is erop voorbereid als ze geen medaille pakt": trainster Marjorie Heuls over de WK-kansen van een Derwael "aan 80 procent"
Na 454 dagen zonder competitie maakt olympisch kampioene Nina Derwael (22) zaterdag haar rentree op het WK artistieke gymnastiek in Liverpool. En dat is niet zo evident als je zou denken, zegt haar trainster Marjorie Heuls: "Ik vind het echt bewonderenswaardig dat Nina er nog staat. Ik stelde me zelf de vraag: wàt motiveert haar nog, om elke dag op training af te zien?"
Lees verder

"Bedrijven gaan besparen op personeel", waarschuwt Voka
Meer en meer ondernemingen overwegen om personeel de laan uit te sturen door de forse stijging van de loonkosten. Dat meldt ondernemersorganisatie Voka vrijdag op basis van een bevraging bij 600 bedrijven.
Lees verder

Hommels spelen graag met balletjes, al hebben ze daar niet echt een reden voor
Hommels zijn, net zoals bijen, harde werkers en vliegen de hele dag van bloem naar bloem om stuifmeel en nectar te verzamelen. Maar hommels spelen ook graag, zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat gepubliceerd werd in het vaktijdschrift Animal Behavior. Met balletjes nog wel, net zoals katten en honden.
Lees verder

Klachten over VRT MAX stromen binnen: "Issues met de kijkervaring"
VRT MAX - vroeger VRT NU - kan de laatste tijd op heel wat klachten rekenen. Het platform waar je zo goed als het volledige aanbod van de zender kan bekijken, lijkt mankementen te vertonen.
Lees verder

Jonge fietser (9) zwaargewond na aanrijding met personenwagen
In de Herremansstraat in Meerbeke is een jonge fietser van negen jaar deze ochtend zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een aanrijding met een personenwagen. Wat de exacte omstandigheden zijn van het ongeval, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Natalia springt het podium op tijdens concert van goede vriendin Anastacia in Antwerpse Roma
De Amerikaanse zangeres Anastacia (54) had donderdag een grote verrassing in petto voor het publiek in de Antwerpse Roma. Tijdens haar optreden klom haar vriendin Natalia (41) mee op het podium om de muziekfans te verrassen. Op hun sociale media delen de vriendinnen de momenten voor het optreden. Natalia was samen met haar twee kinderen backstage, waar er volop werd gezongen en gedanst.
Lees verder

Zo creëer je een rouwboeket dat héél persoonlijk is. "Ik kies bloemen in 'pannenkoekkleuren'
Bloemen staan ons altijd al bij in een afscheid. Maar waar we voordien eerder voor een rouwkrans kozen, vinden we het nu stilaan fijner om een delicater, persoonlijker bloemstuk te (laten) maken. Een boeket dat met z'n geuren, kleuren en combinaties écht die persoon weerspiegelt: hoe pak je dat aan? En welke symboliek schuilt er achter elke bloem? Een overzicht.
Lees verder

Rechtstreeks Champions League-ticket wenkt: België voorbij Schotland op coëfficiëntenranking
Een topweek was het niet voor het Belgische voetbal in Europa. Club Brugge verloor, Anderlecht en AA Gent raakten niet verder dan een gelijkspel. Gelukkig was er nog Union. Door de zege en de groepswinst van de Brusselaars stijgt België naar plaats acht op de coëfficiëntenranking van de Europese voetbalbond UEFA.
Lees verder

"Het leven wordt echt heel snel en heel sterk duurder": arbeidseconoom Stijn Baert bespreekt de gevolgen van inflatie op ons loon en de arbeidsmarkt
De Belgische inflatie bedroeg afgelopen maand liefst 12,3 procent. "Dit zijn de meest schokkende cijfers sinds ik in de Indexcommissie zit", zegt professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). Hij beantwoordt de prangendste vragen: Wat betekenen deze cijfers voor je loon? Wordt dat mee verhoogd? En wat zijn de gevolgen voor onze bedrijven en mogelijke ontslagrondes? "Op één maand tijd is het leven 2,4 procent duurder geworden. Dat wil zeggen: een verhoging van de prijzen die hoger is dan hoe ze normaal stijgen... op een jaar."
Lees verder

"Bloedhond van Poetin" geeft grote verliezen toe in zijn eenheid na Oekraïense vuuraanval
Ramzan Kadyrov, hoofd van de Russische republiek Tsjetsjenië, geeft toe dat zijn pro-Poetin-troepen zware verliezen hebben geleden na een Oekraïense vuuraanval.
Lees verder

Wat vraagt u zich af over stijgende inflatie? Stel hier uw vraag aan Paul D'Hoore
De inflatie, die aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, is in oktober opnieuw fors toegenomen. Deze keer tot 12,27 procent. Het gaat om het hoogste niveau sinds juni 1975. Vooral de prijs van gas, elektriciteit, vlees en kleding is toegenomen.
Lees verder

Jan Mulder, Marc Degryse en Olivier Deschacht branden een kaars voor Anderlecht: "Als er geen vedettes meer komen, is het écht gedaan"
Élk woord hieronder - hoe scherp ook - is goed bedoeld. Samen wonnen Jan Mulder, Marc Degryse en Olivier Deschacht zestien titels met Anderlecht. Te voet naar Scherpenheuvel was te ver, dus branden ze een kaarsje voor de verrijzenis van paars-wit als topclub. "Een nieuwe eigenaar is de enige manier om voor een nieuw elan te zorgen. Iemand die aanklopt met 150 miljoen euro. Maar wie gaat voor dit Anderlecht zoveel betalen?"
Lees verder

Niet alleen Harry maakt het bont, ook deze 'reserve-royals' hebben last van het 'heir and spare-syndroom'
'The heir and the spare', zeggen ze onder de Britten – de opvolger en het reservewiel. Wie geboren wordt om eeuwig in de wachtkamer te zitten voor het geval dat de oudere broer of zus, die voorbestemd is voor de troon, iets overkomt, worstelt vaak met dat lot. Je kunt niet echt een eigen leven ontplooien, want je moet altijd klaarstaan. Dat is het gevoel waar prins Harry al zijn hele leven mee rondloopt, zo maakt hij duidelijk met de titel van zijn komende boek, 'Spare'. Maar hij is lang niet de enige die vreemde sprongen maakt. Ook deze royals hebben het 'prins Harry-syndroom'.
Lees verder

"We wisten dat dit kon gebeuren": plots loopt het helemaal fout in grote finale 'LEGO Masters'
Op zaterdag 29 oktober is de grote finale aangebroken van 'LEGO Masters'. De drie overgebleven duo's zetten voor de laatste keer alles op alles en bouwen hun indrukwekkendste bouwwerk tot nu toe. Maar dan lijkt het plots helemaal mis te lopen bij Tom en Peter. "Plots valt het hoofd van de draak eraf, recht op de boot", klinkt het teleurgesteld. "Jongens, wat gebeurt hier toch allemaal?" Kunnen ze de schade op tijd herstellen? En welk duo kroont zich tot winnaar én gaat aan de haal met de felbegeerde hoofdprijs?
Lees verder