Doorgaan naar hoofdcontent

Man uit Geel blijft stampen op vriendin die weerloos op de grond ligt: “Wat als die getuige niet was tussengekomen?”

HLN
Man uit Geel blijft stampen op vriendin die weerloos op de grond ligt: "Wat als die getuige niet was tussengekomen?"
Voor herhaaldelijk partnergeweld riskeert een man uit Geel een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar. Na eerdere slagen wilde het slachtoffer de relatie nog een kans geven. Maar na een nieuw avondje uit werkte G.C. zijn vriendin tegen de grond. "Ze rolde zich in een bolletje om zichzelf te beschermen. Maar hij blééf op haar stampen."
Lees verder

OVERZICHT. Verlenging van energiekorting en akkoord over overwinstenbelasting: dit is beslist tijdens de begrotingsonderhandelingen
Nadat de ministers van de federale regering een hele nacht over de begroting hebben vergaderd, is er nu eindelijk een akkoord. Zo heeft de regering onder meer besloten dat de energiekorting van 196 euro per maand wordt verlengd en dat de ministers 8 procent van hun loon zullen inleveren. Daarnaast is er beslist over een overwinstenbelasting voor energieproducten. Hieronder een overzicht van alles wat we al weten over de beslissingen:
Lees verder

OVERZICHT. Maaltijdcheques voor ambtenaren, tijdskrediet om voor kinderen te zorgen ingeperkt: dit weten we over de beslissingen van de regering
Nadat de ministers van de federale regering een hele nacht over de begroting hebben vergaderd, is er nu eindelijk een akkoord. Zo heeft de regering onder meer besloten dat de energiekorting van 196 euro per maand wordt verlengd en dat de ministers 8 procent van hun loon zullen inleveren. Daarnaast is er beslist over een overwinstenbelasting voor energieproducten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste beslissingen:
Lees verder

Jelle Cleymans heeft opnieuw extra job beet: "Tijd voor een lief? Ik leef als een echte monnik, absolute onthouding"
Bij radiozender Joe is het startschot gegeven voor de nieuwe 'Top 2000'. Dit jaar trouwens voor het eerst met Jelle Cleymans. Hij staat aan de zijde van Alexandra Potvin tijdens de avonduren 19-22u. "Ook al heb ik ervaring met radio, het voelt toch opnieuw als een uitdaging", vertelt Jelle aan Jarne. Naast zingen en acteren is dus ook presenteren één van zijn passies. Met de repetities voor de musical 'Vergeet Barbara', zijn soloplaat die uitkomt én zijn job bij Joe is het wel duidelijk dat zijn agenda overvol zit. Tijd om de liefde te vinden lijkt er dus niet te zijn. "Ik leef als een monnik, absolute onthouding" lacht hij. Wat de plannen na de Top 2000 zijn bij Joe, kom je te weten in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Frey weer fit, Janssen op dreef... en geen Europese minuten meer te verdelen: Antwerps luxeprobleem in de spits is terug
Luxeprobleem in de Antwerpaanval. Nu Michael Frey is hersteld van een kuitblessure heeft topschutter Vincent Janssen er een stevige concurrent bij. Zonder Europees voetbal zal Mark van Bommel de beste peoplemanager in zich naar boven moeten halen om iedereen tevreden te houden.
Lees verder

Na smeekbede van haar moeder, doet Britney Spears straffe onthulling: "Ze sloeg me héél hard"
De relatie tussen Britney Spears (40) en haar moeder Lynne Spears (67) is - op zijn minst gezegd - niet om over naar huis te schrijven. Na de verzoeningspoging van Lynne deelde de popster op Instagram opnieuw een bizarre herinnering, één waarbij ze zegt dat haar moeder haar een klap uitdeelde omdat ze te lang was uit geweest. "De eerste keer dat ik geslagen werd, was toen Paris Hilton en Lindsay Lohan me thuis afzetten bij mijn kinderen."
Lees verder

Hoe gezond is matcha écht? En kan het je effectief beschermen tegen kanker? Theesommelier scheidt feiten van fabels
Matcha is overal. De ene vindt het heerlijk smaken, voor de ander proeft het naar gras. Vaak wordt de thee aangeraden om het vasten te doorbreken bij intermittent fasting. Verder zou het je lichaam beschermen tegen kanker én je immuunsysteem verbeteren. Maar wat klopt daar allemaal van? Theesommelier Ann Vansteenkiste en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer helpen misverstanden de wereld uit. "Het zou kunnen dat catechinen in matcha het verouderingsproces tegengaan."
Lees verder

Meest bedenkelijke tennisrel ('Kokkinakis deed het met je vriendin') krijgt nog extra dimensie: "Wawrinka ging Kyrgios te lijf in kleedkamer"
Ook het naspel gaf vonken. Dat vertelt Eugene Lapierre, de toenmalige toernooidirecteur van de Canadian Open, dat in 2015 de scène was van een de meest bedenkelijke rellen in het tennis ooit. On court, maar ook off court. Want toen Kyrgios bij een wisseling van kant naar Wawrinka sneerde dat zijn vriendin Donna Vekic had geslapen met zijn goeie maat en dubbelpartner Thanasi Kokkinakis ("Kokkinakis banged your girlfriend"), ging de ruzie achteraf ook verder in de kleedkamer.
Lees verder

Moeder Lil Kleine neemt Jaimie Vaes onder vuur: "Ze is een meesterverhaspelaar"
De rechtszaak tussen Lil Kleine (27) en z'n ex-viendin Jaimie Vaes (33) komt pas voor op 14 november, maar in tussentijd worden de messen duidelijk geslepen. Zo neemt Babette Verhoef, de moeder van de Nederlandse rapper, haar voormalige schoondochter stevig op de korrel. Daarbij laakt ze vooral het ouderschap van Jaimie, zo blijkt. "Kon ik er maar even voor Lío zijn, of hem even lekker knuffelen", schrijft de Amsterdamse.
Lees verder

Moeder Lil Kleine neemt Jaimie Vaes onder vuur: "Ze kijkt haar kind niet eens aan"
De rechtszaak tussen Lil Kleine (27) en z'n ex-viendin Jaimie Vaes (33) komt pas voor op 14 november, maar in tussentijd worden de messen duidelijk geslepen. Zo neemt Babette Verhoef, de moeder van de Nederlandse rapper, haar voormalige schoondochter stevig op de korrel. Daarbij laakt ze vooral het ouderschap van Jaimie, zo blijkt. "Kon ik er maar even voor Lío zijn, of hem even lekker knuffelen", schrijft de Amsterdamse.
Lees verder

'Harry Potter'-ster Tom Felton springt in de bres voor J.K. Rowling: "Ze brengt vreugde aan verschillende generaties"
Auteur J.K. Rowling (57) lag de voorbije jaren meermaals onder vuur omwille van haar opvattingen en uitspraken over transgender personen. Al heel wat castleden van de 'Harry Potter'-films keerden zich tegen haar, maar nu reageert ook Tom 'Draco' Felton (35) in een interview met het T2-magazine van 'The Times'. "Ze heeft ook zoveel positief werk verricht", klinkt het.
Lees verder

Ophef rond Nederlands tv-programma 'Spoorloos': 'teruggevonden' families van deelnemers zijn onjuist
Ophef bij onze noorderburen: misdaadjournalist Kees van der Spek heeft een groot schandaal blootgelegd rond het Nederlandse televisieprogramma 'Spoorloos'. Daarin gaan de makers op zoek naar vermiste familieleden van deelnemers. Maar daarbij zijn in het verleden blijkbaar enkele ernstige fouten gemaakt. Want maar liefst drie deelnemers werden in Colombia aan de verkeerde familie gekoppeld. Andere dossiers uit het programma worden nu ook herbekeken.
Lees verder

Eureka! Daarom krijg je de beste ideeën als je onder de douche staat
Welk cadeau koop je voor de verjaardag van je schoonmoeder? Hoe kan je indruk maken op je baas? En wat wil je 's avonds koken? Soms komen goede ideeën niet vanzelf, maar zit je er dagenlang op te kauwen. Tot je plots onder de douchestraal staat en opeens een geniale ingeving krijgt. Hoe komt dat eigenlijk? Wetenschappers probeerden er een antwoord op te vinden.
Lees verder

Nood aan meer creativiteit? Studie bewijst dat een douche nemen de allerbeste remedie is
Welk cadeau koop je voor de verjaardag van je schoonmoeder? Hoe kan je indruk maken op je baas? En wat wil je 's avonds koken? Soms komen goede ideeën niet vanzelf, maar zit je er dagenlang op te kauwen. Tot je plots onder de douchestraal staat en opeens een geniale ingeving krijgt. Hoe komt dat eigenlijk? Wetenschappers probeerden er een antwoord op te vinden.
Lees verder

Schokkende beelden tonen hoe onervaren agent tiener neerschiet op parking van McDonald's terwijl die hamburger eet in zijn wagen
In het Amerikaanse San Antonio is een tiener neergeschoten door een onervaren agent. De 17-jarige Erik Cantu was een hamburger aan het eten in zijn auto, toen agent James Brennand hem verwarde met een verdachte. De tiener schrok en probeerde weg te rijden, waarna de agent tien keer vuurde richting Erik Cantu. Hij werd later teruggevonden met meerdere schotwonden en zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij vecht nog altijd voor zijn leven. James Brennand, nog maar enkele maanden aan de slag als agent, is intussen ontslagen. Er loopt een onderzoek.
Lees verder

Schokkende beelden tonen hoe onervaren agent tiener neerschiet op parking van McDonald's terwijl die burger eet in zijn wagen
In het Amerikaanse San Antonio is een tiener neergeschoten door een onervaren agent. De 17-jarige Erik Cantu was een hamburger aan het eten in zijn auto wanneer agent James Brennand hem verwarde met een verdachte. De tiener schrok en probeerde weg te rijden, waarna de agent tien keer vuurde richting Erik Cantu. Hij werd later teruggevonden met meerdere schotwonden en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij vecht nog altijd voor zijn leven. James Brennand, nog maar enkele maanden aan de slag als agent, is intussen ontslagen. Er loopt een onderzoek.
Lees verder

Hoe ver staan we met de digitale meter in Vlaanderen? "Naast de plaatsing in specifieke situaties werken we regio per regio om iedereen te bereiken"
Sinds 1 juli 2019 is de plaatsing van een digitale meter verplicht in Vlaanderen. Wie bouwt of verbouwt krijgt die automatisch, maar ook in bestaande woningen worden ze geïnstalleerd. Tegen eind 2024 moet minstens 80 procent van alle Vlaamse gezinnen een digitale meter hebben. Hoe ver staan we daarmee vandaag?
Lees verder

Ongeveer evenveel virus in rioolwater als tijdens coronapiek vorig jaar: is herfstgolf in zicht?
Er liggen nu liggen nu 1.548 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis, 18 procent meer dan een week geleden. Bovendien worden in het rioolwater bijna evenveel virusdeeltjes gemeten als tijdens de piek van vorig jaar. Al zijn er wel nog relatief weinig opnames op intensieve zorgen. Hoe komt dat? Is dit het begin van de herfstgolf? Worden mondmaskers — zoals in Duitsland — opnieuw aanbevolen op drukke plekken? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt) en Elke Wollants van het Rega Instituut (KU Leuven) leggen uit.
Lees verder

In deze scenario's is Club Brugge morgen zeker van overwintering in de Champions League
Hoe straf zou het zijn? Club Brugge dat zich in het Wanda Metropolitano plaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Geen verre droom, bij winst is blauw-zwart altijd zeker van CL-overwintering. En ook bij een gelijkspel is het mogelijk feest. Dit zijn de scenario's volgens databedrijf 'Gracenote'.
Lees verder

'Dertigers' komen met een kerstspecial
Een eindejaar om naar uit te kijken: de 'oude' acteurs van 'Dertigers' komen nog één keer samen voor een kerstspecial. Over de inhoud van de special is momenteel nog niets bekend, maar Eén deelde wel al enkele foto's van tijdens de opnames. En het belooft heel gezellig te worden.
Lees verder