Doorgaan naar hoofdcontent

Mama Vicky en broertje Senn (10) nemen afscheid van plots overleden Finn (4) met hartverscheurend filmpje

HLN
Mama Vicky en broertje Senn (10) nemen afscheid van plots overleden Finn (4) met hartverscheurend filmpje
Altijd vrolijk, vol leven en de grootste knuffelbeer. Het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel toen de 4-jarige Finn op 26 september plotsklaps overleed. Zijn mama maakte prachtige beelden voor zijn begrafenis. Bij twee van die video's zingen zijn grote broer en mama een geliefd liedje voor Finn. "We tonen dat we hem niet vergeten zijn en ook nooit zullen vergeten", vertelt zijn mama Vicky.
Lees verder

Herman Brusselmans kan niet leven van z'n romans: "Ik moet wel in panels gaan zitten, dat is mijn broodwinning"
Schrijver Herman Brusselmans heeft z'n 86ste (!) roman uit: 'Theet 77'. Toch kan hij niet leven van z'n boeken en moet hij wel schnabbelen in tal van panels. "Dat wordt mij in literaire milieus kwalijk genomen, maar het is wel mijn broodwinning", vertelt hij. Senne is bij hem thuis te gast om te praten over z'n nieuwe roman en uiteraard ook over het nakende vaderschap. Of hij daar bang voor is? "Nee, ik ben blij. Ik ga binnenkort zelfs op cursus om te leren pampers te vervangen", zegt Herman. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

"Dit blauw-zwart is een goudmijn": onze chef voetbal ziet hoe Club voor een nieuwe kwantumsprong staat
Club Brugge kent zijn gelijke niet meer in België. Blauw-zwart koopt en verkoopt zonder moeite aan recordbedragen, terwijl ook de jackpot in de Champions League steeds grotere proporties aanneemt. Na de kwalificatie voor de 1/8ste finales kondigt een nieuwe kwantumsprong zich aan, stelt onze chef voetbal. "Dit blauw-zwart is een goudmijn." Antwerp, Anderlecht, Genk en Gent: ze zullen van ver moeten komen.
Lees verder

VIDEO. Op bezoek in het grootste bordeel van België: "Elke stad zou een 'Villa Tinto' moeten hebben"
Voor aflevering 7 van de HLN Original 'De Wereld van Nanoe' gaan we op bezoek in 'Villa Tinto', het kloppend hart van het befaamde Antwerpse Schipperskwartier, met 915.000 bezoekers per jaar nog steeds de drukst bezochte, maar ook best georganiseerde en veiligste rosse buurt van België. 'Villa Tinto' wordt al meer dan 17 jaar aanzien als een schoolvoorbeeld om raamprostitutie een plek te geven in de stad. Toch slaagde nog geen enkele andere stad erin het beproefde concept te kopiëren. Het geheim achter de Villa? "De grote zichtbaarheid maakt dat het een fijne en veilige plek is voor zowel klanten als sekswerkers".
Lees verder

Zeven Vlaamse artiesten gaan in nieuwe opzet voor ticket Songfestival: VRT wil dit keer maar één ding: winnen
Zeven Vlaamse artiesten en/of groepen zullen met elk twee fonkelnieuwe songs begin volgend jaar de muzikale strijd aangaan om in een vernieuwde 'Eurosong' competitie uit te maken wie voor ons land naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag gaan.
Lees verder

Gilles De Schryver na val wekenlang buiten strijd: "Ik heb geluk gehad"
Hij acteert in de gloednieuwe VRT MAX-reeks 'Roomies' - een reeks over twee lesbische vriendinnen -, en mocht ze ook mee produceren. Maar donderdagavond kroonde Gilles De Schryver (37) zich vooral tot pechvogel van de avond, op de rode loper van Film Festival Gent. Hij verscheen er met een korset.
Lees verder

Kleindochter Janine Bischops waagt haar kans in The Voice van Vlaanderen: "Zij is mijn buurvrouw, grootste fan en beste vriendin"
De showbizzgenen heeft ze alvast. 'The Voice'-kandidate Kaat Neefs (22) erfde de drang naar het podium van haar 'bomma', buurvrouw en beste vriendin Janine Bischops. "Vanaf dat ik oud genoeg was om te weten wat ze doet, is mijn interesse voor het podium ook begonnen."
Lees verder

Football Talk. Kapitein Teuma drie jaar langer bij Union - Di Maria tijdje out bij Juventus
Kapitein Teddy Teuma heeft een driejarig contract ondertekend bij Union, met optie op nog een extra seizoen. De middenvelder speelt sinds januari 2019 voor de club en promoveerde in 2021 naar 1A.
Lees verder

Zwaarbewolkt met lichte neerslag, volgende week start zachter met temperaturen tot 23 graden
Het is vandaag eerst zwaarbewolkt met kans op wat lichte neerslag. Vooral in het westen en op de Ardense hoogten kan nevel en mist voorkomen. In de loop van de dag zijn er ten zuiden van Samber en Maas buien of soms matige regen. De maxima schommelen tussen 11 en 17 graden. De wind waait meestal matig. Dat meldt het KMI.
Lees verder

OVERZICHT. Clement slikt verschrikkelijke owngoal - Trefzekere Batshuayi weer belangrijk voor Fenerbahçe
Terwijl Romelu Lukaku iets meer dan een maand voor de start van het WK in Qatar nog steeds niet aan spelen toe is, is Michy Batshuayi van goudwaarde voor Fenerbahçe. In de Europa League scoorde de Rode Duivel voor de derde match op rij een belangrijk doelpunt. Ook Arthur Theate (Rennes) en Johan Bakayoko (PSV) mochten juichen, voor Philippe Clement (AS Monaco) werd het een avond om snel te vergeten.
Lees verder

OVERZICHT. Stijging coronacijfers lijkt te vertragen
De toename van de coronacijfers die eind september is begonnen, lijkt te vertragen. Dat blijkt uit de meest recente gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) meldde dinsdag nog aan 'Het Laatste Nieuws' dat hij de piek eind deze maand of ergens in november verwacht.
Lees verder

Vind je autorijden in het donker ook zo moeilijk? Zo herken je nachtblindheid en dit kan je eraan doen
Dat je 's avonds minder goed ziet, is vrij normaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ruim de helft van de automobilisten slecht ziet in het donker. Maar hoe weet je of dat minder goede zicht gevaarlijk wordt, en wanneer ben je officieel nachtblind?
Lees verder

ASSISEN. Spelende kinderen vinden in 2010 een lijk in de Zeebrugse duinen, maar twaalf jaar later hangt nog steeds een vlaag van mysterie rond de 'duinenmoord'
Het is nooit duidelijk geworden wanneer de Bulgaarse Milena Raycheva (26) precies het leven liet en begraven werd in de duinen van Zeebrugge, laat staan dat de speurders nog een doodsoorzaak konden achterhalen. Haar vriend Kenan Bulut (57) kon zelfs nooit op de plek van de misdaad gesitueerd worden, maar toch staat de Turkse Rotterdammer vanaf vrijdag terecht voor de twaalf jaar oude duinenmoord. Voor het Openbaar Ministerie wordt het een huzarenstukje om zijn schuld te bewijzen. Of geven een polygraaftest en een dodelijke brand de doorslag?
Lees verder

Critici hekelen 'foute' lingerieshoot van Heidi Klum (49) met 18-jarige dochter: "Ze raakt beschadigd"
Heidi Klum (49) en haar 18-jarige dochter Leni beheersen al dagen de media nadat ze samen in lingerie poseerden voor een reclamecampagne. De foto's en video's kregen in korte tijd honderdduizenden likes van enthousiaste fans, maar gaan volgens prominente critici een grens over.
Lees verder

Spectaculaire beelden: Porsche stormt achterwaarts op bandenmuur én mecaniciens af en belandt óp hek
Spectaculaire beelden uit Engeland. Op het Brands Hatch-circuit in West Kingsdown crashte een Porsche aan een snelheid van 100 kilometer per uur en vloog hij over de bandenmuur. Als bij wonder vielen er geen slachtoffers.
Lees verder

Katoen Natie pompt 1 miljard dollar in Amerikaanse branche: "Niemand is zo gek om te doen wat wij doen"
Katoen Natie wil komende tien jaar 1 miljard dollar - omgerekend 1.023.835.000 euro- in haar Noord-Amerikaanse vestigingen pompen. Dat maakte topman Fernand Huts een persconferentie in de Amerikaanse stad Denver bekend. Het gaat dan vooral over het uitbreiden van de bestaande giga-platformen van de (petro)chemische industrie.
Lees verder

Hoeveelheid zwerfafval daalt onvoldoende: invoering statiegeld "onafwendbaar" volgens Demir
De hoeveelheid zwerfafval daalt onvoldoende in Vlaanderen. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) blijkt uit cijfers van afvalstoffenmaatschappij OVAM dat de doelstelling die de verpakkingssector opgelegd kreeg, voor amper de helft gehaald wordt. De invoering van statiegeld wordt daardoor "onafwendbaar", vindt de minister.
Lees verder

Hoeveelheid zwerfafval daalt onvoldoende: invoering statiegeld op blik en petflessen "onafwendbaar" volgens Demir
De hoeveelheid zwerfafval daalt onvoldoende in Vlaanderen. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) blijkt uit cijfers van afvalstoffenmaatschappij OVAM dat de doelstelling die de verpakkingssector opgelegd kreeg, voor amper de helft gehaald wordt. De invoering van statiegeld wordt daardoor "onafwendbaar", vindt de minister.
Lees verder

REPORTAGE. Fernand Huts en zijn 'American Dream' in Denver: "Zijn we niet allemaal dwazen?"
"Hiermee zetten we Vlaanderen nog eens vier maanden op de kaart." Fernand Huts (72) spreekt klare taal op de opening van de expo 'Saints, Sinners, Lovers & Fools' in het Denver Art Museum in Colorado. In bijzijn van een prins, de Vlaamse pers en de merkwaardige curator Katharina Van Cauteren baant de topman van Katoen Natie zich een weg door zijn indrukwekkende collectie van Vlaamse Meesters: "Kunst krijgt een volledige andere invulling in de Amerikaanse maatschappij. Daar kan België wat van leren."
Lees verder

Meer dan anderhalf uur vertraging op Brusselse Binnenring door ongeval ter hoogte van Zaventem
De Brusselse Binnenring heeft deze ochtend te lijden onder een zware ochtendspits. Door een ongeval ter hoogte van Zaventem-Henneau is het anderhalf uur filerijden vanaf Groot-Bijgaarden. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om te rijden via de Brusselse Buitenring. Verkeer van Gent richting Hasselt gaat best via Antwerpen (E17+E313).
Lees verder