Doorgaan naar hoofdcontent

Luister elke woensdag naar nieuwe podcast ‘Het WK van toen’, met ex-Rode Duivels: “Je komt te weten wat ze dede...

HLN
Luister elke woensdag naar nieuwe podcast 'Het WK van toen', met ex-Rode Duivels: "Je komt te weten wat ze deden náást het veld"
'Het WK van toen'. DPG Media grasduint door 40 jaar Belgische WK-geschiedenis en bundelt dat in een zevendelige podcast. Jonas Decleer ontvangt wekelijks twee getuigen van op de eerste rij, en graaft naar anekdotes van op, maar vooral naast het veld.
Lees verder

LIVE (21u). Halen Haaland en De Bruyne ook tegen Kopenhagen het grof geschut boven?
• Derde speeldag groepsfase • Aftrap: woensdag, 21u • Etihad Stadium • Laat Haaland de netten opnieuw trillen?
Lees verder

Trump wil interventie ​​Hooggerechtshof in onderzoek naar geheime documenten
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die in beslag zijn genomen werden in zijn huis Mar-a-Lago in Florida een beroep gedaan op het Hooggerechtshof. Zijn advocaten hebben de hoogste rechtbank van de VS gevraagd de beslissing van een lagere rechtbank te vernietigen.
Lees verder

Opiatencrisis VS: politie raakt informant kwijt die werd gepakt met genoeg drugs "om 25 miljoen mensen te doden"
De Amerikaanse antinarcoticabrigade DEA is een crimineel kwijt die als informant werkte nadat hij werd gepakt met een recordhoeveelheid fentanyl, een pijnstiller van Belgische bodem die honderd keer krachtiger is dan morfine en waar vorig jaar ruim 70.000 Amerikanen door om het leven kwamen. Dat meldt tv-zender 'NBC News'. Het lijkt het zoveelste fiasco in de al decennia durende 'War on Drugs' in de Verenigde Staten.
Lees verder

Meghan Markle tackelt in podcast karikaturen van Aziatische vrouwen: "overdreven geseksualiseerd of agressief"
Meghan Markle vraagt in de nieuwste aflevering van haar podcast 'Archetypes' aandacht voor het feit dat Aziatische vrouwen vaak stereotypisch in beeld worden gebracht in films. De hertogin van Sussex spreekt in de eerste aflevering sinds het overlijden van koningin Elizabeth met Nancy Wang Yuen, schrijfster van het boek 'Reel Inequality: Hollywood Actors and Racism'.
Lees verder

Oekraïne rukt alsmaar verder op, maar voor bevolking dreigt "humanitaire ramp"
De Oekraïense troepen zijn in het zuiden van het land door Russische stellingen gebroken, en slaagden er tegelijk in hun offensief in het oosten uit te breiden. De doorbraak in het zuiden is de grootste sinds het begin van de oorlog: vijf dorpen langs de strategische rivier de Dnjepr zijn weer in Oekraïense handen gevallen, laat de stafchef van president Volodymyr Zelensky weten. Hoewel het Oekraïense leger dus wel stilaan aan terrein wint, stevent de bevolking af op "een humanitaire ramp", zo zegt onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers.
Lees verder

VS en Zuid-Korea lanceren raketten als reactie op Noord-Koreaanse wapentest
Een dag na de recentste Noord-Koreaanse rakettest hebben de Verenigde Staten en Zuid-Korea zelf projectielen afgevuurd in de regio. Het Zuid-Koreaanse leger heeft woensdag gezegd dat de VS en Zuid-Korea oppervlakte-grondraketten hebben afgevuurd in de richting van de Japanse Zee.
Lees verder

Bijna 4.400 Vlamingen maakten overstap van privésector naar onderwijs: krap 50 procent meer zij-instromers
Vorig schooljaar maakten 4.398 Vlamingen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is bijna de helft meer dan het schooljaar daarvoor, toen er 2.915 zij-instromers geteld werden. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op deze Dag van de Leraar.
Lees verder

Vanaf 6 uur flitsmarathon in hele land
Meer dan honderd lokale politiezones organiseren vandaag samen met de federale politie een nieuwe editie van de flitsmarathon. Die start om 6 uur en duurt 24 uur.
Lees verder

ASSISEN. Agent Amaury Delrez maakte geen schijn van kans na nekschot door Theunissen
Op de tweede dag van het proces tegen politie-killer Yvo Theunissen waren de speurders uit Luik zes uur aan het woord. Ze deden elke stap van hun onderzoek uit de doeken. Daarbij werden ook erg harde beelden getoond van het dode lichaam van Amaury Delrez, ogen open in een grote plas bloed. Echtgenote Aurélie en Amaury's collega Ghislain Schils hadden het bijzonder moeilijk.
Lees verder

Wie deze winter fel bespaart op energieverbruik, dreigt tóch honderden euro's meer te betalen dan eigenlijk nodig
U kan deze winter nog zo fel besparen op uw aardgasverbruik als u wil, toch bestaat de kans dat u honderden euro's meer dient te betalen dan eigenlijk zou moeten. Door de manier waarop uw verbruik berekend wordt, dreigt namelijk overfacturatie. "Gezinnen die energie besparen als de prijzen hoog staan, worden door dit systeem benadeeld", klinkt het. En daar is slechts één oplossing voor.
Lees verder

Overfacturatie van honderden euro's dreigt voor wie deze winter fel bespaart op z'n energieverbruik
U kan deze winter nog zo fel besparen op uw aardgasverbruik als u wil, toch bestaat de kans dat u honderden euro's meer dient te betalen dan eigenlijk zou moeten. Door de manier waarop uw verbruik berekend wordt, dreigt namelijk overfacturatie. "Gezinnen die energie besparen als de prijzen hoog staan, worden door dit systeem benadeeld", klinkt het. En daar is slechts één oplossing voor.
Lees verder

Onze analist Marc Degryse ziet hoe Club de stoutste dromen overtreft: "Die Spanjaarden geloofden hun ogen niet"
Een wow-gevoel. Daarmee keek onze analist Marc Degryse naar de stunt van Club Brugge tegen Atlético Madrid. Met tal van uitblinkers, een pluim voor Hoefkens én een Spanjaard als man van de match. "Dit Club moet voor de groepswinst gaan."
Lees verder

COLUMN. De inzichten van Svante Pääbo verdienen meer dan een Nobelprijs. Een catalogus verdienen ze
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Svante Pääbo, Nobelprijswinnaar.
Lees verder

Mobiliteitminister Gilkinet vraagt 4 miljard euro voor het spoor: "Besparen? Met deze oorlog is daar nu geen nood aan"
Nee, de Vivaldi-regering moet niet alleen de portemonnee opentrekken voor wie kreunt onder de exploderende energiefactuur. Ook voor het spoor moet ze met geld over de brug komen, vindt Mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo). Vier miljard euro om precies te zijn, voor de komende tien jaar. Het begrotingstekort van 23 miljard euro terugdringen? Niet prioritair. "Er is een tijd voor alles."
Lees verder

Nu 'Rebel' in de zalen loopt, maken Adil El Arbi en Bilall Falah opnieuw toekomstplannen: "Patser II én een musicalfilm"
Vanaf vandaag kan het grote publiek gaan kijken naar 'Rebel', de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Falah, hun meest persoonlijke project. En dat niet alleen om het jongere broertje van Adil erin meespeelt. Het gaat over Belgische jongeren die zich in Syrië aansluiten bij IS en mee gaan vechten. Een oorlogsfilm dus, maar ook een musical. En toch wel heel merkwaardige combinatie. "Dit is nog nooit eerder gedaan en het proeft naar meer. Want ooit willen we ook een echte musical regisseren", vertellen de twee in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Wallonië betaalt 12,6 miljoen om tekorten GP van België 2021 en 2022 te dekken
Wallonië zal 12,6 miljoen euro betalen om de tekorten van de edities van de Grote Prijs van België van 2021 en 2022 te dekken. Dat schrijft La Libre Belgique woensdag. Al vele jaren wordt het jaarlijkse tekort van het evenement gedekt door het Waalse Gewest.
Lees verder

Wallonië betaalt 12,6 miljoen om tekorten Grote Prijs van België te dekken
Wallonië zal 12,6 miljoen euro betalen om de tekorten van de edities van de Grote Prijs van België van 2021 en 2022 te dekken. Dat schrijft La Libre Belgique woensdag. Al vele jaren wordt het jaarlijkse tekort van het evenement gedekt door het Waalse Gewest.
Lees verder

Pommelien Thijs speelt hoofdrol in nieuwe VRT-reeks én pronkt bovenaan hitparade met twee singles
Vijftig optredens passé, en eind deze week hetzelfde aan draaidagen voor de nieuwe fictiereeks 'Knokke off'. Je zou het bijna vergeten, maar muziekfenomeen Pommelien Thijs (21) - momenteel met twéé singles bovenaan de hitparade - is ook nog actrice. "Tijd voor een lief heb ik niet. Mijn leven is een wirwar, maar dat houdt me enthousiast", vertelt ze ons in een rondleiding op de set. "Ik woon speciaal op kot met twee studentes om een zo normaal mogelijke twintiger te zijn."
Lees verder

WEERBERICHT. Droog en zacht weer op het menu, met maxima tot wel 21 graden
Het wordt woensdagochtend meestal bewolkt, met in de Ardennen enkele mistbanken. Overdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af met over het zuidoosten de meeste kans op zon. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 16 tot 21 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind met rukwinden tot 60 km/u of wat meer.
Lees verder