Doorgaan naar hoofdcontent

Luchthaven Charleroi dicht voor vertrekkende vluchten door staking, tientallen reizigers weigeren te vertrekken

HLN
Luchthaven Charleroi dicht voor vertrekkende vluchten door staking, tientallen reizigers weigeren te vertrekken
De luchthaven van Charleroi is sinds 16 uur gesloten voor passagiers die op reis vertrekken. Aanleiding is een gebrek aan beschikbaar veiligheidspersoneel als gevolg van een stakingsactie. De directie onderstreept dat er voor de aankomende vluchten geen gevolgen zullen zijn. Sinds deze ochtend al heerst chaos op de luchthaven. Het is de bedoeling dat de luchthaven dinsdagochtend opnieuw volledig operationeel is.
Lees verder

Alle leden van BTS gaan militaire dienstplicht vervullen (en maken datum comeback bekend)
Het muzieklabel Big Hit Music heeft in een verklaring bevestigd dat alle zeven leden van de populaire Zuid-Koreaanse boysband BTS de komende jaren hun militaire dienstplicht gaan vervullen. "Ze zijn vereerd om hun land te dienen", klinkt het.
Lees verder

Frankrijk moet 20 miljoen betalen wegens slechte luchtkwaliteit in verschillende steden
De Franse staat moet een dwangsom van 20 miljoen euro ophoesten vanwege de slechte luchtkwaliteit in verschillende Franse steden. Dat heeft de hoogste administratieve rechtbank van het land maandag beslist.
Lees verder

LIVE BALLON D'OR. Thibaut Courtois en verloofde Mishel gearriveerd in Parijs - organisatie lost nu al eerste namen van top 25
Het kruim van de internationale voetbalwereld verzamelt vanavond in Parijs. Daar wordt in het Théâtre du Châtelet de 66ste Ballon d'Or uitgereikt. Real-spits Karim Benzema is de grote favoriet om Lionel Messi op te volgen. Thibaut Courtois is dan weer de grootste kanshebber op de Yashin-trofee, de prijs voor de beste doelman. Alle updates en uitslagen kan u hier vandaag LIVE volgen.
Lees verder

Van champagne naar gebekvecht bij AA Gent: hoe Vanhaezebrouck en voorzitter De Witte (even?) lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan
Het kan verkeren. Van bekerwinst en champagne naar publiekelijk gebekvecht. Hein Vanhaezebrouck en voorzitter Ivan De Witte staan (even?) lijnrecht tegenover elkaar. Een situatieschets.
Lees verder

Nog blotebenenweer tot eind deze maand: temperaturen blijven rond 16 à 18 graden
Tot eind deze maand hoeven we ons thermisch ondergoed nog niet aan te trekken. De temperaturen blijven schommelen tussen 16 en 18 graden, wat zachter is dan normaal maar nu ook weer niet uitzonderlijk. Zijn warmere nazomers, naast meer hittegolven,overstromingen en droogte, nu ook een gevolg van klimaatverandering?
Lees verder

PORTRET. Jef Turf, Vlaanderens laatste echte communist: "Ik heb de wereld slechter achtergelaten. Mijn excuses, maar ik heb tenminste geprobeerd"
"Ik ben geboren in het jaar dat de grote wereldwijde crisis begon. Ik weet niet in welk jaar ik zal sterven, maar het heeft er alle schijn van dat dit zal gebeuren in een jaar van een nog veel grotere crisis." Toen Jef Turf tien jaar geleden het nawoord tikte van zijn Memoires, kon hij moeilijk inschatten hoe profetisch zijn woorden zouden zijn.
Lees verder

Zachte temperaturen houden aan tot eind deze maand
Tot eind deze maand hoeven we ons thermisch ondergoed nog niet aan te trekken. De temperaturen blijven schommelen tussen 16 en 18 graden, wat zachter is dan normaal maar nu ook weer niet uitzonderlijk. Zijn warmere nazomers, naast meer hittegolven,overstromingen en droogte, nu ook een gevolg van klimaatverandering?
Lees verder

Russische mobilisatiechef in verdachte omstandigheden overleden
Opnieuw is een prominente Rus in mysterieuze omstandigheden overleden. De militaire commissaris Roman Malyk (49) werd vrijdag dood aangetroffen in Partisansk, een stad met 40.000 inwoners ten oosten van Vladivostok. De man was verantwoordelijk voor het mobiliseren van nieuwe rekruten in het verre oosten van Rusland.
Lees verder

LIVE. Giro 2023 wordt uit de doeken gedaan: twee tijdritten in eerste negen dagen lachen Evenepoel toe
Remco Evenepoel is momenteel op huwelijksreis met Oumi in de Malediven. Hij beloofde niet elke dag naar zijn smartphone te kijken. We raden hem aan dat vanavond wel te doen, want dan wordt in Milaan het Giro-parcours gepresenteerd. Volg het hieronder op de voet!
Lees verder

Spaanse goochelaar sterft tijdens show: "Publiek dacht eerst dat het een grap was"
De goochelshow van Arsenio Puro (46) is zaterdagavond op een tragedie uitgedraaid. De Spaanse artiest kreeg een hartaanval en zakte in elkaar voor een volgepakte zaal in Madrid. Hij stierf uiteindelijk bij aankomst in het ziekenhuis. De toeschouwers dachten eerst dat zijn val bij de act hoorde, waardoor er gelach te horen was.
Lees verder

'Mario + Rabbids: Sparks of Hope' is iets te complex voor een Mario-game
Er schuilt dollere pret in 'Mario + Rabbids: Sparks of Hope' dan je ooit zou durven verwachten van een tactische game. Maar de makers zetten deze opvolger in een nogal vreemde spagaat: de centrale gameplay werd gevoelig vereenvoudigd, maar daarachter schuilt wel ineens een nèt iets te complex upgradesysteem.
Lees verder

Giro-parcours van 2023 lacht Remco Evenepoel toe met meer dan 70 kilometer tegen de klok
De organisatie van de Ronde van Italië heeft vandaag het parcours van 2023 uit de doeken gedaan. Met meer dan 70 kilometer tegen de klok lacht de Giro de tijdrijders toe - een charmeoffensief richting Remco Evenepoel?
Lees verder

Uiterst zeldzame 'rode regenboog' gespot in België: onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit
Iedereen heeft wel eens een gewone regenboog gezien, maar dit is een heel speciale versie, een zeldzaam weerfenomeen genaamd 'rode regenboog'. Die kan je enkel zien bij zonsopkomst of zonsondergang als het regent. In bovenstaande video legt onze wetenschapsexpert Martijn Peters het weerfenomeen uit.
Lees verder

Vakbonden roepen op tot algemene staking dinsdag in Frankrijk
De vakbonden in Frankrijk hebben opgeroepen om dinsdag in het hele land het werk neer te leggen. Er wordt hinder verwacht bij het spoor, het openbaar vervoer, in scholen, kinderdagverblijven en de openbare diensten.
Lees verder

Flatgebouw in lichterlaaie nadat Russische straaljager crasht: sprake van minstens 10 doden
Een Russische straaljager is gecrasht bij een flatgebouw in het Russische Jejsk, dat door de Zee van Azov is gescheiden van het door Rusland bezette deel van Oekraïne. De bemanning van het toestel kon zichzelf redden, melden Russische media, die zich baseren op ooggetuigen.
Lees verder

Coke, cannabis, opiaten, methadon en benzo's: doodrijder Jessy (24) en Wibe (25) had vijf soorten drugs genomen
Cocaïne, cannabis, opiaten, methadon en benzodiazepines. Uit een drugstest blijkt dat de Italiaan Francesco Moretti (53) vijf verschillende soorten drugs had genomen toen hij in Rome Jessy Dewildeman (24) en Wibe Bijls (25) omver maaide. De West-Vlaamse hartsvriendinnen kwamen om het leven. Moretti pleegde vluchtmisdrijf en beweert dat hij hen niet gezien heeft.
Lees verder

Vakbond ACOD wil woensdag staken tijdens uitzending 'Villa Politica'
Bij de VRT roept de socialistische vakbond op om woensdag te staken tijdens de uitzending van 'Villa Politica' op Eén. Het gaat om een nieuwe actie in het lopende sociaal conflict bij de openbare omroep.
Lees verder

Bondsparket wil drie speeldagen schorsing voor Club-verdediger Sylla, De Bleeckere: "Hij bracht de veiligheid van Stroeykens in gevaar"
Club Brugge dreigt Abakar Sylla een tijdje te moeten missen in de Jupiler League. Het bondsparket wil de 19-jarige verdediger drie speeldagen (twee effectief, één voorwaardelijk) laten schorsen voor zijn rode kaart op Anderlecht. De Ivoriaan werd uitgesloten na een stevige tackle op Mario Stroeykens (zie video onder).
Lees verder

Jelle Engelbosch (N-VA) neemt afstand van burgemeesterssjerp
Jelle Engelbosch (N-VA) wordt dan toch geen burgemeester van Sint-Truiden. Ook neemt hij ontslag als schepen. Engelbosch kwam vorige week onder vuur te liggen nadat het onderzoek dat Audit Vlaanderen naar hem voerde, afgerond werd.
Lees verder