Doorgaan naar hoofdcontent

Luca (15) in elkaar geslagen door medeleerlingen, mama doet oproep: “De omstaanders hadden kunnen helpen in plaats ...

HLN
Luca (15) in elkaar geslagen door medeleerlingen, mama doet oproep: "De omstaanders hadden kunnen helpen in plaats van te filmen"
De 15-jarige Luca werd afgelopen donderdag in elkaar geslagen door enkele medeleerlingen. Dat gebeurde na schooltijd aan het Picoloplein in Stabroek. Enkele omstaanders filmden de vechtpartij en verspreidden de beelden ervan. "Luca heeft kneuzingen in haar gezocht, maar heeft het vooral mentaal moeilijk. Ze voelt zich niet meer veilig", vertelt haar moeder.
Lees verder

Tweede titel voelt "heel gek" voor Verstappen, Red Bull zal op later moment vieren: "Zelfs wij dachten dat F1 verkeerd gerekend had"
Na minutenlange onduidelijkheid kreeg Max Verstappen te horen dat hij in Japan toch echt weer wereldkampioen in de Formule 1 is geworden. "Heel gek. Ik heb allerlei emoties", zei de Nederlander op het podium, nadat het Nederlands volkslied voor hem had geklonken. Ook z'n ploeg dat dat de F1 verkeerd had gerekend.
Lees verder

Eva Longoria verrast zoontje met 'gruwelleuke' uitstap naar Disneyland Paris
Ook internationale sterren vinden hun weg naar Disneyland Paris. Niemand minder dan de Amerikaanse actrice Eva Longoria trakteerde haar vierjarig zoontje Santiago op een uitje naar het Franse park waar het tweetal zelfs op de foto ging met een Disney-schurk.
Lees verder

Takelwagen op baan wekt woede, ook bij vader overleden Jules Bianchi: "Dit kan toch niet?"
De Grote Prijs van Japan in de Formule 1 werd vandaag al na twee ronden stilgelegd. De rode vlag ging uit na diverse crashes in de openingsfase van de race op het circuit van Suzuka, waar het behoorlijk hard regende. Onder anderen Pierre Gasly gleed van de baan.
Lees verder

"Er is iets mis met deze plek": Netflix deelt officiële trailer van 'The Addams Family'-spin-off
Op het uiteindelijke resultaat is het nog wachten tot 23 november, maar voor wie benieuwd is naar de spin-off van 'The Addams Family' hebben we wel al goed nieuws. Op zondag deelde Netflix namelijk de officiële trailer van 'Wednesday', de nieuwe reeks van Tim Burton met Jenna Ortega in de hoofdrol.
Lees verder

IN BEELD. K3, Metejoor, Stef Bos, Gunther Neefs, Portland en Jaap Reesema vertrokken richting Barcelona voor 'Liefde voor muziek'
Ruim 20 graden, stralende zon, een zeldzaam wolkje en een tot de verbeelding sprekende locatie, op niet eens een uurtje rijden van Barcelona. De negen artiesten - Daan verkoos eigen vervoer- die zondagmiddag verzamelden op de luchthaven van Zaventem hadden goede vooruitzichten. Ook al omdat ze een week lang elkaars repertoire onder handen mochten nemen voor het nu al achtste seizoen van 'Liefde voor muziek'.
Lees verder

Matthias Casse naar halve finale WK judo, Sami Chouchi uitgeschakeld
Geen problemen tot dusver voor Matthias Casse op het WK judo in Tashkent:de 25-jarige titelverdediger in de categorie tot 81 kilo kwalificeerde zich voor de halve finales. Daarin treft hij straks de Japanner Sotaro Fujiwara, twaalfde op de wereldranking.
Lees verder

KIJK LIVE. Oostenrijk is onze eerste tegenstander op weg naar EK 2024 - Frankrijk in poule met Nederland
In het Duitse Frankfurt wordt geloot voor de kwalificatiegroepen voor het EK voetbal van 2024. België is reekshoofd. In totaal gaan 53 landen in de trommel tijdens de loting in het Festhalle Exhibition Centre. Duitsland is als organisator rechtstreeks geplaatst en Rusland is na de invasie in Oekraïne uitgesloten. Volg de loting hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Wie ontmoeten de Rode Duivels op weg naar het EK 2024 in Duitsland, ceremonie rond loting is gestart
In het Duitse Frankfurt wordt geloot voor de kwalificatiegroepen voor het EK voetbal van 2024. België is reekshoofd. In totaal gaan 53 landen in de trommel tijdens de loting in het Festhalle Exhibition Centre. Duitsland is als organisator rechtstreeks geplaatst en Rusland is na de invasie in Oekraïne uitgesloten. Volg de loting hier LIVE!
Lees verder

Tweede dag begrotingsconclaaf gestart, energie ligt nog steeds op tafel
Het kernkabinet van de federale regering heeft zaterdag de hele dag vergaderd over de opmaak van de begroting voor 2023 en 2024. De federale regering heeft zondag om 10 uur haar begrotingswerkzaamheden hervat. Op de tafel liggen dezelfde dossiers als gisteren: energie, competitiviteit en de begrotingstabel. Over één ding is iedereen het eens: het zijn geen makkelijke gesprekken.
Lees verder

Europese held Gustaf Nilsson, extra breekijzer in de Union-aanval: "Na alle problemen is dit geweldig"
Wie spreekt er nog over het vertrek van Deniz Undav bij Union? Victor Boniface gaf al zijn visitekaartje af, en nu klopt Gustaf Nilsson (25) na zijn Europese heldenrol als invaller op Braga met twee doelpunten aan de deur: "Hopelijk kan ik hier evenveel goals maken als Undav."
Lees verder

Filip mocht tijdens studentenjaren weekendje bij de Queen logeren: de innige maar ook delicate relatie tussen Windsor en Laken
De Europese koningshuizen hebben innige banden met elkaar. Niet in het minst het Belgische en het Britse. Van de Tweede Wereldoorlog tot vandaag: zo sterk was de band tussen onze vorsten en de Britse Queen Elizabeth II. "Prins Albert schreef een brief aan 'chère Lilibet' om de vorstin te informeren dat zijn zoon enkele maanden in Engeland zou verblijven. De koningin nodigde onze prins prompt uit om een weekend op Windsor Castle te komen logeren."
Lees verder

Mignolet ontstemd na onterechte 0-1 van Westerlo, beelden én onze huisref geven hem gelijk: "Dit is altijd fout"
Hij hield er een buil en een kater aan over. "Dat er contact was, is duidelijk," vond Simon Mignolet over de fase die voorafging aan de 0-1 van Westerlo (zie tweet onder). De beelden, het reglement en onze huisref Tim Pots geven hem gelijk - Nene trapte op de bal wanneer Mignolets hand erop lag.
Lees verder

Aiman en Nauskaä zijn de ultieme highschool sweethearts: "Al hield ik de eerste negen maanden de boot af"
Aiman (26) en Nauskaä (26) leerden elkaar in het middelbaar kennen. Het begon met onschuldige afspraakjes in het park na de schooluren, totdat de twee op een fuif belanden. "De donkere teint van zijn Egyptische roots, zijn stralende glimlach en blauwe ogen waren een schot in de roos." Maar toch liep hun relatie niet altijd op wieltjes.
Lees verder

Oekraïne laat opvallende postzegel drukken over explosie Krimbrug, inclusief Titanic-pose
De Oekraïense post geeft een speciale postzegel uit nadat zaterdag een deel van de voor Rusland strategisch belangrijke Krimbrug werd vernield bij een krachtige explosie. De postzegel toont de beschadigde brug met lookalikes van Leonardo Dicaprio en Kate Winslet in hun wereldberoemde Titanic-pose.
Lees verder

Matthias Casse naar finale WK judo, Sami Chouchi uitgeschakeld
Wàt een karakter dat Matthias Casse zonet toonde op het WK judo. In de halve finale zat de titelverdediger in de categorie tot 81 kilo in de problemen tegen de Japanner Fujiwara maar met nog twaalf seconden te gaan counterde hij met een ippon. Casse is zo op z'n minst al van een medaille verzekerd.
Lees verder

Man (54) valt van dak en sterft
In de Casselstraat in Poperinge is zaterdagmorgen vroeg een man van een dak van een woning gevallen. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De 54-jarige man overleed ter plaatse..
Lees verder

Schotse premier gelooft in nieuw onafhankelijkheidsreferendum
De Schotse premier Nicola Sturgeon zegt tegen de BBC ervan overtuigd te zijn dat volgend jaar een onafhankelijkheidsreferendum kan plaatsvinden. De hoogste rechtbank in het Verenigd Koninkrijk buigt zich vanaf dinsdag over de vraag of deze volksraadpleging mogelijk is zonder toestemming van de regering in Londen.
Lees verder

LIVE. Eerste basisplaats voor N'Diaye, ook Refaelov en Duranville aan de aftrap bij Anderlecht op bezoek bij KV Mechelen
• Speeldag 11, Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • AFAS Stadion • KV Mechelen-Anderlecht
Lees verder

Twee jonge West-Vlaamse vrouwen sterven bij crash in Rome
Twee jonge vrouwen uit West-Vlaanderen zijn afgelopen nacht verongelukt in Rome. Dat heeft onze redactie vernomen. Volgens onze informatie zouden beide jongedames, allebei jonge twintigers, in een taxi hebben gezeten. De taxi raakte betrokken bij een zwaar auto-ongeval. Beide jongedames, beiden uit het zuiden van West-Vlaanderen, waren op slag dood.
Lees verder