Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (zo, 18u30). Noa Lang ontbreekt in Brugse selectie voor topper tegen Anderlecht

HLN
LIVE (zo, 18u30). Noa Lang ontbreekt in Brugse selectie voor topper tegen Anderlecht
• Jupiler Pro League • Speeldag 12 • Aftrap: 18u30 • Anderlecht-Club Brugge
Lees verder

Acht gewonden na felle brand in Iraanse gevangenis waar mogelijk ook Belg en VUB-gastprofessor vastzitten
In de Evingevangenis in de Iraanse hoofdstad Teheran is zaterdagavond een hevige brand uitgebroken. Volgens het officiële Iraanse persagentschap brak het vuur uit na rellen, maar is de brand intussen onder controle. Critici vrezen dat de autoriteiten de brand zelf hebben veroorzaakt om tegenstanders uit te schakelen. Er vielen acht gewonden, zo vernam het officiële Iraanse persbureau Irna van een brandweerman ter plaatse.
Lees verder

LIVE. OHL komt vinnig uit kleedkamer op zoek naar gelijkmaker, De Norre besluit over
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 20u45 • King Power At Den Dreef Stadium • Genk is 2de, OH Leuven knap 5de
Lees verder

IN BEELD. Bekend Vlaanderen spijbelt met Spiessens
Vijf jaar nadat hij in 'Allemaal Chris' voor het laatst z'n typetjes op het publiek losliet, keert Chris Van den Durpel (62) terug naar de Vlaamse showbizz. Als keuterboerke Kamiel Spiessens trapte hij zaterdagavond z'n theatertournee 'Spiessens Spijbelt' af in Lokeren. Bekend Vlaanderen kwam, zag dat het goed was én leerde en passant nieuwe spreekwoorden kennen.
Lees verder

LIVE. OHL blijft zoeken naar gelijkmaker tegen tienkoppig Genk
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 20u45 • King Power At Den Dreef Stadium • Genk is 2de, OH Leuven knap 5de
Lees verder

Van den Bergh onderuit tegen Clemens in Gibraltar, Joyce wint beslissende leg met... 491 punten
Dimitri Van den Bergh is meteen uitgeschakeld op de Gibraltar Darts Trophy, de laatste manche van de European Tour. Dancing Dimi moest het onderspit delven voor de Duitser Gabriel Clemens: 1-6.
Lees verder

Tienkoppig Genk houdt na vroege goal Onuachu stand bij OHL en wipt over Antwerp naar leiding
Met kunst- en vliegwerk trok een Racing Genk in Leuven de zege over de streep. De Limburgers zagen na het rood van Preciado af, maar een goal van Gouden Schoen Paul Onuachu bleek genoeg voor een 0-1-overwinning en de voorlopige leidersplaats.
Lees verder

Anderlecht-fan veroordeeld tot acht weken gevangenis na rellen tegen West Ham
Een Anderlecht-fan is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht weken vanwege het aanvallen van een reddingswerker na de Conference League-wedstrijd van donderdag tussen West Ham United en paars-wit in Londen. De supporter verscheen vandaag voor een plaatselijke rechtbank, zo meldt BBC.
Lees verder

Lekker frisse 'LEGO Bricktales'-videospel barst van typische LEGO-humor
Wie tegenwoordig aan LEGO en videogames denkt, krijgt ongetwijfeld spontaan visioenen van een van de vele adaptaties van zowat elke grote franchise die er bestaat. Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park, Marvel, DC, … noem het op en de kans is groot dat er een LEGO-game van te vinden is. LEGO Bricktales kiest resoluut voor een kleinschaligere aanpak dan die titels, en zorgt zo voor een meer dan welgekomen opfrissing van wat stilaan een uitgemolken formule dreigde te worden.
Lees verder

"Russen sturen hoofdverdachte MH17-ramp naar het front in Oekraïne"
MH17-hoofdverdachte Igor Girkin is naar het front in Oekraïne gestuurd. Dat meldt de Russische oorlogsblogger Maksim Fomin. Girkin was sinds 10 oktober niet meer actief op sociale media, zijn vrouw plaatste vandaag een foto van haar man in militair uniform met daarbij de opmerking dat het goed met hem gaat.
Lees verder

LIVE (16u). Recht AA Gent na Europese blamage de rug tegen KV Mechelen?
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 16u • Ghelamco Arena • Gent ging pijnlijk onderuit in de Conference League
Lees verder

LIVE (21u). Union sluit de speeldag af op het veld van KV Oostende
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 21u • Diaz Arena • Oostende staat 13de, Union 4de
Lees verder

Chinese president Xi wil banden met Noord-Korea aanhalen
Het is belangrijker dan ooit dat Beijing en Pyongyang de communicatie, eenheid en samenwerking tussen beide landen vergroten. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping volgens Noord-Koreaanse staatsmedia de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een brief laten weten.
Lees verder

Police arrest suspect in California serial killings
De politie van Stockton, Californië heeft zaterdag een man gearresteerd die ervan verdacht wordt zes mensen te hebben vermoord. De reeks moorden hield de regio bijna een jaar lang in de ban.
Lees verder

Politie Californië arresteert vermoedelijke seriemoordenaar
De politie van Stockton, Californië heeft zaterdag een man gearresteerd die ervan verdacht wordt zes mensen te hebben vermoord. De reeks moorden hield de regio de voorbije maanden in de ban.
Lees verder

Biden noemt laatste getuigenis onderzoekscommissie Capitool "vernietigend"
De Amerikaanse president Joe Biden noemt de laatste getuigenis en het videobewijs van de commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die de aanval op het Capitool van 6 januari 2021 onderzoekt, "vernietigend". De president vindt de zaak die door de leden werd gepresenteerd "redelijk overweldigend", zei hij in Oregon waar hij op verkiezingscampagne is.
Lees verder

REPORTAGE. De energiecrisis door de ogen van grootouders en kleinkinderen: "Ze overdrijven met hun bed in de living"
Josephus (86) en Martha (82) wonen recht tegenover hun kleindochter Elke (35) en Jurgen (36). Met stijgende verbazing ziet de oorlogsgeneratie hoe hun kleinkinderen al weken gratis afvalhout aanslepen, verzagen en stapelen. Deze week versjouwden ze zelfs hun bed naar de living. "We zijn fier. Ze kunnen het nog, zuinig zijn", zeggen vô en moe aan de overkant, "maar wie niet meer weet wat kou is, maakt het groter dan het is."
Lees verder

INTERVIEW. Bart Schols en zijn pleegmoeder Josephine over wat een veilig nest doet voor verloren kinderen: "Dat manneke zat echt vast"
Bart Schols (48) doet al zijn achtste seizoen killerinterviews over de actua, elke avond in 'De afspraak'. Onwrikbaar, warm, steady. Dat het toch nog is goedgekomen met 'm, dankt hij op zijn blote knieën aan zijn pleegouders, bij wie hij belandde na de zelfmoord van zijn moeder. "Dat manneke zat echt vast."
Lees verder

Chinese president Xi Jinping op opening partijcongres: "Volledige controle verworven over Hongkong, nu Taiwan"
De Chinese president Xi Jinping heeft zondag de overgang van Hongkong van "chaos naar bestuur" geprezen en de inmenging in Taiwan veroordeeld. "De situatie in Hongkong heeft een grote overgang van chaos naar bestuur bereikt", zei Xi tegen de afgevaardigden van de Communistische Partij tijdens de opening van het partijcongres dat eens in de vijf jaar wordt gehouden.
Lees verder

WEERBERICHT. Wisselvallige zondag, volgende week begint regenachtig met maxima tot 22 graden
Vandaag belooft het in heel wat streken lange tijd droog te blijven. Vanochtend is het aan zee wisselend bewolkt met kans op een bui. Over het zuidoosten is het vaak zwaarbewolkt met soms wat regen of motregen. Op het einde van de namiddag is het ook in het centrum en later in het noorden bewolkt met een toenemende kans op regen. De maxima liggen tussen 14 en 16 graden in de Ardennen en schommelen rond 17 à 18 graden elders, zo meldt het KMI.
Lees verder