Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (za, 18u). Stefano Pioli: “De Ketelaere heeft tijd nodig om zich aan te passen en om steeds beslissender te wo...

HLN
LIVE (za, 18u). Stefano Pioli: "De Ketelaere heeft tijd nodig om zich aan te passen en om steeds beslissender te worden"
• Serie A • Aftrap: 18u • San Siro • AC Milan-Juventus
Lees verder

ANALYSE CARL DEVOS. Zelfs ondanks al haar intern kabaal en gekijf geeft Vivaldi op zijn minst meer de indruk bezig te zijn met de mensen dan Jambon I
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder

Als de vrouw squirt, is de vloeistof dan urine? Nieuwe studie lost seksueel mysterie op
Squirten: er is al veel over gezegd en geschreven. Ongeveer 5 procent van de vrouwen in de westerse landen zou in staat zijn om spuitend klaar te komen en dus een hoeveelheid vocht te verliezen op hun hoogtepunt. Maar wat de vloeistof inhoudt én vooral waar het vandaan komt, was lang een raadsel. Een nieuw Japans onderzoek komt nu met een opvallend inzicht en lost zo het jarenlange seksueel mysterie op.
Lees verder

Studio 100 kondigt sterrencast aan voor 'Vergeet Barbara'
Dat Gert Verhulst (54), James Cooke (37), Jonas Van Geel (37) en Jelle Cleymans (37) de hoofdrollen voor hun rekening zullen nemen in de feelgoodmusical met hits van Will Tura (82), was reeds bekend. Maar vandaag werd ook onthuld wie de andere castleden zijn van 'Vergeet Barbara'. En dat zijn niet de minste. Want onder meer Peter Van de Velde (55), Free Souffriau (42) en Michiel De Meyer (28) zullen ook te zien zijn in het stuk.
Lees verder

Uiterst zeldzame roze diamant geveild voor 59 miljoen euro in Hongkong
Deze 'Fancy Vivid Pink Star'-diamant is verkocht voor maar liefst 59 miljoen euro. De zeldzame 11,15 karaat diamant komt uit de Williamson-diamantmijn in Tanzania. Roze is een van de zeldzaamste kleuren die van nature in diamanten voorkomt, slechts een klein percentage daarvan is roze genoeg om als 'Fancy Vivid Pink' te worden geclassificeerd.
Lees verder

Danira in één keer plusmama? Nieuwe liefde Ward Kerremans heeft zoontje van 4 én woont in Amsterdam
Vlaanderen is twee begeerlijke vrijgezellen armer. VRT-uithangbord Danira Boukhriss Terkessidis (32) en 'Billie vs Benjamin'-acteur Ward Kerremans (34) hebben bij elkaar de liefde gevonden, zo maakte die laatste zelf bekend in de voetbalpodcast 'MIDMID'. Wie is Ward precies, waarom past hij zo goed bij Danira, en wat zijn mogelijke obstakels? Zo heeft Ward bijvoorbeeld al een zoontje, wat Danira meteen tot plusmama maakt.
Lees verder

Hoe kan je jouw energieverbruik en -kosten op de voet opvolgen?
In tijden van exploderende energieprijzen is het verstandig om je stroom- en gasconsumptie van nabij op te volgen. Hoeveel verbruik je? Op welke momenten? En wat tel je daarvoor neer? Mijnenergie.be ging na welke handvaten de energieleveranciers en de energiemarkt aanreiken om je energiegebruik zo nauwkeurig mogelijk te monitoren.
Lees verder

'Gotham Knights': Batman is dood, maar de erfenis ziet er veelbelovend uit
Het getuigt van behoorlijk wat ballen om een popcultuur-icoon én de drager van een succsesvolle videogamefranchise om zeep te helpen. Dat is echter precies wat 'Gotham Knights' doet, in de hoop deze meer-dan-spirituele-opvolger met een spektakelstart te lanceren. We trokken naar Warner Bros Games in Canada voor een eerste exclusieve en veel te korte hands-on.
Lees verder

BV 24/7. Average Rob jaagt zijn dromen na en Ruth Beeckmans geniet van een vakantie in de bergen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Parket wil Sihame El Kaouakibi vervolgen voor 'amper' 269.000 euro aan subsidiefraude
Het Antwerpse parket wil Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi enkel vervolgen voor 'amper' 269.000 euro aan subsidiefraude. Dat is bevestigd aan de Onderzoekscel van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Voor de andere fraude die ze mogelijk zou gepleegd hebben, vindt het parket onvoldoende bewijzen.
Lees verder

Start van proces aanslagen Brussel en Zaventem staat gepland op 5 december
Het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem zal uiteindelijk van start gaan op 5 december. Dat heeft de voorzitter van het assisenhof vrijdag beslist, zo meldt 'La Libre Belgique' en blijkt uit een mail die het hof aan de advocaten in het dossier heeft gestuurd. Enkele dagen eerder, op 30 november, zal de jury voor het proces worden samengesteld.
Lees verder

Agressief kantje, rijden onder invloed en nu ook verslaafd aan plastische chirurgie: Heather Locklear krijgt haar leven maar niet op de rails
Ooit was ze de knappe actrice uit 'Melrose Place', maar anno 2022 ziet Heather Locklear (61) er onherkenbaar uit. "Dit is duidelijk het gevolg van plastische chirurgie", klinkt het overtuigend. Na meermaals opgepakt te zijn wegens geweld door haar drank- en medicijnenverslaving, die haar in afkickcentra en de psychiatrie deden belanden, leek het er nochtans op dat Locklear zich herpakt had. Enkele recent opgedoken foto's bewijzen nu echter het tegendeel. "Ze heeft zelfs geprobeerd om haar eigen moeder te wurgen."
Lees verder

Klopt het dat je kater minder erg is als je natuurwijn drinkt?
Natuurwijn: je houdt ervan of niet. Toch valt niet naast de populariteit ervan te kijken, want elke wijnbar of -zaak zet wel één of andere variant op de kaart. Het zou niet alleen beter zijn voor het klimaat, maar ook voor je lichaam. De kater en hoofdpijn de dag erna zouden opvallend minder erg zijn tegenover bij gewone wijn. Klopt dat? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
Lees verder

Belgische fietsenmaker Cowboy maakte vorig jaar 25 miljoen euro verlies, CEO Adrien Roose ziet licht aan het einde van de tunnel
In 2021 ging het niet goed met Cowboy, de Belgische start-up die elektrische fietsen verkoopt in elf Europese landen en de Verenigde Staten. Uit jaarrekeningen neergelegd bij de Nationale Bank blijkt dat de fietsenbouwer in 2021 dieprode cijfers optekende. "Als je naar 2022 kijkt, dan is het verhaal erg positief", zegt CEO en oprichter Adrien Roose in een gesprek met onze redactie.
Lees verder

Belgische fietsenmaker Cowboy maakte vorig jaar 25 miljoen euro verlies, maar CEO Adrien Roose ziet licht aan het einde van de tunnel
In 2021 ging het niet goed met Cowboy, de Belgische start-up die elektrische fietsen verkoopt in elf Europese landen en de Verenigde Staten. Uit jaarrekeningen neergelegd bij de Nationale Bank blijkt dat de fietsenbouwer in 2021 dieprode cijfers optekende. Niet alleen is het nettoverlies fors toegenomen tot ruim 24 miljoen euro, er werd ook 40 miljoen euro aan de schulden toegevoegd. Bovendien daalde het totaalbedrag van de verkopen vorig jaar bijna drie procent ten opzichte van 2020. "Als je naar 2022 kijkt, dan is het verhaal erg positief", zegt CEO en oprichter Adrien Roose in een gesprek met onze redactie.
Lees verder

IN BEELD. Familie woont urenlange reconstructie van moord op kleuter Dean bij
In Sint-Gillis-Waas is vandaag een reconstructie gehouden van de moord op de vierjarige kleuter Dean Verberckmoes. In hun appartement in de Kerkstraat werden de verklaringen getoetst van verdachten Dave De Kock en Romy W. Het is nog niet bekend wat dit precies heeft opgeleverd maar de wedersamenstelling van de feiten nam wel meer dan zes uur in beslag. Een overzicht:
Lees verder

RECENSIE. 'The Bear': "De meest stressvolle show sinds 'Succession'"
Chaos in de keuken op Disney+. In de achtdelige dramareeks 'The Bear' maakt u kennis met het ongerijmde keukenteam van een jonge topchef, die van de hoogste culinaire echelons moet neerdalen om de stuurloze broodjeszaak van z'n overleden broer uit de stront te trekken. Met de tegenwerking van pittige collega's en familieleden probeert hij de zaak op de rails te krijgen terwijl hij ook nog eens een beer van een angststoornis moet zien te temmen. Maar of er ook meer op het menu staat dan alleen stress en zweet? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Federale begroting in laatste rechte lijn: deze belastingverhogingen liggen op tafel
Een jaarlijks tekort van 23 miljard euro én nieuwe uitgaven om de energiecrisis te bezweren: het dwingt de federale ministers om te zoeken naar vers geld. Belastingverhogingen zijn daarbij niet langer taboe. De aangroeiende lijst doet de spanningen tussen PS en MR oplopen.
Lees verder

Rel bij NBA-kampioen Golden State Warriors: Draymond Green verkoopt ploegmaat Jordan Poole vuistslag op training
Opvallend moment bij de Golden State Warriors twee weken voor de competitiestart in de NBA. Draymond Green verkocht ploegmaat Jordan Poole na een woordenwisseling een fikse vuistslag op training. Sterspeler Stephen Curry reageerde op het voorval: "Dit zal ons seizoen niet beïnvloeden."
Lees verder

KOERS KORT. Filippo Ganna: "Mijn doel? Eén meter verder rijden dan Bigham" - Langeveld zet punt achter carrière en wordt ploegleider
"Het snelste uur van mijn leven" moet het worden daar op de Vélodrome Suisse in Grenchen, beseft Filippo Ganna. Een cijfer durft de 26-jarige Italiaan er niet op te kleven. "Het realistische doel? Eén meter verder rijden dan de huidige afstand. De droom? De moeder aller records neerzetten. Zo hoog mogelijk." Vorige week kwam Ganna op de wielerbaan van Montichiari, zijn thuisbasis, in een 35'-test uit op 56,150 km/u. Dat is liefst een halve kilometer verder dan huidig recordhouder en Ineos-adviseur Dan Bigham. "Ja, maar nu gaat het om 60 minuten, toch een klein verschil. (lacht) Ik zou kunnen zeggen dat die 35 minuten vlot liepen, maar misschien ga ik zaterdag in minuut 36 wel compleet dood." De '60 in 60 (60 kilometer in een uur)', zoals Victor Campenaerts vooropstelde, lijkt na een tegenvallend WK té optimistisch. "Mijn waarden zijn alleszins goed", zegt Ganna. "Hopelijk volstaat deze conditie om een nieuw record te rijden." (JDK)
Lees verder