Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. “Sfeer zit onder nul”: regering zit nog altijd samen voor begrotingsgesprekken, spanningen tussen PS en lib...

HLN
LIVE. "Sfeer zit onder nul": regering zit nog altijd samen voor begrotingsgesprekken, spanningen tussen PS en liberalen
De federale topministers zitten vanochtend na een hele nacht van onderhandelingen nog altijd samen over de begroting. De gesprekken verlopen moeizaam, lijkt het. Het kernkabinet is al sinds vrijdagavond in begrotingsconclaaf. De regering wil een begroting opstellen voor volgend jaar en meteen ook voor 2024, omdat het in een verkiezingsjaar niet evident is om nog grote akkoorden te sluiten. Volg alle ontwikkelingen hier op de voet.
Lees verder

Vindt André Hazes rust bij nieuwe liefde? "Ze is al goedgekeurd door mama Rachel én Monique"
"Nu durf ik te zeggen dat ik een f***ing groot probleem had." André Hazes (28) neemt geen blad voor de mond in z'n gelijknamige docureeks, waarvan maandag een eerste trailer is gelost. De Nederlander vertelt er onder meer over z'n verslavingen en z'n burn-out. Tegelijkertijd werd een ander nieuwtje gelanceerd: Hazes junior zou opnieuw van 't straat zijn. De gelukkige is naar verluidt Sarah Salah (26). Kan zij opnieuw voor rust zorgen in het woelige (liefdes)leven van de zanger? "Ik hoop dat hij van zich af heeft leren bijten."
Lees verder

"Ik liep een bomvolle aula in en begon seksuele voorlichting te geven": 'Dolle Mina' Moniek over haar strijd voor vrouwenrechten
Hun actie haalde destijds alle voorpagina's. Feministenbeweging de Dolle Mina's saboteerde in 1971 'veewedstrijd' Miss België. Vrouwenvoorvechter Moniek Darge (70) was een van hen, en vertelt nu over die periode vol opvallende acties in Canvas-docu 'Wij Vrouwen'. "Een meisje uit mijn klas werd afgekeurd als airhostess omdat ze één centimeter borstomtrek te weinig had. Dat kan je je toch niet voorstellen?"
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 1.500 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen
De coronacijfers blijven verder stijgen. Er liggen opnieuw meer dan 1.500 mensen met of wegens een coronabesmetting in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit de jongste gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

WEERBERICHT. Zachte dag met zonnige perioden en temperaturen tot 16 graden
Het wordt vandaag, na het optrekken van het ochtendgrijs, rustig met soms mooie zonnige perioden. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

'Little House on the Prairie'-actrice Eileen Ryan, moeder van Sean Penn, is overleden
Eileen Ryan, moeder van acteur Sean Penn (62) en zelf ook bekende actrice, stierf zondag op 94-jarige leeftijd. Haar doodsoorzaak werd nog niet openbaar gemaakt. Dat liet een woordvoerder van de vrouw weten.
Lees verder

Eileen Ryan, moeder van Sean Penn, is overleden
Eileen Ryan, moeder van acteur Sean Penn (62) en zelf ook bekende actrice, stierf zondag op 94-jarige leeftijd. Haar doodsoorzaak werd nog niet openbaar gemaakt. Dat liet een woordvoerder van de vrouw weten.
Lees verder

Gerechtelijk expert over doodsoorzaak Natacha de Crombrugghe: "Er was een klap op het hoofd"
Een gerechtelijk expert heeft aan de Peruaanse krant 'El Popular' uitleg gegeven over de doodsoorzaak van de Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe (28). Volgens forensisch expert Dany Humpire Molina stierf Natacha door "een klap op het hoofd". De ouders van Natacha hebben intussen de beloning van 15.000 dollar betaald die ze hadden beloofd aan wie hen info zou bezorgen over hun dochter.
Lees verder

"Het smerigste liefdesverhaal van Hollywood": Lily-Rose Depp scoort hoofdrol in bijzonder pikante reeks 'The Idol'
Ze heeft het ranke figuur en de jukbeenderen van haar moeder, het acteertalent heeft ze van haar vader geërfd. Lily-Rose Depp (23) heeft alles in huis om een grote ster te worden, en met haar rol in de nieuwe provocerende HBO-reeks 'The Idol' lijkt een doorbraak eindelijk op handen. Al moet ze zich daar wel behoorlijk bloot voor geven - letterlijk. "Ik ben niet hetzelfde soort acteur als mijn vader."
Lees verder

"Het smerigste liefdesverhaal van Hollywood": Lily-Rose Depp laat niets aan de verbeelding over in 'The Idol'
Ze heeft het ranke figuur en de jukbeenderen van haar moeder, het acteertalent heeft ze van haar vader geërfd. Lily-Rose Depp (23) heeft alles in huis om een grote ster te worden, en met haar rol in de nieuwe provocerende HBO-reeks 'The Idol' lijkt een doorbraak eindelijk op handen. Al moet ze zich daar wel behoorlijk bloot voor geven - letterlijk. "Ik ben niet hetzelfde soort acteur als mijn vader."
Lees verder

"Het smerigste liefdesver­haal van Hollywood": Lily-Rose Depp geeft zich letterlijk bloot in 'The Idol'
Ze heeft het ranke figuur en de jukbeenderen van haar moeder, het acteertalent van haar vader. Lily-Rose Depp (23) heeft alles in huis om een grote ster te worden, en met haar rol in de nieuwe provocerende HBO-reeks 'The Idol' lijkt een doorbraak eindelijk op handen. Al moet ze zich daar wel behoorlijk bloot voor geven - letterlijk. "Ik ben niet hetzelfde soort acteur als mijn vader", zegt ze zelf. En daar heeft Johnny Depp het best moeilijk mee.
Lees verder

Stem op de beste Belgische helper van het peloton: wie is uw Kristallen Zweetdruppel 2022?
Geen kopmannen zonder knechten. HLN reikt zoals elk jaar de Kristallen Zweetdruppel uit - de prijs voor de beste Belgische helper in het wielerpeloton. Wie zich dé waterdrager van het voorbije seizoen mag noemen, daar beslist ú over! Op woensdag 12 oktober om 21u45 zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens de live uitzending op VTM.
Lees verder

Prins William herdenkt koningin Elizabeth en bezoekt Balmoral voor het eerst na haar begrafenis
Prins William (40) keerde voor het eerst sinds de begrafenis van zijn grootmoeder koningin Elizabeth terug naar Schotland. Om haar te herdenken bracht hij - zonder zijn gezin - een bezoek aan Balmoral, waar ze haar laatste adem uitblies.
Lees verder

Burgerplatform pleit in open brief voor betere aanpak van coronapandemie: "Duidelijk dat enge focus op het virus niet de juiste aanpak is"
Burgerplatform 'Terra Futura' roept beleidsmakers in een open brief op om nieuwe coronagolven anders aan te pakken. Volgens het netwerk is bij de vorige golven snel duidelijk geworden dat "een enge focus op het virus, zonder voldoende rekening te houden met álle vormen van gezondheid – de fysieke, psychische en sociale gezondheid – niet de juiste aanpak is". Onder de ondertekenaars zijn professor kerkelijk recht Rik Torfs en bekende namen uit de cultuursector zoals Stef Bos, Eva Daeleman en Peter Van Den Begin. Eén van de initiatiefnemers is Lieven Annemans, hoogleraar Gezondheidseconomie aan de UGent en intussen welbekend criticus binnen het coronadebat.
Lees verder

Gianni Vermeersch blijft bescheiden bij zijn gravel-regenboogtrui: "Ze moeten de Grote Markt nog niet reserveren"
Wereldkampioen. Gianni Vermeersch (29) moet er nog aan wennen. Ja, hij kan een stukje met de fiets rijden, zeker onverhard, maar dit had de West-Vlaming niet zien komen. "Ik had nog nooit een echte gravelrace gereden."
Lees verder

Forse belastingvermindering op komst voor laadpaal die in twee richtingen stroom levert
Wie een laadpaal installeert die een elektrische wagen stroom kan doen terugleveren aan een gebouw, kan die investering vanaf 1 januari 2023 voor maximum 8.000 euro aftrekken van zijn belastingen. Die bidirectionele laadpaal wordt daardoor financieel nog interessanter dan een klassieke thuisbatterij.
Lees verder

'Huis gemaakt'-woning van Harry en Jerina staat nog steeds te koop (en is intussen al stuk goedkoper)
De 'Huis gemaakt'-woning van Harry Descamps en Jerina Malfait in Kortrijk staat nog steeds te koop, al is de prijs wel fors gedaald.
Lees verder

Chinese hackers kosten Belgische Defensie al 2,25 miljoen euro
In december 2021 werd Defensie het slachtoffer van een Chinese cyberaanval. Hackers legden een maand lang het interne mailverkeer van onze militairen volledig plat. De hersteloperatie heeft Defensie al 2,25 miljoen euro gekost.
Lees verder

In elke GO!-school staat minstens één vacature voor leraar open
In elke school van het Gemeenschapsonderwijs (GO!) staat gemiddeld meer dan één vacature open. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van de onderwijskoepel, schrijft De Morgen.
Lees verder

"Hoe meer titels, hoe liever": zeilster Emma Plasschaert verdedigt wereldtitel in Houston
Wereldtitels? Heeft ze er al twee van. Maar dat zal zeilster Emma Plasschaert niet beletten om er tot zondag de pees op te leggen tijdens het WK ILCA 6 in de baai aan Houston, Texas. "Hoe meer titels, hoe liever. Dat staat toch mooi op je palmares."
Lees verder