Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE RONDE VAN LOMBARDIJE. “Jonas Vingegaard hier zien, brengt wel wat herinneringen terug”: wie legt Pogacar iet...

HLN
LIVE RONDE VAN LOMBARDIJE. "Jonas Vingegaard hier zien, brengt wel wat herinneringen terug": wie legt Pogacar iets in de weg?
De zwanenzang van Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde. De Koers van de Valende Bladeren. De Ronde van Lombardije. Het laatste grote wielermonument van het seizoen staat bol van de symboliek. Rijdt topfavoriet Tadej Pogacar naar een tweede opeenvolgende zege of gooit Tourwinnaar Jonas Vingegaard roet in het eten? In onderstaande liveblog volgt u alle ontwikkelingen. De koers is vanaf 13u35 ook LIVE te bekijken op VTM.
Lees verder

Bewoner (67) meters weggekatapulteerd nadat bestuurder in woning rijdt: "Had ze rechtop gezeten, was mijn vrouw wellicht dood geweest"
Een enorme klap was het gisteravond in de Lichterveldsestraat in Koolskamp. Een bestuurder verloor de controle over zijn Land Cruiser en boorde zich in de woning van Eric Dhooghe (66) en Chris Van Der Biest (67). Chris lag te slapen in de zetel en werd meters verder in haar woonkamer gekatapulteerd. "We wisten amper wat er gebeurde", vertelt Eric.
Lees verder

Boyband Aaron Blommaert ligt even stil: "We zijn er niet helemaal uit hoe het verder moet met BOBBY"
Afgelopen zomer stonden Brecht, Ryan, Aaron, Ruben en Simon nog samen op het podium van 'Tien om te tien', maar momenteel is de muzikale toekomst van hun boyband BOBBY redelijk onzeker. In een interview met 'Het Nieuwsblad' laat Aaron Blommaert (20) weten dat alles even stil ligt.
Lees verder

Minister van Financiën Van Peteghem (CD&V) duwt op rem bij afromen overwinsten van energiebedrijven
CD&V-vicepremier Vincent Van Peteghem wil veel minder ver gaan in het afromen van de overwinsten in de energiesector dan het voorstel dat Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) had neergelegd. "Als we iets op tafel leggen, mag het niet twee maanden later vernietigd worden door een rechtbank", verklaarde hij vandaag voor de start van het begrotingsconclaaf van de federale regering.
Lees verder

Geeft gezichtsmassage je minder rimpels en gezondere huid? 3 experts tippen tools en technieken: "Wat een mooie glow"
Regelmatig je gezicht masseren als deel van je skincare zou je een jeugdige blos geven. Meer zelfs: het maakt je huid weer strak en gezond. Klopt dat wel? Twee experten gooien hun argumenten op tafel. "Hoe meer je de huid beweegt, hoe meer je de collageenvezels uitrekt." Beautyredactrice Sophie leert je de kneepjes van het vak — van zuigen tot schrapen — en tipt de zeven beste massagetools.
Lees verder

PORTRET. "Voor 17.000 euro per keer komt zijn kapper uit Londen": Sultan van Brunei is nu langst regerende vorst
Na het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II is de steenrijke en excentrieke sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah (76), de langst regerende vorst ter wereld. Deze week zit hij precies 55 jaar op de troon. De sultan heeft een vermogen van zo'n 20,5 miljard euro, woont in het grootste paleis ter wereld en heeft meer dan 7.000 luxewagens. Maar hij spendeert zijn centen ook graag aan prostituees en beloont seksmarathons met Louis Vuitton-handtassen vol cash geld. "Ik wist dat ik een hoer was, maar ik voelde me als Assepoester", aldus één van zijn vele 'seksslavinnen'.
Lees verder

Van pita met knoflooksaus tot Indiase Dahl: 5 recepten van Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman die je doen uitkijken naar het avondeten
Geen inspiratie meer om te koken deze week? Haast je dan als de bliksem door dit HLN Eten-weekmenu van Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman. Een hete bliksem, in de vorm van een ovenschotel bijvoorbeeld. Voor een betaalbaar prijsje verleid je iédere tafelgenoot tot het opsmikkelen van het bord tot het laatste druppeltje saus.
Lees verder

Kernreactor Doel 2 afgelopen nacht opnieuw opgestart
Sinds vannacht is Doel 2 opnieuw opgestart. Donderdagvoormiddag viel de kernreactor stil. "Een operationeel probleem, zonder gevaar voor de veiligheid", aldus een woordvoerster.
Lees verder

Superjacht gelinkt aan Russische oligarch duikt mysterieus op in Hong Kong
Een superjacht van een gesanctioneerde Russische oligarch is mysterieus opgedoken voor de kust van Hongkong. Dat meldt CNN.
Lees verder

Oplichters viseren bejaarde slachtoffers: "Man van 100 jaar werd 2.400 euro afhandig gemaakt"
De politiezone Westkust waarschuwt voor oplichters die het op bejaarde slachtoffers gemunt hebben. Zij telefoneren eerst en doen zich voor als bankbediende. Ze zeggen dat er verdachte transacties gebeurden op met de rekening van het slachtoffer en sturen later zogezegd een bankmedewerker langs. Die maakte bij een 100-jarige man op die manier 2.400 euro buit.
Lees verder

Gaat Tom Cruise straks de ruimte in voor zijn nieuwe film? "Er zijn plannen voor een ruimtewandeling"
Dat er een ruimtefilm met Tom Cruise in de maak is, is al langer geweten, maar ondertussen zijn er weer een aantal nieuwe details opgedoken over de film. Als alles volgens plan gaat, mag de 51-jarige Amerikaanse acteur namelijk effectief de ruimte in voor de prent.
Lees verder

IN BEELD. The Last Dance: peloton brengt eresaluut aan afscheidnemende Nibali en Valverde
185 profzeges, 5 eindoverwinningen, 7 Monumenten-zeges en 1 wereldtitel in één foto: Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali zijn aan hun zwanenzang toe in de Ronde van Lombardije. Het einde van een tijdperk, de twee kregen een erehaag bij de start in Bergamo voor hun - om Julian Alaphilippe te parafraseren - sacré carrière.
Lees verder

Voorbereidingen gestart voor begrafenis van slachtoffers gruwelijk bloedbad in Thais kinderdagverblijf
In het noordoosten van Thailand verzamelen honderden mensen bij tempels zaterdag om te rouwen om de dood van minstens 38 mensen, onder wie 23 kinderen, en voorbereidingen te treffen voor de begrafenissen. Bloemen, speelgoedauto's en papflesjes worden geplaatst bij de kisten van de slachtoffers van één van 's werelds ergste massamoorden in het recente verleden.
Lees verder

LIVE (18u30). "De nieuwe coach wilde meer doelpunten van mij": Leandro Trossard maakt zich op voor nieuwe topper tegen Tottenham
• Premier League • Aftrap: 18u30 • Amex Stadium • Brighton-Tottenham
Lees verder

LIVE RONDE VAN LOMBARDIJE. Tien koplopers hebben drie minuten in pittige eerste wedstrijdhelft, volg de koers straks op VTM!
De zwanenzang van Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde. De Koers van de Valende Bladeren. De Ronde van Lombardije. Het laatste grote wielermonument van het seizoen staat bol van de symboliek. Rijdt topfavoriet Tadej Pogacar naar een tweede opeenvolgende zege of gooit Tourwinnaar Jonas Vingegaard roet in het eten? In onderstaande liveblog volgt u alle ontwikkelingen. De koers is vanaf 13u35 ook LIVE te bekijken op VTM met commentatoren Michel Wuyts en Tiesj Benoot.
Lees verder

ROYALTYCHECK. Zorgen om Japanse keizer en carrièreswitch voor Sarah Ferguson
Leden van koninklijke families laten niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Droom je van appels en peren uit je eigen tuin? "Fruitbomen die recht van het veld komen zijn straks voordelig te koop"
Een boomgaard lijkt iets voor een grote tuin, maar niets is minder waar. Op een zonnige plek van tien vierkante meter kun je al appels kweken, voor een perenboom volstaat zelfs zes vierkante meter. Welk ras kies je, hoe ver plant je fruitbomen uit elkaar, en wanneer pluk je die allereerste vruchten? Onze tuinexperte Laurence Machiels helpt je op weg. "Tussen nu en eind maart is de beste periode om te planten."
Lees verder

Net geen knock-out: MMA-vechter mept YouTuber brutaal tegen de grond midden in interview
Opvallende taferelen in Polen. Daar werd een interview met een YouTuber abrupt onderbroken, nadat die tegen de grond werd gemept door de Poolse MMA-vechter Amadeusz Roslik. Aanleiding van de rake vuistslag: de YouTuber, genaamd Sadek, uitte in recente video's commentaar op Roslik. Die was daar duidelijk niet mee opgezet en verkocht Sadek een stevig oplawaai. Nadat de YouTuber rechtkwam - de interviewster leek helemaal van de kaart - ging hij gewoon verder met het interview. Al deed hij dat wel met een bebloede mond.
Lees verder

LIVE (21u). Eden Hazard wellicht in de basis, Courtois ontbreekt door blessure
• La Liga • Aftrap: 21u • Coliseum Alfonso Perez • Getafe-Real Madrid
Lees verder

LIVE RONDE VAN LOMBARDIJE. Stevige valpartijen ontsieren middenrif, Michel Wuyts en Tiesj Benoot beginnen eraan op VTM
De zwanenzang van Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde. De Koers van de Valende Bladeren. De Ronde van Lombardije. Het laatste grote wielermonument van het seizoen staat bol van de symboliek. Rijdt topfavoriet Tadej Pogacar naar een tweede opeenvolgende zege of gooit Tourwinnaar Jonas Vingegaard roet in het eten? In onderstaande liveblog volgt u alle ontwikkelingen. De koers is vanaf 13u35 ook LIVE te bekijken op VTM met commentatoren Michel Wuyts en Tiesj Benoot.
Lees verder