Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE OEKRAÏNE. “Oekraïne start nieuw offensief in Cherson” - Kiev krijgt opnieuw militaire steun van VS

HLN
LIVE OEKRAÏNE. "Oekraïne start nieuw offensief in Cherson" - Kiev krijgt opnieuw militaire steun van VS
In grote delen van Oekraïne klinkt zaterdagochtend het luchtalarm, melden Oekraïense media. Of de luchtalarmen werden gevolgd door aanvallen is nog niet duidelijk. Ondertussen heeft de Amerikaanse regering de levering van weer een lading wapens aan Oekraïne bekendgemaakt. De wapens hebben een gezamenlijke waarde van 725 miljoen dollar (745 miljoen euro) en komen uit de voorraden van het defensieministerie, aldus het Pentagon. Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog.
Lees verder

Barbara Sarafian kwam zichzelf tegen in 'Zillion': "Ik loop het risico om na deze rol nooit nog van de straat te raken"
Opvallend hoe dicht de rol van Barbara Sarafian (54) in nieuwe film 'Zillion' bij haar eigen leven staat: ziek door kanker, zoals haar moeder was. Single mama van een zoon, zoals ze zelf is. Ze denkt daarover na, meer dan ooit, vertelt ze ons. "Ik vind het jammer dat Julian alleen mij heeft. Ik heb mijn ex nog gevraagd: 'Wil je alsnog samen een kind maken?'" Of ze ooit weer de liefde zal willen vinden? Sarafian twijfelt. "Ik ben naar een psychologe geweest om de breuken te verwerken. Na twee gesprekken wist ik wat te doen."
Lees verder

Barbara Sarafian kwam zichzelf tegen in 'Zillion': "Ik loop het risico om na deze rol nooit nog van straat te raken"
Opvallend hoe dicht de rol van Barbara Sarafian (54) in de nieuwe film 'Zillion' bij haar eigen leven staat: ziek door kanker, zoals haar moeder was. Single mama van een zoon, zoals ze zelf is. Ze denkt daarover na, meer dan ooit, vertelt ze ons. "Ik vind het jammer dat Julian alleen mij heeft. Ik heb mijn ex nog gevraagd: 'Wil je alsnog samen een kind maken?'" Of ze ooit weer de liefde zal willen vinden? Sarafian twijfelt. "Ik ben naar een psychologe geweest om de breuken te verwerken. Na twee gesprekken wist ik wat te doen."
Lees verder

INTERVIEW. Barbara Sarafian is ouder, wijzer en single. "Ik heb mijn buik een paar keer bedrogen in de liefde. Nooit meer"
Opvallend hoe dicht de rol van Barbara Sarafian (54) in nieuwe film 'Zillion' bij haar eigen leven staat: ziek door kanker, zoals haar moeder was. Single mama van een zoon, zoals ze zelf is. Ze denkt daarover na, meer dan ooit, vertelt ze ons. "Ik vind het jammer dat Julian alleen mij heeft. Ik heb mijn ex nog gevraagd: 'Wil je alsnog samen een kind maken?'" Of ze ooit weer de liefde zal willen vinden? Sarafian twijfelt. "Ik ben naar een psychologe geweest om de breuken te verwerken. Na twee gesprekken wist ik wat te doen."
Lees verder

Pommelien Thijs kruipt in andere gedaantes voor videoclip van 'Wat een idee?!'
Voor de videoclip van 'Wat een idee?!' pakt Pommelien Thijs het helemaal anders aan. De zangeres lanceert vier korte muziekvideo's op YouTube Shorts, in plaats van één lange videoclip. In het eerste deel kruipt de zangeres in de gedaantes van Mia Wallace en Vincent Vega uit 'Pulp Fiction'. De rollen uit de originele film werden vertolkt door John Travolta en Uma Thurman.
Lees verder

De geldzaken van zangeres Lindsay (44): "Niet dat ik een verslaving heb, maar ik heb een riante verzameling schoenen"
Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw. In het geval van Christoff De Bolle (46) is dat niet zomaar de eerste de beste. Sinds kort is het zijn jongere zus Lindsay die de zakelijke belangen van de 'Zeven Zonden'-zanger behartigt. Maar aan welke guilty pleasures geeft Lindsay, mama van Lisa-Marie (4,5), graag geld uit?
Lees verder

Topweekend met slechts één Duivel: vijf weken voor het WK liggen nog veel internationals in de lappenmand
Een topper in Engeland. Een klassieker in Spanje. Maar qua Belgische vertegenwoordiging in de topaffiches heeft Kevin De Bruyne (31) het podium voor zich alleen. De staat der Duivels, vijf weken voor het WK: voor hij zijn wederoptreden maakt, mag Thibaut Courtois maandag schitteren als beste keeper ter wereld.
Lees verder

Nicole en Hugo over hun onvoorwaardelijke liefde, ondanks de alzheimer: "We gaan samen naar de hemel"
Tot eind deze maand speelt Hugo Sigal (74) mee in het toneelstuk 'Het Spook van de Operette' in zaal Elckerlyc in Antwerpen. "Het acteren geeft me zuurstof", zo vertelt de echtgenoot van Nicole Josy (bijna 76), die aan alzheimer lijdt. "Ik heb dit nodig. Het verzet mijn gedachten. De ziekte van Nicole bepaalt ons leven", klinkt het in 'Primo'.
Lees verder

Trendwatcher Hilde Francq verklapt dé 3 trendkleuren van het moment: "Deze tint spreekt Gen Z aan"
De mooiste trendkleuren in de mode en design voor het najaar van 2022? Dat moet je geen twee keer aan trendwatcher en kleurexperte Hilde Francq vragen. Zonder twijfelen antwoordt ze: groen, lila en bruin. Drie kleuren die je eindeloos kan combineren en die ook samen voor de mooiste creaties zorgen. Onze mode-expert Hilde Geudens shopt alvast de mooiste items bij elkaar, zowel voor je kledingkast áls interieur.
Lees verder

Meisje (12) uit Parijs dood teruggevonden in valies voor het gebouw waar ze woonde
In Parijs heeft de politie vrijdagavond het lichaam van een 12-jarig meisje aangetroffen in een valies. De reiskoffer bevond zich voor het flatgebouw waar de tiener woonde. Het meisje was in de namiddag door haar vader opgegeven als vermist, omdat ze na school niet was thuisgekomen.
Lees verder

Vrouw (60) om het leven gebracht in Sint-Gillis: dader probeert dood nog op zelfmoord te laten lijken
In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is woensdag een 60-jarige vrouw om het leven gebracht, waarna haar dood in scène werd gezet als een zelfdoding. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
Lees verder

IN BEELD. Marc Van Ranst ontmoet 'dubbelganger' op première 'Groeten uit 2032'
Vrijdagavond vond in de Gentse Minard de première plaats van 'Groeten uit 2032', een komisch theaterstuk waarin een heleboel BV-imitaties de revue passeren. Zo kruipt Katja Retsin in de huid van 'Cora van Mora' en vertolkt Peter Van Asbroeck de rol van Marc Van Ranst. En jawel, de echte viroloog zat ook in de zaal en ging achteraf met veel plezier op de foto met zijn lookalike.
Lees verder

Aantal besmettingen met coronavirus stijgt in alle sectoren
In alle sectoren van onze economie stijgt het aantal besmettingen met het coronavirus. Dat blijkt uit het nieuwste tweewekelijkse rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven-IDEWE).
Lees verder

LIVE (zo, 17u30). Virgil van Dijk onder de indruk van Haaland: "Hij zal veel verdedigers nachtmerries bezorgen"
• Anfield Road (17u30) • Ref: Anthony Taylor • City voorlopig tweede met 23 punten, Liverpool heeft als tiende al 13 punten minder • De Bruyne en Haaland opnieuw aan het feest?
Lees verder

Driehonderdtal mensen neemt afscheid van Yannick V., die om het leven kwam tijdens vuurgevecht met politie
In de Onze-Lieve-Vrouw van Smartenkerk in Merksem is zaterdagochtend de uitvaartplechtigheid begonnen voor Yannick V., de 36-jarige jongeman die eind september om het leven kwam bij een huiszoeking.
Lees verder

Scans en operaties maken dierenkliniek extra duur. "In 1 op de 3 gevallen lopen de totale kosten op tot meer dan 1.000 euro": hoe kan je je daartegen verzekeren?
Wanneer je hond of kat ziek wordt of gewond geraakt, kan dat je als baasje een arm en een poot kosten. Is het dan niet interessant om jezelf te beschermen tegen een hoge dierenartsfactuur met een verzekering? En waar kun je daarvoor terecht? "Veel baasjes hebben het maximumbedrag van de verzekering nodig om hun dier jaarlijks de nodige zorgen te kunnen geven", zegt Johan Tisscher van huisdierenverzekeraar SantéVet.
Lees verder

Neerslag voorspeld: zo herken en vermijd je een verstopte regenpijp
Stroomt er bij regen soms water over je gootrand of langs de regenpijp? Dat is een teken dat je dakgoot verstopt zit. Vooral bladeren en ander vuil zijn de typische boosdoeners. Sowieso maak je jouw regenpijp best elke herfst bladvrij. Hoe pak je die klus het beste aan? En hoe zorg je ervoor dat er minder bladeren in je dakgoot vallen? Bouwsite Livios geeft advies.
Lees verder

Lotte Vanwezemael vereeuwigt tekeningen van familie in tattoo op haar rug
Lotte Vanwezemael (30) laat de kunst van haar familie vereeuwigen met een tattoo. Op Instagram deelt Lotte het hele proces. Ze geeft haar familieleden een papier en een pen en iedereen moet hun beste tekenkunsten bovenhalen om een mooie bloem te tekenen. Met de tekeningen gaat Lotte naar Cirusso Art Hasselt, de zaak van de vriend van Pommeline Tillière (28). De ontwerper brengt de bloemetjes samen tot een boeket en vereeuwigt de tekening dan op haar lichaam.
Lees verder

Boerinnen An en Joyce over hun harde stiel: "Dit jaar zijn de druiven verbrand en kunnen we geen rode wijn maken"
Vandaag is het de Internationale Dag van de Plattelandsvrouwen. Hoewel vrouwen een aanzienlijk deel van de wereldvoedselproductie produceren, blijven ze helaas vaak onzichtbaar in die sector. An en Joyce kennen het klappen van de landbouwzweep: "Soms moeten we in het voorjaar 's nachts het bed uit om in te grijpen bij vorst of netten spannen bij een dreigende hagelstorm"
Lees verder

Hotelketen Ritz-Carlton brengt cruisereizen voor 5.759 euro per week op de markt: "Klanten moeten hier leven van miljardairs ervaren"
Een sterrenchef, persoonlijke assistenten en een nachtclub. De nieuwe cruisereizen van de hotelketen Ritz-Carlton spreken tot de verbeelding. "Onze klanten moeten het leven van een miljardair kunnen ervaren", zo klinkt het bij de hotelketen. Maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan vast: 5.759 euro per week.
Lees verder