Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Foster verdubbelt voorsprong tegen Zulte Waregem met rake kopbal (2-0)

HLN
LIVE. Foster verdubbelt voorsprong tegen Zulte Waregem met rake kopbal (2-0)
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 18u15 • Het Kuipje • Zulte Waregem is de hekkensluiter
Lees verder

LIVE. Chadli kopt Westerlo al vroeg op voorsprong tegen Zulte Waregem: 1-0
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 18u15 • Het Kuipje • Zulte Waregem is de hekkensluiter
Lees verder

Regering bindt strijd aan met waterschaarste en hittestress: "Vlaanderen aanpassen aan klimaat van de toekomst"
De Vlaamse regering heeft in de marge van de begrotingsbesprekingen ook een akkoord bereikt over een integraal Vlaams klimaatadaptatieplan om heel Vlaanderen tegen 2050 voor te bereiden op het veranderende klimaat. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in een persbericht. In het plan staat onder meer de invoering van een vergunningsplicht voor drainages over ongeveer 36 procent van het Vlaamse grondgebied.
Lees verder

Sven Ornelis openhartig over gezondheid: "Ik voelde al langer dat ik iets aan mijn gewicht moest doen"
Sven Ornelis deelde via zijn website 'Would Be Chef' een openhartige getuigenis over zijn gezondheid. Donderdag voelde Sven zich plots duizelig, zo schrijft hij in zijn blog. "Ik had geen vermoeden wat de oorzaak was van die rare appelflauwte, maar ik heb voor de veiligheid toch maar even mijn bloeddruk gemeten", legt hij uit. "En de uitslag daarvan was niet zo fraai. Ik had gewoon 185 op 122. Veel te hoog."
Lees verder

Bestuurder vergist zich van pedaal en rijdt in zijgevel van buurman
Een bestuurder is zaterdagmiddag met zijn auto achteruit in de zijgevel van het huis van een buurman gereden. De man had zich tijdens het manoeuvreren op zijn eigen oprit van pedaal vergist.
Lees verder

Efficiënt Union wipt dankzij ruime zege in Leuven over OHL naar vierde plaats
Union klopte zaterdagnamiddag OHL met zware 0-3-cijfers aan 'Den Dreef', waar de Brusselaars hun Europese thuismatchen spelen. Union maakte zo een einde aan de ongeslagen reeks van vijf wedstrijden van de Leuvenaars, en wipt over OHL naar de vierde plaats in de stand.
Lees verder

Bondscoach, heb je dat gezien? Leandro Trossard solliciteert met hattrick op Liverpool nogmaals naar basisplek op WK
De ene Roberto (De Zerbi) ziet het wel. De andere Roberto (Martínez) houdt vast aan Eden Hazard. Een afwijzing waar Leandro Trossard (27) kracht uithaalt. Zie zijn hattrick tegen Liverpool, die Brighton op Anfield een punt opleverde. De eerste keer dat hij drie keer scoorde in een match in de Premier League.
Lees verder

Berre en Sibert transformeren hun rijwoning en zomerbar in 'next level spookhuis': "Wonen? Dat doen we voorlopig wel op de bovenverdieping"
Tijdens de zomer werd Siwel nog verkozen tot leukste zomerbar van Limburg, maar daar is tegenwoordig nog weinig van te merken. De zomersfeer, tapasschotels en zonnige drankjes zijn intussen opgeborgen en hebben plaatsgemaakt voor Halloween. Op 31 oktober heten Berre en Sibert iedereen welkom in hun woning die de komende maand omgetoverd wordt tot spookhuis. "We hebben zelfs studies gedaan over hoe we de ideale sfeer moeten creëren en wat mensen tegenwoordig nog doet schrikken", vertelt Sibert.
Lees verder

Gewantrouwd door de FBI, maar op haar 84ste nog erg populair: kankerdiagnose krijgt Jane Fonda niet klein
Alsof het een griepje betrof, zo kondigde Jane Fonda (84) op sociale media aan dat ze kanker heeft. De Amerikaanse actrice zei er meteen geruststellend bij dat ze zich goed voelt en liet ook weten dat ze niet van plan is om zich te laten kisten door de ziekte. In haar woorden klonk de vastberadenheid door die zo eigen is aan de actrice. Niet alleen in haar acteerwerk, maar zeker ook in haar manier waarop ze de wereld wil verbeteren.
Lees verder

REPORTAGE. In Izjoem hadden Oekraïners maar op één punt internetbereik. Er geraken was op risico van hun eigen leven
Zes maanden lang leefden de overgebleven inwoners van Izjoem in een informatie-vacuüm. Alle communicatielijnen met het westen werden afgebroken, Oekraïense kranten en radiozenders werden vervangen door Russische staatspropaganda. Nu de Oekraïense stad bevrijd is van de Russen, komen meer details over die informatie-oorlog naar buiten: "Om internet te hebben liep je het risico neergeschoten te worden."
Lees verder

LIVE. Geen 1-1: Trésor verkwanselt met slechte penalty unieke kans op snelle gelijkmaker
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 18u15 • Diaz Arena • Genk kan (voorlopig?) tot op twee punten van leider Antwerp komen
Lees verder

Duitsland, Denemarken en Zweden richten onderzoeksteam op na lekken Nord Stream
Duitsland gaat samen met Denemarken en Zweden een gemeenschappelijk team oprichten dat onderzoek moet voeren naar de lekken in de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Dat heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser vandaag meegedeeld.
Lees verder

Tsjetsjeense president roept Rusland op "lichte kernwapens" in te zetten: "Er moeten drastische maatregelen komen"
Ramzan Kadyrov, waarnemend president van de autonome deelrepubliek Tsjetsjenië, heeft het Russische leger opgeroepen om "kernwapens met een laag vermogen" te gebruiken in de oorlog met Oekraïne. "Volgens mij moeten er meer drastische maatregelen worden genomen", aldus Kadyrov.
Lees verder

Met kolos van meer dan duizend kilo kroont Luc Van Heuckelom zich tot strafste pompoenkweker van België: "Voor ons is dit topsport"
1.046 kilogram op de kop. Dat is het gewicht van de zwaarste pompoen die tijdens het Belgisch kampioenschap Pompoenwegen in Kasterlee op de weegschaal gelegd werd. De kweker van deze reuzepompoen is Luc Van Heuckelom afkomstig uit... Kasterlee, hét pompoenendorp bij uitstek.
Lees verder

LIVE. De ban gebroken voor de Gouden Schoen: Onuachu brengt Racing Genk met eerste goal van seizoen langszij
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 18u15 • Diaz Arena • Genk kan (voorlopig?) tot op twee punten van leider Antwerp komen
Lees verder

Denemarken: "Er lekt geen gas meer uit Nord Stream 2"
Er zal naar verwachting geen gas meer uit de beschadigde aardgaspijpleiding Nord Stream 2 lekken. Volgens de exploitant is de druk in de pijpleiding gestabiliseerd, wat betekent dat er geen gas meer uit de pijpleiding stroomt. Dat schrijft de Deense energieautoriteit op Twitter.
Lees verder

Dader zwaargewond na diefstal tas Waals parlementsvoorzitter Marcourt
Twee personen hebben vrijdagavond de tas van Jean-Claude Marcourt (PS), de voorzitter van het Waals Parlement, gestolen in Luik. Dat meldt het parket van Luik. De politie kon de twee uiteindelijk vatten, maar een van hen sloeg op de vlucht en raakte daarbij zwaargewond.
Lees verder

Na "spektakel" van vorige week, weinig vuur in debat over Septemberverklaring
Terwijl de aanloop naar de Septemberverklaring vol spanning en vuurwerk zat, verloopt het debat over de Septemberverklaring vandaag in het Vlaams Parlement zonder grote verrassingen. De oppositie heeft wel kritiek op de crisis van de voorbije week en op de inhoud van het bereikte begrotingsakkoord, maar de regering-Jambon lijkt de rangen gesloten te hebben en komt voorlopig niet in de problemen.
Lees verder

LIVE. KVO en Racing Genk houden elkaar voorlopig in evenwicht, Onuachu opent zijn rekening
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 18u15 • Diaz Arena • Genk kan (voorlopig?) tot op twee punten van leider Antwerp komen
Lees verder

Stel hier uw vragen aan minister Diependaele
Zondagmiddag is Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) studiogast bij VTM NIEUWS. Hebt u een vraag voor hem over de Vlaamse begroting, stel ze dan via onderstaand formulier.
Lees verder