Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Eli Iserbyt jaagt op eerste zege in Berencross: “Een wedstrijd in de buurt wil je altijd winnen”

HLN
LIVE. Eli Iserbyt jaagt op eerste zege in Berencross: "Een wedstrijd in de buurt wil je altijd winnen"
In Meulebeke staat met de Berencross de derde manche van de Exact Crossen op het programma. Nagenoeg een thuiswedstrijd voor Eli Iserbyt, die vorig weekend in Beringen won. De dames en heren zijn LIVE te bekijken op VTM of te volgen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Duizenden Russische soldaten omsingeld in Lyman: "Ze hebben drie opties: uitbreken, zich ingraven, of allemaal samen sterven"
Oekraïne heeft naar eigen zeggen de strategisch belangrijke plaats Lyman in het oosten van het land omsingeld. In de plaats zouden een paar duizend Russische militairen opgesloten zitten. "Ze hebben nu drie opties: of ze breken uit, of ze graven zich in. Of ze sterven allemaal samen", zegt de gouverneur van de naburige Oekraïense regio Loehansk.
Lees verder

Duizenden Russische soldaten omsingeld in Lyman: "Ze hebben drie opties: of ze breken uit, of ze graven zich in. Of ze sterven allemaal samen"
Oekraïne heeft naar eigen zeggen de strategisch belangrijke plaats Lyman in het oosten van het land omsingeld. In de plaats zouden een paar duizend Russische militairen opgesloten zitten. "Ze hebben nu drie opties: of ze breken uit, of ze graven zich in. Of ze sterven allemaal samen", zegt de gouverneur van de naburige Oekraïense regio Loehansk.
Lees verder

Football Talk. Union-eigenaar Tony Bloom wint ruim 360.000 euro met poker - Eigenaar RWDM neemt ook Lyon over
John Textor, de eigenaar van RWDM, neemt met zijn investeringsgroep Eagle Football Holdings de Franse eersteklasser Olympique Lyon over. Volgens Franse media wordt de deal op 21 oktober officieel bekendgemaakt. Textor, een Amerikaanse zakenman, wil Lyon weer naar Europees voetbal loodsen. Drastische veranderingen moeten niet meteen worden verwacht. Voorzitter Jean-Michel Aulas mag zeker nog drie jaar aanblijven.
Lees verder

INTERVIEW. Socioloog Rudi Laermans over energiecrisis: "Als mensen aan hun spaargeld moeten zitten, bereiken we een kritiek punt"
Veel Vlamingen zijn bang. Bang voor een koude winter, bang voor de energiefactuur, bang voor een lege spaarrekening. En dat alles terwijl de angst voor een Europese oorlog er nog steeds in zit en we nog maar net zijn bekomen van het gevaar dat Covid-19 met zich meebracht. Wat doet die opeenvolging van angstaanjagende crisissen met ons? Socioloog Rudi Laermans (KU Leuven), auteur van een boek over collectieve angsten, geeft antwoorden. "We bereiken het kritieke punt als mensen aan hun spaarcenten moeten zitten, dat bedoeld was voor hun pensioen of studerende kinderen."
Lees verder

'Slimme lamp' helpt bejaarden langer thuis te wonen: "Onze AI-modellen wéten wanneer iemand valt"
We gaan langs bij Florentina Claessens, of 'Florke' zoals iedereen ze kent in de buurt. Een kranige dame van 85 die een kangoeroewoning deelt met haar dochter Helga. Sinds de man van Florke overleed, zit ze soms alleen. Terwijl haar dochter niet de hele tijd aanwezig kan zijn, want ze moet overdag gaan werken. Maar een woonzorgcentrum is voor Florentina zeker nog niet nodig.
Lees verder

Op zoek naar make-up inspo voor de herfst? Kopieer in 4 stappen de beautylook van NINA en Bel&Bo
Misschien heb je de nieuwe najaarscollectie van NINA en Bel&Bo al wel gespot. In ons magazine, online of in de winkelrekken. Maar heb je ook de bijhorende beautylook al gezien? Denk: warme herfstvibes en - niet onbelangrijk - lekker makkelijk om zelf na te maken! Beautyredactrice Sophie toont je hoe.
Lees verder

Beelden tonen moment waarop experiment helemaal fout loopt: 18 gewonden bij explosie op Spaans wetenschapsfestival
Bij een explosie tijdens een wetenschapsfestival aan de universiteit van Girona in Spanje zijn vrijdagavond 18 mensen gewond geraakt, onder wie tien kinderen tussen 3 en 13 jaar. Er is sprake van verschillende zwaargewonden.
Lees verder

LIVE F1. Leclerc halve seconde sneller dan Verstappen in natte laatste oefensessie van Singapore
In Singapore kan Max Verstappen zijn wereldtitel in de Formule 1 verlengen. Maar dan moet het al erg meezitten, dus rekent de Nederlander er niet op. "Het lijkt me een beetje onrealistisch." Wat zijn de scenario's? Volg de aanloop, kwalificaties en race zelf in onderstaande liveblog.
Lees verder

Wetenschappers onderzoeken effect ontstekingsremmers bij depressie
Depressieve patiënten met verhoogde ontstekingswaarden reageren vaak niet op antidepressiva. Vlaamse en Nederlandse onderzoekers gaan nu kijken of ontstekingsremmers kunnen werken tegen depressie.
Lees verder

Van het KMSKA in Antwerpen tot Bozar in Brussel: 10 musea die cultuur en lekker eten samenbrengen in hun eigen restaurant
Vorig weekend was het eindelijk zover: het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zwaaide na 11 jaar wachten de deuren open. Het cultureel hoogtepunt van het jaar. En cultuurliefhebbers moeten niet op hun honger blijven zitten: samen met het museum opende ook het nieuwe huisrestaurant 'Madonna'. Het KMSKA is niet het enige museum dat naast cultuur ook lekker eten of drinken voorziet. Bij deze 10 Vlaamse musea boek je graag een tafeltje.
Lees verder

Minstens 19 doden bij hevig protest in Iran
Bij zware rellen in het zuidoosten van Iran zijn volgens mediaberichten minstens negentien mensen om het leven gekomen. Daarbij is ook sprake van twintig zwaargewonden.
Lees verder

Bedreigd, geïsoleerd en weer vrijgezel na "groot liefdesdrama": prinses Amalia achtervolgd door ongeluk
Prinses Amalia (18) wordt maar geen rust gegund. De Nederlandse troonopvolgster probeert te genieten van haar studentenleven in Amsterdam, maar dat loopt niet gesmeerd. Zo moest de prinses het pand waar ze op kot zit al verlaten en dreigt ze compleet geïsoleerd achter te blijven. Niet alleen omdat haar vriendschappen op het spel zouden staan, maar ook omdat Amalia weer vrijgezel zou zijn na een "groot liefdedrama". Wat is er gebeurd?
Lees verder

De Rode Duivels achterna: Remco Evenepoel spreekt morgen tot 10.000 fans toe op Grote Markt Brussel
Voor de vierde keer in vier jaar tijd wordt de Grote Markt in Brussel the place to be voor de Belgische sportfans. Zondag is het de beurt aan Remco Evenepoel om vanaf het balkon van het stadhuis z'n supporters te groeten en toe te spreken. En om met hen ook een feestje te bouwen.
Lees verder

Peter en Kelly beleven de intiemste seks ooit op een bankje aan de kust: "Het volk kon ons niks schelen"
Zomer, 1986. Peter (58) is 22 jaar en besluit zijn toenmalige lief Kelly mee naar zee te nemen voor een avondwandeling. De twee zijn de hele tijd diep in gesprek. Wanneer ze op een bankje gaan zitten zetten ze hun gesprek gewoon verder. Maar dan komt Kelly zonder aankondiging op zijn schoot zitten. Wat er dan gebeurt, is zowel alledaags als buitengewoon. Ze voelen iets wat ze tot dan toe nooit hadden gevoeld. "Ze droeg een knielange Schotse rok en daaronder geen onderbroek."
Lees verder

One Direction-leden nog niet klaar om ruzie uit te spreken: "Of wij nog vrienden zijn? Dat moet je aan hem vragen"
De ruzie tussen voormalig One Direction-leden Louis Tomlinson en Zayn Malik is nog niet uitgesproken. In de podcast The Zach Zang Show vertelt Tomlinson dat hij daar nog niet klaar voor is.
Lees verder

Brussels Airlines schrapt vlucht, Belgische ambassade dicht na staatsgreep Burkina Faso
Na de militaire staatsgreep in Burkina Faso heeft de Belgische ambassade tot nader order de deuren gesloten. Dat meldt Buitenlandse Zaken in het reisadvies voor het West-Afrikaanse land. Brussels Airlines heeft een vlucht naar hoofdstad Ouagadougou geschrapt.
Lees verder

Bella Hadid loopt topless catwalk op en krijgt jurk gemaakt met verf aangemeten
Gehuld in slechts een slipje wandelde model Bella Hadid vannacht de catwalk op tijdens de modeshow van Coperni voor de Paris Fashion Week. Daar kreeg het deels Nederlandse model op een wel heel bijzondere manier een outfit aangemeten: met behulp van speciale witte verf werd op haar lichaam een jurk aangebracht.
Lees verder

Emotioneel afscheid van verongelukte Joyce (36) en Wim (37): "We beloven dat jullie dochters zullen opgroeien tot twee prachtige meiden"
Familie, vrienden en collega's hebben vandaag afscheid genomen van Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37). Het koppel kwam vorige week om het leven bij een tragisch verkeersongeluk in Koningshooikt (Lier). Ze laten twee dochtertjes van 6 en 9 jaar achter, die sinds het drama door de grootouders worden grootgebracht. "We zullen ze met z'n allen overladen met liefde en genegenheid en de waarden en normen proberen mee te geven waar jullie voor stonden", lieten de ouders van Joyce voorlezen op de uitvaart, die door 1.600 rouwenden werd bijgewoond.
Lees verder

'Horlogeruzie' Jaimie Vaes en Lil Kleine half november in rechtbank
De Nederlandse rapper Lil Kleine (27) en zijn ex, realityster Jaimie Vaes (33), vechten binnenkort in de rechtbank een zaak uit over het al dan niet schenken van horloges. Op 14 november is het zover, bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam aan deze site na berichtgeving van Shownieuws.
Lees verder